Δυο αποστάσεις θέασης - Μια μικρή βοήθεια

iterator

New member
31 March 2008
11
Γεια σε όλους,
Θέλω να πάρω μια τηλεόραση για το υπνοδωμάτιο αλλά υπάρχουν δυο σημεία θέασης και δε μπορώ να αποφασίσω.
Τα σημεία είναι:
1. Το γραφείο σε απόσταση 1.5μ και
2. Το κρεβάτι σε απόσταση 2.5μ

Η χρήση που θα γίνεται είναι:
1. Ψηφιακά κανάλια
2. Ταινίες SD και HD
3. Χρήση ως δεύτερου monitor με σύνδεση HDMI. Επίσης θα κάνω streaming από ένα Dreambox 600 (SD) στον υπολογιστή και θα το πετάω στην τηλεόραση (κυρίως ποδόσφαιρο και πιο σπάνια τανίες).

Ο προϋπολογισμός είναι 400-450

Μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα σε δυο μοντέλα.
1. LG 32LD550 - FullHD - 100Hz - 370
2. LG 37LD450 - FullHD - 50Hz - 440

Για αρχή θα ήθελα να με συμβουλέψετε ως προς τη διάσταση λαμβάνοντας υπόψη ότι κυρίως θα βλέπω από την απόσταση του 1.5μ

Ακόμα θα ήθελα να μάθω αν τα 100Hz είναι κάτι απαραίτητο για τη χρήση που θα κάνω οπότε να προτιμήσω την πρώτη επιλογή αν και μικρότερη σε διάσταση.

Τέλος θα ήθελα να μου προτείνετε και κάποιο άλλο μοντέλο που διέφυγε της ερευνάς μου και αν θα έπρεπε να περιμένω κάποιο διάστημα επειδή θα βγουν καινούρια μοντέλα ή θα φτηνύνουν κάποια από τα παλιά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

1.5 μετρο για χρηση ως μονιτορ και θεαση HD μπορεις ανετα να πας και σε 42"...

distance.jpg

Τι να επιλέξω δηλαδή; Τη μεγαλύτερη διάσταση ή τα 100Hz;
Λίγο που διάβασα η θέαση ποδοσφαίρου ωφελείτε από τα 100Ηz. Μήπως η διαφορά είναι αμελητέα;

Αν παρεις την 32" θα σου λειψουν 5" , αν παρεις τις 37" μπορει να σου λειψουν τα 100 Hz.

Eγω μαλλον θα διαλεγα την μεγαλυτερη. Σε αυτη την τιμη και με LCD μην περιμενεις και πολλα σε εικονα ετσι και αλλιως.

Πόσο πρέπει να ανέβω σε τιμή για ποιοτική εικόνα σε 32" και 37";
Αν μπορείς πρότεινε μου κάποια μοντέλα.
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Τουλάχιστον πάρε την LG D550 στις 42". Εναλλακτικά, αν αποκλείσεις τη χρήση σαν μόνιτορ μπορείς να κοιτάξεις και για plasma. Στη θέση σου πάντως δε θα έκανα συμβιβασμό ούτε στο μέγεθος ούτε στη συχνότητα ανανέωσης της εικόνας (100 Hz και άνω). Αν ανέβεις στα 600-650 ευρώ μπορείς να πάρεις μια Samsung 630/650 στις 40" με πολύ καλή ποιότητα εικόνας.

Θα ερθει συντομα και η Samsung 40D580 που εχει 100 Hz.

Επισης αν ξεχασεις την χρηση ως μονιτορ (λογω στατικων εικονων) μπορεις να δεις και την Panasonic 42U30.

Χρήση ως monitor θα γίνει σίγουρα, οπότε αποκλείονται οι plasma.
Με περιορίζει επίσης και ο χώρος και δε μπορώ να ξεπεράσω τις 37".

Επομένως για ποιοτική εικόνα έχουμε:
1. LE32C630 στα 480 (ελάχιστα πάνω από τον προϋπολογισμό). Έχει τόση διαφορά στην ποιότητα από την 32LD550 που να δικαιολογεί τα επιπλέον 110 ;
2. LE37C650 στα 600 (αρκετά πάνω από τον προϋπολογισμό)

Η αλήθεια είναι ότι γλυκοκοίταζα την LE37C650 από την αρχή της έρευνας μου αλλά τα 600 είναι είναι περίπου απαγορευτικά.
Υπάρχει περίπτωση όταν έρθουν τα καινούρια μοντέλα ( πότε περίπου; ) να πέσει η τιμή της και αν ναι πόσο περίπου;

Αν εχεις προβλημα με το πλατος κοιτα και την 37D580 , ουσιαστικα ειναι ο αντικαταστατης της C650 και μαλλον θα εχει και λιγοτερο απο οσο εχει η 650.