ΔΥΟ ΠΙΑΤΑ...

lakiss51

Supreme Member
8 December 2006
4,923
Εχω δυο πιατα, ενα 80αρι (εχει μοτερ) και ενα 1,20 (κινητο). Θελω να κανω το εξης με σταθερα τα πιατα (γιατι ο θορυβος των μοτερ ενοχλει - τι να κανουμε;;):
α) Αν βαλω το μεγαλο ανατολικα, με πολλαπλα lnb μεχρι ποσους δορυφορους θα πιανω;με ενδιαφερει να ειναι και οι 25,8 - 26 - 28,2-39 - 42 μεσα
β) Απο εκει που θα σταματαει το μεγαλο (πχ 25,8) θελω να αρχιζει τη ληψη δορυφορων με το 80αρι με μεγαλυτερο ενδιαφερον στους 19,2 - 16 - 13.
Μπορειτε να δωσετε καμια ιδεα για την εγκατασταση;

Εγώ θα σου πρότεινα ,να βάλεις το 80αρι για 39 - 42.
Και το μεγάλο για 28,2 - 26 - 25,8 -19,2 - 16 - 13.
Ποιές είναι οι ακριβείς διαστάσεις του μεγάλου;

Εγώ θα σου πρότεινα ,να βάλεις το 80αρι για 39 - 42.
Και το μεγάλο για 28,2 - 26 - 25,8 -19,2 - 16 - 13.
Ποιές είναι οι ακριβείς διαστάσεις του μεγάλου;

Το μεγαλο ειναι 1,20Χ1,15, και μαλλον οπως λες θα τα βαλω, αρκει στις 28 να ειναι ισχυρο το σημα

Είναι η καλύτερη λύση, αν είσαι Αθήνα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με 28,2 - 26 - 25,8 -19,2 - 16 - 13 στο 1,20....

Απάντηση: Re: ΔΥΟ ΠΙΑΤΑ...

Είναι η καλύτερη λύση, αν είσαι Αθήνα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με 28,2 - 26 - 25,8 -19,2 - 16 - 13 στο 1,20....

Λαρ´σα! Αλλα με ενδιαφερει και ο Nilesat 7W, υπαρχει κανενας συνδυασμος γι´αυτον;

Και πάλι κανένα πρόβλημα και στη Λάρισα που είσαι. Για τις 7w μπορείς να στείλεις ένα pm στον mouse που είναι και αυτός στη Λάρισα να σε βοηθήσει για όποια απορία έχεις...

Απάντηση: Re: ΔΥΟ ΠΙΑΤΑ...

Και πάλι κανένα πρόβλημα και στη Λάρισα που είσαι. Για τις 7w μπορείς να στείλεις ένα pm στον mouse που είναι και αυτός στη Λάρισα να σε βοηθήσει για όποια απορία έχεις...

Ειχα μια πρωτη γνωριμια με το Δημητρη και θα επακολουθησουν κι αλλες

Το μεγαλο ειναι 1,20Χ1,15, και μαλλον οπως λες θα τα βαλω, αρκει στις 28 να ειναι ισχυρο το σημα
Eγώ δοκίμασα ένα 1,00Χ1,15 για 28,2 - 23,5 -19,2 - 16 - 13 και είχα καλά αποτελέσματα.
Το itv hd μας τα χάλασε το τελευταίο καιρό με την πτώση του σήματος,αλλιώς όλα έβγαιναν κανονικά,
Για τον Nilesat 7W θα χρειαστείς άλλο πιάτο.

Εγω θα σου προτεινα το εξης...

Κεντραρεις 23.5. Ανατολικα συνεχιζεις με 26 - 28.5 - 39 - 42.
Απο τον Αγγλικο δορυφορο στις 28.5, θα κατεβαζεις απο την παρακεντρη θεση του -σχεδον- οτι θα κατεβαζες ακομη κι αν τον ειχες κεντρικο. Κοινως, τις ευκολες συχνοτητες θα τις παρεις ακομη και με 5 μοιρες παρακεντρη θεση.

Τωρα. Απο κεντρο 23.5, δυτικα συνεχιζεις με 19.2 - 16 - 13 - 9+10 - 5+7.

Με το κατοπτρο που εχεις, αποκλιση 19 μοιρων δεξια-αριστερα ειναι κατι παραπανω απο εφικτη. Φυσικα οι παρακεντροι δορυφοροι θα χανουν λιγες συχνοτητες, συγκρινομενοι με κεντρικη εστιαση του καθενος. Μιλαμε ομως για μικρη απωλεια, δεδομενου οτι οι περισσοτεροι που αναφερονται παραπανω, ειναι πλεον ευκολοι (80-100 εκατοστα κατοπτρο).

Η συγκεκριμενη εγκατασταση δουλευει στο δικο μου πιατο, το οποιο ειναι και μικροτερο (triax 1m). Γεωγραφικα ειμαστε σε παρομοια θεση. Ειμαι ο αγαπητος σου γειτονας απο τον Βολο:fight:

Οσον αφορα τον Nilesat 7W. Θεωρητικως (προσωπικα δεν εχω επεκταθει περαν του Sirius 5Ε...ακομη), θεωρητικως λοιπον ειναι ευκολος (80 εκατοστα). Αν ισχυει αυτο και το πιατο σου ειναι μετριοκαλο (μια λεξη), θα σου ελεγα να δοκιμασεις να κεντραρεις στις 4W Amos και με δεδομενη την "μικρη" διασταση του κατοπτρου, μαλλον, θα βγαλεις παρακεντρα και συχνοτητες του 7W, καθως και του Thor-Intelsat 1W.

Ισως ακουγεται ακραιο, αλλα νομιζω αξιζει τον κοπο να το τσεκαρεις. Με δυο πιθανους τροπους.

1) Κεντραρεις στις 4W με ενα και μοναδικο παρα πολυ καλο και δυνατο σε απολαβη LNB. Η αυξημενη ικανοτητα του να συλλεγει σηματα, μαλλον, θα καταφερει να "κλεψει" και (+) (-) 3 μοιρες, σε συνδυασμο με τους 80 ποντους.

2) Κεντραρεις στις 4W, αλλα αυτη τη φορα με τα πιο λεπτα LNB που μπορεις να βρεις. Πχ τα Inverto multiconnect. Αυτη τη φορα θα χρειαστεις 3 LNB για την καθε τροχιακη θεση ξεχωριστα (1W - 4W - 7W). Οι δορυφοροι -σε γενικες γραμμες- ειναι ευκολοι. Με μια καλη μικρορυθμιση των LNB θα πετυχεις, πιθανοτατα, πολυ καλα αποτελεσματα.

Αν παλι, υπαρχει δυσκολια-αδυναμια για παρακεντρες ληψεις στο 80αρι, καρφωσε ενα LNB στο κεντρο του βραχιονα του για τις 7W αποκλειστικα και γλιτωνεις κι ολο το (ενδιαφερον) τρεξιμο με παρακεντρες σε 80 εκατοστα.

Ολα γινονται! Διαθεση να εχεις και μια στοιχειωδη ικανοτητα με εργαλεια.

Καλη τυχη...

Φίλε μου το πρώτο μέρος ,θα μπορούσα να το δεκτό .
Το έχει κάνει και ο Λευτέρης (με απώλειες σε κάποιους δορυφόρους) στο παρακάτω θέμα:
Οδηγώντας στα όρια ένα πιάτο

Στον Nilesat 7W είσαι εντελώς λάθος.
Ο Nilesat 7W είναι από τους πιο δύσκολους δορυφόρους και εγώ έχω κεντραρισμένη κεραία 1,70m για να κατεβάσω όσο τον δυνατόν περισσότερα κανάλια.

Επειδή έχω κι εγώ ενα 80άρι και θέλω να προσθέσω 19,2 και 16 πού προτείνετε να κεντράρω?

Κέντρο 13 και παράκεντρα 19,2 και 16

Ή

Κέντρο 19,2 και παράκεντρα 13 και 16??

Τοποθεσία Αθήνα.

