Δύο μέτρα και δυό σταθμά και η διαχείριση

Status
Not open for further replies.
Θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου για όσα αναφέρονται στα τελευταία μηνύματα. Θα μιλήσω από την πείρα μου ως ΓΔ, ΑΓΔ κλπ. στο avforum και στο avclub.

1. Παρακολουθώ όσα διεξάγονται τους τελευταίους μήνες, αλλά δεν τοποθετούμαι συνεχώς, διότι πιστεύω ότι όσο περισσότερο και περισσότεροι τοποθετούνται για πράγματα αυτονόητα, τόσο μειώνεται η αποτελεσματικότητα του χώρου ή των ανθρώπων. Ίσως αν γίνει το ίδιο από πολλούς, τα πράγματα να ήταν -λίγο- καλύτερα.

2. Η προστασία του χώρου και των μελών είναι μια από τις κύριες προτεραιότητες αυτών που διαχειρίστηκαν το χώρο αυτό και τον πρόγονό του, ήδη από το 2002, αν θυμάμαι καλά. Όσες φορές θέλησαν αντιπρόσωποι, νομικοί εκπρόσωποι, ή όποιος άλλος άσχετος να κινηθούν απειλητικά προς το χώρο ή προς συγκεκριμένα μέλη, δράσαμε αποτρεπτικά. Δεν κοινοποιούνται τέτοια περιστατικά, διότι το θεωρούμε αυτονόητο.

3. Η παρουσία ενός ακόμη φόρουμ με το ίδιο θεματικό αντικείμενο, με κάποια μέλη που συμμετείχαν στη διαχειριστική ομάδα του προηγούμενου μητρικού φόρουμ και μέλη μας τωρινά που μετέχουν και στο άλλο φόρουμ, ουδόλως μας επηρεάζει και δεν υπάρχουν σχέσεις αντιπαλότητας. Θα χαρακτήριζα την κατάσταση μάλλον θετική προς πολύ θετική, ειδικά αν μελετήσει κανείς το split and run or hit που βλέπουμε είτε στα web fora είτε στα alt.κλπ.

4. Οι διαγραφές μηνυμάτων, κλειδώματα, μπαναρίσματα κλπ. έχουν το σκοπό της αποτροπής γενίκευσης ή εξέλιξης μιας κατάστασης και όχι το χαρακτήρα της ποινής απέναντι σε αυτούς που παραφέρθηκαν, κλπ. Φυσικά, όταν αντιληφθεί η όποια ΓΔ ότι κάποιο μέλος κινείται με κακούς σκοπούς, είτε για να διαμορφώσεις καταστάσεις στην αγορά προς ίδιον όφελος, είτε για να πλήξει την αξιοπιστία άλλου μέλους, προσπαθεί να το αποτρέψει. Δεν είναι πάντα επιτυχημένη η αντίδραση της ΓΔ, διότι κάποια μέλη ξέρουν να φυλάγονται εξαιρετικά έξυπνα και να εκθέτουν άλλα μέλη.

5. Τα διαφορετικά θέλω και απαιτώ των μελών και η -ασυναίσθητη- επιθυμία του κάθε μέλους να του συμπεριφέρεται διαφορετικά η ΓΔ σε σχέση με τα άλλα μέλη, διότι η δική του περίπτωση είναι διαφορετική κλπ. κλπ. 2 μηνύματα παραπάνω έχουμε μια τοποθέτηση του Σπύρου Σούρλα "δεν πολυσυμπαθώ τα κλειδώματα..." και μια του havoc "σκληρότερη συμπεριφορά σε ....". Αντίστοιχες πιέσεις για το φιλαράκι του φιλαρακίου, που "...ντάξει είπε μια κουβέντα παραπάνω, αλλά ήταν ζωχαδιασμένος"¨, αλλά τον απέναντι "σκίστον". Όποια στάση και να κρατήσεις, κάποιος θα είναι παραπονεμένος.

