δυνατοτητες dsc-w80

Είναι πολλά τα λεντάκια και αυξομειούμενης έντασης, δεν καίνε το αντικείμενο, με όφελος στη διασπορά του φωτός.
Άπειρες είναι οι δυνατότητες και οι επιλογές που μπορείς να κάνεις, αν έχεις διάθεση και χρόνο να ασχοληθείς.

Το νόημα είναι ότι αφού τη θέλεις τη μηχανή για συγκεκριμένη δουλειά και όχι για γενική χρήση, το ενδιαφέρον πρέπει να αφιερωθεί στον φωτισμό, παρά στην αγορά μιας καλύτερης κόμπακτ μηχανής, που κατά η γνώμη μου δεν θα προσφέρει τίποτε, παρά μόνο θα σε περιορίσει στο μπάτζετ που θα μπορούσες να ξοδέψεις σε αξεσουάρ φωτισμού.

Γεια σου _tzo_ εψαξα αυτο με τα ledakia αλλα δεν βρηκα καποιο videaki , ισως κανω αρχικα το αλλο με τις δυο λαμπες που ειναι πιο ευκολο.
Απλα ποσα watt λαμπες να βαλω? και να βαλω ρυζοχαρτο ή βαμβακερο λευκο υφασμα? πχ απο tshirt?

Για την καμερα που εχω τωρα , ειναι αυτη στο video , αν θελεις δες για να παρεις μια ιδεα να μου πεις αν ειναι οκ , απο το 2 λεπτο λεει και για το Menu /δυνατοτητες αλλα δες το ολο , ετσι κ αλλιως μικρο ειναι.
https://www.youtube.com/watch?v=6EsrTgRy-Eo

Λάμπες: 220V Ε27 30w 5500K photography daylight

Καλύτερα τέντα κύβο να πάρεις, πιο πρακτικό είναι. Γλυπτώνεις και τις αντανακλάσεις από το περιβάλλον.
Δεν μας είπες και τι αντικείμενα θέλεις να φωτογραφίζεις.

Τα αντικειμενα δεν ειναι συγκεκριμενα , διαφορα αξεσουαρ , βραχιόλια, κρεμαστά ,μπρελοκ , πορτοφολια κτλ
Αν μπορεις στειλε λιγο link απο το πανι που λες γιατι δεν βρηκα κατι, απο που το αγοραζω?
Κοιτα λιγο τετοια κατασκευη θα κανω πανω -κατω.. λιγο καλυτερη βεβαια.
Απλα εγω λεω να εχω δυο λαμπες , δεξια και αριστερα μονο.
SetUp1.jpg

Ειδα στο youtube λενε για 150watt , μηπως επειδη θα εχω μονο μια λαμπα απο την καθε μερια τα 30watt θα ειναι λιγα ή ειναι οκ?

Τα 30w daylight CFL (Compact Fluorescent Light) αντιστοιχούν σε 150w incandescent.
Αφού τα αντικείμενα είναι μικρά, με 60x60εκ. κύβο και δύο φώτα των 30w θα είσαι εντάξει.
Πας απαραίτητα σε lightbox και όχι σκέτα φώτα softbox, ώστε να αποφύγεις τους καθρεπτισμούς πάνω στις γιαλιστερές μεταλλικές επιφάνειες των αντικειμένων από το περιβάλλον, που θα φαίνονται σαν μαυρίλες.

Κομπλέ σετ από Ευρώπη στα 80 + 10 μεταφορικά:
http://www.foto-klik.si/en/product-...et-osvetlitvenega-sotora-in-2-luci-5500k.html

Last edited:
Αυτο που μου εστειλες τι διαφορα εχει με το πανω το handmade που εβαλα στην pic? οτι ειναι κλειστο και απο μπροστα?
Ναι δεν θα εβαζα σκετα softbox φωτα. Θα εκανα ενα κουτι με τα φιλτρα αυτα και απο εξω τα φωτα σκετα.

Το lightbox δεν ειναι οταν το κουτι ειναι κλειστο χωρις φιλτρα απο ολες τις μεριες του και εχει μεσα σε αυτο τα φωτα? px ledakia?

Και έτσι και αλλιώς τα λένε, αλλά ναι, καλύτερα να λέμε light tent τα ετερόφωτα και lightbox τα αυτόφωτα.

Το light tent του έτοιμου πακέτου διαφέρει (πέρα από το προφανές ότι είναι έτοιμο και δεν παιδεύεσαι με κατασκευές) στο ότι διπλώνει και μπαίνει στο κάλυμμά του και δεν πιάνει χώρο, και προσφέρει και διάφορα φόντα.

24 ευρώ κοστίζει σκέτο, δεν είναι ακριβό ώστε να αξίζει να παιδεύεσαι με DIY.
http://www.foto-klik.si/en/product-photography/profesionalni-studijski-sotor-60x60cm.html

Α ρε _tzo_ χρωστάω χάρη!!! Ευχαριστώ πολύ ,τις πήρα +60χ60 softbox. Nεότερα όταν έρθουν!!