Δυσάρεστη έκπληξη... help !!

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,608
Πριν από μιά ώρα το ανακάλυψα....
Δοκιμάζοντας κάτι σε αρκετά db (όχι πολλά, κάπου 97 κορυφές), κάτι δεν πήγαινε καλά...
Σαν να τελείωνε ο ενισχυτής στο ένα κανάλι.
Πήγα κοντά και δώ και είδα ότι ο κώνος δεν συγκρατιόταν καλά στις διαδρομές του από τον τελικό....
Μετά πλησίασα κι άλλο και το είδα.

Πιθανότατα αστοχία....
Και εντάξει, έχω ρεζέρβα....
γιατί όμως ?
και πως το αποφεύγω στο μέλλον...
Γενικά έχω την εντύπωση ότι ξεραίνεται εύκολα λόγω περιβάλλοντος το ελαστικό...
Τι προτείνετε ?
Μανώλη?
Το έχεις ξαναδεί ?

Μιά εύκολη λύση που δούλεψε στο παρελθόν είναι κόλλα. Πχ uhu.
Καλύπτει και στεγανοποιεί....

Σκίστηκε???

Μα....πως; Αυτά μόνο ο Ακριβόπουλος τα καταφέρνει!

Νομίζω το καλύτερο είναι μαύρη λαστιχόκολλα 3Μ.
Μάλλον θα είχαμε αστοχία υλικών. Δεν νομίζω ότι γίνεται αλλιώς κάτι τέτοιο. Εδώ άλλοι και άλλοι βάρβαροι και δεν το κατάφεραν αυτό. Εσύ...δεν εξηγείται!

Καλό νομίζω κάνει η βαζελίνη στα λάστιχα της ανάρτησης. Ίσως και το λάδι σιλικόνης.

Λάστιχο είναι ή φόαμ; Πολύ "ξερό" χρώμα έχει τώρα που το ξαναβλέπω

τι να πω ρε Βάγγο....
Ο Μανώλης ξέρει...
Πάντως σα λάστιχο είναι..

ολα καποτε τελειωνουν..το καλυτερο ειναι ξεκολημενη/καβαλημενη σπειρα στο πηνιο...εκει να δεις γελιο:award:

ολα καποτε τελειωνουν..

δεν καταλαβαίνω τι εννοείς....
Μιλάμε γιά 3 χρόνια.
μονάδα ακριβής σειράς

δεν θα έλεγα ότι τέλειωσε κάτι.
Αλλιώς θα έπρεπε να είχε τελειώσει και το αριστερό....

απτη φωτο σου φαινονται για πολυ περισοτερο,ειδικα αποτο χρωμα της αναρτησης.σαν ηχεια εταζερας που τα βλεπει ο ηλιος ενα πραμα.3 χρονια ταχεις,ο εμπορος ποσο ταχει?

Δεν φαίνεται για λάστιχο αυτό...Δεν νομίζω λάστιχο να άνοιγε έτσι και σε τόσο μικρό διάστημα.

ειναι οντως γκατεμια ...

ειναι καλη μοναδα επεσες απλα στην περιπτωση !

εδω μονο λαστιχοκολα μπαινει .. αλλα θα φαινεται στο ματι πολυ !

μου φαινεται εισαι για καινουργιο μεγαφωνο ............

Ίσως διορθώνεται με κόλλημα μέσα έξω. Θέλει προσεκτική δουλειά (από κάποιον επαγγελματία του είδους προφανώς) για να μην ξεκεντραριστεί ο κώνος κι αρχίσει να ακουμπάει το πηνίο στην κίνηση. Μπορεί φυσικά να αλλαχτεί η ανάρτηση με καινούργια.

Προστασία δεν ξέρω αν υπάρχει, μοιάζει απλά με γήρανση. Θεωρητικά μια επικάλυψη θα περιόριζε την επαφή με τον αέρα που το ξεραίνει, αλλά ίσως και να πρόσθετε βάρος στον κώνο, ακαμψία στην ανάρτηση κλπ. που θα ακουγόταν διαφορετικά...

Όσο για την "ρεζέρβα" ο χρόνος τρέχει και γι αυτήν, δυστυχώς, έστω και αργότερα...

