E-E Eρχεται!!!!

__Πάντως θα είναι πολύ επικό, αφήστε που έχει φοβερές ατάκες αυτή η ιστορία...

Βασίλη παρατηρώ πολλά κοινά βιώματα... Μην μου πείς ότι ασχολήθηκες και με card games/RPGs :)
Στο κόμιξ υπάρχει η αγαπημένη μου σελίδα που περιγράφει το κλίμα της σπάρτης όταν ο Λεωνίδας έφευγε.
Όταν οι Σπαρτιάτισες μέσα στον πανικό τους ρώτησαν "Και τώρα τι να κάνουμε;" η απάντηση του Λεωνίδα ήταν "Αγόρια".

Επείσης το έργο πρέπει να το κρίνουμε από κάποια διαφορετική σκοπιά.
ΔΕΝ είναι το "Gates of fire" Gureto, αλλά βασίζεται σε αυτό.
Το έργο λέγεται "300". Όχι "Θερμοπύλες". Εστιάζει στους Σπαρτιάτες και όχι σε όλη τη μάχη ή στον υπόλοιπο στρατό.
Το μόνο που με χάλασε στο τρέιλερ ήταν κάτι ρινόκεροι... :confused:

Απάντηση: Re: E-E Eρχεται!!!!

Το μόνο που με χάλασε στο τρέιλερ ήταν κάτι ρινόκεροι... :confused:

Γιατί σε χάλασε?Κάπου έχω διαβάσει πώς πρίν μερικά χρόνια σε κάποια περιοχή της Ελλάδας εντοπίστηκαν απολιθώματα απο τέτοιου ή παρεμφερούς είδους ζώων.

Επειδή δέν γνωρίζω και πολλά γι αυτήν την ταινία μπορεί να πεί κάποιος αν βασίζεται σε κάποιο κόμικ που κυκλοφορεί?.Είναι ιστορικά βασισμένει ή στο κόμικ?Δέν διαβάζω κόμικ αλλά για μένα κόμικ=φανταστικές ιστορίες.

Επίσης ισχύει πώς πρίν μερικά χρόνια είχε βγεί το 300 σε κινούμενα σχέδια (όπως ο Shreck) και ήταν κατεξοχήν αντιγραφή του κόμικ?

Re: Απάντηση: Re: E-E Eρχεται!!!!

Γιατί σε χάλασε?Κάπου έχω διαβάσει πώς πρίν μερικά χρόνια σε κάποια περιοχή της Ελλάδας εντοπίστηκαν απολιθώματα απο τέτοιου ή παρεμφερούς είδους ζώων.
Και καρακάξες υπήρχαν αλλά δεν τις σαμάρωναν οι Πέρσες για να πολεμάνε. Ουδέποτε άκουσα για "πολεμικούς ρινόκερους" :flipout:

Επειδή δέν γνωρίζω και πολλά γι αυτήν την ταινία μπορεί να πεί κάποιος αν βασίζεται σε κάποιο κόμικ που κυκλοφορεί?.Είναι ιστορικά βασισμένει ή στο κόμικ?Δέν διαβάζω κόμικ αλλά για μένα κόμικ=φανταστικές ιστορίες.

Το Gates of fire είναι βασισμένο στην μάχη του Μαραθώνα.
Το 300 (το κόμιξ) είναι βασισμένο στο Gates of Fire
Το 300 (το έργο) είναι βασισμένο στο 300 (το κόμιξ)
Κάτι σαν χαλασμένο τηλέφωνο δηλαδή. Μέχρι το κόμιξ τα πήγε πάντος πολύ καλά. Την ταινία περιμένουμε.

Επίσης ισχύει πώς πρίν μερικά χρόνια είχε βγεί το 300 σε κινούμενα σχέδια (όπως ο Shreck) και ήταν κατεξοχήν αντιγραφή του κόμικ?

Δεν γνωρίζω δεν απαντώ... Μήπως ξέρει κάποιος εδώ μέσα που έχει βίντεο κλαμπ;

Tο κόμικ δεν είναι βασισμένο στο Gates of fire, γιατί κυκλοφόρησαν την ίδια χρονιά. Αντίθετα είναι βασισμένο στην ταινία The 300 Spartans, σύμφωνα με την Wikipedia.

