Dynamic Color Mode σε Epson TW700

stako

Established Member
19 June 2006
174
Καλησπέρα σε όλους!

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα μου έκανα δώρο έναν TW700. Τον έστησα σε ένα δωμάτιο με απόσταση θέασης στα 4 μέτρα περίπου και απόσταση προβολής τα 5 (πάλι περίπου). Κάνω την προβολή στον τοίχο ο οποίος είναι βαμμένος σε λευκή απόχρωση πολύ κοντά στο εντελώς λευκό. Ξέρω ότι δεν είναι και η ιδανική επιφάνεια προβολής αλλά είναι προσωρινή. Και στο μέλλον στον τοίχο θα προβάλω αλλά λέω να τον καλύψω με μια ειδική μπογιά (δεν θέλω πανί καθώς η επιφάνεια μπορεί να μείνει έτσι, διαθέσιμη για προβολή). Το μέγεθος της οθόνης είναι 95 ίντσες (δεν μπορώ παραπάνω καθώς πέφτω στην γωνία που κάνει το τζάκι).

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα που πήρα σε αυτή τη τιμή (900 ) αλλά με τρώει ένα πράμα........ Ενώ στο μάτι μου αρέσει το Dynamic Color Mode, στο manual βλέπω να προτείνεται το Natural ή το Theatre Black. To Dynamic στο manual προτείνεται για πιο φωτεινούς χώρους... Και αυτό με έχει βάλει σε σκέψεις...... Φταίει το άμαθο ακόμα μάτι μου ή όχι?!?

Εσείς (όσοι τον έχετε δλδ) ποιό mode προτιμάτε?

Επίσης μια άλλη ερώτηση, βλέπω έχει 3000 ώρες διάρκεια ζωής η λάμπα του. Αυτό είναι ανεξάρτητο από το ποιό mode χρησιμοποιείται και την φωτεινότητα? Δλδ ότι ρύθμιση και να έχω θα πάρω 3000 ώρες?

Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα! :)

ΥΓ. Ποιό DVD ρύθμισης προτείνετε? Έχω ένα αλλά είναι μόνο για τηλεοράσεις CRT, τουλάχιστον έτσι νομίζω, θα σας πω τίτλο αύριο.....

Αν σου αρεσει το dynamic κρατα το... γουστα ειναι αυτα... εγω το ειχα στο σκετο theater ή living room οταν επεσε λιγο η λαμπα...
Απλα στα bright mode (living room-dynamic) οι ωρες της λαμπας μετρανε x1.5...
Δηλαδη 10 ωρες στο Theater Black θα σου βαλουν 10 ωρες στον μετρητη... 10 ωρες στο dynamic θα σου βαλουν 15 ωρες στον μετρητη...
Οποτε στο dynamic οι θεωρητικες 3.000ωρες θα σου ερθουν σε 2.000ωρες πραγματικης θεασης...
Ξεκινα με καποιο αλλο mode (theater) γιατι μετα τις 500ωρες που θα πεσει η ενταση της λαμπας να εχεις κατι να ανεβεις (living room) για να μην απογοητευθεις που θα σκοτεινιαζει σιγα-σιγα... και μετα τις 800 να πας για dynamic που θα αρχησουν τα προβληματα δυναμης της λαμπας...

Φίλε stako καλωσόρισες στην παρέα μας.

Καλησπέρα σε όλους!

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα μου έκανα δώρο έναν TW700. Τον έστησα σε ένα δωμάτιο με απόσταση θέασης στα 4 μέτρα περίπου και απόσταση προβολής τα 5 (πάλι περίπου). Κάνω την προβολή στον τοίχο ο οποίος είναι βαμμένος σε λευκή απόχρωση πολύ κοντά στο εντελώς λευκό. Ξέρω ότι δεν είναι και η ιδανική επιφάνεια προβολής αλλά είναι προσωρινή. Και στο μέλλον στον τοίχο θα προβάλω αλλά λέω να τον καλύψω με μια ειδική μπογιά (δεν θέλω πανί καθώς η επιφάνεια μπορεί να μείνει έτσι, διαθέσιμη για προβολή). Το μέγεθος της οθόνης είναι 95 ίντσες (δεν μπορώ παραπάνω καθώς πέφτω στην γωνία που κάνει το τζάκι).

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα που πήρα σε αυτή τη τιμή (900) αλλά με τρώει ένα πράμα........ Ενώ στο μάτι μου αρέσει το Dynamic Color Mode, στο manual βλέπω να προτείνεται το Natural ή το Theatre Black. To Dynamic στο manual προτείνεται για πιο φωτεινούς χώρους... Και αυτό με έχει βάλει σε σκέψεις...... Φταίει το άμαθο ακόμα μάτι μου ή όχι?!?

Συνήθως το dynamic χρησιμοποιείται για προβολές παιχνιδιών, ποδοσφαιρικών και μη αγώνων γιατί δίνει περίσσια φωτεινότητα επιβαρύνοντας όμως τις σκούρες περιοχές. Το Theater black χρησιμοποιείται κατά κόρον σε κινηματογραφικές προβολές. Αυτό συμβαίνει γιατί δίνει όλο το βάρος του στις σκοτεινές περιοχές, ρίχνοντας τη φωτεινότητα, που είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την προβολή ταινιών. Το Natural είναι μια ενδιάμεση εκδοχή.

Εσείς (όσοι τον έχετε δλδ) ποιό mode προτιμάτε?

Theater black με μια καλή ρύθμιση.

Επίσης μια άλλη ερώτηση, βλέπω έχει 3000 ώρες διάρκεια ζωής η λάμπα του. Αυτό είναι ανεξάρτητο από το ποιό mode χρησιμοποιείται και την φωτεινότητα? Δλδ ότι ρύθμιση και να έχω θα πάρω 3000 ώρες?

Εξαρτάται και έχει να κάνει και με το υλικό προβολής.

Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα! :)

ΥΓ. Ποιό DVD ρύθμισης προτείνετε? Έχω ένα αλλά είναι μόνο για τηλεοράσεις CRT, τουλάχιστον έτσι νομίζω, θα σας πω τίτλο αύριο.....

D.V.E. αποδεδειγμένη λύση.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! :)

Αν σου αρεσει το dynamic κρατα το... γουστα ειναι αυτα... εγω το ειχα στο σκετο theater ή living room οταν επεσε λιγο η λαμπα...
Απλα στα bright mode (living room-dynamic) οι ωρες της λαμπας μετρανε x1.5...
Δηλαδη 10 ωρες στο Theater Black θα σου βαλουν 10 ωρες στον μετρητη... 10 ωρες στο dynamic θα σου βαλουν 15 ωρες στον μετρητη...
Οποτε στο dynamic οι θεωρητικες 3.000ωρες θα σου ερθουν σε 2.000ωρες πραγματικης θεασης...
Ξεκινα με καποιο αλλο mode (theater) γιατι μετα τις 500ωρες που θα πεσει η ενταση της λαμπας να εχεις κατι να ανεβεις (living room) για να μην απογοητευθεις που θα σκοτεινιαζει σιγα-σιγα... και μετα τις 800 να πας για dynamic που θα αρχησουν τα προβληματα δυναμης της λαμπας...

Ic, ο μετρητής πάντως "τερματίζει" στις 3000 ώρες, ανεξάρτητα από το ποιό mode χρησιμοποιείς? Για αυτό μάλλον μου φαίνονται ότι είναι πολλές οι ώρες που μου βγάζει σε σχέση με όσο έχω δει (περίπου 50)......

Φίλε stako καλωσόρισες στην παρέα μας.

D.V.E. αποδεδειγμένη λύση.

Για το DVE υποθέτω εννοείς αυτό:

http://www.play.com/DVD/HD DVD/4-/3250162/Digital-Video-Essentials-HD/Product.html
http://www.videoessentials.com/DVE_HD.php

Σωστά?

Δεν έχω HD DVD οπότε θα το χρησιμοποιήσω με "απλό" DVD αλλά από ότι λέει περιέχει και τέτοιο δισκάκι.

Ανακεφαλαιώνοντας, από αυτά που μου είπατε καταλήγω στο ότι θα χρησιμοποιώ το Theater στις ταινίες και το Dynamic ή το Living Room στα games (έχω συνδεδεμένο και το 360). Επίσης παραγγέλνω και το DVE και μόλις έρθει παίζω με τις ρυθμίσεις και βλέπουμε.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι στα games όντως μου φαίνεται καλύτερο το Dynamic (ειδικά στο Lost Planet η διαφορά ήταν τεράστια) ενώ στις ταινίες δεν μπορούσα να αποφασίσω ξεκάθαρα μεταξύ Dynamic και Theater.

