DVICO TViX HD M-6500A

Άρα δεν με βλέπω να γλυτώνω την αγορά....χριστούγεννα πλησιάζουν ας κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου. Όλα οκ με τελωνείο πλήρωσες τίποτε...ο τύπος είναι οκ απ' οτι έχω διαβάζει. Thanks gatsouni.

Το μηχανακι πλεον για μενα εχει ξεπερασει καθε προσδοκια!
Με το νεο fw ολοι οι HD ηχοι (TrueHD, DTS HD MA και LPCM) περνανε pass-through στον ενισχυτη μεσω του hdmi και για πρωτη φορα ο ONKYO 875 φωτισε ολο ικανοποιηση τα σχετικα λογοτυπα!!
Επισης εφτιαξε και το θεμα με τα 24Hz που οταν ηταν ενεργοποιημενα ειχαμε μετατοπιση της εικονας (σε μερικες tv οπως η δικη μου SONY πχ).
Δυστηχως Ελληνικα .srt δεν υποστηριζονται ακομα αν και οι περισσοτεροι το εχουμε λυσει αυτο το προβλημα.Παντως εδω να πω οτι για μενα η λυση με τα greek fonts δεν ειναι απολυτως ικανοποιητικη γιατι εχω παρατηρηση καποια προβληματα οσον αφορα τη διαρκεια εμφανισης των υποτιτλων κυριως στην αρχη της ταινιας.
Οφειλω να ομολογησω παντως οτι εχοντας στο rack μου αρκετες συσκευες δεν πιστεψα ποτε οτι απο αυτο το κουτακι θα καταφερω να παρω HD ηχους και μαλιστα bitstream!!!Oλο χαρα ειδα το Bluray rip του Dark Knight να φωτιζει το λογοτυπο "DOLBY TRUE HD" στον ONKYO και ξετρελαθηκα!

Σου δουλευεουν ολα κανονικά με αυτο το firm?
Εγω πάλι το δοκίμασα (2 φορές) αλλα η μονη περιπτωση για να παρω εικονα και ηχο ηταν στην αναλυση 720x576i, στις αλλες επιλογες απο TV OUT δεν βγαινει τιποτα προς τα εξω, black screen...

Προσωπικά μου είναι αδιάφορο το HD bistream γιατί απλούστατα δεν κάθομαι να περνάω 30 και 40 GB bluray...

Το πιό σημαντικό ήταν που έβαλαν επιλογή για απενεργοποίηση των αλλαγών brightness και contrast. Για όσους δεν το είχαν προσέξει, όταν έβγαζε το tvix 24hz έβαζε τιμές στο brightness +11 και στο contrast -12 από 0 που είναι.

Αυτές οι αλλαγές τουλάχιστον στην Kuro, έκαναν κουκουρούκου την εικόνα και αναγκαζόμουν να κατεβάσω brightness από την τηλεόραση όταν έπαιζα 24hz.

Τελικά το firmware αυτο (το οποίο δεν ειναι beta) εχει αρκετα bugs απ'οτι διαβαζω οποτε πισω στο 1.2.52 μεχρι νεωτέρας...

Δοκιμασα μονο mkv 720p-1080p, Bluray rip και Bluray remux.
Αυτα ολα δουλευουν αψογα με μονο θεμα οτι στα Bluray δεν ενεργοποιουνται τα 24Hz.
Κατα τα αλλα νομιζω οτι τωρα δουλευει πραγματικα το luminance level γιατι οταν επιλεξω 0-255 το μαυρο γινεται πολυ εντονοτερο οπως θα επρεπε δηλαδη.

καλά τα έχουν παίξει τελείως οι κορεάτες.....
Είναι δυνατόν να χαλάνε τα σωστά;

When I change audio to analog (PCM) and save settings, and after that change audio to digital and save settings, everything is ok. There is sound. But after restarting tvix there is no suound again and I have to switch audio to analog, and from analog to digital again.
I have updated firmware from 1.2.52 to 1.3.74 using safe mode. After update I reseted settings to defaults.
With 1.2.52 there is no such issue.

Εγω παντως σε αυτα που το χρησιμοποιω ειδα βελτιωση αρα το κραταω.
Απο την αλλη ενας φιλος με τον οποιο μολις τα ειπαμε εχει προβλημα με τον ηχο και επιστρεφει στο προηγουμενο fw.
:nounder:

Δίσκος 2.5'' μπορεί να μπεί στο 6500 ή δεν θα κάθετε καλά στο κουτί? Το λέω για μείωση της θερμοκρασίας και του θορύβου...ή τέτοιο πρόβλημα δεν υφίστατε με του 3.5" δίσκους?

Αρη δεν έχεις εσύ πρόβλημα με τον ήχο που λένε ότι μετά από κάθε άνοιγμα/κλείσιμο του μηχανήματος πρέπει να κάνεις off και on το hdmi audio για να παίξει ο ήχος;

Βάλε άφοβα 3.5'' μέχρι 1ΤΒ αρκετά ήσυχος και κρυουλιάρης ... No problem at all!

Δίσκος 2.5'' μπορεί να μπεί στο 6500 ή δεν θα κάθετε καλά στο κουτί? Το λέω για μείωση της θερμοκρασίας και του θορύβου...ή τέτοιο πρόβλημα δεν υφίστατε με του 3.5" δίσκους?

Κάτι λένε ότι με το καινούργιο FW αν μπεί με safe update και μετά κάνεις καπάκι load factory defaults .. δεν υπάρχει πρόβλημα με το ΗΧΟ... το δοκίμασε κανείς?

Α.. και κατι που ήθελα να το ρωτήσω πολύ καιρό και ντεπόμουν...:grandpa: Γιατί μας ενδιαφέρει τόσο πολύ το θέμα 24ΗΖ? τι παραπάνω κάνει στην ανάλυση της ταινίας?????

Δεν κάνει στην ανάλυση της ταινίας, αλλά στην κίνηση. ΟΛΑ τα mkv και τα HD είναι στα 24hz. Αν η τηλεόρασή/προβολέας δεν υποστηρίζει 24 , θα κλειδώσει στα 60hz και θα έχεις τρεμόπαιγμα στην κίνηση.