DVICO TViX HD M-6500A

Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

Αρη δεν έχεις εσύ πρόβλημα με τον ήχο που λένε ότι μετά από κάθε άνοιγμα/κλείσιμο του μηχανήματος πρέπει να κάνεις off και on το hdmi audio για να παίξει ο ήχος;

Λοιπον απο την Κυριακη μεχρι και τωρα εχουν περασει σχεδον 3 μερες.
Υποβαλω το μηχανακι σε εξαντλητικα βασανιστηρια καθε μερα και δεν εχω παρατηρησει τιποτα, δουλευει αψογα.
Βεβαια φιλος με το ιδιο μηχανημα αλλα χωρις ενισχυτη τελευταιας γενιας το εχει συνδεμενο απευθειας σε μια SAMSUNG M86 και νομιζε οτι του ειχε χαλασει!!! εως που επεστεψε στο παλιο firmware.To δικο μου ειναι ενα απο τα πρωτα που πουληθηκαν ηρθε απο Αμερικη και αντικατασταθηκε απο Κορεα ενω του φιλου αγοραστηκε απο pixmania πριν απο 2 μηνες.
Στα συμπερασματα τωρα εχω την εντυπωση, και γι αυτο θελω να ακουσω και αλλες γνωμες, οτι η εικονα βελτιωθηκε πολυ (συμφωνει και ο φιλος σε αυτο και μαλιστα στεναχωρηθηκε που αναγκαστηκε να ξαναβαλει το παλιο fw).
Μου δινει την εντυπωση οτι ειναι πιο τρισδιαστατη με περισσοτερη ευκρινεια και αντιθεση σε σχεση με το παλιο fw που η εικονα μου εμοιαζε πιο πλαδαρη.
Α και κατι τελευταιο.
Δεν εκανα το update σε safe mode γιατι δεν ξερω καν πως γινεται κατι τετοιο!!

Συμφωνώ και εγώ με τον Αρη (έχω σχεδόν το ίδιο configuration) το τελευταίο FW δίνει καλύτερη εικόνα και κανένα έως τώρα πρόβλημα με το ήχο μέσα από HDMI... και εγώ έκανα upgrade χωρίς safe mode...

Ακυρο το προηγούμενο σχόλιο!!! τα προβλήματα με το χάσιμο του ήχου παραμένουν και με το καινούργιο FW...:argue:....(η λύση η γνωστή παίζεις ένα mp3 και όλα οκ!!! τι ναρκωτικά παίρνουν αυτοί οι κορεάτες???)
παραμένει καλύτερη εικόνα...καλύτερο μαύρο.....

Last edited:
Χθές έβαλα το καινούριο firmware κι απ' ότι είδα σημαντικά προβληματα δεν έχω. Εντάξει, αν δεν παίξεις για προθέρμανση ένα mp3 ήχο από HDMI δεν παίρνεις.
Τώρα θέλω να κάνω 2-3 ερωτήσεις διευκρινιστικές που μπορεί να έχουν απαντηθεί κιόλας.
1ον. Παίζει ISO;
2ον. Σε κάποια BR μου βγάζει ήχο stereo. Έχει κα´ποιο πρόβλημα στην αποκωδικοποίηση κάποιων format, πχ LPCM;
3ον. Παίζοντας BR που έχει Ελληνικούς υπότιτλους από τη μάνα του υπάρχει τρόπος να τους δούμε ή μόνο σαν .srt μέσα στο folder STREAM που υπάρχει το .m2ts;

Έβαλα και εγώ το νεο firmaware και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Μόνο μετά το update δεν είχα εικόνα, γιατί έπρεπε να μπω στο menu του TVIX και να αλλάξω την ανάλυση του HDMI (ας είναι καλά το onboard display του TVIX).
Κατά τ'άλλα πρόβλημα στον ήχο δεν διαπίστωσα.
Μου έλεισε και το θέμα με το screen shift που είχα με την SONY σε 24p mode. Όλα jet :-)

Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

Χθές έβαλα το καινούριο firmware κι απ' ότι είδα σημαντικά προβληματα δεν έχω. Εντάξει, αν δεν παίξεις για προθέρμανση ένα mp3 ήχο από HDMI δεν παίρνεις.
Τώρα θέλω να κάνω 2-3 ερωτήσεις διευκρινιστικές που μπορεί να έχουν απαντηθεί κιόλας.
1ον. Παίζει ISO;
2ον. Σε κάποια BR μου βγάζει ήχο stereo. Έχει κα´ποιο πρόβλημα στην αποκωδικοποίηση κάποιων format, πχ LPCM;
3ον. Παίζοντας BR που έχει Ελληνικούς υπότιτλους από τη μάνα του υπάρχει τρόπος να τους δούμε ή μόνο σαν .srt μέσα στο folder STREAM που υπάρχει το .m2ts;

Για το μονο που ειμαι σιγουρος να απαντησω ειναι οτι δεν διαβαζει τους original υποτιτλους απο το Bluray rip.
Παντως εξακολουθω να μην εχω προβλημα με τον ηχο και χτες ειδα το Kung Fu Panda απο Bluray rip με ηχο Dolby True HD.Απλα εβαλα το δισκο επελεξα το font για τα srt και πατησα να παιξει.Ολα αψογα οπως παντα!!

Προσωπικα το εχω στο digital και στα δυο και δεν εχω δοκιμασει ποτε το analog.To σκεπτικο μου ηταν απλο οσο και αστειο!Οταν τα βαζεις στο digital βγαινει ενα μηνυμα που λεει οτι χωρις την καταληλη συσκευη δεν θα ακους τιποτα!Οποτε εγω θεωρησα οτι με τον 875 ειμαι καλυμενος και οτι το digital εχει καλυτερη ποιοτητα!:flipout:
Μηπως κανω λαθος???:blush:

Καλή ερώτηση. Η επιλογή είναι στο Digital και το Tvix είναι συνδεδεμένο με HDMI στον DENON 4308.

Δύο ερωτήσεις μπας και μπορεί να με βοηθήσει κάποιος γιατί έχω χάσει τον μπούσουλα.

1. Δεν βλέπει τον εσωτερικό σκληρό δίσκο (Seagate 320GB - NTFS με 2 partisions...ο σκληρός δουλέυει τον ακούω και δεν είναι χαλασμένος..απο το pc μου τον έβγαλα.).
2. Αν και έκανα το κόλπο με τα fonts σε ένα USB stick δεν μου δίχνει ελληνικά ούτε διαβάζει υπότιτλους. Το μηχάνημα είναι "ευρωπαϊκό" μιας και με αφήνει να επιλέξω γλώσσα (αγορασμένο απο κορέα) και έχει το τελευταίο firmware περασμένο πάνω.

Heeeeelp.

Για ριξτε μια ματια εδω http://cgi.ebay.it/NEW-DVICO-TViX-M...3286.c0.m14&_trkparms=66:2|65:2|39:1|240:1318, εχει πολυ ενδιαφερουσα τιμη. Θα μου πειτε "απο Κορεα?". Γιατι οχι, ο πωλητης φαινεται αξιοπιστος απο το feedback, υποστηριζει ελληνικη γραμματοσειρα, τι αλλο θελουμε? Μονο εκτελωνισμο να ξεραμε.

Το πρόβλημα με τα subtitles λύθηκε. Μένει να δούμε γιατί δεν βλέπει τον σκληρό σαν εσωτερικό γιατί ως εξωτερικό μέσω USB τον βλέπει κανονικά. Ίδωμεν. Μπορεί να παίζει κανένα θέμα συμβατότητας. Άγνωστε αι βουλέ του Tvix.

Last edited:
Σήμερα βρήκα χρόνο και πέρασα κι εγώ το νέο firmware.

Οντως, το θέμα με τον ήχο υπάρχει αδιαμφισβήτητα. Και το κάνει ΜΟΝΟ όταν βγάζει out 24hz. Αν βάλετε να παίξει κάτι στα 25 ή στα 50 ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα.

Οι λύσεις είναι οι εξής:

-είτε βάζετε το auto switch off, αλλά έτσι δεν θα βγάζει 24
-είτε παίζετε ένα mp3 για να "ξυπνήσει" ο ήχος , όπως σωστά αναφέρθηκε παραπάνω
-ειτε δεν κλείνετε το μηχάνημα.

Το καλό είναι ότι υπάρχει επιλογή πλέον για να μην αλλάζει από μόνο του το brightness/contrast σε +11/-12 όταν παίζει στα 24.

Κατά τ' άλλα αυτοί οι κορεάτες είναι για πολλές :slapface::slapface: