E - smoke...

Κοίτα...
Και μία πίτσα είναι πιο ακριβή αν την κάνεις σπίτι σου, αλλά δύσκολα την συγκρίνεις με μια από πιτσαρία (εκτός αν δεν ξέρεις να φτιάχνεις :p ).

Πέρα από τη χαρά της δημιουργίας, ξεκολλάς και από τα low quality one shots που κυκλοφορούν στην αγορά.
Συν το ότι φέρνεις και τις συνταγές εκεί που τις θέλεις.

Δεν συζητάμε το γεγονός ότι τα περισσότερα one shots που κυκλοφορούν στην αγορά είναι άθλια σε σχέση με πολλές DIY συνταγές...
Που κυκλοφόρησαν καμιά δεκαριά διαφορετικές λεμονόταρτες και μέχρι να βγει η συνταγή του Cole ατμίζανε κάτουρο δημόσιας τουαλέτας. :D

Επίσης, μην ξεχνάς ότι τα περισσότερα καλά One shots που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι φτιαγμένα από mixers.
Και αυτά κουτσουρεμένα, γιατί οι εταιρίες δεν δέχονται συνταγές με πάνω από 10 αρώματα εύκολα (εμείς από εκεί ξεκινάμε :p).

Κοστίζει περισσότερο από τι; Από τα έτοιμα ή τα snv;
Τα έτοιμα δεν τα υπολογίζουμε, τα snv πάνε μεσο όρο στα 11 ευρώ, και τα μαγειρεμένα 2,5 με 3 ευρώ, για 100ml όλα.
Καταναλώνω 300ml εγώ και 60-70 η σύζυγος, πες 400. 44 ευρω τα snv, 12 τα μαγειρεμένα το μηνα, 550/144 το χρόνο.
Θα μου πεις, ρε φίλε εχεις 300τόσα αρωματα που εχουν κανα χιλιάρικο.
Θα σου πώ,
1) αυτη τη καβάτζα την εκανα σε 4 χρόνια και τα 3 πρώτα δεν υπήρχαν snv.
2) κανενας δεν μπορει να εγγυηθεί ότι όσα snv αγοράσεις θα σου αρέσουν. Εχω κλάψει περισσότερα χρήματα σε snv από αρωματα.
3) το 90% των αρωμάτων τα χρησιμοποιώ και για άλλες χρήσεις. Σε γλυκά, στον καφέ, σε ultrasonic.
4) αν δεν ειχα αρώματα δεν θα ειχα το 70% των βασικών μου υγρών.
Πίστεψέ με ειμαι πολύ προσεκτικός με τα οικονομικά και όχι τσιφούτης. Εσκασα ενα σωροπούλι λεφτα για επαγγελματική παγωτομηχανή για τα εβγαλα σε 2 χρόνια.
Αν η κατανάλωση ειναι 2-3 ml την ημέρα, ειμαι μαζί σου με τα χίλια. Με 15ml όμως...

Εκανα λάθος στην τιμή των snv. Ειναι 73 και όχι 44, υπολόγισα 100ml ενω ειναι 60. Αρα ειναι snv/DIY: 73/12 το μήνα και 870/144 το χρόνο.
Χαώδης η διαφορά.

Στα 15 είμαι κι εγώ αλλά:
Πάντα βρίσκεις φθηνότερα, μια σχετική δικτύωση χρειάζεται και:

1) Πόσα από αυτά είναι για τα θηρία;
2) Πλέον δοκιμάζω πριν αγοράσω, όλοι έχουν δοκιμαστήριο και μετά από 9 χρόνια καταλαβαίνω αν μου κάνει ή όχι.
3) Πάσο :grinning-smiley-043
4) Εμένα τα βασικά μου υγρά είναι από 1 άρωμα.

Αυτά δυστυχώς αν είσαι σε πόλη........

Όσο για τα SnV υπάρχουν και 100άρια που εμένα μου βγαίνουν 120 (βλέπε την σειρά MAD)

Αρώματα για πεταμα δύσκολο, να ειναι 4-5 γιατί δεν ξερω να τα εκμεταλλευθώ.
Θα πιάσω όμως το τελευταίο που εγραψες, εισαι σε μεγάλη πόλη.. Εγω όχι όμως, τον τελευταίο χρόνο υπάρχει ενα κατάστημα με βασικό stock και για σοβαρό δοκιμαστήριο δεν τον παίρνει τον άνθρωπο, τι νά γίνει..
Για δικτύωση δεν καταλαβαίνω τι θα κερδίσω, εννοείς οικονομικά; Δεν τα κάνω αυτα τα πράματα, ειμαι του τυπικού.
Κάνω 3-4 υγρα κάθε μερα. Θελω και το καπνικό μου, τις κρέμες, το φρούτο, τα γλυκά, όλα τα θέλω. Εχω κόψει το ζαχαροπλαστείο, που κατεβαζα 10-12 πάστες τη βδομαδα για πλάκα.
Να δωσω 10-12 ευρω και να φτιάξω 10 δοκιμαστικές συνταγές ειναι ευκολο. Να δωσω 100-120 ομως δοκιμαστικά για snv, ουτε με σφαίρες.
Δεν υπάρχει σύγκριση στα αρωματα και τα snv, ειναι τεράστια η διαφορά υπέρ των αρωμάτων σε όλα τα επίπεδα.
Για μισό, δλδ δεν εχεις φτιάξει το Goofy;; το Gambit, το Grandmaster; δεν σε ενδιαφέρει να εχεις το oneshot του saltybacco με 2,5 ευρω;
Δεν ξεκινας να πάρεις κανενα άρωμα; :smile:

