E - smoke...

Re: Που πάει η υφήλιος?

Στην Γροιλανδια ειναι η φωτο,
εντωμεταξυ

To Σαν Φρανσίσκο θα είναι η πρώτη Αμερικάνικη πόλη που απαγορεύει το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Τον εσκισαν τον Τσιπρα,ετη φωτος πισω τα αμερικανα...
η αυτορυθμιζομενη αγορα...

Καιρός ήταν. Το ότι δεν έχει νικοτίνη ή ό,τι σκατά δεν έχει, δε σημαίναι ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος γουστάρει να ντουμανιάζει μαζί με τον διασκεδάζοντα. Υπάρχουν θέματα υγείας (κάπνισμα στα μούτρα), και θέματα γαϊδουριάς (άτμισμα στα μούτρα). Ο νόμος ας τα φροντίσει και τα δυο, φαντάζομαι το δεύτερο με μεγαλύτερη επιείκεια.

Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Καιρός ήταν. Το ότι δεν έχει νικοτίνη ή ό,τι σκατά δεν έχει, δε σημαίναι ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος γουστάρει να ντουμανιάζει μαζί με τον διασκεδάζοντα. Υπάρχουν θέματα υγείας (κάπνισμα στα μούτρα), και θέματα γαϊδουριάς (άτμισμα στα μούτρα). Ο νόμος ας τα φροντίσει και τα δυο, φαντάζομαι το δεύτερο με μεγαλύτερη επιείκεια.

Σόρυ που θα στο πω ωμά Ιάσων...λες ανοησίες!!

Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

εντωμεταξυ

To Σαν Φρανσίσκο θα είναι η πρώτη Αμερικάνικη πόλη που απαγορεύει το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Εθνικός ύμνος του ΔΣ του Σαν Φρανσίσκο:

Το μερτικό μου απ' τη χαρά,
ΔΕΝ θα το πάρουν άλλοι,
γιατ' είχα πλεμόνια καθαρά,
και μια τσέπη μεγάληηηηηηηηηηηηη.......

συμφωνώ και εγώ με Ιάσονα,

κάποτε (πριν 20 χρόνια) κάπνιζα πούρο που και που (μια-δυο φορές το μήνα),
οι μόνοι που μου κάνανε παραπονάκια ή νύξεις ότι τους ενοχλούσε ήτανε καπνιστές,

φαίνεται οι υπόλοιποι είχανε συνηθίσει να ανέχονται τους άλλους
(μιλάμε πολύ πριν αρχίσουν να ισχύουν έστω εν μέρει απαγορεύσεις)

θέλω να πω πως ότι κάνουμε εμείς και μας φαίνεται οκ, δεν σημαίνει ότι δεν ενοχλεί ή δεν βλάπτει τους άλλους

Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Η απαγορευση εγινε κι εκει, παλι με την δικαιολογια εθισμου στην νικοτινη στους ανηλικους.
Αν ο ανηλικος δεν επιτρεπεται να αγορασει τσιγαρα, θα μπορουσαν να του απαγορευσουν να αγορασει και e cig.

Ας μην εξισωνουμε την μυρωδια των υγρων του e cig με την μυρωδια των πουρων. Σε οποιονδηποτε δεν καπνιζει πουρο, αυτο εχει μια πολυ ασχημη μυρωδια για αυτον.
Βασικα σε οποιο μαγαζι εχουν αναψει πουρο, ολοι οι υπολοιποι μια ζωη αηδιαζουν. Απορω πως οι λατρεις πουρου δεν το εχουν αντιληφθει αυτο. Τα πουρα δεν βγαζουν ηπια αρωματα.
Τα ecig ουτε εχουν δυνατες μυρωδιες, ουτε αυτες ειναι ασχημες.(υπαρχουν εξαιρεσεις οπως σε ολους τους κανονες)

Ειναι σαν να ζητω κι εγω να καταργηθουν οι πατσουλοκολωνιες που κανενας δεν βαζει με μετρο και μυριζουν απο τα 3μ αποσταση το καλοκαιρι. Εκατσε ποτε κανενας/καμια να σκεφτει ποσο ενοχλει το αρωμα του. ?
Για ποδαριλα-ιδρωτιλα- κακοσμια στοματος κλπ μεσα στα ΜΜΜ ας μην μιλησω.
Που μπαινεις και ανακαλυπτεις πως νεες αγνωστες μορφες ζωης εχουν αναπτυχθει επανω στον διπλανο σου. (Σταρ τρεκ)

Η απαγορευση του ecig εχει ενα και μονο στοχο. Την αποφυγη μειωσης κερδων απο τα καπνα τσιγαρου.

Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Μια χαρά τα λέει...
Ενοχλούν όπως ενοχλεί και αν κάποιος κάθεται δίπλα σου και βρωμάει ιδρώτα

Υπάρχουν και τα υγρά χωρίς άρωμα, οπότε το επιχείρημα πέφτει στο κενό.

Αντεπιχείρημα ότι παρ' όλ' αυτά σε κάποιους τους μυρίζει είναι στο ίδιο επίπεδο με εκείνους που έχουν αυτιά νυχτερίδας και ακούνε υπέρηχους.

Υπάρχουν και τα υγρά χωρίς άρωμα, οπότε το επιχείρημα πέφτει στο κενό.

Αντεπιχείρημα ότι παρ' όλ' αυτά σε κάποιους τους μυρίζει είναι στο ίδιο επίπεδο με εκείνους που έχουν αυτιά νυχτερίδας και ακούνε υπέρηχους.
Όσοι καπνίζουν δίπλα μου πάντα αρωματικοί είναι, οπότε δεν πέφτει σε κανένα κενό, όπως και για τους "αρωματικούς" υπάρχει το Axe

Όσοι καπνίζουν δίπλα μου πάντα αρωματικοί είναι, οπότε δεν πέφτει σε κανένα κενό, όπως και για τους "αρωματικούς" υπάρχει το Axe

Για το άτμισμα λέμε, όχι το κάπνισμα.

Πως γίνεται να υπάρχει δίπλα σου κάποιος που ατμίζει με υγρό χωρίς άρωμα - άοσμο - και εσύ να το μυρίζεις; Δεν γίνεται αυτό που λες. Μόνο ως ψυχονευρωτικό φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί.

Για το άτμισμα λέμε, όχι το κάπνισμα.

Πως γίνεται να υπάρχει δίπλα σου κάποιος που ατμίζει με υγρό χωρίς άρωμα - άοσμο - και εσύ να το μυρίζεις; Δεν γίνεται αυτό που λες. Μόνο ως ψυχονευρωτικό φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί.
Αυτό σου λέω ότι δεν έχει τύχει να υπάρχει κάποιος δίπλα μου που να ατμιζει (εκ παραδρομής έγραψα καπνίζει) και να μην μυρίζει κάτι...

εντωμεταξυ

Φυσικα τσιγαρα θα συνεχισουν να πωλουνται ετσι? Η υποκρισια στις ΗΠΑ σπαει καρυδια...

Σόρυ που θα στο πω ωμά Ιάσων...λες ανοησίες!!

Η αλήθεια είναι ότι το διάβασα πολύ στα πεταχτά και συμπέρανα ότι απαγορεύτηκε όπως το τσιγάρο, στα μούτρα δηλαδή του συμπολίτη σου που δε μοιράζεται το ίδιο χόμπυ. Τώρα είδα ότι απαγορεύτηκε παντού, οπότε μάλλον ανακαλώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Η αλήθεια είναι ότι το διάβασα πολύ στα πεταχτά και συμπέρανα ότι απαγορεύτηκε όπως το τσιγάρο, στα μούτρα δηλαδή του συμπολίτη σου που δε μοιράζεται το ίδιο χόμπυ. Τώρα είδα ότι απαγορεύτηκε παντού, οπότε μάλλον ανακαλώ.

Αν ξαναδιαβάσεις το άρθρο με προσοχή, θα καταλάβεις το απλούστατο που γράφει το μαγουλομωρό.

Εντελώς απροκάλυπτα πια. Τα αρπάζουμε από τις καπνοβιομηχανίες και σας το απαγορεύουμε. Βάζουμε και λίγη σάλτσα περί εθισμού ανηλίκων (λες και οι ανήλικοι αν θέλουν δεν ξεκινούν τσιγάρο για να εθιστούν...) και έδεσε το γλυκό. Μιλάμε για high score υποκρισίας. Και καλά αυτοί...τα πιάνουν χοντρά και κάνουν τους δήθεν σωτήρες της παγκόσμιας υγείας. Η απορία μου είναι άλλη: Σε ποιους ηλίθιους απευθύνονται οι οποίοι τους πιστεύουν κιόλας?

