E - smoke...

Απάντηση: Re: E - smoke...

Παναγιώτη DC to DC converter είναι λογικά όλες οι πλακέτες στα μοντάκια. Από κει και πέρα η γραφική παράσταση του παλμογράφου που ανέβασες είναι σε χρόνο 5μs δηλαδή 0.005ms, κάθε τετράγωνο κουτάκι δηλαδή είναι 0.005 του milisecond.

Δεν αναφέρει συχνότητα στο διάγραμμα της κινέζικης πλακέτας άλλα είναι εύκολο να την υπολογίσουμε.
Η κυμάτωση δείχνει να συμβαίνει περίπου κάθε ένα τετράγωνο χρόνου, η συχνότητα είναι 1/t, δηλαδή 1/0.005ms δηλαδή 1/0,00005s.
Εχουμε μια κυμάτωση τάσης δηλαδή που συμβαίνει 1 φορά κάθε 0,000005 του δευτερολέπτου δηλαδή συμβαίνει 200.000 φορές το δευτερόλεπτο ή αλλιώς έχει συχνότητα 200.000Hz.

Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε 1 στο άπειρο να αντιλαμβάνεσαι ατμιστικά μια κυμάτωση τάσης αυτής της τάξεως. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση ούτε η αντίσταση εξόδου (η αντίσταση του ατμοποιητή) να επηρεάζεται από μια τέτοια κυμάτωση στο ελάχιστο.

Τα γραφήματα αυτά είναι παραπλανητικά και θα έλεγα καθαρή έμμεση διαφήμιση της DNA πλακέτας. Το λέω αυτό διότι αν γυρίζουμε σε μεγέθυνση 1μs ή 0.5μs τότε και η κυματομορφή του DNA θα έχει φανερή κυμάτωση και αυτή, πόσο?δεν ξέρω, ας το μετρούσαν.

Γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη μεγένθυση (5us) και όχι μεγαλύτερη ώστε να βλέπουμε κυματώσεις και στις δυο εξόδους ή μικρότερη ώστε να βλέπαμε 2 ευθείες γραμμές?
Γιατί δεν μας δείχνουν και την κυμάτωση του ρεύματος που είναι πιο σημαντική?
Γιατί δεν έγινε το πείραμα και με άλλες τιμές αντίστασης (η αντίσταση εξόδου επηρεάζει ελαφρώς την κυμάτωση τάσης)?
Σαφώς και υπάρχει περίπτωση με αντίσταση 1,2ωμ για παράδειγμα να είχαμε αντίστροφη συμπεριφορά στις δυο εξόδους ή ίδια, κανείς δεν ξέρει.
Γιατί δεν δίνονται στοιχεία όπως το peak voltage ώστε να ξέρουμε γιατί κυμάτωση ακριβώς μιλάμε? (με το μάτι θα έλεγα 0,3 volt περίπου)

Γενικά από αυτές τις γραφικές παραστάσεις βγαίνει το συμπέρασμα ότι και η κινέζικη πλακέτα έχει καταπληκτική τάση εξόδου, οπότε ψάξε αλλού γιατί παίρνεις καλύτερο ατμιστικό αποτέλεσμα στην DNA κατά την άποψη μου Παναγιώτη..
Tώρα αν συνεχίσεις να πιστεύεις ότι στην κινέζικη πλακέτα παίρνεις πιο ασταθές ατιμιστικό αποτέλεσμα επειδή η τάση στα 4v παίζει κατά 0.3v 200.000 φορές το δευτερόλεπτο τότε έχεις χάρισμα φίλε, να το εκμεταλλευτείς... :D

(αυτό το ότι μηδενική κυμάτωση παρουσιάζουν μόνο οι "αμερικάνικες" πλακέτες είναι πραγματικά για γέλια...)

Αναλυση...πςςς μα ποιος εισαι ο επιστημονας Νανοπουλος. ? :laugh:

Ποιος Νανόπουλος βρε... απλά οι δυο πλακέτες δείχνουν να βρίσκονται σε παράλληλα σύμπαντα.. :D

Έφτιαξα ένα Excel για τον υπολογισμό των επιμέρους ποσοτήτων για συγκεκριμένες τελικές αναλογίες και όχι στο περίπου.

Calc_ET_DIY.png

παιδιά βρήκα και αγόρασα βάση 80/20, οπότε γλίτωσα τους υπολογισμούς! Την λένε pink mule. Eπίσης χτύπησα και κάτι αρωματάκια Capella, τα έχετε ξανακούσει?

Την Pink Mule
1) Την βάζεις με κουτάλι σε τανκάτους με ρύθμιση εισαγωγής υγρού στο τέρμα.
2) Την ατμίζεις σε dripper
3) Την αραιώνεις σε νερό.

Την Green που κάνω εδώ και αρκετό καιρό δεν χρειάζεται αραίωση, στην αρχή το φοβήθηκα και αραίωσα με 5% αλλά είχα αρκετά σκασίματα
έκτοτε σκέτη και κανένα πρόβλημα.

εγώ πήρα την grey

Capture.jpg

Α. Παναγιώτη DC to DC converter είναι λογικά όλες οι πλακέτες στα μοντάκια.

Β. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε 1 στο άπειρο να αντιλαμβάνεσαι ατμιστικά μια κυμάτωση τάσης αυτής της τάξεως. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση ούτε η αντίσταση εξόδου (η αντίσταση του ατμοποιητή) να επηρεάζεται από μια τέτοια κυμάτωση στο ελάχιστο.

Γ. Τα γραφήματα αυτά είναι παραπλανητικά και θα έλεγα καθαρή έμμεση διαφήμιση της DNA πλακέτας. Το λέω αυτό διότι αν γυρίζουμε σε μεγέθυνση 1μs ή 0.5μs τότε και η κυματομορφή του DNA θα έχει φανερή κυμάτωση και αυτή, πόσο?δεν ξέρω, ας το μετρούσαν.

Δ. Σαφώς και υπάρχει περίπτωση με αντίσταση 1,2ωμ για παράδειγμα να είχαμε αντίστροφη συμπεριφορά στις δυο εξόδους ή ίδια, κανείς δεν ξέρει.

Ε. Γενικά από αυτές τις γραφικές παραστάσεις βγαίνει το συμπέρασμα ότι και η κινέζικη πλακέτα έχει καταπληκτική τάση εξόδου, οπότε ψάξε αλλού γιατί παίρνεις καλύτερο ατμιστικό αποτέλεσμα στην DNA κατά την άποψη μου Παναγιώτη..
Tώρα αν συνεχίσεις να πιστεύεις ότι στην κινέζικη πλακέτα παίρνεις πιο ασταθές ατιμιστικό αποτέλεσμα επειδή η τάση στα 4v παίζει κατά 0.3v 200.000 φορές το δευτερόλεπτο τότε έχεις χάρισμα φίλε, να το εκμεταλλευτείς... :D

ΣΤ. (αυτό το ότι μηδενική κυμάτωση παρουσιάζουν μόνο οι "αμερικάνικες" πλακέτες είναι πραγματικά για γέλια...)

Νίκο, το μήνυμά σου είναι γεμάτο από αυθαίρετα συμπεράσματα. Πάμε λοιπόν:

Α. Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό Νίκο, ούτε για αστείο, παρόλο που επαναλαμβάνω, δεν είμαι ηλεκτρονικός και σαφώς έχεις περισσότερες γνώσεις από εμένα. Πολλά κινέζικα μοντάκια, ειδικά λίγο παλαιότερα, έδιναν καθαρά παλμικό ρεύμα, όπως π.χ., το Vamo V5 που είχα παλαιότερα, τα πρώτα iStick της Eleaf κτλ. Αν δεις γραφήματα στους παλμογράφους από τα συγκεκριμένα μοντάκια, θα δεις τον παλμό τους εύκολα, και μάλιστα με διάρκεια για τον μισό χρόνο κάθε φορά που πατάμε το fire. Αν π.χ., πατούσες το fire για πέντε δεύτερα στο Vamo V5, τα δυόμισι δεύτερα έδινε τάση μεγαλύτερη από την ιδανική σύμφωνα με τον νόμο του Ohm, και τα υπόλοιπα δυόμισι δεύτερα έδινε μηδενική τάση.

Επίσης, βρες μου ακόμα και σήμερα, μία κινέζικη πλακέτα που να αναφέρει στα τεχνικά της χαρακτηριστικά ότι διαθέτει DC to DC converter. Ούτε καν στις ακριβότερες πλακέτες της YiHi, δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο. Π.χ., εδώ είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του SX-350J-V2, το πιο σύγχρονο και πρόσφατο τσιπ της Yihi. Για βρες μου κάπου να αναφέρει για DC to DC converter.

B. Πού ακριβώς είδες να αναφέρω εγώ ότι αντιλαμβάνομαι ατμιστικά την διαφορά ανάμεσα στο RX200 και την έκδοση DNA200, ειδικά σε wattage mode; Θα με τρελάνεις τελείως βρε; Στο e-kapnisma μάλιστα, αν πας στο θέμα του RX200, έχω γράψει τα πιο κολακευτικά σχόλια και μάλιστα έχω ανεβάσει και μετρήσεις με το βολτομετράκι μου στα 13W, και έναν από τους δύο KFL+ που έχω, όπου το μοντάκι φαίνεται να δίνει ρεύμα ακριβώς επάνω στην αναφορά. Εγώ το RX200 το έστειλα επιτόπου στον SEB για να του βάλει DNA200 πλακέτα, καθαρά για τους λόγους που ξέρεις καλά και έχουμε συζητήσει κατ' ιδίαν. Το μοντάκι ζεσταινόταν πολύ, χειμωνιάτικα και με 13 βατάκια μόλις, με μόλις 10-15 πατήματα του fire. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ζέσταινε πολύ τις δύο μπροστινές μπαταρίες του, ενώ η πίσω έμενε σχεδόν παγωμένη. Θα κρατούσες εσύ ένα τέτοιο μοντάκι ή θα επιχειρούσες ποτέ να το ατμίσεις στα 80, 100, 120W με τέτοια συμπεριφορά; Δεν το νομίζω.

Γ. Δεν ξέρω αν αυτό που αναφέρεις είναι σωστό ή όχι, αλλά όλα τα γραφήματα της DNA200 σε παλμογράφους που έχω δει, είναι τέλειες ευθείες γραμμές παντού.

Δ. Δεν υπάρχει αυτό που λες. Ο τύπος έχει ανεβάσει τα γραφήματα σε όλο το εύρος των αντιστάσεων, από τα 0.2 μέχρι και τα 2Ω, παντού το ρεύμα της DNA200 είναι μία τέλεια ευθεία γραμμή, ενώ παντού το ρεύμα από το RX200 είναι μία λιγότερο ή περισσότερο έντονη κυματομορφή.

Ε. Δες την απάντηση στο Β, ισχύουν ακριβώς τα ίδια.

ΣΤ. Μπορεί κατά την άποψή σου να είναι για γέλια, αλλά είναι και η πραγματικότητα. Πήγαινε και δες όλα τα βιντεάκια του PBusardo και τις μετρήσεις του στον παλμογράφο. Μόνο τα Provari και οι πλακέτες της Evolv παρουσιάζουν σχεδόν τέλειες ευθείες γραμμές στο ρεύμα τους ή πιο ευθείες τέλος πάντων γραμμές στα γραφήματα...

Μπερδεύτηκα... :chinscratch:
Μπορείς λίγο να το εξηγήσεις; :p

Συμπληρώνουμε τον πρώτο Πίνακα ως εξής :

Στόχος => τι θέλουμε να φτιάξουμε. Στο παράδειγμα θέλουμε 100ml με Νικοτίνη 3mg σε αναλογία 30/70.

Έπειτα συμπληρώνουμε ή αλλάζουμε τις τιμές στον υπόλοιπο Πίνακα ανάλογα με το τι έχουμε ή θα αγοράσουμε, ποσότητα, αναλογίες, τιμή.
Στο Άρωμα βάζουμε την επιθυμητή αναλογία σε σχέση με το τελικό μείγμα.
Στο παράδειγμα ο Πίνακας συμπληρώθηκε με τις τιμές της Atmos Lab από κατάστημα κοντά στο σπίτι μου.

Στο δεύτερο Πίνακα υπολογίζονται οι Ποσότητες που θα αναμίξουμε σύμφωνα με το Στόχο και την αναλογία του Αρώματος.

Στην πρώτη στήλη υπολογίζει το κόστος του κάθε υγρού στην Ποσότητα του Στόχου.
Στην δεύτερη στήλη υπολογίζει ποσότητες με αναγωγή σε ποσότητα διαφορετική του στόχου π.χ. 20ml.
Στην τρίτη στήλη υπολογίζει ποσότητες του κάθε υγρού στην ποσότητα Στόχου.