Τέλος πιστεύω ότι τα μέλη του φόρουμ, εξελίσσονται, ωριμάζουν στη συμπεριφορά τους και δεν αμβλύνουν απλώς το κριτήριο και το αισθητήριό τους. Δηλαδή γίνονται, καλύτερα, πιο παραγωγικά, μέλη. Το ιδανικό θα ήταν να βοηθούσαν αυτά τα μέλη, με τη μεγάλη εμπειρία που έχουν αποκτήσει, να βοηθούσαν με τη συμπεριφορά τους, τα νέα μέλη ώστε να μην επαναλαμβάνονται δύσκολες καταστάσεις.

Α, και κάτι ακόμα. Το φόρουμ αυτό το αγαπούμε. Πολύ. Όλοι μας. Αλλιώς στην πρώτη δυσκολία θα φεύγαμε. Δεν εξηγείται αλλιώς, να είσαι σε χειρουργείο ή σε συνέδριο ή σε συνεδρίαση ΔΣ ή σε εξετράσεις και μόλις βγεις, αντί για τσιγάρο να ψάχνεις ΗΥ για να δεις τί έγινε όσο ήσουν στην απομόνωση. Καβγαδάκια υπάρχουν. Έτσι είναι ο έρωτας. Όποιος δεν αντέχει τον άλλο/άλλους ζητά διαζύγιο, οι άλλοι δίνουμε τόπο στην οργή, λέμε ένα συγνώμη, ή μια καλημέρα, και συνεχίζουμε.

Βλάσση και Δημητρη λέγοντας ότι ορισμένοι εκτίθενται πιό πολύ εννούσα ότι αυτοί είναι που δίνουν τον εαυτό τους για το club,οπότε αφού παίρνουν και τίς αποφάσεις φυσικό είναι να δέχονται και την κριτική,που μερικές φορές είναι υπερβολική.
Οποιος κρύβεται δεν βρέχεται καθόλου.
Και στο δευτερο σχόλιό μου το βάρος το έδωσα όχι στο εάν είμαι υπέρ η κατά τής διαγραφής μηνυμάτων ,αλλά στο ότι όταν διαγράφεται ένα μήνυμα να μήν υπάρχουν παλινωδίες,αλλά η απόφαση να παραμένει σταθερή.Αυτό είναι πιό σαφές .
Υ.Γ
Καταλαβαίνω πολύ καλά όσα εγραψε ο Δημήτρης ο Πναγιωτίδης,που τα θεωρώ πολύ ειλικρινή και αρκούντως προσωπικά.

Θεωρω οτι ποτε δεν λυθηκε καποιο "θεμα/προβλημα" , χωρις να κοιταξουμε καταματα την αιτια η και την αφορμη του.

Θεωρω τελειως ατοπο ( κι αν θελετε προσβλητικο ) να τα ριχνουμε ολα στον καιρο, την κουραση , την πιεση και τη ζεστη. Δε λεω, ειναι κι αυτοι παραγοντες που επηρεαζουν αλλα μεχρι εκει. Σε καμμια περιπτωση δεν δημιουργουν.
Το να προσπαθουμε να τα ριχνουμε ολα εκει , ειναι σα να κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας.

Καθε φορα που βλεπω καποιον να διατυπωνει μια αποψη , και απο κατω να δηλωνει οτι ειναι καλα, εχει κλιματιστικο και η δουλεια και τα οικογενειακα του ειναι καλα, ειλικρινα στεναχωριεμαι και το θεωρω καταντημα.
Καταντημα γιατι τελικα για να πεις την αποψη σου πρεπει να δηλωσεις οτι εχεις σωας τας φρενας.

Με στεναχωρει επισης να βλεπω γραμμενα απο μελη ( πχ GeonX),οτι πλεον αισθανονται πελατες, και να περνουν απαντηση "παρακαλω πως μπορω να σας εξυπηρετησω".

Επισης στεναχωρο ειναι το γεγονος οτι δεν υπαρχει ελεγκτικος κι εκλεκτικος μηχανισμος για την ομαδα, πραγμα που σημαινει οτι αμα ξεκινησαμε στραβα, θα συνεχισουμε στραβα. Ελπιζω οτι με το σωματειο θα ειναι διαφορετικα τα πραγματα.

Με στεναχωρει επισης που καποιοι μπαινουν μονιμα σε απολογητικο επιπεδο, ισως και "αναγκαστικα" , να "καλυψουν" λαθη αλλων που τις περισσοτερες φορες μονο τα δημιουργουν. Ειναι περα για περα αδικο.

Ξεχασα και κατι αλλο....

η λογικη "σε οποιον αρεσουμε , για τους αλλους δεν θα μπορεσουμε", δεν νομιζω οτι αρμοζει σε μια παρεα οπως την αποκαλουμε.

Το βλεπω γραμμενο απο καποιους, οχι ετσι ακριβως, αλλα "στρογγυλεμενο", χωρις να αλλαζει η ουσια.

Re: Απάντηση: Δύο μέτρα και δυό σταθμά και η διαχείριση

Θεωρω οτι ποτε δεν λυθηκε καποιο "θεμα/προβλημα" , χωρις να κοιταξουμε καταματα την αιτια η και την αφορμη του.

Θεωρω τελειως ατοπο ( κι αν θελετε προσβλητικο ) να τα ριχνουμε ολα στον καιρο, την κουραση , την πιεση και τη ζεστη. Δε λεω, ειναι κι αυτοι παραγοντες που επηρεαζουν αλλα μεχρι εκει. Σε καμμια περιπτωση δεν δημιουργουν.
Το να προσπαθουμε να τα ριχνουμε ολα εκει , ειναι σα να κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας.

Καθε φορα που βλεπω καποιον να διατυπωνει μια αποψη , και απο κατω να δηλωνει οτι ειναι καλα, εχει κλιματιστικο και η δουλεια και τα οικογενειακα του ειναι καλα, ειλικρινα στεναχωριεμαι και το θεωρω καταντημα.
Καταντημα γιατι τελικα για να πεις την αποψη σου πρεπει να δηλωσεις οτι εχεις σωας τας φρενας.

Με στεναχωρει επισης να βλεπω γραμμενα απο μελη ( πχ GeonX),οτι πλεον αισθανονται πελατες, και να περνουν απαντηση "παρακαλω πως μπορω να σας εξυπηρετησω".

Επισης στεναχωρο ειναι το γεγονος οτι δεν υπαρχει ελεγκτικος κι εκλεκτικος μηχανισμος για την ομαδα, πραγμα που σημαινει οτι αμα ξεκινησαμε στραβα, θα συνεχισουμε στραβα. Ελπιζω οτι με το σωματειο θα ειναι διαφορετικα τα πραγματα.

Με στεναχωρει επισης που καποιοι μπαινουν μονιμα σε απολογητικο επιπεδο, ισως και "αναγκαστικα" , να "καλυψουν" λαθη αλλων που τις περισσοτερες φορες μονο τα δημιουργουν. Ειναι περα για περα αδικο.

Χρήστο...
Τα περί κούρασης κλπ μην τα απαξιώνεις. Αλλά και δεν θίχτηκαν από μένα.
Τα περί κλιματιστικών και εξοχής και οικογενειακών προέρχονται από σχόλιο του GeonX και όπως και εσύ τα θεώρησες άτοπα, έτσι και εγώ γι αυτό και τα επέστρεψα.
Αν κάποιος εδώ θεωρεί ότι αντιμετωπίζεται σαν πελάτης, τότε κατά συνέπεια δικαιούται και η διαχείριση να θέλει "να εξυπηρετήσει"

Ελεγκτικός μηχανισμός γιά την ομάδα δεν υπάρχει όπως τον θέλεις. Η ομάδα είναι αυτοελεγχόμενη.
Επίσης ξέρεις πολύ καλά πως συστήνεται η ομάδα από εποχής Avforum. Όλα τα μέλη είναι διαχειριστές εν δυνάμει. Κανένας μας, ΚΑΝΕΝΑΣ, δεν έγινε διαχειριστής επειδή είχε μέσον. Και αυτό το ξέρουν όλοι οι διαχειριστές οι νυν και οι τεως. Αύριο μπορεί να είσαι εσύ ο διαχειριστής, όπως και ο GeonX ξανά, ο Σούρλας, ο Αλέξης ή ο Ντίνος ή ο Ντοκατζής. Ο καθένας δημιουργεί τις συνθήκες γιά να έρθει στην πολυπόθητη διαχείριση.