Η οταν πινουν ρεντ μπουλ με αλκοολ τα πιτσιρικια κανουμε τους ανηξερους,το η.τ μας μαρανε το οποιο ο εοφ Βρετανιας το προτεινει για την αποφυγη του καπνισματος..
οποιος δεν γνωριζει για το ηλεκτρονικο ας ρωτησει ποσο εχει βοηθησει ατομα που καπνιζαν και το γυρισαν σε η.τ και στην υγεια και στην τσεπη..
κατ εμε απο τις μεγαλες ανακαλυψεις του αιωνα,ιδιως εαν εδραιωθουν οι διαπιστωσεις γιατρων και χρηστων για το ποσο λιγο βλαπτει σε σχεση με το τσιγαρο..
μου λεει ο αλλος δεν με σεβεται που μου πεταει την φραουλιτσα στην μουρη?
ασε μας κουκλιτσα μου εδω μιλαμε μπορει να σωσει την μανα σου και τον πατερα σου μαζι και σενα σε μαρανε η φραουλιτσα...παγενε πιο κειθε...:aetsch:
Κανονικα επρεπε να προωθηθει προς τους καπνιστες,μην πως να επιτρεπεται στους δημοσιους..
πως δινουν μεθαδονη στους ναρκομανεις
πολλοι χρηστες κ.τ δεν μπορουσαν να το κοψουν με τις παραδοσιακες μεθοδους,π.χ τσιχλες,βελονισμους κλπ κουραφεξαλα..με το η.τ το καταφεραν

Εχουμε μια φιλη που ειναι φανατικη αντικαπνιστρια ,δεν το αντεχει και ολας της φερνει μεγαλη ανακατοσουρα το κ.τ ,ουτε να το μυρισει,
αφου βγαινουμε το χειμωνα στο μπαλκονι στο Σπιτι μας μας για να καπνισουμε,το η.τ ομως δεν την ενοχλει καθολου ,απεναντιας της αρεσει,ρωταει,τι ειναι αυτο μαλλι της γριας?μπισκοτο?κλπ

Κάλα...

Στην Αμερική όλοι οι νέοι καπνίζουν. Έχουν και smoke buddies.

Όχι όμως τσιγάρο, ούτε ηλεκτρονικό.

Grass.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Αν ξαναδιαβάσεις το άρθρο με προσοχή, θα καταλάβεις το απλούστατο που γράφει το μαγουλομωρό.

Εντελώς απροκάλυπτα πια. Τα αρπάζουμε από τις καπνοβιομηχανίες και σας το απαγορεύουμε. Βάζουμε και λίγη σάλτσα περί εθισμού ανηλίκων (λες και οι ανήλικοι αν θέλουν δεν ξεκινούν τσιγάρο για να εθιστούν...) και έδεσε το γλυκό. Μιλάμε για high score υποκρισίας. Και καλά αυτοί...τα πιάνουν χοντρά και κάνουν τους δήθεν σωτήρες της παγκόσμιας υγείας. Η απορία μου είναι άλλη: Σε ποιους ηλίθιους απευθύνονται οι οποίοι τους πιστεύουν κιόλας?

Βασικά οι εταιρίες που φτιάχνουν προϊόντα "ηλεκτρονικού τσιγάρου" ανήκουν σε εταιρίες που φτιάχνουν κανονικά τσιγάρα!!!

Για παράδειγμα, το παρακάτω λέει ότι η εταιρία που έχει τα Marlboro επένδυσε 13 δις δολάρια στην εταιρία ηλεκτρονικού τσιγάρου Juul:

https://www.engadget.com/2018/12/20/juul-altria-investment-vaping-big-tobacco

Marlboro owner invests $12.8 billion in e-cigarette maker Juul

Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Ναι...από τα αμερικανάκια κανείς δεν γνωρίζει την VG-PG. Την Juul περίμεναν να τα μάθουν.

Πάντως η Juul έχει αξία 38 δις δολάρια, δεν είναι και καμιά μικρή εταιρία.

Η δε μαμά της η Altria έχει αξία κάπου 100 δις δολάρια. Σε αυτήν ανήκει και η γνωστή Philip Morris.

Οπότε, η βιομηχανία ηλεκτρικών τσιγάρων είναι ένα και το αυτό με την βιομηχανία κανονικών τσιγάρων. Πράγμα λογικό γιατί απευθύνονται στο ίδιο κοινό (ουσιαστικά και τα δύο βγάζουν λεφτά από τον εθισμό σε νικοτίνη).

Δηλαδή το άρθρο του insomnia λέει ότι ο Δήμος του Σαν Φρανσίσκο έβγαλε μια απόφαση που είναι αντίθετη στην βιομηχανία τσιγάρων. Η δε Juul βρίσκεται μέσα στα όρια της πόλης τους, που σημαίνει ότι ο Δήμος τα βάζει με μια μεγάλη εταιρία 38 δις, καθώς και με την μαμά της που είναι μια τεράστια καπνοβιομηχανία. Έχουν κότσια στο Σαν Φρανσίσκο!