Οι καλύτερες επιλογές είναι το natural και τα 2 theater
Στα υπόλοπα mode αλλάζουν πολλά πράγματα όπως χρωματα (πρωτευοντα δευτερευοντα) και το επίπεδο του μάυρου που δε είναι βαθύ γκρί (λέμε τωρα) αλλά έντονα μπλε.

Φίλε αν προβάλλεις σε πλήρως σκοτεινό χώρο, το σωστότερο είναι το theater black (1 ή 2). Ίσως είναι και θέμα εξοικείωσης, αλλά πρέπει να σκεφθείς πως συγκρίνεται η εικόνα σου, σε αίσθηση, σε σχέση με μία κινηματογραφική ανάλογη.

Ίσως το dynamic να σε εντυπωσιάζει (σαν πιθανώς πιό ζωντανά χρώματα), είναι όμως και ποιό σωστό/φυσικό ;

Φίλε αν προβάλλεις σε πλήρως σκοτεινό χώρο, το σωστότερο είναι το theater black (1 ή 2). Ίσως είναι και θέμα εξοικείωσης, αλλά πρέπει να σκεφθείς πως συγκρίνεται η εικόνα σου, σε αίσθηση, σε σχέση με μία κινηματογραφική ανάλογη.

Ίσως το dynamic να σε εντυπωσιάζει (σαν πιθανώς πιό ζωντανά χρώματα), είναι όμως και ποιό σωστό/φυσικό ;

Όντως, το έντονο Dynamic είναι πιο εντυπωσιακό αλλά δεν είναι το σωστό... Όπως είπα και στο πρώτο ποστ το μάτι μου είναι ακόμα παντελώς αρχάριο σε τέτοια θέματα και για αυτό έχω μπερδευτεί...

Περιμένω πως και πως το DVE να κάνω τις ρυθμίσεις για να δω τι γίνεται. :)

Re: Απάντηση: Dynamic Color Mode σε Epson TW700

Οι καλύτερες επιλογές είναι το natural και τα 2 theater
Στα υπόλοπα mode αλλάζουν πολλά πράγματα όπως χρωματα (πρωτευοντα δευτερευοντα) και το επίπεδο του μάυρου που δε είναι βαθύ γκρί (λέμε τωρα) αλλά έντονα μπλε.

Αυτό το προκαλεί η μεγάλη αύξηση της φωτεινότητας ή είναι "τρικ" του προτζέκτορα που τα αλλάζει έτσι κι αλλιώς για να δείξει "καλύτερα"?

το καλυτερο ειναι living room και λιγο ρυθμισεις.αναλογα με το χωρο.:drummer:

το καλυτερο ειναι living room και λιγο ρυθμισεις.αναλογα με το χωρο.:drummer:

Χτες είχα λίγο χρόνο είδα μια (μισή βασικά) ταινία. Το είχα βάλει στο theatre black. Είδα για λίγο έτσι και μετά το άλλαξα σε Dynamic. Είχε πράγματι τεράστια διαφορά στα χρώματα, τα άλλαζε εντελώς..... Δεν μου άρεσε.... Ξαναγύρισα στο theatre το οποίο νομίζω είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, πιο φυσικό...

Αν θέλω να εντυπωσιάσω κανένα φίλο επισκέπτη θα του βάλω το 360 σε Dynamic αλλά τις ταινιές μας πλέον μόνο theatre.......:)

Χτες είχα λίγο χρόνο είδα μια (μισή βασικά) ταινία. Το είχα βάλει στο theatre black. Είδα για λίγο έτσι και μετά το άλλαξα σε Dynamic. Είχε πράγματι τεράστια διαφορά στα χρώματα, τα άλλαζε εντελώς..... Δεν μου άρεσε.... Ξαναγύρισα στο theatre το οποίο νομίζω είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, πιο φυσικό...

