E - smoke...

Απάντηση: Re: E - smoke...

Σήμερα έστησα μία συνταγούλα η οποία από πρώτη "μυρωδιά" τα σπάει.

Watermellon 5%
Bubblegum 4%
Ripe strawberry 3%
Sweetener 0.5%

Όλα σε TPA, το bubblegum από μόνο του είναι για να το πιεις με το που το ανοίγεις.
Θέλει κάπου στις 10 ημέρες για να στρώσει.

Το "κλασσικό" υγρό μου έχει αποβάλει από πάνω του πλέον το καπνικό.
Αυτό, μόλις ωριμάσει (επειδή άλλαξα κάποια πράγματα πάλι) θα γράψω τις εντυπώσεις του Bykrie και του Βογιατζάκη. :flipout:

Πολύ ενδιαφέρον Μιχαλιό μου, με χαρά να το δοκιμάσω, μια και έχω αρχίζει να μπουχτίζω πλέον με τα δικά μου υγρά και ψάχνομαι για νέες γεύσεις. :cool4:

Στο μέτωπο από τα τελωνεία τώρα παιδιά, πολλά μέλη από το vaping.gr επιβεβαιώνουν ότι δέματά τους με παραγγελίες από το fasttech έχουν κρατηθεί στο τελωνείο και έχουν επιβληθεί δασμοί. Όλα τα στοιχεία αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι η κατάσταση έχει σφίξει πολύ, και οποιαδήποτε παραγγελία από Κίνα με αξία πάνω από τα 20 δολάρια είναι επίφοβη.

Επίσης, φαίνεται να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στα δέματα, μια και ο έλεγχος στα τελωνεία έχει γίνει αυστηρός. Μία πεντάδα αντιστάσεις του Subtank, παραγγελία 30-12 από το fasttech, μου ήρθε σήμερα. Και αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι το fasttech αντί να γράφει στο συνοδευτικό τη πραγματική αξία αγοράς, γράφει υψηλότερη τιμή! Πλήρωσα για τη πεντάδα 8 δολάρια, ενώ στο συνοδευτικό αναγράφεται τιμή 12,20 δολάρια! :bang:

Με αυτό τον τρόπο, ακόμα και μια παραγγελία π.χ. από δύο πεντάδες κεφαλές του Subtank κινδυνεύει να κρατηθεί στο τελωνείο...

Παντως προς ενημερωση ολων,δυο παραγγελιες απο fastech που εκανα 12/12 η μι ηρθε αμεσα χωρις χρονοτριβη και η αλλη μολις σημερα,αφου ειχε κρατηθει στο τελωνειο απο τις 27/12....
Οι αξιες τους ηταν 67$ και 49$ αντιστοιχα..Σε καμια,ουτε αυτην που κρατηθηκε μου ζητηθηκε τελικα να πληρωσω δασμους...

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Πολύ ενδιαφέρον Μιχαλιό μου, με χαρά να το δοκιμάσω, μια και έχω αρχίζει να μπουχτίζω πλέον με τα δικά μου υγρά και ψάχνομαι για νέες γεύσεις. :cool4:

Έτσι για να σε βάλω στο τρυπάκι
Μετά από 2 ημέρες ωρίμανση το υγρό είναι από τα πιο "περίπλοκα" που έχω δοκιμάσει.

Κατά την εισπνοή σου δίνει μία κρέμα φράουλα - βανίλια με καρύδια.
Στην εκπνοή αλλάζει τελείως και δίνει κρέμα βανίλια σε χωνάκι παγωτού με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και μέλι.
Και στο τέλος (2-3 δευτερόλεπτα μετά την εκπνοή) σου μένει σαν επίγευση καβουρδισμένο αμύγδαλο!
Στον αέρα δίνει ένα άρωμα μελιού, όπως το Honeybrew.

Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα δώσει όταν ωριμάσει!

Το τσιχλοφουσκί υγρό προς το παρόν έχει δώσει γεύση Guarana! :flipout:
Και αυτό θα δείξει μέχρι το ΣΚ λογικά.

