E - smoke...

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Καλα δεν εχεις καταλαβει οτι δεν μας θελουν εμας. ?
Ειναι η κλικα των σκληροπυρηνικων βατορουφιχταδων.
Εμεις παιζουμε στην κατηγορια φλωρε.

κάτι έχω ψιλιαστεί είναι η αλήθεια...αυτοί ανήκουν στην περίφημη κλίκα των "παρτάκηδων" ε? :grinning-smiley-043

Όσοι θέλετε νικοτινούχες βάσεις, να κοιτάξετε για την "πηγή από την Κύπρο". Εγώ έριξα παραγγελία χτες και ελπίζω να φτάσει αλώβητη, καταλαβαίνετε τι εννοώ. :chinscratch:

Πρέπει να βιαστούμε πάντως, όσοι θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο απόθεμα, δηλαδή για ένα διάστημα στα 3-5 χρόνια. Και δεν θα μας χρειαστεί αποκλειστικά για τα δικά μας DIY υγρά. Πάρτε για παράδειγμα, το Great White της Naked Fish που μου έκανε κλικ. Στα καταστήματα η τιμή του είναι παντού η ίδια, 7,5 ευρώ τα 10ml, κατά τα άλλα λειτουργεί ο ανταγωνισμός. :flipout: Άρα για 60ml, χρειάζεται να πληρώσω 45 ευρώ. Μπορώ όμως να χτυπήσω ένα μπουκαλάκι των 50ml στα 0mg από εδώ, και απλά να του ρίξω 5-10ml νικοτινούχας βάσης στα 30-50mg και να είμαι τζιτζί, και τα 60ml να προσγειωθούν στα 23-25 ευρουλάκια... :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

κάτι έχω ψιλιαστεί είναι η αλήθεια...αυτοί ανήκουν στην περίφημη κλίκα των "παρτάκηδων" ε? :grinning-smiley-043

Καλά, εσύ φτιάξε μου την οθόνη μου με τον κ@λογερμαναρά που έμπλεξα, και θα σε "βολέψω" εγώ... :flipout:

Όσοι θέλετε νικοτινούχες βάσεις, να κοιτάξετε για την "πηγή από την Κύπρο". Εγώ έριξα παραγγελία χτες και ελπίζω να φτάσει αλώβητη, καταλαβαίνετε τι εννοώ. :chinscratch:

Εγώ έχω ένα απόθεμα 2 κιλών 100άρας (= 1600ml) που σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου έχω επάρκεια για 5-6 χρόνια 14άρας. Εχει αρχίσει όμως ήδη η ζητιανιά και τα παρακαλετά απο φίλους και γνωστούς "δωσε ρε συ, θα στο πληρώσω..." κλπ.
Ποιά είναι η "γνωστή πηγή απο την Κύπρο" ρε παιδιά ?

Ελήφθη και σ'ευχαριστώ. Θα απευθυνθώ στους φίλους, κι αν θέλουν να πάρουν το ρίσκο θα προχωρήσω... :)

Σήμερα πάντως βρεθήκαμε, κάποιοι δοκιμάσανε και κάποιοι έπαθαν λάστιχο κάπου προς το τέλος. :flipout:
Μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ο ψηλός που του άρεσε υγρό με άρωμα στο 7, ναι, επτά %!
Ο πρώην και ο νυν κατέθεσαν τα όπλα με vaper's tongue κάπου στο 8ο με 9ο υγρό και συνέχιζαν απλά μυρίζοντας τα μπουκαλάκια. :p

Απάντηση: Re: E - smoke...

Μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ο ψηλός που του άρεσε υγρό με άρωμα στο 7, ναι, επτά %!

Σωστά, αλλά τι σου τόνισα όμως; Ότι μου λείπει η ένταση και θα το ήθελα σε σχεδόν διπλή δυναμοποίηση στα αρώματα. :flipout:

Εννοείται φυσικά ότι πρέπει να το δοκιμάσω και στα 40 έως 60 βατάκια, για να βγάλω οριστικά συμπεράσματα. Τα είκοσι βατάκια που τα δοκιμάζαμε τα υγρά, ταιριάζουν περισσότερο σε... αβάφτιστους μπέμπηδες! :flipout:

Φοβερό υγράκι το Banofee και εύγε για τη δημιουργικότητά σου! :grinning-smiley-043

To Banoffee είναι αυτό.

Το Donut ήταν μία δοκιμή για να δω πως παίζει το joy.
Και είναι απλές αναλογίες.
π.χ.