Και τέλος δεν απολογείται κανείς γιά την ομάδα.
Απλά προσπαθεί να ξεκαθαρίσει ορισμένα που κάποια μέλη τα έχουν δει στραβα.
Αυτά τα μέλη θέλουν να το εκλαμβάνουν ως απολογία.
Το έτσι μ αρέσει και αν σας αρέσει είναι η εύκολη λύση.
Δείτε το λίγο διαφορετικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δύο μέτρα και δυό σταθμά και η διαχείριση

Χρήστο...
Τα περί κούρασης κλπ μην τα απαξιώνεις. Αλλά και δεν θίχτηκαν από μένα.
Τα περί κλιματιστικών και εξοχής και οικογενειακών προέρχονται από σχόλιο του GeonX και όπως και εσύ τα θεώρησες άτοπα, έτσι και εγώ γι αυτό και τα επέστρεψα.
................

Δημητρη , ξαναδες την δευτερη προταση σου στο αρχικο σου μηνυμα σε παρακαλω ! Μαλλον αναποδα λειτουργησε.

Ελεγκτικός μηχανισμός γιά την ομάδα δεν υπάρχει όπως τον θέλεις. Η ομάδα είναι αυτοελεγχόμενη.
Επίσης ξέρεις πολύ καλά πως συστήνεται η ομάδα από εποχής Avforum. Όλα τα μέλη είναι διαχειριστές εν δυνάμει. Κανένας μας, ΚΑΝΕΝΑΣ, δεν έγινε διαχειριστής επειδή είχε μέσον. Και αυτό το ξέρουν όλοι οι διαχειριστές οι νυν και οι τεως. Αύριο μπορεί να είσαι εσύ ο διαχειριστής, όπως και ο GeonX ξανά, ο Σούρλας, ο Αλέξης ή ο Ντίνος ή ο Ντοκατζής. Ο καθένας δημιουργεί τις συνθήκες γιά να έρθει στην πολυπόθητη διαχείριση.

Κανεις δεν ανεφερε τη διαχειριση πολυποθητη. Γιατι το αναφερεις ?

Και τέλος δεν απολογείται κανείς γιά την ομάδα.
Απλά προσπαθεί να ξεκαθαρίσει ορισμένα που κάποια μέλη τα έχουν δει στραβα.
Αυτά τα μέλη θέλουν να το εκλαμβάνουν ως απολογία.
Το έτσι μ αρέσει και αν σας αρέσει είναι η εύκολη λύση.
Δείτε το λίγο διαφορετικά.

Πως δηλαδη ?

..

+1
και για να θυμίσω απλά κάτι που έγραψα προ ημερών σας παραθέτω
το παρακάτω μου post:

........
Καταλαβαίνω το πολύ δύσκολο έργο των συντονιστών ενός forum 3.600 μελών
και το έχω δείξει εμπράκτως με την στάση και τα γραπτά μου όλο αυτό τον
καιρό που είμαι μέλος στο AVClub.

Θαυμάζω πολύ τα άτομα που ξέρουν να διαχειρίζονται ανθρώπους σωστά, πόσο
μάλλον όταν όλοι αυτοί βρίσκονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο.

Επίσης όμως θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη
να διαχειριστούν ανθρώπους, γιατί έχουν την ικανότητα αλλά και το θάρρος
να καταλάβουν ότι δεν μπορούν.
(Προσοχή: Οι τρείς τελευταίες προτάσεις ΔΕΝ απευθύνονται προς κάποιον συγκεκριμένα,
απλά εκφράζω τις προσωπικές μου πεποιθήσεις/απόψεις).

Last edited by a moderator:
Χρήστο:
1) δεν ξέρω ποια είναι η δεύτερη πρόταση και ποιά η πρώτη.Ούτε έχω το χρόνο να ψάχνω
Ναι ξεκίνησα την πρότασή μου με αναφορά στον καιρό. Είπα να μην το απαξιώνετε. Και αυτό γιατί όρισμένοι είναι αρκετά θερμοκέφαλοι, και προτίμησα να αναφερθώ στη ζέστη γιά να τους δικαιολογήσω.
2) Την αναφέρω εγώ. Γιατί ΣΑΦΩΣ ορισμένοι φαίνεται να την βλέπουν έτσι. Ή τουλάχιστον να δείχνουν αυτό προς τα έξω.
3) Διαφορετικά από όπως το βλέπετε τώρα. Το πως είναι δικό σας θέμα. Πάντως διαφορετικά

Παρακαλώ να μη δοθεί συνέχεια.

