Δυνατός ΑΑ φακός

kostis22

AVClub Enthusiast
23 August 2007
755
Πρόσφατα συγγενικό μου πρόσωπο μου ζήτησε να του παραγγείλω έναν δυνατό και σχετικά μαζεμένο σε όγκο φακό καθώς ενθουσιάστηκε από την απόδοση ορισμένων led που έχω πάρει ή τροποποιήσει. Το άτομο αυτό ασχολείται συχνά με δραστηριότητες στην ύπαιθρο και κυνήγι και έχει μια μικρή "λόξα" και αυτός με φακούς (από πολύ μικρούς μέχρι και "τούβλα" 12βολτα) αλλά δεν είχε ποτέ κάποιον Led. Προσπάθησα να τον πείσω για τον Fenix TK35 τον οποίο έχω παραγγείλει και αναμένω αλλά προς το παρόν αυτό δεν αποτελεί λύση καθώς η τιμή είναι αρκετά μεγαλύτερη από το όριο που προς το παρόν μου έχει θέσει και δεύτερον δίνει μεγάλη βαρύτητα στις μπαταρίες τις οποίες θέλει να βρίσκει ανά πάσα στιγμή (κατά προτίμηση ΑΑ). Οπότε μέχρι να τον καταφέρω να πάει σε κάτι με 18650 η cr123 τι επιλογές υπάρχουν για φακό με:

• σχετικά μαζεμένο σε μέγεθος

• μπαταρίες ΑΑ ή στην χειρότερη ΑΑΑ

• φωτεινότητα μεγαλύτερη από 600 (πραγματικά) lumens

• αυτονομία: να βγάζει μία ώρα τουλάχιστον

• τιμή: όριο στα 60euro

Αργότερα θα υπάρξουν σίγουρα και άλλες επιλογές με τις πιο "περίεργες" μπαταρίες αλλά προς το παρόν αυτές είναι οι απαιτήσεις του και πρέπει να του δώσω μια λύση. Γνωρίζω πως στην τιμή αυτή σίγουρα δεν θα είναι μια πολύ ποιοτική πρόταση αλλά πιστεύω πως εκεί έξω θα υπάρχουν μερικές επιλογές αλλά επειδή ποτέ μου δεν ασχολήθηκα με ΑΑ και υψηλή απόδοση σε loumens γι αυτό ζητάω και την βοήθεία σας!

p.s. εννοείται πως για τέτοια απόδοση σε lumens δεν αναφέρομαι σε φακό με μία μονο μπαταρία

Ας περιμένει λιγάκι ,θα βγουν προτάσεις που θα βολεύουν με 4 ΑΑ και xm-l. Αν όχι η μοναδική πρόταση που σκέφτηκα είναι itp A6 polestar!

Το ίδιο είχα ρωτήσει και εγώ τον Εργοτέλη και μου είχε προτείνει τον ld40, αλλά θα περιμένω για 2 ή 4 ΑΑ και xm-l.

Πείτε αν βγει κάτι.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τον γνωρίζω τον ld 40 (τον έχω άλλωστε) αλλά θέλει κάτι πιο δυνατό και αν είναι να δώσει πάνω από 100 euro θα πάει για τον TK35 που του γυάλισε από την αρχή. Απλώς θέλει να μπει στο παιχνίδι των LED με κάτι πιο οικονομικό και (προς το παρόν) έχει ένα ένα κόλλημα με τις κοινές ΑΑ που βρίσκεις παντού. Τώρα αν τελικά περιμένει για τα xm-l είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση αλλιώς θα κοιτάξω για τον itp που αναφέρθηκε ή μήπως μπορέσει και ανεβάσει το budget και πάμε για TK45.
Σε επώνυμες κινεζιές υπάρχει κάτι άλλο;

Έχω γίνει ο κακός του φόρουμ. Δεν μπορώ να ακούω τρέλα πράγματα. Κώστα δεν το λέω για σένα αλλα για όλους μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις μικρο φακό που να αποδίδει 600 πραγματικά λουμενς.

Εγω δεν έχω να προτιμώ κάτι με αυτά που λες. Ειδικά το οικονομικό όριο των 60 ευρώ είναι πολυ κάτω των 600 πραγματικών λουμενς.

Μικρός φακός με ΑΑ που έχουμε τεσταρει είναι πολλοί. Η τιμή τους απο 30 εώς 60 ευρώ με περίπου 70 εώς 100 πραγματικά λουμενς.

Τα είπα και ηρέμησα.

Για να μην παρεξηγουμε όταν ακούω μικρο φακό εννοώ στο μέγεθος του rrt-0 και του d10 για παράδειγμα.

Και πάλι με περισσότερες απο μια ΑΑ πάμε σε ασφαλώς μεγαλύτερο φακό με απόδοση στην διάρκεια και λίγο στην απόδοση της έντασης. Αλλα σε καμία περίπτωση δεν φτάνουμε με 1 αλλα και με 3 μπαταρίες ΑΑ τα 500 με 600 λουμενς.

Last edited:
καλα τα ειπες...εκτος και αν βγει φακος με 3 ή 4ΑΑ σε σειρα...αλλα με τις σημερινες τιμές θα πρέπει αν είναι πολυ καλεπουρι προσφορα για ειναι στα 60 μουρμουρια

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις μικρο φακό που να αποδίδει 600 πραγματικά λουμενς

εμπορικο οχι...αλλα μοντα ναι! αλλα παλι οχι με ΑΑ

Κατι βασικξο με τις ΑΑ.....αν θελει να τις βρισκεις ευκολα θα μιλα κανεις για αλκααλικες...παιδια ξεχαστε το.....δεν μπορουν να δωσουν παραπανω απο 1 αμπερ.....αρα ειναι ασυμβατες με τις απαιτησεις για ισχυ παραπανω απο 250 λουμενς

το να μιλαει κανεις για επαναφορτιζομενες ΑΑ ειναι αλλο...αλλα αυτες δεν τις βρισκεις στα περιπτερα. (πως θα τις φορτισεις δηλαδη?) Αλλα με αυτες εχουεμ οτι ισχυ θελουμε...

Τα γνωρίζω όλα αυτά που τονίζετε και πολύ καλά κάνετε που τα επαναλαμβάνετε αλλά πιστέψτε με προσπάθησα από την πρώτη στιγμή για να τον πείσω για όλα αυτά καθώς ασχολούμαι και εγώ λίγο με το "άθλημα" και έχω λίγο την τρέλα. Απλώς ορισμένοι άνθρωποι είναι λίγο διστακτικοί να δοκιμάσουν νέες τεχνολογίες και ειδικά όταν είναι και κάποιας ηλικίας είναι και λίγο ξεροκέφαλοι.
Από την αρχή γνώριζα πως αν δεν χρησιμοποιήσεις μία για να μην πω δύο 18650 είναι δύσκολο να πάρεις πολλά lumens. Απλά το άτομο αυτό διαθέτει ήδη επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και φορτιστές ΑΑ και ήθελε αρχικά να εκμεταλλευτεί αυτές και κατά δεύτερον να να μπορεί ανά πάσα στιγμή να προμηθευτεί καινούργιες (πχ σε ένα περίπτερο).
Επειδή όμως οι περιορισμοί που μου έθεσε ήταν αυτοί που έγραψα στο πρώτο post γι'αυτό ζήτησα και την βοήθειά σας μέχρι να τον καταφέρω να του αλλάξω γνώμη ή να ασχοληθούμε με καμία μόντα. Μέχρι τότε κάθε πρόταση σας μου είναι πολύτιμη γιατί όπως προανέφερα ΑΑ και υψηλή απόδοση μου είναι άγνωστη αλλά πιστεύω πως κυκλοφορούν εκέι έξω μερικά θυριάκια με πακετάκια από 3άδες ΑΑ.

Τελικά τόσος ντόρος για το τίποτα! Τον έπεισα τελικά για να ένα YEZL Y6 μαζί με ένα ζευγάρι μπαταρίες και φορτιστή της ultrafire. Πιστεύω για αρχή θα τον καλύψει μια χαρά! Δεν μου ερχόταν στο μυαλό κάποιος άλλος συνδυασμός σε αυτή την τιμή. Ευχαριστώ πάντως για τις γνώμες σας!!!

δεν ειναι ντορος για το τιποτα, εδω μεσα ειναι ανθρωποι που εχουν γνωσεις και μπορουν να βοηθησουν.

Πρεπει να καταλαβουμε οτι απο την θεωρια στην πραξη απεχουμε παρα πολυ οταν μιλαμε ειδικα για καταναλωση. Τα εχουμε ξαναπει. Και ετσι δεν μπορουμε να εχουμε οτι θελουμε θεωρητικα γιατι μετα οταν βρεθουμε χωρις φακο παπαλα.

Παντως εγω το ξαναλεω, καλα ειναι να διαχωριζουμε τα πραγματα στους φακους.

