E - smoke...

Re: Απάντηση: E - smoke...

Αν υπάρχει ατμός πάντως (και μάλιστα αρκετός) και δεν ρουφάς υγρό, τότε ο ατμοποιητής δεν κάηκε....

Υπάρχει η πιθανότητα ατμίζοντας να κράτησες το κουμπάκι πατημένο για κάποια δευτερόλεπτα (χωρίς να το καταλάβεις) όπως είπε και ο Mike.

Προσωπικά, (με τον alter) δεν εχω κανένα μα κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής αλλά δεν πρεπει να μένει χωρίς υγρό (αναπληρώνω μόλις πέσει λίγο κάτω από το 50% (* έτσι μου είπαν απο το τηλέφωνο όταν μου έδιναν οδηγίες, την πρώτη φορά που το χρησιμοποίησα) αν και τουλάχιστον 2-3 φορές ξεχάστηκα αλλά δεν φάνηκαν να υπάρχουν συνέπειες τουλάχιστον μεχρι στιγμής)
Θεωρώ πάντως πως είναι δύσκολο να καεί ο ατμοποιητής καθώς μαζεύει λίγο υγρό στην περιοχή της αντίστασης.

:idea:ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΡΥΠΗΣΕΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΤΑΝΚ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΣ (ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕ 2-3 ΠΛΗΡΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΥΓΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ??????????????????????????????

:idea:επικοινώνησε με τους υπεύθυνους στο link που έδωσες και ρώτα αν ο ατμοποιητής με τα ανταλλακτικά μπαίνει κανονικά στην υποδοχή της μπαταρίας σου (σίγουρα θα ξέρουν αλλά θα είναι και εύκολο γι αυτους να μάθουν!)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Αν υπάρχει ατμός πάντως (και μάλιστα αρκετός) και δεν ρουφάς υγρό, τότε ο ατμοποιητής δεν κάηκε....

Υπάρχει η πιθανότητα ατμίζοντας να κράτησες το κουμπάκι πατημένο για κάποια δευτερόλεπτα (χωρίς να το καταλάβεις) όπως είπε και ο Mike.

Προσωπικά, (με τον alter) δεν εχω κανένα μα κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής αλλά δεν πρεπει να μένει χωρίς υγρό (αναπληρώνω μόλις πέσει λίγο κάτω από το 50% αν και τουλάχιστον 2-3 φορές ξεχάστηκα αλλά δεν φάνηκαν να υπάρχουν συνέπειες τουλάχιστον μεχρι στιγμής)
Θεωρώ πάντως πως είναι δύσκολο να καεί ο ατμοποιητής καθώς μαζεύει λίγο υγρό στην περιοχή της αντίστασης.

:idea:ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΡΥΠΗΣΕΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΤΑΝΚ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΣ (ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕ 2-3 ΠΛΗΡΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΥΓΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ??????????????????????????????

Ειπα οτι το κουμπακι το κρατω παντα 4-5 δευτ/τα.

Ο ατμοποιητης, κανει ατμο οπως και πριν, δεν ειπα οτι καηκε η αντισταση, αλλα οτι ο ατμος εχει γευση καμενου.

Το tank τις πρωτες ωρες επειδη σαν αρχαριος τσεκαριζα και εβλεπα διαρροη κατω απο το δοχειο οταν το εβγαζα, αλλαξα το καπακι με σιλικονουχο (που ειχαν στην συσκευασια) ωστε να μειωθει η τρυπα και να μην εχει διαρροη.
Για τον ιδιο λογο δεν το πολυστριβω για να μην ξεχειλωσω την τρυπα και τις διαρροες. ομως, η τρυπα απο τα βαλε βγαλε γεμισματα/τσεκαρισματα ειναι σωστα ανοιγμενη.

Last edited:
^ στο alter, το σιλικονούχο καπάκι υπάρχει σε περίπτωση που θες να μεταφέρεις ένα δεύτερο γεμάτο επιστόμιο για να το έχεις μαζί σου για εφεδρικό (του κλείνει την τρύπα από την οποία τροφοδοτείται ο ατμοποιητής).

τέτοιο πρόβλημα διαρροής δεν αντιμετώπισα ποτέ...

-> μήπως πρέπει να επικοινωνήσεις με τον αντιπρόσωπο για να σου δώσει κάποιες οδηγίες για τη χρήση του?
(σε εμένα -από το e-smokeguru.gr- είπαν να τους πάρω τηλέφωνο όταν θα το πρωτοπάρω στα χέρια μου για να μου πουν πως να το χρησιμοποιώ, πράγμα που έκανα...*)

Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι να ξεπεράσεις τα μικροπροβληματάκια και να συνεχίσεις να χαίρεσαι το "άτμισμα"!! :ernaehrung004:

*σημαντικό πράγμα το after-sales service και credit εδώ για το e-smokeguru που είχε πρωτοαναφερθεί από άλλο μέλος

Last edited:
Ενταξει, δεν στεναχωριεμαι. Για αυτο αλλωστε με την αρχικη συσκευασια πηρα και αλλους 2 atomizer type b κυλινδρικους με μεγαλυτερη χωρητικοτητα.
Ενδεχεται η ζημια να εγινε επειδη κρατουσα οριζοντιωμενο το τσιγαρο. Λενε οτι οι type b εχουν και λιγοτερες διαρροες απο το δοχειο. θα δω οταν φτασει η ωρα της επομενης αλλαγης atomizer.

Σε γενικες γραμμες, ο ενθουσιασμος δεν με εχει εγκαταλειψει καθολου. εχω να καπνισω τσιγαρο 16-17 ωρες και δεν μου λειπει ουτε στο ελαχιστο.
Ηδη η οσφρηση μου εχει βελτιωθει λιγακι (και συντομα και η γευση) τα υπολοιπα καλα σε μερικες μερες/εβδομαδες οταν ανεβαινω και παλι ανετα σκαλες. :music-smiley-005:
Μονο του οτι ισως καταναλωνω σημερα πιο πολυ υγρο απο οσο υπολογισα την ημερα (2 ml ημερησιο συνολο ηθελα) ισως παω στα 3.

EDIT: 27 ωρες εννοουσα, και καμια παρενεργεια. (με μια εξαιρεση οπου εχτες καθως πηγαινα στο γραφειο απο το σαλονι, κουβαλουσα το ΗΤ, το κινητο, τον καφε και...ενα τασακι.) :BDGBGDB55:

Μμμ... Υποψήφιος πειραματιστής... :p
1) Αφήνεις τον ατμο καλυμένο σε οξυζενέ όλο το βράδυ...
2) Το πρωί, τον βράζεις για 2 λεπτά. Τον φυσάς καλά και τον γεμίζεις υγρό. Τον αφήνεις έτσι για 10 λεπτά.
3) Παίρνεις τη μύτη μία σύριγγας και την περνάς μία από πάνω από το φιτίλι να φτάσει στο τέρμα και μία από κάτω προς το φιτίλι να φτάσει πάλι στο τέρμα.
4) Βάζεις την αμπούλα. Κλείνεις την τρύπα της αμπούλας (από εκεί που ατμίζεις) και ρουφάς από την άκρη που μπαίνει ο άτμο στη μπαταρία. Αφήνεις το δάχτυλο για λίγο ώστε να ρουφήξει υγρό το φιτίλι. Επαναλαμβάνεις 2-3 φορές.
Ατμίζεις και μας λες. :smile:

Tzimisce, καλα ελπιζω με το παραπανω να μην αναφερεσαι σε εμενα.
Ειδα κι επαθα να μαθω τι ειναι ατμιστες, εξαυλωτες, αμπουλες και συρματοσχοινα.
Περιμενεις τωρα να κανω τα παραπανω με βρασιματα, συριγγες, κλπ. ? Σιγουρη καταστροφη. Θα προσπαθησω στο μελλον ομως, μπας και σωσω τους υποψηφιους καμμενους εξατμιστες. (Τα παραπανω τα καταλαβα, εκτος απο το βημα 3).

Υ.Γ. καπου πηρε το ματι μου διαβαζοντας οτι οξυζενε θα κανει ζημια.

Πολύ ενδιαφέρον thread και μπράβο!
Έχω αρχίσει να ψάχνομαι και εγώ για ΗΤ.
Έχω δοκιμάσει μόνο ένα από τα απλά ΗΤ φαρμακείου από μια φίλη με γεύση φρούτων και δεν μου άρεσε.
Όταν είδα ότι υπάρχουν γεύσεις καπνού και ΗΤ που βγάζουν ντουμάνια είπα τώρα μάλιστα.
Έχω δει στο διαδίκτυο το Alter Ego Dual Coils και το Ovale Ego-T και Ego-C.
Από ότι είδα υπάρχει και μαγαζί Ovale στην Θεσσαλονίκη και μια και είναι η πόλη μου θα κάνω καμιά βόλτα από εκεί για να τα δω και από κοντά.

Tzimisce, καλα ελπιζω με το παραπανω να μην αναφερεσαι σε εμενα.
Ειδα κι επαθα να μαθω τι ειναι ατμιστες, εξαυλωτες, αμπουλες και συρματοσχοινα.
Περιμενεις τωρα να κανω τα παραπανω με βρασιματα, συριγγες, κλπ. ? Σιγουρη καταστροφη. Θα προσπαθησω στο μελλον ομως, μπας και σωσω τους υποψηφιους καμμενους εξατμιστες. (Τα παραπανω τα καταλαβα, εκτος απο το βημα 3).

Υ.Γ. καπου πηρε το ματι μου διαβαζοντας οτι οξυζενε θα κανει ζημια.

Γενικά λένε ότι αν πλύνεις τον ατμοποιητή σου χαλάει...
Εγώ που τον έχω ξεκάνει στη μπουγάδα δεν έχω κανένα πρόβλημα και δεν είδα διαφορά από τον καινούργιο που πήρα για backup... :p

Το βήμα 3 είναι απλό...
Αν δεις τον ατμοποιητή έχει δύο τρυπούλες. Μία από την κάτω πλευρά, αυτή που συνδέεται με τη μπαταρία και μία που είναι σαν φιτίλι, από την πάνω πλευρά.
Αν αρχίσει να δίνει καμένο σημαίνει ότι δεν έχει καλή παροχή ώστε να μουσκεύει το φιτίλι. Για αυτό, με μία βελόνα σύριγγας το τρυπάς και του δίνεις δίοδο για υγρό και αέρα.
Η όλη φιλοσοφία είναι ότι δεν μπορείς να κάψεις όλο το φιτίλι αμέσως.

Πολύ ενδιαφέρον thread και μπράβο!
Έχω αρχίσει να ψάχνομαι και εγώ για ΗΤ.
Έχω δοκιμάσει μόνο ένα από τα απλά ΗΤ φαρμακείου από μια φίλη με γεύση φρούτων και δεν μου άρεσε.
Όταν είδα ότι υπάρχουν γεύσεις καπνού και ΗΤ που βγάζουν ντουμάνια είπα τώρα μάλιστα.
Έχω δει στο διαδίκτυο το Alter Ego Dual Coils και το Ovale Ego-T και Ego-C.
Από ότι είδα υπάρχει και μαγαζί Ovale στην Θεσσαλονίκη και μια και είναι η πόλη μου θα κάνω καμιά βόλτα από εκεί για να τα δω και από κοντά.

Καλησπέρα :)
Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με ένα Starter kit.
Η Ovale βασικά έχει δύο καλά συστήματα. Το ego-t που σου δίνει πιο σφιχτή τζούρα με δυνατότερο χτύπημα και το elips που έχει ελεύθερη τζούρα, πιο χορταστική, αλλά με λιγότερο χτύπημα στο λαιμό.
Κάτι σαν να λέμε διαφορά σφιχτοστριμμένου τσιγάρου - χαλαρά στριμμένου τσιγάρου δηλαδή...
Γεύσεις "τσιγαρίσιες" υπάρχουν αρκετές. Από ότι λένε τα παιδιά, τα halo είναι τα καλύτερα, αλλά δεν έχει τύχει να δοκιμάσω ακόμη.
Μην περιμένεις όμως να πάρεις 100% τη γεύση του τσιγάρου. Πάντα υπάρχει μία γλυκάδα στη γεύση και φυσικά χάνεις τη γεύση του... καμένου χαρτιού. :p

Αυτο το διάστημα, και γιά να κάνω λίγη οικονομία στην κατανάλωση των Halo και ιδιαίτερα στο Tribeca, ατμίζω και το Tobaco της Nobbaco στα 16mg νικοτίνης....πάρα πολύ καλό παιδιά και οικονομικότατο.
Εγω τουλάχιστον σε αυτη την κατηγορία δεν έχω βρεί κάτι καλύτερο μέχρι στιγμής, και αυτό είναι η αμέσως επόμενη επιλογή μου,μετά τα Ηalo.

Last edited:
Αυτο το διάστημα, και γιά να κάνω λίγη οικονομία στην κατανάλωση των Halo και ιδιαίτερα στο Tribeca, ατμίζω και το Tobaco της Nobbaco στα 16mg νικοτίνης....πάρα πολύ καλό παιδιά και οικονομικότατο.
Εγω τουλάχιστον σε αυτη την κατηγορία δεν έχω βρεί κάτι καλύτερο μέχρι στιγμής, και αυτό είναι η αμέσως επόμενη επιλογή μου,μετά τα Ηalo.

Αυτη η πληροφορια με ενδιαφερει. Ελπιζω να μην μυριζει παραξενα, εμπιστευομαι τη γευσιγνωσια σου.

Οσον αφορα τα halo, και σημερα το πρωι ο δευτερος ατμοποιητης δινει μια γευση (οχι καμενου) πιο τσιγαρισια θα ελεγα με δυνατοτερο χτυπημα στον οισοφαγο. (θυμιζει ομως την κατασταση του πρωτου, ποιο στεγνο ατμο στο στομα και αισθηση οτι βαρυνε η γευση.

Σκεφτομουν μηπως τελικα η αισθηση καμενου που ειχα με τον πρωτο οφειλεται σε 2 λογους:

1) Αρχισε να ωριμαζει το tribeca. Αραγε τι εννοει ο ποιητης. ? μηπως με την ωριμανση εννοει, λιγοτερο γλυκες νοτες, πιο πολυ τσιγαριλα. ? (αυτο νιωθω οταν εννοω οτι την δευτερη μερα αλλαξε η γευση του ατμοποιητη.

2) Αλλαζει η λειτουργια του ατμοποιητη μετα απο καποιες ωρες χρησης.

Ισχύει το 1 , αλλά κυρίως:

Έχοντας συνηθίσει τόσα χρόνια στην πίσσα και τόσα άλλα που περιέχονται στα τσιγάρα, ο οργανισμός σου ένοιωθε το e-smoke σαν γλυκό χάδι την πρώτη μέρα. Όσο περνούσε ο χρόνος, άρχισε να συνηθίζει στα νέα δεδομένα και άρχισες να καταλαβαίνεις τη γεύση "τσιγάρου" του ατμού και το χτύπημα στο λαιμό (throat hit) εντονότερα.
Είναι το ίδιο με το αν έχουμε συνηθίσει να καπνίζουμε στριφτά δυνατά στριμένα (βαριά) και μετά πάμε σε τσιγάρα lights. Στην αρχή νοιώθεις ότι καπνίζεις "αέρα", μετά συνηθίζεις... ;-)

Last edited:

Ποιας σειρας ειναι αυτο Γιαννη?
Ρωταω γιατι εχει διαφορες σειρες με Tobacco ονομασια οπως ...
* E-Liquid
* Plan B
* Mystique

Παντως τα Halo ειναι πιο ακριβα αλλα "κρατανε" περισσοτερο απο οτι διαβαζω.
Ειδικα για τα nobacco υγρα λενε οτι φευγουν σαν τρελά....

