Δυο αποριες σχετικα με DTS HD MA και ps3.

Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις για το DTS-HD MA και πόσο πιο φιούτσουρ προυφ είναι οι ενισχυτές που το υποστηρίζουνε, πήρα ένα κατσαβίδι και άλλαξα τη ρύθμιση του DAC να ακολουθεί τις άπειρες προδιαγραφές του DTS-HD ΜΑ τσιπακίου (της Τ.Ι.) που έχει ο ενισχυτής μου.

Αμέσως μετά προχώρησα στο HDMI και με το ίδιο κατσαβίδι άλλαξα τις προδιαγραφές του HDMI 1.3a για να υποστηρίξει τις πιο φιούτσουρ προυφ προδιαγραφές του DTS-HD MA και μάλιστα χάραξα από πίσω HDMI 2.0 για να μην ξαναασχoληθώ για καιρό.

Τώρα μένει μόνο να μου στείλουν από το μέλλον ένα δισκάκι ΒLU-RAY II αλλιώς θα κατσαβιδιάσω εγώ ένα.

Γιατί δε μας λες ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και μας παιδεύεις. Αφού ακόμη κι αν ισχύσουν αυτές οι προδιαγραφές, θα πρέπει να ΞΑΝΑΛΑΞΟΥΜΕ Receiver κι ας υποστηρίζει DTS-HD MA!

Να με σχωρνάς που δεν έχω inside information της DTS όπως έχω της Marantz. Αλλά μη μας κατηγορείς κι από πάνω.

Last edited:
Δε ξερω τι χαρακες εκανες στον maranz σου... (τι ειναι αυτες οι χαρακες πια? νεα μοδα ΙΜΟ για τους AV?)
Παντως καποιοι πληρουν προδιαγραφες 24b/96Κ/192Κ...

Για ολα τα αλλα που ειπες... whatever! :afro:

Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις για το DTS-HD MA και πόσο πιο φιούτσουρ προυφ είναι οι ενισχυτές που το υποστηρίζουνε, πήρα ένα κατσαβίδι και άλλαξα τη ρύθμιση του DAC να ακολουθεί τις άπειρες προδιαγραφές του DTS-HD ΜΑ τσιπακίου (της Τ.Ι.) που έχει ο ενισχυτής μου.

Τελικα ανοιξα ενα specs sheet της Onkyo για τον 905, 875 και 805 και διαβασα οτι εχει DACs 24Bit/192Κ της Burr Brown (PCM1796) που βρισκονται μονο σε κατι DENON των 5000ευρω...

Ο 705 και ο 605 εχει ιδιων προδιαγραφων αλλα της Cirrus Logic και ακολουθως ακομη και οι μικροι που δεν αποκωδικοποιουν DTS HD-MA 575 και 505 εχουν Cirrus Logic DACs 24/192Κ.

Ο 605 αν και αποκωδικοποιει DTS HD-MA δεν μπορει να δεχτει πανω απο 24/96 σε πολυκαναλο (μονο stereo bitstream). Και ετσι οπως και οι μικροτεροι του, "τα" δεχονται μονο ως LPCM...

Οποτε τα DACs οπως λανθασμενα προανεφερες και επιμενεις, δεν ειναι το προβλημα... ετσι θα σου προτεινα να σταματησεις τις χαρακιες και να παιρνεις πιο future proof ενισχυτες home cinema...

Καλά, άστο καλύτερα.
Μπες στο site της BB και δες ότι για 6 κανάλια 192/24 τα DAC τα φοράνε μόνο κάτι πανάκριβοι, όπως είπες.
Οι υπόλοιποι 192/24 μόνο στα 2 κανάλια.

Στο μέλλον... ίσως... μπορεί.

Μέχρι τότε, κατσαβίδι!

μια ερωτησουλα
εχω πολυ ακριβα ηχεια καλωδια κτλπ.
εχω εναν ενυσχυτη που παιρνει μονο lpcm και μια ταινια στο πσ3 που εχει dts ma και το βγαζει ως lpcm εχω και την τελευταια αναβαθμιση στο πσ3.
αυτο που θα ακουσω θα ειναι καλητερο απο το να ακουγα pcm απο ενα blu ray που εχει pcm ηχο η το ιδιο?
αν ειναι το ιδιο πιο το οφελος της αναβαθμισης του πσ3 εκτος του να ακουμε τα dts ma ως pcm και οχι ως απλα dts?
ελπιζω να μην σα μπερδεψα

Μας μπέρδεψες!

