DXO Optics 7.0 δωρεάν

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
http://www.dxo.com/intl/practicalphotography μέχρι τέλος Ιουλίου.

'Ενα θέμα πρέπει να υπάρχει με τις μηχανές που υποστηρίζει, αλλά θα το δούμε. Κανονικά όλες οι καλές καινούριες μηχανές που κυκλοφόρησαν στις αρχές του 2012 υποστηρίχθηκαν από το 7.5 κι όχι από το 7.0 αλλά στις supported cameras http://www.dxo.com/sites/dump.dxo.c...phy/cameras_supported_by_dxo_pptics_pro_7.pdf τις εμφανίζει κανονικά. Και μιλούμε για d800/d800e/omd5/nex5n/5d mkiii/rx100.

Καλό κι αυτό όμως.

Last edited:
Γνωρίζεις μήπως εάν υπάρχει κάτι (χαρακτηριστικό) για το οποίο έχει προβάδισμα/μεγάλη διαφορά το DXO πρόγραμμα σε σχέση με άλλα εμπορικά προγράμματα (π.χ. lightroom) και το οποίο θα δικαιολογούσε το να κατεβάσουμε και εγκαταστήσουμε παλιότερη έκδοση (τώρα βρίσκεται στο 9 η εμπορική έκδοση).
απόδοση χρωμάτων; θορύβου; οξύτητας; κάτι;

Η εμπορική είναι στην 9.5 με σημαντική προσθήκη την επεξεργασία θορύβου "prime" που κάνει φοβερή δουλειά αλλά σέρνεται εκτός αν έχεις i7+32GB ram. Το βασικό χαρακτηριστικό του DxO είναι η αναγνώριση του πακέτου μηχανή+φακός, οπότε κατεβάζει (άπαξ) τα σχετικά προφίλ από την βάση δεδομένων της εταιρείας, και εν συνεχεία εφαρμόζει αυτόματα μια πλήρη σειρά από οπτικές διορθώσεις όπως παραμόρφωση, βινιέτα, χρωματικές εκτροπές, οξύτητα κ.λ.π. Επί πλέον έχει πολλά έτοιμα σετ διόρθωσης και μπορείς εύκολα (πολύ εύκολα) να αποθηκεύσεις δικά σου και να τα εφαρμόζεις κατά βούληση. Συμβουλή, το κατεβάζουμε όλοι (ακόμα και όσοι έχουμε την τελευταία πληρωμένη) και... βλέπουμε!

edit: η prime επ.θορύβου δεν είναι υποχρεωτική και η "high" μια χαρά είναι, χωρίς να στενάζει ο υπολογιστής...

Last edited:
Έχω την έκδοση 9 και κατά την γνώμη μου στην διαχείριση θορύβου - οξύτητας είναι ανώτερο από LR.
Υστερεί σε χρώματα και στην έλεψη μασκών σε σχέση πάντα με LR που επίσης χρησιμοποιώ.

Αν θυμάμαι καλά έχει την καλύτερη λειτουργία perspective correction. Δηλαδή όταν τραβούμε κτήρια με κάποιο ύψος και δείχνουν ότι γέρνουν, αυτό τα διορθώνει χωρίς να φαίνονται αφύσικα.

Πράγματι έχει καλή διόρθωση προοπτικής, καθώς και μερικά φίλτρα κλασσικών φίλμ, όπως Fuji Astia, Provia, Velvia, Kodak κ.λ.π. Αυτά υπάρχουν και ως πιο πλήρη ad-on, των οποίων δίνει επίσης δωρεάν προηγούμενες εκδόσεις πλήρως λειτουργικές αν παρακολουθείς το site τους.

Πράγματι έχει καλή διόρθωση προοπτικής, καθώς και μερικά φίλτρα κλασσικών φίλμ, όπως Fuji Astia, Provia, Velvia, Kodak κ.λ.π. Αυτά υπάρχουν και ως πιο πλήρη ad-on, των οποίων δίνει επίσης δωρεάν προηγούμενες εκδόσεις πλήρως λειτουργικές αν παρακολουθείς το site τους.

aαυτά είναι στo film pack?