Δεν θεωρώ μια θέση στην διαχείριση πολυπόθητη τελεία και παύλα ..... και για να θυμίσω απλά κάτι που έγραψα προ ημερών σας παραθέτω
το παρακάτω μου post:

........
Καταλαβαίνω το πολύ δύσκολο έργο των συντονιστών ενός forum 3.600 μελών
και το έχω δείξει εμπράκτως με την στάση και τα γραπτά μου όλο αυτό τον
καιρό που είμαι μέλος στο AVClub.

Θαυμάζω πολύ τα άτομα που ξέρουν να διαχειρίζονται ανθρώπους σωστά, πόσο
μάλλον όταν όλοι αυτοί βρίσκονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο.

Επίσης όμως θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη
να διαχειριστούν ανθρώπους, γιατί έχουν την ικανότητα αλλά και το θάρρος
να καταλάβουν ότι δεν μπορούν.
(Προσοχή: Οι τρείς τελευταίες προτάσεις ΔΕΝ απευθύνονται προς κάποιον συγκεκριμένα,
απλά εκφράζω τις προσωπικές μου πεποιθήσεις/απόψεις).

Ξαναποστάρω το ίδιο μήνυμα με την προσθήκη της φράσης "Δεν θεωρώ μια θέση στην διαχείριση πολυπόθητη τελεία και παύλα",
διότι μετά την διαγραφή του quote από τον Dimostheni άλλαζα το νόημα του μηνύματός μου.

Ευχαριστώ.

τουναντιον η συνεχης και κακοπιστη κριτικη καθως και οι συνεχεις εμμεσες ειρωνιες μεσω δηθεν καλοπιστης κριτικης, εχουν αρχισει να κουραζουν.

Ερώτηση: Διαγράφεται ένα σχόλιο όταν έχει ειρωνικό περιεχόμενο;

(Και σαφώς ερωτώ χωρίς καμία δόση ειρωνείας...)

Δεν τους έχω διαβάσει και δε σκοπεύω να τους διαβάσω διότι απλά δε νομίζω να έχω δημιουργήσει ποτέ θέμα... Αν παρ' όλα αυτά υπάρχει τέτοιος κανονισμός (και φυσικά δε χρειάζεται κάποια παραπομπή) είμαι ευτυχισμένος που το γνωρίζω...

Re: Απάντηση: Δύο μέτρα και δυό σταθμά και η διαχείριση

τουναντιον η συνεχης και κακοπιστη κριτικη καθως και οι συνεχεις εμμεσες ειρωνιες μεσω δηθεν καλοπιστης κριτικης, εχουν αρχισει να κουραζουν.

Μου φαινεσαι ειρωνικος, να διαγραψεις το μηνυμα σου
:music-smiley-006:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δύο μέτρα και δυό σταθμά και η διαχείριση

Μου φαινεσαι ειρωνικος, να διαγραψεις το μηνυμα σου
:music-smiley-006:
banned 7 ημερες

Ερώτησεις προς κ. Δημοσθένη:
1) Γιατί θεωρείται αυτό το μήνυμα ειρωνικό;
2) Ποιοι είναι οι κανόνες ειρωνείας που κατηγοριοποιούν τα σχόλια των μελών;

Ερωτώ γιατί φαντάζομαι ότι αυτά δε γράφονται στους κανονισμούς. Αν πάλι γράφονται συγχωρέστε με...

Αμα γινει ο Ντοκατζης διαχειριστής στη μουσική, εγώ θα φύγω.: άνθρωπος που δεν προσκυνάει τους Beach Boys και τους Fleetwood Mac, δεν έχει θέση στη διαχείριση της μουσικής :grandpa:

...κι όταν λέω Fleetwood Mac, εννοώ, φυσικά,τον Lindsey

74e-Lindsey-Buckingham.jpg
...

Last edited:
Κωστα και γω προσκυνω τον Lindsey αλλα δεν ειναι αυτος λογος, δεκτο το χιουμορ.

Status
Not open for further replies.