Δυσάρεστη έκπληξη... help !!

ναι φίλε μου κάτι τέτοιο είναι...
Να μην τα είχε καμιά δεκαετία στη βιτρίνα? (λέω τώρα...):firstprize:

τελικά είναι σίγουρο ότι οι δυό μας δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε...
αν εχεις την ειρωνια ως τροπο συζητησης,εκ φυσεως δε μπορω να συννενοηθω μαζι σου.

αν εχεις την ειρωνια ως τροπο συζητησης,εκ φυσεως δε μπορω να συννενοηθω μαζι σου.

ό,τι είπα αγαπητέ μου, δεν το είπα με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα...

απλά έθεσα τον προβληματισμό μου στην παρέα της κατηγορίας diy που σε μεγάλο ποσοστό γνωρίζουν τα δεδομένα της ιστορίας των ηχείων αυτών που γιά δικιά σου ενημέρωση είναι:
1. πρόκειται γιά ιδιοκατασκευή άρα δεν υπάρχει έμπορος
2. η ηλικία τους είναι 3 και κάτι χρόνια - κατασκευάστηκαν στα μέσα του 2004
3. Οι μονάδες αγοράστηκαν τότε και όπως είπε ο Μανώλης είχαν βγεί στο εμπόριο πριν 1 χρόνο από τότε
4. Πρόκειται γιά την ακριβή σειρά της audax - εξ ού και η δική μου, και των άλλων, έκπληξη.

ό,τι είπα αγαπητέ μου, δεν το είπα με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα...
παρακαλω να εισαι πιο σαφης.Οσο για το μεγαφωνο σου ησουν ο ''τυχερος'' κ πετυχες το ''καλο''.:firstprize:τελικα οσο ακριβο κ ναναι κατι ελλατωματικα η αδυναμα κοματια θα βγαινουν.παντως 4 χρονων μεγαφωνο δε δικαιολογειται να χαλασει τοσο συντομα.επισκευασε το αν εχεις κιτ επισκευης.η δωστο εξω.η βαλε αλλο που οπως λες οτι εχεις.

Το λάστιχο της ανάρτησης λέγεται ότι έχει διάρκεια ζωής καμιά επταετία, το μείγμα του με foam περίπου το ίδιο εξαρτάται απ' την κατασκευή. Υπάρχουν αναρτήσεις με ύφασμα εμποτισμένο με λάστιχο, χαρτί με ύφασμα, χαρτί σκέτο κλπ. που αντέχουν "μια ζωή," αλλά δεν είναι κατάλληλες για όλα τα μεγάφωνα...

Αν συνυπολογίσουμε ότι το υλικό της ανάρτησης του μεγαφώνου παράγεται αρκετά πριν το μεγάφωνο, το μεγάφωνο πριν το ηχείο και το ηχείο μένει και κάποιο καιρό απούλητο, ο ωφέλιμος χρόνος που απομένει δεν είναι και πάντα τόσο μεγάλος...

Για το σκισμένο του θέματός, μας μοιάζει να θέλει κόλλημα κι απ' το πίσω μέρος. Με την οδοντογλυφίδα που λέει ο Μανώλης δεν ξέρω πόσο εύκολα γίνεται, μάλλον καλύτερα να βγει απ' το κουτί ώστε να υπάρξει άνετη πρόσβαση.

Last edited:
Τα paradigm 7se-mk2 που έχω με λαστιχένιες αναρτησεις από το '01, είναι σε τέλεια κατάσταση...

Φαίνεται και στην αφή, ότι ακόμα "κολλάει". Τωρα βέβαια λάστιχο με λάστιχο διαφέρει, αλλά μου φαίνονται πολύ λίγα τα 7 χρόνια φίλε Ηλία.

Τα paradigm 7se-mk2 που έχω με λαστιχένιες αναρτησεις από το '01, είναι σε τέλεια κατάσταση...

Φαίνεται και στην αφή, ότι ακόμα "κολλάει". Τωρα βέβαια λάστιχο με λάστιχο διαφέρει, αλλά μου φαίνονται πολύ λίγα τα 7 χρόνια φίλε Ηλία.

7 χρόνια μου αναφέρει φίλος επισκευαστής μεγαφώνων μέσο χρόνο ζωής της λαστιχένιας ανάρτησης απ' την εμπειρία του. Φυσικά διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν τον χρόνο ζωής, χρήση, θερμοκρασία, υγρασία, έκθεση στον ήλιο κλπ. Δεν είναι απαράβατος κανόνας το 7 φυσικά.
Τα paradigm δεν τα ξέρω και μακάρι ποτέ να μην έχουν πρόβλημα! Αν "κολλάει" έχει προφανώς κάποια επικάλυψη. Αν κι έχω δει και διαβρωμένες αναρτήσεις να έχουν κολλώδη υφή, που σίγουρα δεν είναι η περίπτωσή σου!

Αγουδέα χώσε το καινουργές μεγάφωνο να σου φύγουν τα... ψυχολογικά!
Το παλαιόν επισκευασέ το προσεκτικά και άστο να υπάρχει κάβα σε περίπτωση που ξανασπάσει ο διάλας το ποδάρι του.

Έτσι λέω κι εγώ....

άλλα τρία χρόνια να σου βγάλουνε,....Πόσο θα τα κρατήσεις δηλαδή συνολικά;

Μήπως η καλύτερη λύση είναι να αλλαχτεί ολόκληρο το λάστιχο?
Εννοώ και από ψυχολογικής άποψης «σκέφτεσαι ότι σου έχει σκιστεί και μετά είναι μπαλωμένο»
Αλλά και από πρακτική άποψη, δηλαδή αν φτιαχτεί μετά αποκλείεται να σκιστεί αλλού?

:huh2:

Re: Απάντηση: Δυσάρεστη έκπληξη... help !!

Έτσι λέω κι εγώ....

άλλα τρία χρόνια να σου βγάλουνε,....Πόσο θα τα κρατήσεις δηλαδή συνολικά;

έλα μου ντε...

χώρια που μπορώ να το φτιάξω με την ησυχία μου και επιστημονικά....:grandpa: