E - smoke...

Αυτό είναι το πριν και το μετά;
Δηλαδή βλέπουμε το ίδιο βαμβάκωμα, χρησιμοποιημένο και μη;
Επειδή βλέπω στο καθαρό βαμβάκι και έχει περισσότερη ποσότητα, ενώ στο καμένο φαίνεται σαν να μην ακουμπάει σωστά το βαμβάκι από τη μία πλευρά.
Επίσης, το βαμβάκι πρέπει να το κάνεις πιο αφράτο και να ακουμπάει σε όλο το μήκος και πλάτος του deck.

Το ότι σου κράτησε το πρώτο σου στήσιμο 3-4 ημέρες είναι μια χαρά.
Σιγά σιγά θα μάθεις και θα μπορεί να σου κρατήσει και εβδομάδα, αλλά δεν υπάρχει λόγος με το κόστος που έχει.

Και BTW τι υγρό είναι αυτό και βγαίνει τόσο σκούρο; :smile:

Deck τι εννοείς ρε μαστορα?
Επίσης, το βαμβακι πρέπει να ακουμπά στο μανίκι-καμπάνα δεν ξέρω πως το λες ή όχι;

Deck είναι το σημείο του ατμοποιητή που στήνεις το βαμβάκι και την αντίστασή του.
Στον phenomenon πρέπει να ακουμπάει και στο κάτω επίπεδο το βαμβάκι για να παίρνει υγρό.
Καμπάνα είναι αυτό που λείπει από τις φωτογραφίες. Το έχει βγάλει για να στήσει το βαμβάκι του.
Βασικά το λέμε έτσι γιατί μοιάζει με καμπάνα. :p
Και sleeve είναι ας πούμε το tank για τους drippers.
Το εξωτερικό κομμάτι του.
Ούτε στην καμπάνα υπάρχει λόγος να ακουμπάει το βαμβάκι, ούτε στο sleeve.

Αυτό είναι το πριν και το μετά;
Δηλαδή βλέπουμε το ίδιο βαμβάκωμα, χρησιμοποιημένο και μη;
Επειδή βλέπω στο καθαρό βαμβάκι και έχει περισσότερη ποσότητα, ενώ στο καμένο φαίνεται σαν να μην ακουμπάει σωστά το βαμβάκι από τη μία πλευρά.
Επίσης, το βαμβάκι πρέπει να το κάνεις πιο αφράτο και να ακουμπάει σε όλο το μήκος και πλάτος του deck.

Το ότι σου κράτησε το πρώτο σου στήσιμο 3-4 ημέρες είναι μια χαρά.
Σιγά σιγά θα μάθεις και θα μπορεί να σου κρατήσει και εβδομάδα, αλλά δεν υπάρχει λόγος με το κόστος που έχει.

Και BTW τι υγρό είναι αυτό και βγαίνει τόσο σκούρο; :smile:

Οι πρωτες ειναι μετα απο μερικες μερες χρησης (3-4 το βαμβακι, το coil 8-9 μερες) και οι αλλες με το φρεσκο

Το βαμβακι ειναι αυτο που με βασανιζει περισσοτερο, δεν μπορω να το "τριμαρω", και δεν εχω ακομα βρει ποσο πρεπει να βαζω σιγουρα

Αυτο ειναι το ζουμι, κιτρινο ειναι δεν ξερω γιατι βγαινει ετσι (λογικο δεν ειναι οταν καιγεται ομως?)

Βρε συ Μιχάλη σας έχουμε ζαλίσει τα μέζεα και βλέπω οτι όπως κι εγώ έτσι κι ο Ντίνος προσπαθεί να βγάλει άκρη, πόσο δύσκολο θα ήταν να γίνει ένας φωτογραφικός οδηγός βήμα βήμα;
Δηλαδή πρώτα αντισταση, μετά βαμβακι, μετά υγρο και τέλος τακτοποίηση του βαμβακιού στο ντεκ.
Εμένα πχ τελευταία όταν αναπληρώσω υγρό το βαμβακι στην έξοδο της αντίστασης μου φαίνεται στεγνό σε σχέση με την άκρη του που είναι βουτηγμένη στο ζουμί και δεν ξέρω αν είναι αυτό σωστό.
Στις φωτογραφίες μπορεί να μην φαίνεται τόσο καθαρά αλλά είναι ασπρουλιάρικο το βαμβακι στις εξόδους της αντίστασης.

edit και φυσικά το βαμβάκι ακουμπάει, και πιθανολογώ πολύ, στο καπάκι-καμπάνα-μανίκι κλπ κλπ
IMG_6899.jpgIMG_6895.jpgIMG_6893.jpg

Υπαρχουν παμπολλα βινδεος στο youtube Δημητρη να δεις, Τα βρηκα πολυ βοηθητικα για τον δικο μου. Για τον δικο σου εχεις κοιταξει ?

Μηπως τα μουστακια πρεπει να ειναι μεχρι τις κοκκινες γραμμες ? Αντε μεχρι τις κιτρινες ?

Ποιος ειναι αυτος ?

Attachments

• IMG_6893.jpg
    IMG_6893.jpg
    82.7 KB · Views: 55
Υπάρχουν αλλά όπως βλέπεις δεν με έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα Ντίνο και γι αυτό δεν ξέρω να απαντήσω μέχρι που πρέπει να βγαίνει το πάχος του βαμβακιού.
Προφανώς παίζει ρόλο η απειρία κι οτι δεν έχω άνθρωπο να μου δείξει live.
Ο ατμοποιητης είναι ο doggystyle(κλώνος) ο οποίος αγοράστηκε μετά από παρότρυνση του Μιχάλη κι είναι απλα καταπληκτικός.

Re: Απάντηση: E - smoke...

Οι πρωτες ειναι μετα απο μερικες μερες χρησης (3-4 το βαμβακι, το coil 8-9 μερες) και οι αλλες με το φρεσκο

Λογικό είναι τότε και με το υγρό που χρησιμοποιείς. :smile:
Τα υγρά του εμπορίου έχουν υψηλές ποσότητες γλυκαντικών και τριασετίνης τα οποία μένουν τελικά στην αντίσταση και κάποια στιγμή θα βλέπεις και φρέσκο υγρό να αλλάζει χρώμα μόλις το προσθέσεις στον ατμοποιητή.

Το βαμβακι ειναι αυτο που με βασανιζει περισσοτερο, δεν μπορω να το "τριμαρω", και δεν εχω ακομα βρει ποσο πρεπει να βαζω σιγουρα

Και... αυτό θα σε βασανίζει κάθε φορά που θα παίρνεις καινούργιο ατμοποιητή μέχρι να βρεις το σημείο G του :p

Βρε συ Μιχάλη σας έχουμε ζαλίσει τα μέζεα και βλέπω οτι όπως κι εγώ έτσι κι ο Ντίνος προσπαθεί να βγάλει άκρη, πόσο δύσκολο θα ήταν να γίνει ένας φωτογραφικός οδηγός βήμα βήμα;
Δηλαδή πρώτα αντισταση, μετά βαμβακι, μετά υγρο και τέλος τακτοποίηση του βαμβακιού στο ντεκ.
Θα πρέπει να γίνει φωτογραφικός οδηγός για όλους τους ατμοποιητές της αγοράς. :p
Ούτε καν ο phenomenon που έχω δεν μοιάζει με τον phenomenon του Ντίνου.
Το deck του Ντίνου μοιάζει περισσότερο με του Doggystyle παρά με τον δικό μου.
Και κάθε ατμοποιητής έχει τους δικούς του νόμους.
Π.χ. στον eviva απαγορεύεται να ακουμπήσεις το βαμβάκι αφού το βρέξεις.
Τον Doggystyle δεν μπορείς να τον στήσεις αν δεν βρέξεις το βαμβάκι του.

Εμένα πχ τελευταία όταν αναπληρώσω υγρό το βαμβακι στην έξοδο της αντίστασης μου φαίνεται στεγνό σε σχέση με την άκρη του που είναι βουτηγμένη στο ζουμί και δεν ξέρω αν είναι αυτό σωστό.
Στις φωτογραφίες μπορεί να μην φαίνεται τόσο καθαρά αλλά είναι ασπρουλιάρικο το βαμβακι στις εξόδους της αντίστασης.

Έτσι που το βλέπω έχεις βάλει πολύ βαμβάκι. :smile:

Μιχάλη αυτό που σωστά σημειώνει ο Ντίνος με τις γραμμές έχει νόημα?
Δηλαδή μέχρι που πρέπει να εξέχει το βαμβάκι?
Είναι καλά στην κίτρινη ή πρέπει οριακά να είναι στην κόκκινη?

Προφανως ισχυει αυτο που λεει ο Μιχαλης, οτι δλδ κάθε ατμοποιητής έχει τους δικούς του νόμους

Στον δικο μου μου ειπαν να μην περισσευει βαμβακι εκτος απο το σημειο που βιδωνει η καμπανα, και επισης το μουστακι :p να ειναι μυτερο και να μπανει μέσα σε εναν "αυλό"-τρυπα) που μπανει το ζουμι στο ντεκ

Attachments

• IMG_20171127_193911.jpg
    IMG_20171127_193911.jpg
    60.6 KB · Views: 73
  • IMG_20171127_200155.jpg
    IMG_20171127_200155.jpg
    58 KB · Views: 71
@Δημήτρη καλό είναι να πηγαίνει μέχρι το κίτρινο βελάκι που έχει σημειώσει ο Ντίνος.
Απλά, αν σου ξεφύγει λίγο, μην το στουμπώσεις.

@Ντίνο εκτός από αυτό, καλό είναι να ανοίξεις τα βαμβάκια σαν βεντάλια πριν τα βρέξεις έτσι ώστε να μην βλέπεις το πάτωμα του deck σου.
Σε πιο advanced στήσιμο, το βαμβάκι "ξαπλώνει" στο deck με το πλάι αφού περάσει πρώτα από το πόδι της αντίστασης.
Για ακόμη πιο advanced παίζεις με διπλή παράλληλη spaced αλλά αυτό πρέπει να σου το δείξω live γιατί πέφτει μπινελίκι αν προσπαθήσεις μόνος σου και τα εργαλεία αποκτάν την υπερδύναμη "fly across the room". :flipout:

Θυμηθηκα σημερα τον χατζηγεωργιου που ελεγε πριν λιγο καιρο, για τα κροκοδειλια δακρυα των ελληνικων καταστηματων, και πως ετριβαν τα χερακια τους οταν εμαθαν πως εγινε απαγορευση εισοδου στη χωρα, κλπ.

Αφου μου κατεσχεσαν τις κεφαλες προ καιρου στο τελωνειο, τις βρηκα Ελλαδα σε ενα καταστημα και παραγγειλα μια πενταδα.
Κοιτωντας σημερα την αποδειξη στις κεφαλες που ηρθαν απο το Ελληνικο καταστημα μολις τωρα, ειδα στην περιγραφη χρεωσης....χρεωση paypal 0.54 ευρω.

Ετσι ειναι φιλε. Κι αμα θελεις ! :p

Όταν το βαμβακι αρχίζει τις μαγκιές και τα μεξικάνικα και μου το παίζει afrothunder Michael Jackson, τότε την αλλάζω την πλάκα και γίνομαι Τρυφωνας Σαμαράς.
Πεφτει τρελό κούρεμα 🤦*♂️

Μιχαλη, ενα ενα τα βηματα... θα δοκιμασω το απλωμα στην βαση σε πρωτη φαση :-) Χρειαζομαι καποια εργαλεια, ενα ψαλιδακι και ενα μυτερο τσιμπιδακειοδες εργαλειο σιγουρα

Re: Απάντηση: E - smoke...