Καθίστε βρε παιδιά, εδώ υπάρχουν μεγάφωνα που παίζουν για δεκαετίες... εάν είναι να γηράσκουν σε 3-4-5 χρόνια θα έπρεπε να θεωρούνται αναλώσιμο υλικό

@ Δημήτρη

Φίλε στο σημείο που το βλέπω είναι η πρώτη φορά !
Συνήθως αν ξεκολλήσει κάτι γίνεται μεταξυ κώνου και ανάρτησης , εδώ τώρα βλέπω μεταξύ αναρτησης και μεταλλου
Αυτό μάλλον έχει προέλθει απο κάτι που έκανε τήν αναρτηση να ξεραθεί σε εκείνο το σημείο ... (δέν ξέρω μήπως σου είχε ακουμπήσει εκεί κανένα βερνίκι ή κανένα άλλο υγρό )
Λοιπόν βασικά η πρώτη λύση είναι η λαστιχόκολα τής 3Μ , αλλά θέλει λίγη ποσότητα , καλό άπλωμα και τουλάχιστον 24 ώρες ακινησία

Το δεύτερο μέτρο (που έχω ξαναγράψει πολλές φορές ) για τήν συντήρηση ΟΛΩΝ τών αναρτήσεων που είναι φυσικό καουτσούκ (κι έχουν και νουμεράκι πάνω ) είναι η επάληψη ΜΙΑ ΦΟΡΑ τον χρόνο με γαλάκτωμα σιλικόνης (και το σπρέϋ σιλικόνης κάνει δουλειά αν το ψεκάσεις πρώτα σε ένα πανάκι - αλλά καλύτερα το γαλάκτωμα )
Αν δέν βρείς γαλάκτωμα σιλικόνης πές μου να σου στείλω
Πάντως για δές τι θα κάνεις με τήν 3Μ (Καλό θα ήταν αν μπορέσεις με κάποια οδοντογλυφίδα ή κάποιο άλλο λεπτό εργαλείο να βάλεις και απο τήν πίσω πλευρά του ανοίγματος )

Καλημέρα

απτη φωτο σου φαινονται για πολυ περισοτερο,ειδικα αποτο χρωμα της αναρτησης.σαν ηχεια εταζερας που τα βλεπει ο ηλιος ενα πραμα.3 χρονια ταχεις,ο εμπορος ποσο ταχει?

Επειδή ρωτησες σου απαντώ
Είναι γενιάς Ζ18 (Audax Aerogel HM170Z18) , συνολικά ούτε χρόνο απο το εργοστάσιο στον παραλήπτη !

Καθίστε βρε παιδιά, εδώ υπάρχουν μεγάφωνα που παίζουν για δεκαετίες... εάν είναι να γηράσκουν σε 3-4-5 χρόνια θα έπρεπε να θεωρούνται αναλώσιμο υλικό

Τα Audax Aerogel ειναι εξαιρετικα μεγαφωνα (ειδικα τα 130αρια) αλλα ειναι και πολυ ευπαθη. Τα πρωτα μου Αεροτζελ ειναι περιπου δεκαετιας και παιζουν ακομα αψογα σε συστημα φιλου , ενω αλλα τρια ζευγαρια που τυχαινει να εχω , δεν παρουσιασαν ποτε προβλημα. Αντιθετα ξερω πολλους φιλους απο το φορουμ που εχαν προβληματα. Και σ αυτην εδω την κατηγορια, οσες φορες αναφερθηκαν προβληματα με Αerogel ηταν απο ατομα υποπτα για "υποτροπιασμο" :grinning-smiley-043
Ειναι λοιπον, καθαρα θεμα χρησης /θελουν προσοχη.

Και πραγματι, τα μεγαφωνα ειναι κατα καποιο τροπο αναλωσιμα, ειδικα αν εχουν suround απο υλικα που πολυμεριζονται με την παροδο του χρονου (foam) Αντιθετα, το λαστιχο (που εχουν τα συγκεκριμενα του Δμητρη) θεωρηται πολυ καλο υλικο για αναρτηση ...

ναι φίλε μου κάτι τέτοιο είναι...
Να μην τα είχε καμιά δεκαετία στη βιτρίνα? (λέω τώρα...):firstprize:

τελικά είναι σίγουρο ότι οι δυό μας δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε...:BDBDG54:

Ευχαριστώ παίδες γιά τις ιδέες.
Θα επιληφθώ...:fahne90:

Και πραγματι, τα μεγαφωνα ειναι κατα καποιο τροπο αναλωσιμα, ειδικα αν εχουν suround απο υλικα που πολυμεριζονται με την παροδο του χρονου (foam) Αντιθετα, το λαστιχο (που εχουν τα συγκεκριμενα του Δμητρη) θεωρηται πολυ καλο υλικο για αναρτηση ...