Για κινούμενα σχέδια δεν έχω ακούσει τίποτα. Μήπως εννοούσαν το storyboard της ταινίας;

Re: Απάντηση: Re: E-E Eρχεται!!!!

Επειδή έχω το κόμικ, έχω να πω ότι ούτε ρινόκερος ούτε άλλου είδους ζώο κυκλοφορεί εκεί μέσα πλην των αλόγων των Περσών.
Αυτά...

@Lepton
Κάτι αναφέρει στο κόμικ για το Gates of Fire. Θα το ελέγξω για να είμαι πιό σίγουρος και θα σου πω. :)

@Guybrush
Και εγώ το έχω το κόμικ και δεν έχει ρινόκερους. Στο trailer τους είδα και ξενέρωσα. :)
Συγκεκριμένα στο πρώτο που κυκλοφόρησε.

Ο Gerard Butler δεν είναι καθόλου ξενέρωτος.
Ισα ισα που είναι πολυ καλός και αρρενωπός ηθοποιός (Dear Frankie) και πιστεύω πως ο ρόλος του πάει γάντι.

Τώρα για το στόρυ δεν ξέρω μιας και με τα κόμικς δεν τα έχω πολύ καλά.Το Sin City πάντως του ιδίου ,το λάτρεψα.

Κάτι τερατόμορφοι που βλέπω στις φωτό,πού κολλάνε με τους 300 του Λεωνίδα ?????

Tην ταινία την περιμένω πως και πως.
Τα traillers είναι εκπληκτικά.
Θα πάμε μεγάλη παρέα στην πρεμιέρα. Το έχουμε ήδη κανονίσει.

Λυπάμαι που κάποιοι λοιδορούν όσους ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και την ιστορία της.
Διάβασα τα σχόλια επάνω επάνω και όλοι ειρωνεύονταν και λοιδορούσαν.
Απαντώ σε κάποιον μόντ, φυσικά και καλά κάναμε και αντιδράσαμε σε κάποιες ταινίες όταν αυτές παραποιούσαν επίτηδες κάποια στοιχεία.
Όταν παρουσιάζουν αδελφή τον Μ.Αλέξανδρο αυθαίρετα, δίχως στοιχεία και ενώ με τον βίο του μας είχε δείξει πως κάθε άλλο παρά ομοφυλόφιλος ήταν. Και εάν ήταν τέτοιος, για ποιόν λόγο η ταινία επικέντρωσε σε αυτό;
Ήταν το κυρίαρχο στοιχείο προβολής στην μεγάλη του πορεία;
Το τι έκανε στον ερωτικό τομέα;
Το πόσες γυναίκες είχε και τι έκανε με αυτές;
Οχι βέβαια. Το έργο που επιτέλεσε ήταν θεόρατο και όλοι το επαινούν. (πλην κάποιων γραικύλων εδώ μέσα στην χώρα μας)

Τελικά το Gates of Fire το έχει στα προτεινόμενα βιβλία και δεν αναφέρει ότι βασίζεται σε αυτό. Λάθος μου.
Όσο για τους τερατόμορφους, μιλάμε για ένα έργο βασισμένο σε ένα κόμικ. Ένα κόμικ έχει το δικαίωμα να απεικονίζει τους χαρακτήρες σύμφωνα με την φαντασία του καλιτέχνη, οπότε δεν με πείραξε και πολύ. :)

SORRY φίλε havoc , πράγματι πολύ καλή η δουλειά σου αλλά δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να διαγράψω τα post με τις φωτο του comic εφόσον κάτι τέτοιο καλύπτετε από πνευματικά δικαιώματα και είναι ολίγον τη παράνομο να εκθέτουμε ολόκληρο το έργο του δημιουργού. Και πάλι sorry αφού έφαγες κάποιες ώρες για να μας το παρουσιάσεις.

Φιλικά
Κώστας Ποτακίδης.