Κέντρο 19,2, οι άλλοι βγαίνουν πιο εύκολα.
Το πιάτο σου είναι μικρό όμως.
Θα έχεις προβλήματα να χωρέσεις τα lnb,με στενού λαιμού και ίσως και αυτό.

Με 80ρι χλωμο να βγαλεις και 16. Δεν χωρανε τα lnb. Ακομα και με 1 μετρο θελει lnb με στενο λαιμο.
Απο κει και περα, κεντραρεις 19 και παρακεντρα τις 13...
Αλλα επειδη το κοστος δεν ειναι και πολυ μεγαλο, πηγαινε στο μετρο + αλουμινιο, αφου σκοπευεις να παιδευτεις στη ταρατσα.

Re: Απάντηση: ΔΥΟ ΠΙΑΤΑ...

Ο Nilesat 7W είναι από τους πιο δύσκολους δορυφόρους και εγώ έχω κεντραρισμένη κεραία 1,70m για να κατεβάσω όσο τον δυνατόν περισσότερα κανάλια.

Ενώ στην Λεμεσό μου αρκεί ένα 85αρι πιάτο για λήψη των πλείστων καναλιών του δορυφόρου...Είναι ο μοναδικός -ίσως- ενδιαφέρων δορυφόρος για αθλητικά για τον οποίο είμαστε "ευνοημένοι" εδώ στην Κύπρο σε σχέση με έσας τους πιο βόρειους...

'Οσο και να είναι το κόστος δεν γίνετε...

Δεν με αφήνουν να βάλω μεγαλύτερο, είμαι σε ενοίκιο...Αλλιώς ήξερα να φέρω απο το πατρικό μου το 1,20 + 90 + 90 που έχω έτοιμο με τα lnb ρυθμισμένα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΔΥΟ ΠΙΑΤΑ...

Ενώ στην Λεμεσό μου αρκεί ένα 85αρι πιάτο για λήψη των πλείστων καναλιών του δορυφόρου...Είναι ο μοναδικός -ίσως- ενδιαφέρων δορυφόρος για αθλητικά για τον οποίο είμαστε "ευνοημένοι" εδώ στην Κύπρο σε σχέση με έσας τους πιο βόρειους...
Το γνωρίζω αυτό ,ότι για τις 26Ε και 7W η νότια Ελλάδα και η Κύπρος έχουν καλύτερα αποτελέσματα.
Μίλησες για "λήψη των πλείστων καναλιών" ποιές συχνότητες είναι δύσκολες σε εσένα.

Δεν με αφήνουν να βάλω μεγαλύτερο, είμαι σε ενοίκιο...Αλλιώς ήξερα να φέρω απο το πατρικό μου το 1,20 + 90 + 90 που έχω έτοιμο με τα lnb ρυθμισμένα...
Τότε πας για 19,2 και 13 .

Last edited:
Γειτονα 1600 ευχαριστω για την αναλυτικοτατη απαντηση σου. Για τον Nilesat με το 80αρι κατεβαζω παμπολλα καναλια ευκολα (δεν ειμαι Λαρισα να σου πω ποσα ακριβως). Αλλα εαν καλυπτομαι με την πρωτη περιπτωση (του 1,20μ) τοτε μαλλον θα περιοριστω σ´αυτο!

Ο Nilesat σύμφωνα με το kingofsat έχει 855 κανάλια ,σίγουρα ένα μέρος από αυτά θα κατεβαίνουν και με μικρό πιάτο.
Όλα τα ενδιαφέροντα κανάλια όμως βρίσκονται στην δέσμη Αιγύπτου που είναι δύσκολη για την Ελλάδα(καλύτερη λήψη νοτιότερα) .
Θέλεις πάνω από 1,20m κεραία για την δέσμη αυτή.

Από το πιάτο αυτό βλέπεις μόνο εσύ?

Από το πιάτο αυτό βλέπεις μόνο εσύ?

Δικό μου είναι φίλε μου...Απλά ο σπιτονοικοκύρης (διπλοκατοικια) δεν θέλει να του κοτσάρω μεγαλύτερο...(μπορεί να χαλάσει η ομορφιά της ταράτσας του όταν περάσει ο δορυφόρος που τραβά φωτογραφίες.)