Καταρχήν τίποτα δεν είναι αθάνατο. Αλλά φανταζόμουν ότι τα μεγάφωνα έχουν κατ' ελάχιστο μία 15ετία ζωής με καλή χρήση. Και τα δικά μου λάστιχο τα βλέπω να έχουν (φαίνονται στο άβαταρ)... τώρα εάν είναι καουτσούκ... μαύρο είναι το καουτσούκ;

Δεν μπορώ να δω καθαρά στην φωτογραφία, αλλά αν κατάλαβα καλά έκοψε το λάστιχο στο σημείο επαφής με τον πλαστικό δακτύλιο;
Εχω HM170Z18 από τότε που πρωτοκυκλοφόρησαν και τα έχω ταλαιπωρήσει αφάνταστα.
Δεν έχουν παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα στα λάστιχα.

Δημήτρη μήπως έγινε κάποιο ατύχημα;
Κάποιο μικρό σχίσιμο που μεγάλωσε με τον χρόνο;
Μήπως τίποτα με τα πειράματα με γεφυρωμένους behringer;

Δεν πειράζει συμβαίνουν αυτά.
Αφού έχεις καβάντζα άλλαξε το.
Αν δεν έχεις και δεν έχει και ο Μανώλης, πρέπει να υπάρχουν κάποια ζευγάρια εδώ.http://www.audaxspeaker.de/content.php?seite=shop/produkte.php&details=22&hauptrubrik=8

Καταρχήν τίποτα δεν είναι αθάνατο. Αλλά φανταζόμουν ότι τα μεγάφωνα έχουν κατ' ελάχιστο μία 15ετία ζωής με καλή χρήση. Και τα δικά μου λάστιχο τα βλέπω να έχουν (φαίνονται στο άβαταρ)... τώρα εάν είναι καουτσούκ... μαύρο είναι το καουτσούκ;

Αν δεν με απατα η μνημη μου, η πρωτογενης ουσια, αυτη που βγαινει απο το δεντρο, (μιλαμε για το "φυσικο") ειναι ειναι παχυρευστο ανοικτοχρωμο υγρο. Το χρωματιζουν αργοτερα. Υπαρχουν και δεκαετιων μεγαφωνα με λαστιχο που παιζουν μια χαρα (καποια Β110, ας πουμε), αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ολα τα λαστιχενια θα μακροημερευσουν. Τα παντα ειναι σχετικα .....

Δεν μπορώ να δω καθαρά στην φωτογραφία, αλλά αν κατάλαβα καλά έκοψε το λάστιχο στο σημείο επαφής με τον πλαστικό δακτύλιο;
Εχω HM170Z18 από τότε που πρωτοκυκλοφόρησαν και τα έχω ταλαιπωρήσει αφάνταστα.
Δεν έχουν παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα στα λάστιχα.

Δημήτρη μήπως έγινε κάποιο ατύχημα;
Κάποιο μικρό σχίσιμο που μεγάλωσε με τον χρόνο;
Μήπως τίποτα με τα πειράματα με γεφυρωμένους behringer;

Δεν πειράζει συμβαίνουν αυτά.
Αφού έχεις καβάντζα άλλαξε το.
Αν δεν έχεις και δεν έχει και ο Μανώλης, πρέπει να υπάρχουν κάποια ζευγάρια εδώ.http://www.audaxspeaker.de/content.php?seite=shop/produkte.php&details=22&hauptrubrik=8

οι γεφυρωμένοι, παίξανε δεν παίξανε μιά εβδομάδα (και νομίζω ούτε κάν τους γεφύρωσα, παίξανε το ένα κανάλι του του καθενός.
μπέρυδες δεν υπάρχουν εδώ και κανένα 6μηνο.
Μάλλον ξηρή ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με αστοχία υλικού.
Θα δοκιμάσω γιατροσόφι και μετά αν δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα αντικατάσταση.
Ευχαριστώ γιά το λινκ...

παντως εχω δει original Altec απο το 1948 και ειναι σαν καινουργιο ακομα. Και η μαυρη μαζα στο σαραουντ ειναι υγρο ακομα! Μηπως ηταν κανανε καλυτερα πραγματα πριν? Σαν μια απλη παρενθεση αυτο.