Δυσαρεστημένος απ' τον ήχο των πίσω ηχείων (RF82-II)

fragment

Established Member
7 January 2011
117
καλησπέρα, εδώ και μήνες έχω αγοράσει ένα σύστημα ήχου και είμαι δυσαρεστημένος με τον ήχο των rear back. αναφέρω το σύστημα,

HARMAN KARDON 460
RF82II FRONT BACK CENTER
YAMAHA SUB,

μετα απο πολλους μηνες μικρορυθμισεων και προσπαθείας δε καταφερα να βγαλω το επιθυμητο αποτέλεσμα στα πισινά ηχεία, ακούγονται πολύ μουντα (χαμηλα). όταν τ αφηνω μονα τους να ακουσω τον ηχο δε λεω ακουγονται δυνατα αλλα αμα ανοιξω κ τ αλλα ο ηχος υπερισχυει κατα πολυ στα αλλα ηχεια της ιδιας σειρας. διαφορετικος ηχος δυνατος με περισσοτερη λεπτομερια ... με συνεπεια ο ηχος του surround ισα που ακουγεται.

Εγκατασταση:

Σε ένα σολονάκι 25 τετραγωνικά, η απόσταση των μπροστινών με τα πίσω είναι περίπου 3,7 μετρα. η αποσταση των πισινων ηχειων απο το αυτι μου είναι μολις 1,3 μετρα απο πανω (κολλημενα στο τοιχο και γερνουν μεσω βασης προς το αυτι μου και τα δυο). τα μπροστινα απεχουν περισσότερα μετρα απ τα πισω στ το αυτι μου. σωστα τοποθετημενα με μια μικρη κλίση και σε σωστη αποσταση το ενα μ το αλλο. το ιδιο και το κεντρικο ηχειο.

Ρυθμισεις:

Εχω δοκιμασει απειρες ρυθμισης μεσω του ενισχυτη. συγκεκριμενα εχω φτασει σε σημειο να εχω +8 τα πισω +3 τα μρποστα και +4 το κεντρικο. και παλι να μην ειμαι ικανοποιημενος. επισης εχω ρυθμισει και σωστα τις αποστασεις των ηχειων στον ενισχυτη. αν δε βαλω το μικροφωνο αυτοματης ρυθμισης τα αποτελεσματα του ενισχυτη ειναι καμια σχεση με τις πραγματικες αποστασεις. και ο ηχος πολυ χαμηλοτερος. τι να κανω; να τα βαλω στ αυτια μου. καθολου δυνατα τα πισω απογοητευτηκα κ να αλλαξω θεση δε γινεται γιατι εχω κανει τρυπες και δευτερον δε χωρανε μεσ το χωρο μου ξεμπαρκα.

Καλωδιο:

Επειδη μολις έχτισα αυτο το δωματια εβαλα τα καλωδια ηχου κοκκινο μαυρο μεσα στο τοιχο να καταληγουν σε μπριζες απ τη μια μερια στην αλλη.

Last edited:
Το μόνο λάθος μέχρι στιγμής που μπορω να αναφέρω είναι οτι δινεις πολύ προενίσχυση με τα +8, +3, +4
Ο ενισχυτης δουλευει σωστα στα 0dB, τουλάχιστον στα μπροστα
Ισως να το εχεις κάνει αλλά το σωστό ειναι να ρυθμίσεις τα μπροστα με το κεντρικό κοντα στο 0 με τα πίσω στη σταθμη που ακουγονται.

Τι διατομής καλώδιο εχεις βάλει για τα πίσω?
Υ.Γ. μη με βρίζεται κυριοι...αν ειναι <0.75 και >10 μετρα υπάρχει θέμα...μουνταδας

Καλημέρα

Για διαφώτισέ μας λίγο.Που δεν ακούς καλά τα surround ηχεία; Σε θέαση ταινιών; Με τι ήχο, dts ή AC3; Μην ξεχνάς ότι τα surround ηχεία προορίζονται για αναπαραγωγή περιφερειακών ήχων, συνεπώς δεν πρόκειται απ' αυτά να έχεις την ίδια αίσθηση με τα εμπρός L-R.

Για διαφώτισέ μας λίγο.Που δεν ακούς καλά τα surround ηχεία; Σε θέαση ταινιών; Με τι ήχο, dts ή AC3; Μην ξεχνάς ότι τα surround ηχεία προορίζονται για αναπαραγωγή περιφερειακών ήχων, συνεπώς δεν πρόκειται απ' αυτά να έχεις την ίδια αίσθηση με τα εμπρός L-R.

ναι ρε παιδι μου καταλαβενω, το θεμα ειναι οτι σπανια εως ποτε δεν ακουω κατι αισθητο να κινειτε γυρω απο μενα κ οχι μονο απο μπροστα. σε πολυ λιγες περιπτωσεις ακουγονται λεπτομεριες κ αυτο σε ορισμενες μονο σκηνες στις ταινιες. δεν εχω αντυπωσιαστει ποτε για τον surround Ηχο. οι ταινιες που βλεπω ειναι τις περισσοτερες φορες DTS όλων των ειδων ταινιες, και σε σπανιες περιπτωσεις 6 καναλο Dolby. ο ηχος που ερχεται μπροστα ειναι απιστευτα πιο δυνατος απ τις λεπτομεριες των πισω. δε ξερω τι να πω. το μηκος των καλωδιων μεσα αστον τοιχο απ την μια πλευρα στην αλλη ειναι περιπου 11 μετρα. το καλωδιο ειναι το κλασσικο μαυρο-κοκκινο του ηχου. επισης τα βυσματα της μπριζας ειναι τυπου μικροφωνου (η μεγαλη καρφιτσα). αν μηδενισω τα db σε οιλα τα ηχεια πιστεψτε με δε θα ακουγεται τιποτα πισω. και ναφερω παλι σε 7ch stereo παιζουν δυνατα τα πισω οχι ομως τοσο οσο τα μπροστινα

Εγώ δεν κατάλαβα γιατί έχεις +3 τα μπροστά αφού σου ακούγονται όπως λες δυνατά. Γιατί δε τα βάζεις στο 0;
Ας μας πει κάποιος έμπειρος μήπως είναι και θέμα χώρου, το σαλόνι είναι γεμάτο με έπιπλα; έχεις απορροφητικές επιφάνειες;

τα εβαλα στο 0 και αφησα στο 8 τα πισω. ρε παιδια μηπως το προβλημα ειναι γενικα θεμα ταινιων; μηπως ο ρολος των πισω ηχειων σε σχεση με τα μπροστινα ειναι να δινουν μια συνολικη εικονα γυρω απ τον ακροατη και καθομαι και περιμενω να ακουσω αν λειτουργουν σωστα; μηπως τελικα λειτουργουν σωστα και καταλαβαινω λαθος εγω; τι να πω ... οσον αφορα τον χωρο πισω μονο εχω 2 καναπεδες και ενα τραπεζακι, τοιχο με πετραα, καθολου χαλιά, αυτα

Εγώ με ένα yamaha ενισχυτή που έχω αυτό έχω καταλάβει ότι στις ταινίες στα πίσω ηχεία είτε δεν υπάρχει πολύ πληροφορία, είτε χρησιμοποιούνται όπως λες για τη συνολική εικόνα δηλαδή σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα, να κάνουν τον ήχο ατμοσφαιρικό στο χώρο είτε για να σε εντυπωσιάσουν για παράδειγμα σε μια σκηνή όπου πέφτουν πυροβολισμοί από πίσω. Στις κοινωνικές ταινίες και στις κωμωδίες γενικότερα δεν υπάρχει αρκετή πληροφορία για να σου προβάλουν, τις περισσότερες φορές θα παίζουν χαμηλά. Για παράδειγμα σε μια σκηνή όπου μιλάει ένα ζευγάρι που έχει πάει σε ένα εστιατόριο, θα παίζουν σε χαμηλή ένταση ήχους που ακούς συνήθως σε ένα εστιατόριο π.χ μαχαιροπίρουνα, ποτήρια, συνομιλίες, αλλά εσύ θα πρέπει να εστιάσεις στη συνομιλία των πρωταγωνιστών και όχι στο δίπλα τραπέζι που κάποιος τρώει σα ζώον :) Δηλαδή στη προκειμένη περίπτωση παίζουν ατμοσφαιρικά για να σε βάλουν στο χώρο. Τώρα άμα εσένα σε ενοχλεί μπορείς να τα δυναμώσεις όσο θέλεις μέχρι να σε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα.

Τα περιφερειακά ηχεία, στον κινηματογράφο, είναι ηχεία "ατμόσφαιρας"θα έλεγα, και το πόσο αισθητή η όχι την κάνουν στον θεατή, εξαρτάται κατά 50% απο το δισκάκι και κατά 50% απο τοην τοποθέτηση σε σχέση με το σημείο ακρόασης και τον χώρο.
Υπάρχουν ταινίες που μπορεί να σε εντυπωσιάσουν, και ταινίες που να απορείς εαν πράγματι έχει γραφτεί γιά αυτά ηχητική πληροφορία.
Περιμένω απο τον φίλο μας, να μας πεί τι ακούει στο σετάρισμα με τον θόρυβο.Εαν εκεί πάνε όλα καλά, δεν υπάρχει κατά την άποψή μου λόγος αναστάτωσης.
Επίσης καλό θα είναι να δοκιμάσει, εαν δεν το έχει κάνει δισκάκια αναφοράς με περιφερειακές πληροφορίες, και εαν είναι δυνατόν κάποια απο αυτά που πιθανόν να έχει ακούσει κάπου αλλού και να τον εντυπωσίασαν.
Σε οποιαδήποτε σύγκρισή μας, πρέπει να υπάρχει κάποιο σημείο αναφοράς, διαφορετικά δεν βγαίνει άκρη.