δυο diseqc μαζι

Η εξήγηση που έδωσα προηγούμενα, νόμιζα ότι ήταν αρκετή. Προσπαθώντας να θυμηθώ τι ακριβώς είχα κάνει πριν από αρκετά χρόνια, στο μυαλό μου είχα ότι μπορούν να συνεργαστούν πολλοί διακόπτες diseqc x.0 πρωτοκόλλου, όταν συνδεθούν πάνω σε διακόπτη diseqc 1.1 πρωτοκόλλου. Αυτό είχα κάνει και αυτό είχα στο μυαλό μου, γι αυτό και δεν σκέφτηκα το προφανές, ότι δηλαδή θα μπορούσε ο διακόπτης 4/1 του φίλου να συνδεθεί απευθείας σε μια πόρτα του διακόπτη 10/1. Επειδή λοιπόν από τότε, δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω ξανά συνδυασμό πολλών διακοπτών στην ίδια εγκατάσταση, στο μυαλό μου είχα τον τελικό στόχο ότι χρειάζεται ένας διακόπτης 1.1 πρωτοκόλλου, στον οποίο συνδέονται αυτοί με πρωτόκολλο x.0 και γι αυτό (αν και τελικά είναι αχρείαστο) έκανα την συγκεκριμένη αναφορά για τον 10/1. Να το θέσω πολύ απλά... Θα μπορούσε να μου πει κανείς δηλαδή, "ρε Χάρη, αφού και ο 10/1 υποστηρίζει το 1.1, ξεκόλλα. Συνδέεις τον 4/1 σε μια πόρτα του και καθάρισες"!

@ ssouliss το diseqc το εχω 2-3 μηνες και μεχρι στιγμης λειτουργει αψογα. Ο δεκτης ειναι edision os mini αλλα και με τον edision apache IP δεν εχω(ειχα) προβληματα.

Το diseqc 10/1 χρησιμοποιεί πρωτόκολλο 1.1 ενώ το 4/1 χρησιμοποιεί πρωτόκολλο 1.0 αυτά τα δυο δεν μπορούν να δουλέψουν σε συνεργασία μαζί.
Εγώ για να ξεκαθαρίσω τι εννοούσα ειναι οτι αυτά τα δυο σε σειρά δεν μπορούν να κουμπώσουν πάνω σε ένα τρίτο diseqc και να έχουμε σαν αποτέλεσμα 14 πόρτες. Όσο αφορά τον τροπο που λέει ο Παναγιώτης ναι γίνεται αλλά εκεί χάνεις μια πόρτα απο το 10αρι και έχεις διαθέσιμες 9+4. Η ουσία ειναι οτι συνδυασμοί με diseqc μπορούν να γίνουν πολλοί αλλά πρώτων δεν τις υποστηρίζουν όλοι οι δέκτες και δεύτερων σε κάποιες περιπτώσεις η απώλειες σήματος ειναι μεγάλες που δεν συμφέρει να γίνουν.

@ ssouliss το diseqc το εχω 2-3 μηνες και μεχρι στιγμης λειτουργει αψογα. Ο δεκτης ειναι edision os mini αλλα και με τον edision apache IP δεν εχω(ειχα) προβληματα.
Φίλε σε ευχαριστώ πολύ. Λόγω και της τιμής του θα το προτιμήσω στο επόμενο διάστημα.

Σημερα δοκιμασα τα δυο diseqc μαζι δηλαδη την εξοδο του 4/1 στη θεση 10 του 10/1 και ρυθμιζοντας αναλογα τον δεκτη ολα δουλεψαν σωστα. Ευχαριστω ολους για την βοηθεια.

Εχω παρατηρησει οτι οταν αλλαζω (ζαπινγκ) απο δορυφορο που εχω στο 10αρι σε δορυφορο που εχω στο 4αρι diseqc βλεπω οτι, δεν υπαρχει σημα σε καναλι του δορυφορου και μονο μετα απο ζαπινγκ στον ιδιο δορυφορο εχω σημα και εικονα. Η καθυστερηση αυτη ειναι φυσιολογικη η πρεπει να γινουν καποιες ρυθμισεις. Σειρα εντολων εχω βαλει diseqc 1.1, diseqc 1.0, toneburst. Λογισμικο εχω satdreamgr.

Αργεί η εναλλαγή εντολών. Ο δέκτης σου στέλνει την εντολή 1.1, περιμένει λίγο και στέλνει την 1.0, αλλά το switch 1.1 δεν έχει προλάβει να αλλάξει θέση και έτσι η 1.0 εντολή δεν καταλήγει στο 1.0 switch αλλά χάνεται. Θα πρέπει να ενεργοποιήσεις την επανάληψη εντολών, οπότε θα στέλνει τις ίδιες εντολές δύο φορές και έτσι θα πετυχαίνει πάντα.