Εγώ ρε φίλε mad juice, big mouth και γενικά ότι έχω δοκιμάσει δεν τα αντέχω.
Έχω καλομάθει.
Αφού και το flak'd που είχαν όλοι και προσκηνούσαν, το πήρα και γελούσα.
Τώρα έστησα και δικό μου μπακλαβά να γουστάρω.
Που όσοι το δοκιμάσουν θα φτύσουν το flak'd και το hype του.
Σε lemon tart, αν κάνεις την V2 θα φτύνεις την dinner lady.
Και γενικά, αν κάνεις σωστές συνταγές, ελάχιστα mix shots θα σε ικανοποιούν. :smile:

Μια καλή λύση είναι να βρεθούμε όταν μαζευτείτε, να δοκιμάσω, να κάνω μια λίστα και να αγοράσω, αλλά μονο έτσι, έχω πετάξει πολλά λεφτά στο καζανάκι (τουλάχιστον αρωματίζει την τουαλέτα :BDGBGDB55: ) για να πετάξω και άλλα.

Δεν έχουμε κάποιο πλάνο να μαζευόμαστε, αλλά τα Σάββατα το μεσημέρι είναι μία καλή στιγμή.
Βασικά αυτό που θα δοκιμάσεις είναι συνταγές.
Ελάχιστα μπορείς να ατμίσεις μόνα τους (για να μην πω κανένα) :smile:

Το κατάλαβα, αλλά άλλο να δοκιμάσεις κάτι, να σου αρέσει και να δώσεις κάποια να αγοράσεις τα αρώματα και άλλο να τουφεκάς στην τύχη. Μετά από 9 χρόνια βαριέμαι να αλλάξω βαμβάκι και ας έχει γίνει 2η φύση :grandpa:

Κοίτα...
στο δρόμο να με πετύχεις, θα έχω 3-4 διαφορετικά υγρά μαζί μου, 1-2 ατμοποιητές, 2-3 modάκια και έναν dripper... :D
Να είσαι σίγουρος όμως ότι εκτός από τα συμβατικά, οι τρελοί επιστήμονες κάνουμε και άλλα πειράματα που οι εταιρίες ούτε που θα πλησίαζαν.
Μία συνταγή ας πούμε που δουλεύω τώρα και βγαίνει και πολύ καλή είναι παγωτό βανίλια αγιόκλημα αγγούρι και πεπόνι.
Και το μόνο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή να βγάλω από μέσα είναι η βανίλια.
Άντε βρες τέτοιο υγρό... :flipout:

Το έχω πάθει κι εγώ Σωκράτη.

Πάντως, πήρα κι ένα siren v2 για να δω την διαφορά μ´ αυτούς που έχω.
Μόλις βρω κι έναν gt3 θα τον χτυπήσω κι αυτόν.
Μέχρι στιγμής πάντως, ο rose είναι μακράν αυτός με την καλύτερη γεύση.

Παιδιά εντελώς πληροφοριακά για αυτούς που έχουν βαρεθεί τα στησίματα ή απλά για αυτούς που θέλουν έναν ατμοποιητή backup για τις μέρες βαρεμάρας (εγώ δηλαδή :grinning-smiley-043).
Αγόρασα έναν zenith ατμοποιητή στην τύχη μια μέρα που άτμιζα κάρβουνο στον επισκευάσιμο (κλασικά...). Εχω πάθει πλάκα. 1.6ωμ αντίσταση στα 11 βατάκια, δεν τρέχει , δεν χαλάει, δεν κάνει κιχ, ατμίζει ωραία, αντιστάσεις 2,5 ευρώ, γεμίζει για πλάκα, αλλάζουν οι αντιστάσεις στο τσακ μπαμ γεμάτος. Σκέφτομαι και για δεύτερο είναι η αλήθεια...

Τον zenith τον πήρα για τους γιούς μου, για να μην στρίβω αντιστάσεις ΚΑΙ για αυτούς. Σε μετάβαση από επισκευάσιμο, δεν μου παραπονέθηκε κανείς. Η ευκολία του είναι απίστευτη.

Εχμ.. να σας ρωτήσω
Δοκίμασα το saltybacco δυο μέρες αφότου το έφτιαξα και θυμήθηκα τις κάλτσες που φορούσα στον στρατό..
Έτσι είναι η βιάστηκα πολύ;
Στήσιμο twisted kanthal 28, 3αρι πυρήνα, 7 σπείρες, 0,7Ω στα 22watt.
Κι όλα αυτά στον rose 🤦*♂️

Κανονικά θέλει 2-3 ημέρες.
Για κάλτσα με την καμία. Εγώ που δεν κάνω καπνικά, έχω χτυπήσει ήδη αρκετά ml.
Μήπως ο Rose δεν είναι για τέτοια;

Θέλει 4-5 μέρες για να δέσει, το ανακάτεψες καλά; Μετά το δεκαήμερο πέφτει και η αλμύρα, δένει πιο αρμονικά και γίνεται πολύ καλύτερο.
Εμένα μου αρέσει πολύ και θα κάνω την συνταγή να δω αν ειναι όμοιο, γιατί ειναι τεράστια η διαφορά. 4,5 ευρω βγαίνει για 200ml το diy.
Δοκίμασε το σε κατι σαν τον unfollow, prime, κάτι τετοιο.