Εγω θα σου προτεινα το εξης...
Κεντραρεις 23.5. Ανατολικα συνεχιζεις με 26 - 28.5 - 39 - 42.
Απο τον Αγγλικο δορυφορο στις 28.5, θα κατεβαζεις απο την παρακεντρη θεση του -σχεδον- οτι θα κατεβαζες ακομη κι αν τον ειχες κεντρικο. Κοινως, τις ευκολες συχνοτητες θα τις παρεις ακομη και με 5 μοιρες παρακεντρη θεση.
Τωρα. Απο κεντρο 23.5, δυτικα συνεχιζεις με 19.2 - 16 - 13 - 9+10 - 5+7.
Με το κατοπτρο που εχεις, αποκλιση 19 μοιρων δεξια-αριστερα ειναι κατι παραπανω απο εφικτη. Φυσικα οι παρακεντροι δορυφοροι θα χανουν λιγες συχνοτητες, συγκρινομενοι με κεντρικη εστιαση του καθενος. Μιλαμε ομως για μικρη απωλεια, δεδομενου οτι οι περισσοτεροι που αναφερονται παραπανω, ειναι πλεον ευκολοι (80-100 εκατοστα κατοπτρο).
Η συγκεκριμενη εγκατασταση δουλευει στο δικο μου πιατο, το οποιο ειναι και μικροτερο (triax 1m). Γεωγραφικα ειμαστε σε παρομοια θεση. Ειμαι ο αγαπητος σου γειτονας απο τον Βολο:fight:
Οσον αφορα τον Nilesat 7W. Θεωρητικως (προσωπικα δεν εχω επεκταθει περαν του Sirius 5Ε...ακομη), θεωρητικως λοιπον ειναι ευκολος (80 εκατοστα). Αν ισχυει αυτο και το πιατο σου ειναι μετριοκαλο (μια λεξη), θα σου ελεγα να δοκιμασεις να κεντραρεις στις 4W Amos και με δεδομενη την "μικρη" διασταση του κατοπτρου, μαλλον, θα βγαλεις παρακεντρα και συχνοτητες του 7W, καθως και του Thor-Intelsat 1W.
Ισως ακουγεται ακραιο, αλλα νομιζω αξιζει τον κοπο να το τσεκαρεις. Με δυο πιθανους τροπους.
1) Κεντραρεις στις 4W με ενα και μοναδικο παρα πολυ καλο και δυνατο σε απολαβη LNB. Η αυξημενη ικανοτητα του να συλλεγει σηματα, μαλλον, θα καταφερει να "κλεψει" και (+) (-) 3 μοιρες, σε συνδυασμο με τους 80 ποντους.
2) Κεντραρεις στις 4W, αλλα αυτη τη φορα με τα πιο λεπτα LNB που μπορεις να βρεις. Πχ τα Inverto multiconnect. Αυτη τη φορα θα χρειαστεις 3 LNB για την καθε τροχιακη θεση ξεχωριστα (1W - 4W - 7W). Οι δορυφοροι -σε γενικες γραμμες- ειναι ευκολοι. Με μια καλη μικρορυθμιση των LNB θα πετυχεις, πιθανοτατα, πολυ καλα αποτελεσματα.
Αν παλι, υπαρχει δυσκολια-αδυναμια για παρακεντρες ληψεις στο 80αρι, καρφωσε ενα LNB στο κεντρο του βραχιονα του για τις 7W αποκλειστικα και γλιτωνεις κι ολο το (ενδιαφερον) τρεξιμο με παρακεντρες σε 80 εκατοστα.
Ολα γινονται! Διαθεση να εχεις και μια στοιχειωδη ικανοτητα με εργαλεια.
Καλη τυχη...