Δεν πειράζει.
Τα δισκάκια με ήχο pcm τα ξεχνάμε, αφού ό,τι και να κάνουμε έχουν pcm.

Η τελευταία αναβάθμιση του PS3 του έδωσε τη δυνατότητα να "καταλαβαίνει" το DTS-HD MA σε ένα δίσκο, αλλά το HDMI του δεν έχει high bitrate output, άσχετα αν είναι 1.3 ή ό,τι άλλο.

Δυστυχώς λοιπόν μπορεί μόνο να το μετατρέψει σε pcm και μάλιστα όχι με πολύ καλά αποτελέσματα (έχει γονατίσει το μηχανάκι βλέπεις και δεν έχει άλλη επεξεργαστική ισχύ).

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο καλύτερος ήχος είναι από ένα blu-ray player με δυνατότητα High bitrate out και αποστολή σε AV που υποστηρίζει DTS HD MA.

O λόγος είναι απλός: Το τσιπάκι της T.I. ΠΡΙΝ το DAC.

ο 663 που θελω να παρω της yamaha τα εχει ολα αυτα που λες?
ευχαριστω για την απαντηση

Ναι μεν, αλλά όπως πάντα δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ηχητική ποιότητα ενός ενισχυτή. Και εκεί ίσως να μην μας κάνουν οι YAMAHA.

Στη δική σου περίπτωση θα σκεφτόμουν ίσως και κάτι που να έχει scaler. Όπως ο 863... . Για τις υπόλοιπες συσκευές που ίσως χρειαστούν scaling, γιατί απ' ό,τι έχω δει με τα ματάκια μου, το PS3 δεν παίζεται στο θέμα της εικόνας.:worshippy:

Καλά, άστο καλύτερα.
Μπες στο site της BB και δες ότι για 6 κανάλια 192/24 τα DAC τα φοράνε μόνο κάτι πανάκριβοι, όπως είπες.
Οι υπόλοιποι 192/24 μόνο στα 2 κανάλια.

Στο μέλλον... ίσως... μπορεί.

Μέχρι τότε, κατσαβίδι!

Δηλαδη θες να πιστεψω εσενα που λες οτι εχει εναν PCM1796 και οχι την onkyo που λεει: "Burr-Brown 192 kHz/24-bit audio DACs (PCM1796) for all channels"...

Ok, να σε πιστεψω, αλλα για δωσε μου μια φωτο με την πλακετα του ηχου γιατι με εκφρασεις "κατσαβιδι" δεν αποδεικνυεις και τιποτα...!-bye-

οχι την θελω ατοφια την εικονα ,δεν εχω αλλες συσκευες που να θελουν scaler .ολες θα παιζουν με hdmi 1.3 sta 1080p 24p

Δηλαδη θες να πιστεψω εσενα που λες οτι εχει εναν PCM1796 και οχι την onkyo που λεει: "Burr-Brown 192 kHz/24-bit audio DACs (PCM1796) for all channels"...

Ok, να σε πιστεψω, αλλα για δωσε μου μια φωτο με την πλακετα του ηχου γιατι με εκφρασεις "κατσαβιδι" δεν αποδεικνυεις και τιποτα...!-bye-

Κοίτα μεγάλε το έχεις κουράσει το θέμα. Άστο καλύτερα.

Βαριέμαι να εξηγώ με ποιο τρόπο δουλεύουν τα μηχανάκια:1796x4DAC... .

Το κατσαβίδι μην ξεχάσεις μόνο γιατί το HDMI 1.3 δεν σηκώνει τέτοιες προδιαγραφές.

Αν κάνεις τον κόπο και δεις το site της ΒΒ και του HDMI.org θα τα καταλάβεις όλα.

Επίσης, οι εξελίξεις τρέχουν και δεν μπορώ να φέρω ευθύνη για κάτι που παρουσιάστηκε αφού ξεκίνησε αυτό το νήμα.

Δεν τα λέω για να πικάρω κανέναν. Απλά κουράστηκα... .