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Ποιας σειρας ειναι αυτο Γιαννη?
Ρωταω γιατι εχει διαφορες σειρες με Tobacco ονομασια οπως ...
* E-Liquid
* Plan B
* Mystique

Παντως τα Halo ειναι πιο ακριβα αλλα "κρατανε" περισσοτερο απο οτι διαβαζω.
Ειδικα για τα nobacco υγρα λενε οτι φευγουν σαν τρελά....

http://www.nobacco.gr/category.asp?catid=470

* E-Liquid

Μόνο αυτη έχω δοκιμάσει και επίσης το desert Ship που όπως έχω αναφέρει είναι πολύ χάλια γιά εμένα τουλάχιστον.

Αυτη η πληροφορια με ενδιαφερει. Ελπιζω να μην μυριζει παραξενα, εμπιστευομαι τη γευσιγνωσια σου.

Οσον αφορα τα halo, και σημερα το πρωι ο δευτερος ατμοποιητης δινει μια γευση (οχι καμενου) πιο τσιγαρισια θα ελεγα με δυνατοτερο χτυπημα στον οισοφαγο. (θυμιζει ομως την κατασταση του πρωτου, ποιο στεγνο ατμο στο στομα και αισθηση οτι βαρυνε η γευση.

Σκεφτομουν μηπως τελικα η αισθηση καμενου που ειχα με τον πρωτο οφειλεται σε 2 λογους:

1) Αρχισε να ωριμαζει το tribeca. Αραγε τι εννοει ο ποιητης. ? μηπως με την ωριμανση εννοει, λιγοτερο γλυκες νοτες, πιο πολυ τσιγαριλα. ? (αυτο νιωθω οταν εννοω οτι την δευτερη μερα αλλαξε η γευση του ατμοποιητη.

2) Αλλαζει η λειτουργια του ατμοποιητη μετα απο καποιες ωρες χρησης.

Δεν μυρίζει καθόλου παράξενα...το αντίθετο μάλιστα!!!

Μετα απο 15 χρονια τσιγαρο (τα τελευταια 10 στριφτά) λεω να δοκιμασω το ΗΤ. Μετα απο οσα διαβασα εδω αλλα και την προτροπη γνωστου, που απο τοτε που το πηρε πριν 2 μηνες, δεν ξανακαπνισε κανονικο νομιζω ειναι καιρος για μια αλλαγη στην κακη συνηθεια.
Λεω να παρω ενα starter kit Ovale. Απ'οτι ειδα υπαρχουν ego-T με μπαταριες 650 και 1000 (το τελευταιο ειναι λιγο γκουμουτσα), το νεο ego-C που δεν ξερω σε τι ειναι βελτιωμενο και το eLips που εχει αλλο στυλ.

Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με ένα Starter kit.
Η Ovale βασικά έχει δύο καλά συστήματα. Το ego-t που σου δίνει πιο σφιχτή τζούρα με δυνατότερο χτύπημα και το elips που έχει ελεύθερη τζούρα, πιο χορταστική, αλλά με λιγότερο χτύπημα στο λαιμό.
Κάτι σαν να λέμε διαφορά σφιχτοστριμμένου τσιγάρου - χαλαρά στριμμένου τσιγάρου δηλαδή...

Με ενδιαφερον διαβασα το σχολιο σου για το eLips, καθως τα στριφτά μου παντα ηταν χαλαρα. Μαλλον θα παω σε ενα φυσικο καταστημα για test steam.
Το μειονεκτημα του eLips ειναι νομιζω η μικροτερη μπαταρια (400?) και η μικροτερη αμπουλα;

Με το χημικο συστατικο (δεν θυμαμαι ονομα) που υπαρχει σε μερικα υγρα... τι γινεται;
Ο γνωστος χρησιμοποιει υγρα Natura που απ'οτι λεει δεν το περιεχουν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

http://www.nobacco.gr/category.asp?catid=470

* E-Liquid

Μόνο αυτη έχω δοκιμάσει και επίσης το desert Ship που όπως έχω αναφέρει είναι πολύ χάλια γιά εμένα τουλάχιστον.

Δοκιμασε και την σειρα Mystique , διαβαζω τα καλυτερα.
Ειδικα για Golden Margy απο λατρεις των υγρων Halo !!