Επίσης, φαίνεται να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στα δέματα, μια και ο έλεγχος στα τελωνεία έχει γίνει αυστηρός. Μία πεντάδα αντιστάσεις του Subtank, παραγγελία 30-12 από το fasttech, μου ήρθε σήμερα. Και αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι το fasttech αντί να γράφει στο συνοδευτικό τη πραγματική αξία αγοράς, γράφει υψηλότερη τιμή! Πλήρωσα για τη πεντάδα 8 δολάρια, ενώ στο συνοδευτικό αναγράφεται τιμή 12,20 δολάρια! :bang:

Με αυτό τον τρόπο, ακόμα και μια παραγγελία π.χ. από δύο πεντάδες κεφαλές του Subtank κινδυνεύει να κρατηθεί στο τελωνείο...

ωχ και παραγγειλα 3 πενταδες πραγματικης τιμης 32 ευρω. Θα τις παρω το πασχα.
Αυτο με την υψηλοτερη αναγραφομενη τιμη ειναι κουφο. Και καλα χαμηλοτερη gift, για τελωνειο κλπ το καταλαβαινω. Υψηλοτερη γιατι. ?

Επικοινωνησες με fasttech να τους ρωτησεις γιατι το εκαναν αυτο. ?
Επισης μηπως η καθυστερηση οφειλοταν λογω κινεζικης πρωτοχρονιας κλπ. ?

Παντως προς ενημερωση ολων,δυο παραγγελιες απο fastech που εκανα 12/12 η μι ηρθε αμεσα χωρις χρονοτριβη και η αλλη μολις σημερα,αφου ειχε κρατηθει στο τελωνειο απο τις 27/12....
Οι αξιες τους ηταν 67$ και 49$ αντιστοιχα..Σε καμια,ουτε αυτην που κρατηθηκε μου ζητηθηκε τελικα να πληρωσω δασμους...

Πολύ θετικό αυτό Άγη, αλλά μάλλον στάθηκες τυχερός. Άλλοι έχουν αναφέρει ότι τους επιβλήθηκε ΦΠΑ 24% επί της αξίας που εκτίμησε ο τελωνειακός και επιπλέον μεταφορικά 12 ευρώ, αυτές οι δύο χρεώσεις φαίνεται να είναι οι μίνιμουμ. Σε μια άλλη περίπτωση, ένα μοντάκι της Provari που ήρθε από Αμερική σε προσφορά στα 20 δολάρια μόλις, ο τελωνειακός το εκτίμησε στα 150 ευρώ και επιβλήθηκαν συνολικές επιβαρύνσεις κάπου στα 65-70 ευρώ. Επικοινώνησε με τον τελωνειακό, ο οποίος του είπε κατάμουτρα ότι με τον νέο νόμο η εισαγωγή του μοντ είναι παράνομη, και μπορεί να επισύρει νομικές κυρώσεις για τον τελικό αγοραστή, αυτός θεωρείται υπεύθυνος.

ωχ και παραγγειλα 3 πενταδες πραγματικης τιμης 32 ευρω. Θα τις παρω το πασχα.
Αυτο με την υψηλοτερη αναγραφομενη τιμη ειναι κουφο. Και καλα χαμηλοτερη gift, για τελωνειο κλπ το καταλαβαινω. Υψηλοτερη γιατι. ?

Επικοινωνησες με fasttech να τους ρωτησεις γιατι το εκαναν αυτο. ?
Επισης μηπως η καθυστερηση οφειλοταν λογω κινεζικης πρωτοχρονιας κλπ. ?

Είναι όντως κουφή η υψηλότερη αναγραφόμενη τιμή στο συνοδευτικό από την πραγματική τιμή αγοράς, δεν έχω ιδέα γιατί το έκαναν. Σιγά μην επικοινωνήσω μαζί τους να τους ρωτήσω το γιατί, άλλη δουλειά δεν έχω να κάνω... :flipout:

Για τις αντιστάσεις που παράγγειλες, δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί, θα δούμε. Πάντως εγώ, δεν πρόκειται να ξανακάνω παραγγελία με αξία μεγαλύτερη από 20 δολάρια/ευρώ...

αρα, οσον αφορα τουλαχιστον πραγματα που μεμονωμενα εχουν χαμηλοτερη τιμη απο 22 δολλαρια, μιας και τα μεταφορικα ειναι δωρεαν, ισως αναγκαστουμε να παραγγελνουμε τεμαχιο-τεμαχιο απο εδω και περα.

Σωστά, μόνο που όπως γράφουν τα παιδιά στο vaping.gr στο ειδικό θέμα που ασχολείται με τα νομοτεχνικά ζητήματα του νέου νόμου, κανένας δεν μας διασφαλίζει ότι δεν θα εξαντλήσουν την αυστηρότητα των ποινών που προβλέπει ο νέος νόμος, για να συνετιστούν οι υπόλοιποι και να σταματήσουν τις παραγγελίες από το εξωτερικό.

Το ήξερες για παράδειγμα, ότι ο νέος νόμος προβλέπει πρόστιμο 1500 ευρώ για τον τελικό αγοραστή, που θα κάνει οποιαδήποτε παραγγελία ατμιστικών ειδών από το εξωτερικό; Μπορεί, π.χ., σε κανένα 15ήμερο, να σε πάρει κάποιος τελωνειακός τηλέφωνο και να σου πει: "Κύριε Λυκάνθρωπε, περάστε να μας σκάσετε 1500 ευρώ για τις αντιστάσεις που παραγγείλατε από το fasttech"... :flipout:

wtf ? Λεει και τετοια πραγματα ο νομος. ? Δηλαδη δεν υπαρχει ελευθερη αγορα ατμιστικων αξεσουαρ κλπ απο εξωτερικο πλεον. ? Με ποια λογικη. ? Δεν καταλαβαινω, αν κατι χρηζει χρεωσης φπα και δασμων απο ενα οριο τιμης και πανω, να το πληρωσω, λογικο.

Το προστιμο που αποσκοπει. ? Γιατι μου το απαγορευει. ?

Από το άρθρο 6 του νέου νόμου για το η.τ.:

Απαγορεύονται οι διασυνοριακές εξ αποστάσεως πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων και περιεκτών επαναπλήρωσης στους καταναλωτές. Τα κράτη μέλη συνεργάζονται για την πρόληψη των πωλήσεων αυτών. Τα καταστήματα λιανικής πώλησης που πραγματοποιούν διασυνοριακές εξ αποστάσεως πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων και περιεκτών επαναπλήρωσης δεν προμηθεύουν τους καταναλωτές με αυτά τα προϊόντα στα κράτη μέλη όπου έχουν απαγορευθεί οι εν λόγω πωλήσεις.

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις, και απορώ πώς δεν το έχεις ξανακούσει, τόσο καιρό τώρα τι συζητάμε;

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το γιατι. Να μην απορεις, δεν κατεβασα τον νομο να τον διαβασω.
Κατι για ατμοποιητες ΜΕΧΡΙ 2ml, ακουγα, κατι για μπουκαλακια των 10ml και κατι τετοια σχετικα οπου τα θεωρουσα συναφη με την ποσοτητα νικοτινης απο θεμα ασφαλειας κλπ.

Τωρα γιατι να μου απαγορευουν να αγορασω αντιστασεις απ εξω, ναι δεν καταλαβαινω με ποια λογικη εκαναν την απαγορευση. Επαψε να ισχυει ο κανονισμος πως για προιοντα μεχρι 22 ευρω δεν πληρωνεις φπα και μεχρι 150 δεν πληρωνεις τελωνειο. ?
Να πληρωσω λοιπον αναλογως την τιμη αν χρειαζεται.
Αντε να δεχτω και τις μικροτερες δοσομετρικα περιεκτικοτητες σε νικοτινουχα για ασφαλεια δηλητηριασης ή οτι αλλο. (μπορω να βρω λογικη στον ισχυρισμο τους)
Ομως γιατι να μου απαγορευουν να παρω αντιστασεις απ εξω. ?