Re: Απάντηση: Δυο αποριες σχετικα με DTS HD MA και ps3.

οχι την θελω ατοφια την εικονα ,δεν εχω αλλες συσκευες που να θελουν scaler .ολες θα παιζουν με hdmi 1.3 sta 1080p 24p

Τότε ή περιμένεις κάποιο μελλοντικό firmware που να διορθώνει το θεματάκι της μετατροπής του DTS HD-MA σε pcm του PS3 κρατώντας τον AV σου, ή πας μια και καλή σε νέο AV και Blu-ray player με δυνατότητα High bitrate out.

Κοίτα μεγάλε το έχεις κουράσει το θέμα. Άστο καλύτερα.

Βαριέμαι να εξηγώ με ποιο τρόπο δουλεύουν τα μηχανάκια:1796x4DAC... .

Το κατσαβίδι μην ξεχάσεις μόνο γιατί το HDMI 1.3 δεν σηκώνει τέτοιες προδιαγραφές.

Αν κάνεις τον κόπο και δεις το site της ΒΒ και του HDMI.org θα τα καταλάβεις όλα.

Επίσης, οι εξελίξεις τρέχουν και δεν μπορώ να φέρω ευθύνη για κάτι που παρουσιάστηκε αφού ξεκίνησε αυτό το νήμα.

Δεν τα λέω για να πικάρω κανέναν. Απλά κουράστηκα... .

Το hdmi 1.3 δε σηκωνει... απαπα... μαλιστα... το ακουσα και αυτο...

Μαλλον εσυ πρεπει να ξαναδιαβασεις τα site που με "στελνεις"... Γνωριζεις ποσα dacs εχει ο 875 και τα λες αυτα?
Αν ναι, πες μου να μαθω...
και ευχομαι να μην ειναι τοσο σωστες οι γνωσεις σου οπως των hdmi specs...

LPCM - 8 channel/192 kHz/24-bit audio capability since HDMI 1.0.
Bitstream - 8 channel/192 kHz/24-bit audio capability since HDMI 1.3.

( κατι ελεγες οτι δε σηκωνει το 1.3...? )

Συνεχιζεις με λαθη και με "επιχειρηματα" στυλ "μεγαλε" και "κατσαβιδια"...

Αν "βαριεσαι" να εξηγεις... δε βαριεσαι να γραφεις κατεβατα με ειρωνιες, λαθη και αοριστιες τοσα ποστ αντι να ειχες εξηγησει στο πρωτο να μαθω!...

Αντε, μαθε μας! :drummer:

Last edited:
Re: Απάντηση: Δυο αποριες σχετικα με DTS HD MA και ps3.

Τότε ή περιμένεις κάποιο μελλοντικό firmware που να διορθώνει το θεματάκι της μετατροπής του DTS HD-MA σε pcm του PS3 κρατώντας τον AV σου, ή πας μια και καλή σε νέο AV και Blu-ray player με δυνατότητα High bitrate out.

και εδω τιθεται το ζητημα... θα μπορεσει ποτε το πσ3 (με firmware update) να κανει bitstream το dts hd ma?

η ειναι καθαρα θεμα hardware?

Σε αυτήν την ερώτηση δεν μπορώ να σε βοηθήσω, είναι θέμα SONY όπως καταλαβαίνεις. Ποτέ μη λες ποτέ πάντως! Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι λόγω της μεγάλης πίεσης του κόσμου, δεν θα μείνει αδιάφορη.

Για περισσότερες πληροφορίες... στους ειδικούς που τα έχουν δοκιμάσει... όλα αυτά πριν κυκλοφορήσουν!:blink:

Το hdmi 1.3 δε σηκωνει... απαπα... μαλιστα... το ακουσα και αυτο...

Μαλλον εσυ πρεπει να ξαναδιαβασεις τα site που με "στελνεις"... Γνωριζεις ποσα dacs εχει ο 875 και τα λες αυτα?
Αν ναι, πες μου να μαθω...
και ευχομαι να μην ειναι τοσο σωστες οι γνωσεις σου οπως των hdmi specs...

LPCM - 8 channel/192 kHz/24-bit audio capability since HDMI 1.0.
Bitstream - 8 channel/192 kHz/24-bit audio capability since HDMI 1.3.