Όχι είναι στο βασικό πρόγραμμα, τουλάχιστον από την έκδοση 8 που είμαι πελάτης. Για πιο πρίν δεν ξέρω (πάω για κατέβασμα). Υπάρχουν όμως add on που έχουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες - επιλογές.

edit: πριν κατεβάσετε ρίχτε μια ματιά στον κατάλογο των υποστηριζόμενων μηχανών, είναι λίγο περίεργα τα πράγματα. Π.χ. σε olympus σταματάει στην M5 άρα e-pl5/m2, M1, M10, xz2 δεν... ενώ panasonic LX7 ναι, οπότε... http://www.dxo.com/sites/dump.dxo.c...phy/cameras_supported_by_dxo_pptics_pro_7.pdf

edit2: αφηρημένος ξαναέβαλα το link που είχε ήδη ανεβάσει ο Βλάσης -bye-

Last edited:
Αρχισα να το χρησιμοποιώ. Μου φαίνεται πιο γρήγορο από όσο το περίμενα. Όμως δεν μπορώ να βρω το σχετικό κουμπί/μενού με τις διορθώσεις των παραμορφώσεων των φακών. Έψει κανείς ιδέα που βρίσκονται;

Αρχισα να το χρησιμοποιώ. Μου φαίνεται πιο γρήγορο από όσο το περίμενα. Όμως δεν μπορώ να βρω το σχετικό κουμπί/μενού με τις διορθώσεις των παραμορφώσεων των φακών. Έψει κανείς ιδέα που βρίσκονται;

Για δες Βλασση αν η εκδοση 7 εχει τα παρακατω sliders (η εικονα ειναι απο την 9)

Capture.JPG

Ηλία ευχαριστώ, δεν είχα κατεβάσει τα Modules τα οποία κατεβαίνουν τώρα. Βλέπω όμως ότι δεν υπάρχει προφίλ για την Panasonic g5 με τον 12-32. Μπορείς να δεις στο δικό σου (9.0) αν υπάρχει κάποιο τέτοιο σετάκι; Υπάρχει lens correction για τον 12-32;

Ναι, εκει που κατεβαζεις τα modules εχει και την G5 και τον 12-32... πρωτα επιλεγεις το μοντελο της μηχανης και πατωντας νεξτ σου δινει και τους διαθεσιμους φακους, ξεχωριστα σε jpg και raw

Σε μενα το περιεργο ειναι οτι ενω εχω κατεβασει το προφιλ της V1 με τον 30-110, δεν μου βγαζει ICC προφιλ καθολου για την V1 (ενω βγαζει για την κανον) και αναφερει ως "not in use" τον συνδυασμο για raw διορθωσεις...

Εμένα δεν μου έστειλε το κωδικό ενεργοποίησης Το εγκατέστησα σα δοκιμαστική έκδοση Θέλει τίποτα διαφορετικό εκτός από το email ;

Καλημερα Βλαση πρεπει να τα εχει κατεβασει δες στο κουμπι Dxo Optics Modules και μετα τριτο κουμπι παλι Dxo Optics Modules πια ειναι εγκατεστημενα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εμένα δεν μου έστειλε το κωδικό ενεργοποίησης Το εγκατέστησα σα δοκιμαστική έκδοση Θέλει τίποτα διαφορετικό εκτός από το email ;
Καλημερα xronis σε εμενα που εχω gmail μου τον εστειλε στις προσφορες

Last edited:
Έχει μεγάλη πλάκα. Στην έκδοση 7.0 δεν έχει το προφίλ του 12-32 για καμιά από τις G panasonic αλλά το δίνει κανονικά για τις Olympus EPM1/EPL3/EM5.

μηπως θεωρει οτι ειναι καλητερα να γινονται στην μηχανη λεω εγω τωρα

Καλημέρα xronis σε εμένα που έχω gmail μου τον έστειλε στις προσφορές

Μέχρι πριν από λίγο δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιος φάκελος :bang:

Ναι στις προσφορές μου τον είχε στείλει

Να είσαι καλά !