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Συμπληρώνουμε τον πρώτο Πίνακα ως εξής :

Καλή φάση. :a0210:
Βέβαια θέλει ακόμη δουλειά για να μπορείς να βάλεις δύο ή τρία αρώματα, αλλά σαν αρχή φαίνεται καλό.
Τουλάχιστον όταν θέλεις να κάνεις μικρές ποσότητες, γιατί άμα είναι να κάνεις κανένα δίλιτρο, την επόμενη φορά που θα το χρειαστείς δεν θα θυμάσαι που το έχεις βάλει. :p

Παναγιώτη αυτό που θέλω να πω είναι ότι τέτοια γραφήματα στα 5μs δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα, απολύτως συνεχές ρεύμα και της κινέζικης πλακέτας, καμία διακύμανση αν το δεις στα ανθρώπινα ms.To αν ζεσταίνεται μια πλακέτα είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και κάλλιστα μπορούμε να το λάβουμε υπόψιν μας. Σαν ρεύμα εξόδου το DNA σου δεν έχει καμία διαφορά με την κινέζικη πλακέτα. Είναι σαν να συγκρίνεις τελικές δυο αυτοκινήτων και να βγάζεις συμπέρασμα ότι το ένα "πατάει" το άλλο με 0,03 χιλιόμετρα διαφοράς...αυτό μας δείχνει το διάγραμμα που ανέβασες...
(από περιέργεια για δώσε link με τις υπόλοιπες μετρήσεις..)

Last edited:
Ορίστε, εδώ με αντίσταση στα 0.25Ω που είναι και πολύ περισσότερο απαιτητική σε αμπέρ. Από εδώ.

Πάμε λοιπόν. Στα 10W.

DNA200_10W_zpsimkjqdqo.jpg

Στα 20W.

DNA200_20W_zpst3lztjab.jpg

Στα 30W.

DNA200_30W_zpsuzv1w7yf.jpg

Στα 40W.

DNA200_40W_zps6u5kjtxk.jpg

Στα 50W.

DNA200_50W_zpsto223hzg.jpg

Στα 100W.

DNA200_100W_zpsba570ypj.jpg

Στα 150W.

DNA200_150W_zpspjp1vf6u.jpg

Στα 200W.

DNA200_200W_zpspvmf325j.jpg

Παντού τέλειες ευθείες γραμμές καρφωμένες στην αναφορά, με εξαίρεση τα 150W και 200W, όπου η DNA200 μετριέται ένα ελάχιστο κλικ υποτονική, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γερμανού.

Νίκο, επίτρεψέ μου να σου πω ότι με τους 3-4 μήνες μόλις που ατμίζεις, είναι αδύνατον να τα ξέρεις όλα περί όλων των μοντ που κυκλοφορούν στην αγορά. Δεν είναι μόνο η απόδοση ενός μοντ σε wattage mode που κρίνει την συνολική του απόδοση. Είναι και πόσο καλά παίζει με όλων των ειδών τα σύρματα σε έλεγχο θερμοκρασίας. Είναι το πόσο καλά διαχειρίζεται τις μπαταρίες και πόσο άψογα λειτουργούν τα κυκλώματα προστασίας του. Είναι το πόσο εμπιστοσύνη σου εμπνέει με την εν γένει λειτουργία του. Είναι το αν είναι αναβαθμίσιμο μέσω USB και πόσο καλά υποστηρίζεται από το software.

Όλοι αυτοί οι χιλιάδες reviewers και χρήστες παγκοσμίως, που πίνουν νερό στο όνομα της DNA200 πλακέτας, και τη θεωρούν περίπου το ιερό δισκοπότηρο του η.τ., δεν μπορεί να είναι μ@λ@κες αγαπητέ μου...

α να χαθείς βρε.. :twoguns:

τι?δηλαδή σε ολόκληρο το avclub μόνο εγώ έχω πάει και με άντρα? :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Καλή φάση. :a0210:
Βέβαια θέλει ακόμη δουλειά για να μπορείς να βάλεις δύο ή τρία αρώματα, αλλά σαν αρχή φαίνεται καλό.
Τουλάχιστον όταν θέλεις να κάνεις μικρές ποσότητες, γιατί άμα είναι να κάνεις κανένα δίλιτρο, την επόμενη φορά που θα το χρειαστείς δεν θα θυμάσαι που το έχεις βάλει. :p

Αυτό με τα δύο-τρία αρώματα δεν το κατάλαβα ... ένα παράδειγμα ...

α να χαθείς βρε.. :twoguns:

τι?δηλαδή σε ολόκληρο το avclub μόνο εγώ έχω πάει και με άντρα? :flipout:

Τώρα να σου πω. Την τελευταία φορά είδα τον Πρόεδρο και τον Γενικό όταν άτμιζαν να βάζουν όλο τον ατμοποιητη στο στόμα. Και ειδικά ο πρόεδρος εχει ένα θηρίο ατμοποιητη. Στην αρχή παραξενεύτηκα αλλα δεν εδωςα σημασία. Τώρα που το συζητάμε..........προβληματίζομαι.