( κατι ελεγες οτι δε σηκωνει το 1.3...? )

Συνεχιζεις με λαθη και με "επιχειρηματα" στυλ "μεγαλε" και "κατσαβιδια"...

Αν "βαριεσαι" να εξηγεις... δε βαριεσαι να γραφεις κατεβατα με ειρωνιες, λαθη και αοριστιες τοσα ποστ αντι να ειχες εξηγησει στο πρωτο να μαθω!...

Αντε, μαθε μας! :drummer:

Θα σου πρότεινα να είσαι πολύ πιο προσεκτικός όταν διαβάζεις λέξεις όπως support τις τάδε προδιαγραφές και compatible κ.ο.κ.

Δεν θέλω να είμαι καθόλου αιχμηρός αλλά νομίζω ότι ακόμη δεν γνωρίζεις τι είναι η ψηφιοαναλογική μετατροπή και το decoding. Πολύ φοβάμαι ότι συνεχίζεις για να αποδείξεις ότι έχεις γνώσεις. Κατά τη γνώμη μου έχεις, αλλά για κάποιο λόγο συνεχίζεις να μου επιτίθεσαι.

Ας είναι. Κάνω εγώ την αρχή και σου ζητάω συγνώμη για τα σχόλια που ενδεχομένως να σε πρόσβαλαν, αφού δεν ήταν αυτός ο σκοπός.

Ελπίζω αυτό να αρκεί και παίρνω όλο το βάρος επάνω μου. Δεν θα ασχοληθώ άλλο.

Δεν ειχα κανενα λογο να σου επιτεθω... απλα προσπαθω να μαθω καποια πραγματα που δε γνωριζω... αν σε προσβαλα... με συγχωρεις... οι γνωσεις μου για τα dacs αρχιζουν και τελειωνουν στο τι κανουν (digital to analog) και στα χοντρικα χαρακτηριστικα που δινουν οι εταιριες...

Εχω τον ενισχυτη και ισχυριζεται οτι σηκωνει μεχρι 5.1 192/24 και 7.1 96/24...(απο το αναλογο σημα - DTS HD-MA) και πραγματικα θα ηθελα να γνωριζω γιατι λεει ψεματα η onkyo... (το 7.1 δε με ενδιαφερει ιδιαιτερα μιας και μεχρι 5.1 "σηκωνει" το σπιτι μου).

Σε ρωτουσα και επαιρνα απαντησεις "κατσαβιδια"... απο αυτο αρχισα να ειμαι επιφυλακτικος... και απαντηση δε πηρα...
Ελπιζω πραγματικα να μου εξηγησεις τι παιζει... (εγω ψαχνω μια photo της πλακετας του ηχου του 875 & 905 που ειχε 4 ή 5 dacs (δε θυμαμαι ακριβως) να μου ελεγες αν τελικα ειναι αυτα... αλλα δε την βρισκω!!!)

Τελικά είναι όμορφο να τα βρίσκουν δύο μέλη ανοιχτά και μάλιστα χωρίς pm.
Δεν χρειάζεται να μου ζητήσεις συγνώμη αφού δήλωσα ότι παίρνω ΕΓΩ όλο το βάρος του θέματος. Σ'ευχαριστώ πάντως.

Θα κοιτάξω μήπως βρω κάτι σχετικά με τον ONKYO. Το μόνο που μπορώ να σου πω μέχρι στιγμής είναι ότι πολλοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν πολλά stereo Dacs στη σειρά για να πετύχουν το 192/24 στα πολλά κανάλια.

Η ΒΒ έχει πλέον παρουσιάσει μονά DACs sta 8 κανάλια 192/24 αλλά με όχι και πολύ καλό S/N ratio και Dynamic range (γι'αυτό και είπα ότι δεν μπορώ να φέρω ευθύνη για εξελίξεις που τρέχουν ανά πάσα στιγμή).

Το θέμα είναι πότε το υιοθετούν τις προδιαγραφές οι κατασκευαστές.

Κλείνοντας θα σου πω ότι κατά τη γνώμη μου έχεις το υλικό ακόμη και για να κάνεις product support σε εταιρία με οπτικοακουστικά συστήματα (δεν είναι φιλοφρόνηση, το εννοώ). Μήπως να το κοίταζες; Εγώ κάπως έτσι ξεκίνησα... .