DVR-LX60D - Εξωφρενικές τιμές

simonb

Senior Member
16 June 2008
467
Θεσσαλονίκη
Η τιμή του DVR-LX60R στην ελλάδα είναι τουλάχιστον 300 ευρώ υψηλότερη απ' ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ρωτώντας πληροφορήθηκα από πωλητή ότι αυτό οφείλεται στο ότι η Intersys απαγορεύει την πώλησή του σε τιμή κάτω από περίπου οχτακόσια-κάτι ευρώ (δεν θυμάμαι το ακριβές νούμερο). Δεν είναι παράνομο αυτό; (Έχουμε δηλαδή ελεύθερη αγορά εκεί που οι τιμές είναι να είναι ψηλά αλλά αν η ελεύθερη αγορά είναι να τις κατεβάσει τότε την "σκλαβώνουμε";)

ΥΓ1: Το έβαλα σε καινούργιο thread γιατί δεν έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά του εν λόγω μηχανήματος. Ίσως να έπρεπε να το βάλω στα επί παντός του καφενείου.

ΥΓ2: Είναι ακόμη πιο παράξενο δε το ότι το κρατάν σε τόσο εξωφρενικές τιμές όταν έχει ήδη βγεί το επόμενο μοντέλλο (το 61) που έχει και Ethernet.

ΥΓ3: Όποιος αγοράζει αυτό το μηχάνημα στις τιμές που ζητιέται είναι προσωπικά κορόιδο και ομαδικά παίζει στα χέρια των κερδοσκόπων.

Εντάξει είναι γνωστό ότι πολλά πράγματα στην Ελλάδα πωλούνται πολύ ακριβότερα απ' ότι έξω. Για το συγκεκριμένο είσαι σίγουρος για την διαφορά που λες; Το έψαξες;
Οντως 300 ευρώ στα 800 είναι μεγάλη διαφορά.

Μας ταχει πρηξει η intersys με τα κλειστα κλαμπ της.
Ακου εικοσι μαγαζια σολη την ελλαδα......
Για να μην ηταν το hiteck να σου πω εγω που θα εβαζε τις kuro.......

Re: Απάντηση: DVR-LX60D - Εξωφρενικές τιμές

Εντάξει είναι γνωστό ότι πολλά πράγματα στην Ελλάδα πωλούνται πολύ ακριβότερα απ' ότι έξω. Για το συγκεκριμένο είσαι σίγουρος για την διαφορά που λες; Το έψαξες;
Οντως 300 ευρώ στα 800 είναι μεγάλη διαφορά.

http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_ss...-alias=aps&field-keywords=dvr-lx60d&x=18&y=22

300 λίρες είναι γύρω στα 400 ευρώ αν η μνήμη μου δεν με απατά. Η τιμή στο Αμαζον της Γαλλίας ήταν λίγο κάτω από 500 ευρώ και ήταν να το παραγγείλω αλλά μέχρι να το αποφασίσω εξαντλήθηκε. 500 είναι και περίπου ο μέσος όρος της τιμής στά άλλα μαγαζιά. Το ερώτημά μου όμως είναι αν είναι νόμιμο ο distributor να επιβάλλει κατώτερη τιμή.

Άρα να πεταχτούμε βολτίτσα αλά Βρυξέλλες πλευρά να χτυπήσουμε ένα?:grinning-smiley-043 Αφήστε τους βρε παιδιά,στο τέλος θα καταλήξουν σαν την ελληνική εισαγωγική της Onkyo...

Δεν κατάλαβα το μήνυμα γιατί δεν γνωρίζω την ελληνική εισαγωγική της onkyo και τα πιθανά προβλήματά της. Πάντως αν περάσω σύντομα από Βρυξέλλες θα το πάρω. Οπωσδήποτε δεν θα το πάρω από δω και ας μου στοιχίσει παραπάνω σε ταλαιπωρία, υπέρβαρα κλπ. είναι θέμα αρχής.

Το πρόβληαμ με την εισαγωγική της Onkyo είναι ότι κοστολογεί τα προϊόντα της και συγκεκριμένα τους ενισχυτές της +1000 ευρώ από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη....

Ρε παιδιά μην κατηγορούμε πάντα τα ελληνικά μαγαζια, σήμερα το αγόρασα στα 630 ευρώ, με εγγύηση intersys. Αν στις Βρυξέλες τώρα κάνει 600, ε δεν νομίζω ότι είναι τόσο τραγική η διαφορά. Καλό ψάξιμο χρειάζεται.

Ρε παιδιά μην κατηγορούμε πάντα τα ελληνικά μαγαζια, σήμερα το αγόρασα στα 630 ευρώ, με εγγύηση intersys. Αν στις Βρυξέλες τώρα κάνει 600, ε δεν νομίζω ότι είναι τόσο τραγική η διαφορά. Καλό ψάξιμο χρειάζεται.
Ναι οι τιμές κατέβηκαν από το πρώτο ποστ γιατί βγήκε εν τω μεταξύ το 61D και προφανώς ήρθη ο περιορισμός για να φύγει ότι στόκ μπορεί να υπήρξε. Στο εξωτερικό δεν βρίσκεις πια το 60D έχει αποσυρθεί. Το 61 κάνει γύρω στα 780Ε και στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμη (τουλάχιστον δεν μπόρεσα να βρώ τιμή πουθενά). Υποθέτω πάντως ότι για 630Ε πήρες το 60D και όχι το 60 (χωρίς ψηφιακό δέκτη) - γιατί το 60 στην Ευρώπη πουλιόνταν γύρω στα 350 και το 61 (χωρίς ψηφιακό) πουλιέται γύρω στα 450.