Αν θέλω να εντυπωσιάσω κανένα φίλο επισκέπτη θα του βάλω το 360 σε Dynamic αλλά τις ταινιές μας πλέον μόνο theatre.......:)

Ακριβώς!!! :antlers:
Μην αγχωνεσαι για τις ρυθμισεις απο τωρα... Με τον καιρο θα καταλαβεις και απο μονος σου τι σου παει πιο καλα στο ματι, και οσο αποκτας οπτικη εμπειρια, θα κανεις οποιες ρυθμισεις σου αρεσουν εσενα καλυτερα, και ΟΧΙ οποιες προτεινει ο καθενας στα διαφορα φόρουμ...:2thumb22sup:

Άλλωστε, το μεγαλυτερο ρολο στη ρυθμιση της εικονας ενος προβολεα τον παιζει ο χωρος σου τον οποιο ΜΟΝΟ εσυ εχεις ζησει και δει απο κοντα, καθως και ο τροπος που τον εχεις στημενο....:grandpa:

Ακριβώς!!! :antlers:
Μην αγχωνεσαι για τις ρυθμισεις απο τωρα... Με τον καιρο θα καταλαβεις και απο μονος σου τι σου παει πιο καλα στο ματι, και οσο αποκτας οπτικη εμπειρια, θα κανεις οποιες ρυθμισεις σου αρεσουν εσενα καλυτερα, και ΟΧΙ οποιες προτεινει ο καθενας στα διαφορα φόρουμ...:2thumb22sup:

Άλλωστε, το μεγαλυτερο ρολο στη ρυθμιση της εικονας ενος προβολεα τον παιζει ο χωρος σου τον οποιο ΜΟΝΟ εσυ εχεις ζησει και δει απο κοντα, καθως και ο τροπος που τον εχεις στημενο....:grandpa:

Σωστά αλλά από την άλλη σκέψου να αρχίσεις τις ρυθμίσεις από λάθος βάση ΚΑΙ με αρχάριο μάτι..... Θα καταλήξεις κι εγώ δεν ξέρω που! :) Για αυτό ήθελα την γνώμη από εδώ μέσα αρχικά, μετά να έρθει και το DVE να κάνουμε καμιά ρύθμιση και μετά αν συνεχίζει να με τρώει το θέμα θα δω τι μπορώ να κάνω και μόνος. ;)

Γενικά έχω "φαγούρα" σχεδόν στα πάντα, αυτοκίνητα, μηχανάκια, PC και ότι σηκώνει μετατροπές και ρυθμίσεις, σιγά μην έβγαινε από τον κανόνα ο προβολέας.......:)

Σωστά αλλά από την άλλη σκέψου να αρχίσεις τις ρυθμίσεις από λάθος βάση ΚΑΙ με αρχάριο μάτι..... Θα καταλήξεις κι εγώ δεν ξέρω που! :) Για αυτό ήθελα την γνώμη από εδώ μέσα αρχικά, μετά να έρθει και το DVE να κάνουμε καμιά ρύθμιση και μετά αν συνεχίζει να με τρώει το θέμα θα δω τι μπορώ να κάνω και μόνος. ;)

Γενικά έχω "φαγούρα" σχεδόν στα πάντα, αυτοκίνητα, μηχανάκια, PC και ότι σηκώνει μετατροπές και ρυθμίσεις, σιγά μην έβγαινε από τον κανόνα ο προβολέας.......:)
Ασχετο με το θεμα, αλλα πως συνδεουμε τον επσον με υπολογιστη(λαπτοπ); Ευχαριστω!

Ασχετο με το θεμα, αλλα πως συνδεουμε τον επσον με υπολογιστη(λαπτοπ); Ευχαριστω!

Αν δεν έχει SVideo έξοδο το laptop τότε με κανονικό VGA καλώδιο (που κατά 99% θα έχει).

Αν δεν έχει SVideo έξοδο το laptop τότε με κανονικό VGA καλώδιο (που κατά 99% θα έχει).
Εχει, DVI, συγκεκριμενα. Απο DVI με καλωδιο που καταληγει σε HDMI γινεται;
Ευχαριστω..

Μια και καταλήξαμε να μιλάμε για καλώδια, με 15μετρο Component καλώδιο θα χάσω σημαντικά σε ποιότητα εικόνας? Ή δεν έχει σημασία?

Τώρα το καλώδιο είναι μικρό, 1,5 μέτρο περίπου.....

(και στις 2 περιπτώσεις μιλάμε για σχετικά φτηνά καλώδια)