1) μεγεθος (μικρος - μεσαιου μεγεθουν - μεγαλος)

2) οικονομικο κομματι (φθηνος 30 - 40 Ευρω), (μεσαιας ταξης 50 - 100 ευρω), (ακριβος 100 μεχρι και 200), (τσουχτερος 200 και πανω)

3) Μπαταριες (ΑΑ μια? 2? 3? 4? 100? ποσες?), (123 μια? 2? 3? 1000? ποσες?), (18650 μια? 2? 3? απο εκει και περα δεν ειναι φακος)

4) αποδοση (εδω αναλογα τα 3 παραπανω)

Συγχωρεστε με που τα λεω αλλα χανουμε συνεχεια το νοημα του φακου.

Εγω εχω καταληξει οτι με 2 φακους εισαι μια χαρα.

Ο ενας να ειναι μιας ή δυο μπαταριας (ΑΑ ή 123) , να εχει αποδοση μεχρι και 70 με 150 πραγματικα lumens και ενας πολυ καλος με μια ή δυο (18650) που να παει μεχρι τα 300 με 400 πραγματικα λουμενς.

Καλη σας μερα.

Συμφωνώ μαζί σου αλλά όταν ξεκινάς με τους λέντ υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός πέρα από την άγνοια.Εγώ είχα φτάσει να αγοράζω συνέχεια φακούς χωρίς να τους χρειάζομαι και έφτασα καμιά 15αριά.Μετά άρχισα να χαρίζω και να πουλάω και τώρα δουλεύω με τους Preon AAA,Mini AA2,TK35.

Βέβαια θα χτυπήσω κανα μοντέλο σε λίγο καιρό,χε χε η λόξα δεν φεύγει...

Τελικά τόσος ντόρος για το τίποτα! Τον έπεισα τελικά για να ένα YEZL Y6 μαζί με ένα ζευγάρι μπαταρίες και φορτιστή της ultrafire. Πιστεύω για αρχή θα τον καλύψει μια χαρά! Δεν μου ερχόταν στο μυαλό κάποιος άλλος συνδυασμός σε αυτή την τιμή. Ευχαριστώ πάντως για τις γνώμες σας!!!

μπαατριες OXI ULTRAFIRE. Μονο trustfire τις μαυροκοκκινες / redilast / AW. καμμια αλλη...στην αναγκη αγορασε τις απο αλλου

Re: Απάντηση: Δυνατός ΑΑ φακός

Συμφωνώ μαζί σου αλλά όταν ξεκινάς με τους λέντ υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός πέρα από την άγνοια.Εγώ είχα φτάσει να αγοράζω συνέχεια φακούς χωρίς να τους χρειάζομαι και έφτασα καμιά 15αριά.Μετά άρχισα να χαρίζω και να πουλάω και τώρα δουλεύω με τους Preon AAA,Mini AA2,TK35.

Βέβαια θα χτυπήσω κανα μοντέλο σε λίγο καιρό,χε χε η λόξα δεν φεύγει...

Παντελη και εγω μια απο τα ιδια.

Εχω χαρισει πολλους απο εδω και απο εκει.

Τωρα εχω...

2 surefire E2DL 200 lumens
1 surefire LX2
2 Preon 2 warm white and cool white (φοβερος ο warm)
2 nitecore D10 ενας ειναι ο στρατιωτικος
1 nitecore EX10
1 nitecore extreme
1 Thrunite Catapult τον καλο παλιο
1 lumapower signature VX SST 50
1 Jetbeam RRT-0
2 Zebralight

Δεν πιστευω να ξεχασα καποιον ολους τους αλλους τους εχω χαρισει.

Μαντεψε ποιους χρησημοποιω.

Τον PREON 2 cool με βολευει στην δουλεια μου γιατι ειναι σαν στυλο (τον warm τον θελω στο κουτι του)

Τον nitecore D10 γιατι με εχει βολεψει πολυ οταν θελω να παω να ψαξω κατι μεσα στο σπιτι στα σκοταδια αλλα και στην πεζοπορεια.

τον jetbeam με ΑΑ μπαταρια, γιατι ειναι ο πρωτος μου φακος!!!! τον Αγαπω τον λατρευω.

Zebralight οταν παω για ΝΕΡΟ (ελευθερια στα χερια) στα βουνα της Ευβοιας ( εμεις πινουμε νερο απο τις πηγες ναι!!!)

και φυσικα τον Surefire για ολα!!! Βουνα και θαλασσα.

Κοspap δεν είχε το συγκεκριμένο κατάστημα trustfire ουτε AW οπότε θα παραγγείλω από αλλού. Oι ultrafire (κόκκινες) είναι απλώς μάπα ή και επικίνδυνες?