Ε ρε γλεντια

techie

AVClub Enthusiast
18 June 2006
1,131
αν αληθευουν οι φημες η id σκοπευει να βγαλει Doom 4 και μαλιστα οχι μονο για Pc αλλα και για κονσολες

http://ps3.ign.com/articles/872/872099p1.html

αν βγει και το Diablo 3 για PS3 επιτελους θα το αξιοποιησω και ως παιχνιδομηχανη

ιδωμεν

..επισης δηλωσε οτι οταν θα βγει το παιχνιδι η διαφορα αναμεσα στις εκδοσεις για pc και κονσολες θα ειναι τεραστια.(καθως τοτε το pc θα ειναι μια γενια πανω απο τις υπαρχουσες κονσολες..ισως και 2..βλεπε directX11 σε 7 μηνες και νεα γενια τετραπυρηνων φετος τον χειμωνα)

αντιθετα το νεο παιχνιδι της id το range κατα δηλωση των ιδιων θα ειναι πανομοιοτυπο σε ολες τις εκδοσεις.

ενταξει απο την πλευρα της ισχυος το εξεταζω εγω

αυτης της γενιας το hardware ειναι ικανο να χτυπησει τα pc,το DOOM ομως αργει

..επισης δηλωσε οτι οταν θα βγει το παιχνιδι η διαφορα αναμεσα στις εκδοσεις για pc και κονσολες θα ειναι τεραστια.(καθως τοτε το pc θα ειναι μια γενια πανω απο τις υπαρχουσες κονσολες..ισως και 2..βλεπε directX11 σε 7 μηνες και νεα γενια τετραπυρηνων φετος τον χειμωνα)

αντιθετα το νεο παιχνιδι της id το range κατα δηλωση των ιδιων θα ειναι πανομοιοτυπο σε ολες τις εκδοσεις.

παντα οι εκδοσεις των Pc ειναι καλυτερες αν βεβαιως καθε λιγο και λιγακι αγοραζεις πανακριβες GPU

ασε που δεν εχω windows οποτε βολευομαι και με το PS3 μια χαρα

ελπιζω να βγει και το Diablo 3 στο PS3

ενταξει απο την πλευρα της ισχυος το εξεταζω εγω

αυτης της γενιας το hardware ειναι ικανο να χτυπησει τα pc,το DOOM ομως αργει

και πολυ καλα κανεις.
Εχεις απολυτο δικιο αν και αυτη την στιγμη που μιλαμε ηδη τα pc ειναι πολυ μπροστα απο τις κονσολες.
Το μονο που κραταγε και θα κραταει την δυναμη των pc πισω και δεν δειχνουν την πραγματικη τους δυναμη, ειναι οτι τα παιχνιδια γραφονται για να παιζουν σε μια γκαμα hardware , απο P4 εως τον μεγαλυτερο core duo.
Τα ιδια και με τις καρτες γραφικων.
Αν αντιθετα γραφοταν ενα παιχνιδι για συγκεκριμενο hardware στο pc , τοτε θα μας επεφταν τα σαγονια.
Εκει ειναι που ισοσταθμιζουν λιγο οι κονσολες.

απο περιεργεια

ξερουμε απο αποψης επεξεργαστικης ισχυος (χονδρικα γιατι συγκρινουμε ανομοια λειτουργικα και βασεις) με τι επεξεργαστη και VGA αντιστοιχει ο cell και η GPU του PS3?

Οι Gpu των κονσολων εχουν ξεπεραστει εδω και 2 χρονια..
Για τους επεξεργαστες μπορεις να δεις εδω αν και παλι στην ουσια δεν μπορεις να συγκρινεις αμεσα την δυναμη τους και να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα για τον λογο οτι εχουν εντελως διαφορετικη αρχιτεκτονικη οι επεξεργαστες των pc εναντι του ps3.
Με λιγα λογια ο cell ειναι "φτιαγμενος" για τετοιες διεργασιες οπως το folding οπως και για 3D calculations.

http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=osstats

ειχα διαβασει οτι η καρτα γραφικων του ps3 ειναι στην ουσια μια 7900gt της Nvidia με 256 mb μνημη.

δεν υποστηριζει directX10 (αλλα και παλι το μοναικο παιχνιδι που ωφεληθηκε απο αυτο ηταν το crisis)

παιδια χαρηκα και εγω πολυ οταν το εμαθα .θυμαμαι τοτε που ειχα παιε 7 να το νοικιασω και με ρωτουσαν ολοι τι πισι εχω.δεν μπορουσα να το παιξω ειχα 128 mb gpu και p4
αργοτερα λιγο βρηκα και το επαιξα σε ενα αλλο πισι και μπορω να πω πως ειναι απιστευτη πορωση αξεχαστες στιγμες πολυ αγχος κατα το παιχνιδι ,γενικα οτι καλητερο εχω παιξει
και τωρα το 4 με προβολεις και hd και 5.1 απλα σοκ.

-vasdar εχω την εντυπωση οτι ειναι 7600 η καρτα του ps3-

Πολυ κακως καποιοι εχουν μπει σε μια τετοια διαδικασια συγκρισης.Αν ισχυαν και στο ελαχιστο τα οσα λετε τοτε στο ps3 θα παιζαμε παιχνιδια "ποιοτητας" wii και θα βλεπαμε mkv(μεσω μετατροπης) 420p :flipout:
Αν και φυσικα εχω μια χαρα pc(top πριν ελαχιστους μηνες απο ολες τις αποψεις),τη "δυναμη" του ps3 δε τη φτανει και φυσικα οι λογοι ειναι απλουστατοι.(δεν ειναι το καταλληλο thread να τους αναφερω αλλα νομιζω οτι οι ποιο πολλοι τους ξερουν)

--------sorry για το off topic--------

ειχα διαβασει οτι η καρτα γραφικων του ps3 ειναι στην ουσια μια 7900gt της Nvidia με 256 mb μνημη.

δεν υποστηριζει directX10 (αλλα και παλι το μοναικο παιχνιδι που ωφεληθηκε απο αυτο ηταν το crisis)

Αυτη νομιζω και εγω οτι φοραει.
Δεν το χρειαζεται το Dx10 γιατι δουλευει με ΟpenGL.

Πολυ κακως καποιοι εχουν μπει σε μια τετοια διαδικασια συγκρισης.Αν ισχυαν και στο ελαχιστο τα οσα λετε τοτε στο ps3 θα παιζαμε παιχνιδια "ποιοτητας" wii και θα βλεπαμε mkv(μεσω μετατροπης) 420p :flipout:
Αν και φυσικα εχω μια χαρα pc(top πριν ελαχιστους μηνες απο ολες τις αποψεις),τη "δυναμη" του ps3 δε τη φτανει και φυσικα οι λογοι ειναι απλουστατοι.(δεν ειναι το καταλληλο thread να τους αναφερω αλλα νομιζω οτι οι ποιο πολλοι τους ξερουν)

--------sorry για το off topic--------

Μα δεν ειναι μονο ο επεξεργαστης που δινει δυναμη.
Ειναι και η καρτα γραφικων , η μνημη και τα bus που υπερεχουν κατα πολυ στο pc.
Απλα οπως ειπα παραπανω , ενα παιχνιδι στο pc φτιαχνεται για να παιζει και με μικρη Ram/Gpu/Cpu και αυτο κραταει την ποιοτητα περιορισμενη.
Στις κονσολες μπορεις να ξεζουμισεις το hardware γιατι ειναι συγκεκριμενο και να παρεις το 100% πραγμα που κλεινει την ψαλιδα με τα παιχνιδια στο pc.