Κλασική αναλογία κρεμούλας:
Bavarian Cream (TPA) 2%
Sweet Cream (TPA) 1%

Για τη φραουλίτσα έχεις τις επιλογές να παίξεις σε αληθινή φράουλα
Strawberry (Ripe) (TPA) 4%
Sweet Strawberry (CAP) 2%
(και αν θέλεις για την "πουτανιά" 1% Strawberry Sisha)

ή καραμέλα φράουλα με
Sweet Strawberry (CAP) 4%
Strawberry(TPA) 1%

Σε ζυμάρι έχεις την επιλογή να του βάλεις ένα ντονατσάκι
Joy (FA) 2%

Ή ένα σκληρό μπισκότο με
Cookie (FA) 2%
Biscuit (Inawera) 1%

Ή ένα χωνάκι με
Sugar Cookie v2 (CAP) 2%
Biscuit (Inawera) 1%

Και εδώ που κάθομαι και το γράφω, αν αλλάξεις την κρεμούλα με έναν συνδιασμό όπως τον παρακάτω, θα έχεις παγωτάκι βανίλια φράουλα με χωνάκι (ή μπισκότο)
Vanilla Bean Ice Cream (ή Vanilla Bean Gelato αν δεν σου αρέσει η πιπερίλα που βγάζει το Ice Cream) (TPA) 4%
Vanilla Custard v1 (CAP) 2%

που με μία koolada (TPA) στο 1-2% (γούστα είναι αυτά) θα έχεις ένα ωραίο παγωτάκι για το καλοκαίρι (κάπου εκεί θα ωριμάσει έτσι που το χοντρύναμε :flipout: )
Με το koolada θα έπαιζα προσωπικά στο Gelato και όχι Ice Bean...

Αποδομώντας λοιπόν όλο αυτό τον χαμό αφαιρείς το Sweet cream και παίζεις με μία μονάδα Bavarian για την κρεμούλα σου, μία μονάδα του Joy για τη ζύμη σου και μία αναλογία 1/0.5 (Ripe/Sweet) για τη φράουλα και είσαι στο κασέ.
Τώρα θέλεις η μονάδα σου να είναι στο 2%, στο 3 ή στο 4%, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για την συνταγή στην απλή της μορφή.
Αν παίξεις όμως πολύ ψηλά στην πιο περίπλοκη, ετοιμάσου να φας φαρμακίλα/πιπερίλα ή ότι άλλο σε ίλα που δεν θα σου αρέσει. :p

Κάτι βασικό για να μη κράζετε μετά! :p

Το σκληρό μπισκότο θα δώσει τόνους βανίλιας στη συνταγή ενώ το μαλακό μία υποψία κανέλας με αμύγδαλα και φουντούκι.

17800111_662217017236460_3253782716830299733_n.jpg

Απλά είναι τα πράγματα για μένα Τζιμίσκουλα. Σε όλα τα υγρά που δοκίμασα, και στα 12, πλην ενός, μου έλειπε η ένταση στο άτμισμα, ανεξάρτητα από το αν μου άρεσε η γεύση ή όχι. Τα υγρά που μου τράβηξαν λοιπόν περισσότερο την προσοχή, ήταν πρώτα το δικό σου Banoffee (με διαφορά), και δεύτερη η μπανανόταρτα. Για τη τάρτα μπανάνα, δεν θυμάμαι τη δυναμοποίηση στα αρώματα.

Για το Banoffee όμως, με συγκέντρωση αρωμάτων στο 15%, στα 6mg νικοτίνη και στα 20 βατάκια που το ατμίζαμε, η γεύση του υγρού ήταν εξαιρετική, αλλά δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου ένταση στο άτμισμα για τα γούστα μου, και το χτύπημα στο λαιμό μου ήταν πολύ χαμηλά, σχεδόν ανύπαρκτο.

Την ένταση στο άτμισμα την ανεβάζεις με τρεις τρόπους, είτε ανεβάζεις τα βατ χαμηλώνοντας την αντίσταση, είτε ανεβάζεις τη νικοτίνη για να ανεβάσεις το χτύπημα, ταυτόχρονα όμως υποβαθμίζεις τη γεύση, είτε ανεβάζεις τη δυναμοποίηση στα αρώματα. Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις συνδυασμό και από τα τρία.