Και δεν ειναι οτι δεν σκεφτομαι οτι αυτα γινονται για φορους ή για παταξη του ηλ τσιγαρου ή οτι τους κατεβασε η κουτρα τους.
Απλα δεν ξερω με ποιο προσχημα μου απαγορευουν την αγορα αντιστασης απ εξω.

Με τις νέες τιμές που επιβλήθηκαν στα ελληνικά καταστήματα η.τ., μετά την εφαρμογή του ΕΦΚ, νομίζω ότι είναι ηλίου φαεινότερον, ότι εάν άφηναν ελεύθερες τις πωλήσεις από το εξωτερικό, λέγε με Κίνα, σχεδόν όλα τα ελληνικά καταστήματα θα οδηγούνταν αργά ή γρήγορα σε κλείσιμο, μια και σχεδόν κανένας δεν θα αγόραζε τίποτε από ελληνικό κατάστημα, πέρα ίσως από κάποια καλά και επώνυμα ελληνικά υγρά, δηλ. Atmos Lab, Danlucas κτλ...

Απιστευτη στενομυαλιαση η νομοθεσια,και ενταξει δεν σκεφτονται τον ανθρωπο,θα μπορουσαν να γλιτωσουν τοσα φραγκα που δινουν τα ταμεια για τους καρκινους που ειναι πολλαπλασια απο αυτα που θα κερδισουν απο τον φορο,αντ αυτου ξαναστελνουν τους πολιτες στα αφορολογητα μπομπες τσιγαρα...

Μέτα από 5 χρόνια άτμισμα έφτασε η ώρα του να κοπεί, η αλήθεια είναι ότι το περίμενα ποιο εύκολο αλλά θέλει και αυτό την μάχη του.
Το εύχομαι σε όλους κάποια στιγμή να το καταφέρουν.

θελω να φτιαξω σε εναν kanger protank αντισταση.
μεσα εχει μια 2πλη 0,3(αρα 0,6).
εχω ενα κουτακι αντιστασεις.καποιες απο αυτες ειναι 0,8.
αυτο τι σημαινει?οτι εαν βαλω διπλη θα παει στο 1.6?
επισης σε ποσα watt δουλευουμε τις φτιαχτες?

Μέτα από 5 χρόνια άτμισμα έφτασε η ώρα του να κοπεί, η αλήθεια είναι ότι το περίμενα ποιο εύκολο αλλά θέλει και αυτό την μάχη του..

Με το καλό!

θελω να φτιαξω σε εναν kanger protank αντισταση.
μεσα εχει μια 2πλη 0,3(αρα 0,6).
εχω ενα κουτακι αντιστασεις.καποιες απο αυτες ειναι 0,8.
αυτο τι σημαινει?οτι εαν βαλω διπλη θα παει στο 1.6?
επισης σε ποσα watt δουλευουμε τις φτιαχτες?

Ώπα
Οι αντιστάσεις μπαίνουν παράλληλα.
Αν βάλεις δύο 0,8 παράλληλα θα πάρεις μία 0,4.

Τα watt είναι σχετικά πάντα με την αντίσταση, πως έχει στηθεί δηλαδή (απλά παράλληλη; clapton; alien; ), το στήσιμο στο βαμβάκι και τον ατμοποιητή.
Κάποιος που δεν δίνει καλή τροφοδοσία δεν θα ανέβει πολλά watt γιατί θα σου δώσει καμένο.
O Protank που έχεις δεν νομίζω να έχει θέμα.
Ξεκίνα από τα 4v και ανεβαίνεις μέχρι να νοιώσεις ότι στεγνώνει το φιτίλι σου και τότε κατέβα. :smile:
Εκτός αν πιάσεις πιο νωρίς το sweetspot και σταματήσεις.

Για να πάρεις 0.8, θα βάλεις μία 0.8. :smile:
Αν παίξεις στα 0.4, θα αρχίσεις να παίζεις από τα 40W και πάνω.