Θυμηθηκα σημερα τον χατζηγεωργιου που ελεγε πριν λιγο καιρο, για τα κροκοδειλια δακρυα των ελληνικων καταστηματων, και πως ετριβαν τα χερακια τους οταν εμαθαν πως εγινε απαγορευση εισοδου στη χωρα, κλπ.

Αφου μου κατεσχεσαν τις κεφαλες προ καιρου στο τελωνειο, τις βρηκα Ελλαδα σε ενα καταστημα και παραγγειλα μια πενταδα.
Κοιτωντας σημερα την αποδειξη στις κεφαλες που ηρθαν απο το Ελληνικο καταστημα μολις τωρα, ειδα στην περιγραφη χρεωσης....χρεωση paypal 0.54 ευρω.

Τις μ@λακιες με την cosco πληρωνουμε (με την απαγορευση), Κατσε να δεις οταν καταλαβει ο κινεζος οτι χανει λεφτα...

Εγώ ρε φίλε, ελάχιστα πράγματα πήρα από Κίνα και δεν έχω τίποτα στα χέρια μου πια...
Εκτός από κάτι μέτρα σύρμα που σκέφτομαι να το πετάξω γιατί το βαρέθηκα πια! :flipout:

Πεφτει τρελό κούρεμα 🤦*♂️

Αυτό εννοείται!

Μιχαλη, ενα ενα τα βηματα... θα δοκιμασω το απλωμα στην βαση σε πρωτη φαση :-) Χρειαζομαι καποια εργαλεια, ενα ψαλιδακι και ενα μυτερο τσιμπιδακειοδες εργαλειο σιγουρα

Ενώ ο Δημήτρης έχει όλο το σετάκι και δεν ψάχνεται... Αμ πως! :flipout:

Ενώ ο Δημήτρης έχει όλο το σετάκι και δεν ψάχνεται... Αμ πως! :flipout:

Του προτεινες σιγουρα τα σωστα όμως?

p024.png

Απάντηση: Re: E - smoke...

Εγώ ρε φίλε, ελάχιστα πράγματα πήρα από Κίνα και δεν έχω τίποτα στα χέρια μου πια...
Εκτός από κάτι μέτρα σύρμα που σκέφτομαι να το πετάξω γιατί το βαρέθηκα πια! :flipout:

Οκ, καποιος μπορει να μην βρισκει ή να μην τον νοιαζει αν υπαρχουν διαφορες τιμης. ή να αγορασει 1-2 μοντακια εφαπαξ απο Ελλαδα και να τελειωνει.
Ομως εγω που χρησιμοποιω εργοστασιακες κεφαλες που οχι μονο εχουν σχεδον διπλασια τιμη στην ελλαδα , αλλα και ΔΕΝ τις βρισκω (1 μηνα εψαχνα) δεν περιμενα να μου χρεωσουν και την πληρωμη με paypal. Ετσι κι αλλιως με τις τιμες τους, μια χαρα εμπορικο κερδος εχουν. Ασε που τωρα με την απαγορευση οι πωλησεις τους και ο τζιρος θα εχουν εκτοξευθει. Δεν παραπονιεμαι για τις τιμες, τις γνωριζω ομως...
Το να χρεωνουν και το paypal προσωπικα το θεωρω γυφτια.

Μέχρι στιγμής ακούω τις προτάσεις του Μιχάλη και τις ακολουθώ και μόνο χαμένος δεν έχω βγει.
Ατμοποιητές εργαλεία κλπ όλα ήταν δικές του προτάσεις και ήταν παραπάνω απο ικανοποιητικές.

Με τον gus μου κάνει τον δύσκολο αλλά θα τον τουμπάρω που θα μου πάει . :grinning-smiley-043