Οπότε, το σκεπτικό μου είναι απλό: Αφού δεν θέλω να ανεβάσω τη νικοτίνη πάνω από τα 6mg, φτιάχνω το Banoffee με 15% δυναμοποίηση στα αρώματα και το ατμίζω στο εύρος 40-90 βατάκια. Αν και πάλι μου λείψει η ένταση, τότε απλά ανεβάζω τη δοσολογία και στα εννέα αρώματα κατά 33%, οπότε το υγρό καταλήγει στο 20% αρώματα, οπότε θα είμαι κομπλέ... -bye-

Και εσυ φτιαξε αρωματακια δυναμοποιημενα με HDR :p

Ναι την βασουλα μου ρε, αφου κανετε δοκιμες πισω απο κλειστες πορτες σαν μασωνικη στοα, παρτακηδες. :eviltongue:

Re: Απάντηση: E - smoke...

Την ένταση στο άτμισμα την ανεβάζεις με τρεις τρόπους, είτε ανεβάζεις τα βατ χαμηλώνοντας την αντίσταση, είτε ανεβάζεις τη νικοτίνη για να ανεβάσεις το χτύπημα, ταυτόχρονα όμως υποβαθμίζεις τη γεύση, είτε ανεβάζεις τη δυναμοποίηση στα αρώματα. Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις συνδυασμό και από τα τρία.

Βασικά δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται.
Για να ανεβάσεις κάποιο άρωμα θα πρέπει να ξέρεις και τα χούγια του.
Για παράδειγμα, το Vanilla Bean Ice Cream της TPA είναι ένα πολύ καλό άρωμα παγωτού βανίλιας.
Αν παίξεις πάνω από 2% όμως θα σου βγάλει μία ενοχλητική πιπερίλα.
Εκεί, για να το μαλακώσεις θα πρέπει να βάλεις περίπου 0.3% butter cream / παραπανήσιο ml VBIC.

Έτσι, από εκεί που είχες π.χ. 2% VBIC, πήγες π.χ. 4% VBIC + 0.6% Butter cream.
Αν όμως έχεις μέσα custard σε μία αναλογία 2/1 για να βγάλεις το παγωτάκι σου, η βουτυρίλα της custard θα φάει την πιπερίλα του VBIC και η butter cream θα σου το κάνει πολύ λιπαρό!

Επίσης, τα αρώματα της Capella είναι τόσο συμπυκνωμένα που δεν παίζεις πάνω από 2%.
Νομίζω μόνο το milk chocolate παίζει παραπάνω. :p

A... btw δεν υπήρχε μπανανόταρτα και μπανανόπιτα. :D
Είχα μπανανόταρτα, banoffee.
Τα μπερδεύεις με την λεμονόπιτα και τις δύο lemon tart;

Re: Απάντηση: E - smoke...

Ναι την βασουλα μου ρε, αφου κανετε δοκιμες πισω απο κλειστες πορτες σαν μασωνικη στοα, παρτακηδες. :eviltongue:

Εσένα τι να σε κάνουμε μάναμ;
Σου αρέσουν και τα μπισκότα, αλλά δεν ήρθες να δοκιμάσεις! :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

A... btw δεν υπήρχε μπανανόταρτα και μπανανόπιτα. :D
Είχα μπανανόταρτα, banoffee.
Τα μπερδεύεις με την λεμονόπιτα και τις δύο lemon tart;

Τάρτα μπανάνα μας το έλεγες το υγρό, αν θυμάμαι καλά, πρέπει να ήταν το τέταρτο υγρό που δοκιμάσαμε μετά τα τρία lemon pie. Δεν μπορεί να μην το θυμάσαι. Ήταν το υγρό που μου άρεσε περισσότερο, μετά από το banoffee βέβαια.

Παιδιά, μου ήρθε κανονικά σήμερα η παραγγελία από την "πηγή από την Κύπρο", μια χαρά και αλώβητη. :SFGSFGSF:

Βιαστείτε να ψωνίσετε όσοι καίγεστε, πριν να κλείσει και αυτή η πόρτα...

Απάντηση: Re: E - smoke...

Σήμερα πάντως βρεθήκαμε, κάποιοι δοκιμάσανε και κάποιοι έπαθαν λάστιχο κάπου προς το τέλος. :flipout:
Ο πρώην και ο νυν κατέθεσαν τα όπλα με vaper's tongue κάπου στο 8ο με 9ο υγρό και συνέχιζαν απλά μυρίζοντας τα μπουκαλάκια. :p

Μόλις έφυγαν πρώην, και Βογιατζακης ο δρακουλας στο φανάρι μου έδωσε οοοοολα τα μπουκαλάκια με τα υγρά που δοκιμάσαμε. :drool1:

Έτσι για να δείτε ποιος είναι το αφεντικό ...:grandpa: