E - smoke...

Τελικά πρέπει να ψάξουμε τι ζητάνε πιά οι μη καπνιστές... Τους ενοχλεί ο καπνός? Το γυρνάμε στο ηλεκτρονικό καιο πάλι ενοχλούνται...
"Υπάρχουν χημικά και μεταλλικά ιχνοστοιχεία αυτή την στιγμή στο ηλεκτρονικό κάπνισμα και κανείς δεν θέλει να είναι εκτεθειμένος σ'αυτά"...
Θυμηθείτε να διαφημίζετε τα θετικά του ΗΤ... μετά θα είναι πολύ αργά.

http://blog.ecig.com/news/the-week-in-e-cig-news-2/

Minnesota County Considering E-Cig Ban

Another week, another county looking to ban electronic cigarettes – this common headline comes to us this week from Ramsey County, Minnesota, as the Board of Commissioners there held a public hearing Tuesday, September 8 to decide whether or not vaping/e-cig usage should be banned from all the places that traditional smoking is currently prohibited.

There were seven people who spoke at the public hearing and all were in favor of the ordinance. If approved, it would treat e-cigarettes just like tobacco products, banning them from places where smoking is not allowed. It would also prohibit smoking or vaping within 25 feet of a building entrance. A vote by the county board will happen in two weeks.

Chris Turner, with the Association for Nonsmokers –Minnesota, is in favor of the ordinance. “Right now with e-cigarettes there are chemicals and metal particles that are found in the emissions so no one wants to be exposed to this,” she said.

While the notion of banning e-cig usage is obviously nothing new for those of us following the industry news, it is a bit surprising that there was nobody to speak up in favor of e-cig usage. Remember folks – if you don’t speak up now while the laws and local ordinances are being discussed and voted upon, it will very much be too late to make yourself heard. The full story can be read here.

Από όσο βλέπω, έσκασε η μπαταρία και εκτοξεύθηκε ο ατμοποιητής μέσα στο στόμα του.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιος να πάρει τόσο μεγάλο ρίσκο να χρησιμοποιεί μηχανικό MOD. Μπορει να ειναι πιο καλαίσθητα, αλλά κατα τα άλλα έχουν πολλά μειονεκτήματα ασφάλειας και χρηστικότητας.

Το να πάρεις μηχανικό mod δεν σημαίνει ότι παίρνεις απαραίτητα και κάποιο ρίσκο.
Το να κάνεις όλα όσα περιέγραψα στο προηγούμενο μήνυμά μου όμως είναι έγκλημα.

Δεν μιλάμε δηλαδή για επικίνδυνη συσκευή, αλλά για επικίνδυνους ανθρώπους.

Απάντηση: Re: E - smoke...

Το να πάρεις μηχανικό mod δεν σημαίνει ότι παίρνεις απαραίτητα και κάποιο ρίσκο.
Το να κάνεις όλα όσα περιέγραψα στο προηγούμενο μήνυμά μου όμως είναι έγκλημα.

Δεν μιλάμε δηλαδή για επικίνδυνη συσκευή, αλλά για επικίνδυνους ανθρώπους.

Προςωπικα διαφωνώ. Με το μηχανικο παίρνεις και ρίσκο. Ξερεις οτι δεν εχεις προστασία, ξερεις οτι δεν μπορεις να ελέγξεις την αντίσταση (δυστυχώς ελάχιστοι εχουν συσκευή για να ελέγχουν τι αντίσταση εχουν φτιάξει και αν εχουν κανει κανενα βραχυκύκλωμα) ξερεις οτι υπαρχει μια πιθανότητα κάτι να πάει στραβά. Αφου το παίρνεις (και ειδικά κάτι κλώνους του κωλου) παιρνεις και ρίσκο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επιςης να σου θυμίσω πως όταν πήρες μηχανικο σου ειχα πει ¨Καλα καψιματα¨. Μετα απο λίγες μερες ήθελες να μου το κανεις δώρο γιατι ειχες κάψει το χέρι σου. Έφταιγε αποκλειςτικα ο επικίνδυνος χρήστης ή και το μοντακι (που επειδη μιλάμε και για κλωνο, θα πω κακής ποιότητας);

Η χρήση IMR, hybrid ή protected μπαταριών είναι εκ των ουκ ανευ. Εγώ χρησιμοποιώ IMR στα 2 mods που έχω. To stick έχει protected μπαταρίες, αλλά όταν χρειαστεί να τις αλλάξω, έχω μεγάλες πιθανότητες να το χαλάσω γιατί είναι ψευτο-fix μέσα στην συσκευή...

Στην Αμερική, όπου όλες οι στατιστικές πωλήσεων δείχνουν ότι οι ατμιστές έχουν σχεδόν ισοφαρίσει σε αριθμό τους καπνιστές, ανθεί το λεγόμενο σπορ του cloud chasing, δηλαδή το να ατμίζει κανείς σε εξαιρετικά χαμηλά αντιστάσεις επιδιώκοντας να βγάλει όσο πιο τεράστια ντουμάνια γίνεται. Διοργανώνονται συχνά πυκνά διαγωνισμοί cloud chasing σε καταστήματα η.τ., όπου μια κριτική επιτροπή βαθμολογεί τα ντουμάνια, και δίνει κάποια βραβεία σε όσους είναι οι πιο θεόμουρλοι. :flipout:

Κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτού του τύπου το cloud chasing γίνεται καθαρά για λόγους επίδειξης, και δεν έχει καμία σχέση με την προσωπική ευχαρίστηση που μπορεί να αντλήσει κάποιος ατμίζοντας. Το cloud chasing είναι πολύ διαδεδομένο ανάμεσα στους πανηλίθιους Αμερικανούς εφήβους, στις ηλικίες από 15 έως 25 ετών. Τα περισσότερα ατυχήματα με τα μοντάκια που σκάνε στα μούτρα τους, με τα μηχανικά μοντάκια και τις αντιστάσεις στα όρια του βραχυκυκλώματος που στήνουν, αφορούν αυτήν τη κατηγορία των ηλίθιων πιτσιρικάδων.

Υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία, περισσότερο πεπειραμένων και μεγαλύτερων συνήθως σε ηλικία cloud chasers, που έχουν άμεση επαφή ή είναι ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων η.τ. στην Αμερική, οι οποίοι έχουν αναλάβει εργολαβικά το έργο του να "τσιγκλάνε" ή να "παρακινούν" τους άσχετους πιτσιρικάδες να ενταχτούν κι αυτοί στο σπορ, για να κάνουν, τι άλλο, επίδειξη στους φίλους τους και στις κοπέλες τους. Σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία, τα ατυχήματα είναι πολύ σπανιότερα, γιατί οι τύποι είναι αρκετά πεπειραμένοι, και ατμίζουν με ακριβά μηχανικά μοντάκια και μπαταρίες που μπορούν να δώσουν ακόμα και συνεχόμενα 40Α ρεύμα για αρκετά δευτερόλεπτα. Τέτοιες μπαταρίες, όπως οι κίτρινες και μωβ IMREN κυκλοφορούν περισσότερο στην Αμερική, ενώ είναι δυσεύρετες στην Ευρώπη.

Τι ακριβώς σημαίνει 40Α ρεύμα; Σύμφωνα με τον νόμο του ohm, πολύ απλά ότι μπορείς να δώσεις σε μια πολύ χαμηλή αντίσταση όπως είναι τα 0,08Ω για συμμετοχή σε cloud chasing διαγωνισμό, 3,2V και 128W. Αυτό ακριβώς κάνουν οι τύποι στο παρακάτω βίντεο, μόνο που στο 1:40 ακούγονται να λένε ότι με αυτές τις μπαταρίες μπορείς να στήσεις αντίσταση ακόμα και στα 0,02Ω (!!!), πράγμα που είναι φυσικά εντελώς αδύνατον μια και θα απαιτούσε 125Α ρεύμα από την μπαταρία ακόμα και στα 2,5V, στοιχείο που δείχνει πόσο "ψυχικά διαταραγμένοι" είναι αυτοί οι τύποι. :flipout:

https://www.youtube.com/watch?t=40&v=ObjVK8-80ME

πολυ ωραια ολα αυτα , αλλα ο ατυχος τυπος παραπανω ουτε αντιστασεις εφτιαχνε, ουτε πολυ χαμηλες του τυπου 0.00001 ωμ.
Αν το προσεξατε aspire atlantis ειχε. Αν εβαλε βεβαια μηχανικο Mod (εγω προσωπικα απο τις φωτο δεν μπορω να βγαλω ακρη) και μπαταριες χωρις προστασια, ισως για αυτο εσκασε.

Σας τα ελεγα εγω, αυτα ειναι του διαβολου. Πεταξτε τα τα ρημαδια, τι τα θελετε. ?

Το μοντάκι φαίνεται όντως για μηχανικό Γιάννη, και ο ατμοποιητής μοιάζει πολύ με Ατλαντίδα. Φαίνεται σαν να είχε βάλει δύο μπαταρίες 18650 μέσα, και αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ, είναι ότι έσκασαν η μία ή και οι δύο μπαταρίες, το μοντ δεν άντεξε την πίεση των αερίων και χωρίστηκε στο σημείο που βιδώνουν τα δύο του τμήματα, με αποτέλεσμα το επάνω μέρος του μοντ μαζί με την Ατλαντίδα και τη μία μπαταρία να του καρφωθεί στο στόμα, ενώ το κάτω μέρος με την δεύτερη μπαταρία πρέπει να εκτοξεύτηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς τη μεριά του χεριού του.

Όλα αυτά είναι βέβαια απλώς εικασίες, κρίνοντας από τις εικόνες...

Re: Απάντηση: E - smoke...

πολυ ωραια ολα αυτα , αλλα ο ατυχος τυπος παραπανω ουτε αντιστασεις εφτιαχνε, ουτε πολυ χαμηλες του τυπου 0.00001 ωμ.
Αν το προσεξατε aspire atlantis ειχε. Αν εβαλε βεβαια μηχανικο Mod (εγω προσωπικα απο τις φωτο δεν μπορω να βγαλω ακρη) και μπαταριες χωρις προστασια, ισως για αυτο εσκασε.

Κυκλοφορεί και κεφαλή RBA για τον Atlantis.
Βέβαια πόσο μαϊμούδα ήταν ή όχι δεν το ξέρουμε. :p

Προςωπικα διαφωνώ. Με το μηχανικο παίρνεις και ρίσκο. Ξερεις οτι δεν εχεις προστασία, ξερεις οτι δεν μπορεις να ελέγξεις την αντίσταση (δυστυχώς ελάχιστοι εχουν συσκευή για να ελέγχουν τι αντίσταση εχουν φτιάξει και αν εχουν κανει κανενα βραχυκύκλωμα) ξερεις οτι υπαρχει μια πιθανότητα κάτι να πάει στραβά. Αφου το παίρνεις (και ειδικά κάτι κλώνους του κωλου) παιρνεις και ρίσκο.

Ε, όλο και κάποιο modάκι έχεις για να μετρήσεις την αντίσταση.
Ή τουλάχιστον ένα ωμόμετρο.
Δεν νομίζω ότι πάει κανείς στην τύχη.

Επιςης να σου θυμίσω πως όταν πήρες μηχανικο σου ειχα πει ¨Καλα καψιματα¨. Μετα απο λίγες μερες ήθελες να μου το κανεις δώρο γιατι ειχες κάψει το χέρι σου. Έφταιγε αποκλειςτικα ο επικίνδυνος χρήστης ή και το μοντακι (που επειδη μιλάμε και για κλωνο, θα πω κακής ποιότητας);

Μωρέ δεν με βολεύουν αυτά με το κουμπί από κάτω.
Είναι και μικρούλι το petit...
Είχα βάλει και τον Origen επάνω που σου βγάζει την πίστη να περάσεις το φυτίλι, ε, και βραχυκύκλωσε κάποια στιγμή και μου "ζέστανε" το δαχτυλάκι. :bigcry:

Να πω κάτι σχετικά με την αυτονομία των μπαταριών, τουλάχιστον για το δικό μου σετ:

3 μέρες ακριβώς, ήτοι 72 ώρες.
Την φόρτισα ενώ βρισκόταν περίπου στο 20-25%. Χθες το μεσημέρι που μιλήσαμε με τον Παναγιώτη, η ένδειξη έδειχνε ασυνήθιστα ψηλή (κοντά στο 80%). Τελικά (και ατμίζοντας λίγο παραπάνω από το μεσημέρι μέχρι το βραδάκι), η ένδειξη έπεσε απότομα και σταθεροποιήθηκε κατά τις 11-12 το βράδυ στο 20-25%.

Η χρήση που του έκανα είναι η εξής:

23watt για περίπου 15ml υγρό.

Φοβερή αυτονομία Γιάννη, ούτε του παπά μη το λές.

Υπολόγιζα το σετάκι να σου βγάζει ένα διήμερο με τον Subtank, αλλά από ότι φαίνεται τελικά, έχεις τρεις μέρες αυτονομία ακόμα κι αν παίζεις στα 30W και με φυσιολογικό άτμισμα μέχρι 5ml την ημέρα. :music-smiley-005:

Το ότι έπεσε απότομα η ένδειξη των μπαταριών, συνέβη απλά επειδή το iStick δεν διάβαζε σωστά τη φόρτισή τους. Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει αργότερα, μια και ήταν μόλις η πρώτη φορά που φορτίστηκαν οι δύο Samsung. Φοβερές μπαταρίες, πολύ καλό value for money.

Τις φόρτισες τελικά με το laptop; Και πόσες ώρες χρειάστηκαν;

Εμενα οι μωβ efest 18650 υστερα απο 8 μηνες εχουν μια αισθητη πτωση. Μαλλον καποια στιγμη πρεπει να παω προς αντικατασταση.
Αυτες οι samsung που λετε ποσα mAh ειναι. ?
Μεγαλυτερη χωρητικοτητα απο τις efest. ?
Ειναι και αυτες high drain. ?
Ποσο κοστιζουν και που τις βρισκουμε. ?
Ο χατζ τελικα πηρε μερεντα. ?

Lg 3000 mah 35a, ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή!

Συμφωνώ απολύτως. Οι LG HG2 μάλλον είναι η απόλυτη κορυφή στις μπαταρίες αυτή τη στιγμή. Μου έβγαλαν 15ml με τον TFV4 καρφωμένο στα 90W! :award:

Εμενα οι μωβ efest 18650 υστερα απο 8 μηνες εχουν μια αισθητη πτωση. Μαλλον καποια στιγμη πρεπει να παω προς αντικατασταση.
Αυτες οι samsung που λετε ποσα mAh ειναι. ?
Μεγαλυτερη χωρητικοτητα απο τις efest. ?
Ειναι και αυτες high drain. ?
Ποσο κοστιζουν και που τις βρισκουμε. ?
Ο χατζ τελικα πηρε μερεντα. ?

Γιάννη, καθυστερημένος όπως πάντα! Μόλις γύρισα από το CrazyVaper που τις έχει άμεσα διαθέσιμες, και τις Samsung 30Q αλλά και τις LG HG2. Για τα είκοσι ταπεινά βατάκια (πφφφφφ), που παίζεις εσύ, όποια από τις δύο και να πάρεις, το ίδιο κάνει... :flipout:

Α, κι ο Χασοδίκης δεν θα πάρει μερέντα τελικά, τις έχει πουλήσει όλες ο Κυριάκος. -bye-

Βογιατζερ

Ελεγα να αλλαξω και να παω σε κατι τετοιο.

http://gr.joyetech.com/set-ηλεκτρονικά-τσιγάρα/joyetech-evic-vt-kit.html

Αν οντως εχει διπλασια αυτονομια απο την efest των 2500mAh, ειναι και πιο δυνατο, ομορφο απο αυτο που εχω τωρα.
Νομιζω οτι εχει και πιο πολλα ml υγρου χωρητικοτητα.
Με τις κεφαλες δεν εχω καταλαβει ακομα τι παιζει (χατζηγεωργιου mode on) ιδιες ή καλυτερες απο την ατλαντιδα.
(και απο εισοδο αερα δεν εχω ψαξει ακομα τι παιζει για πνευμονικες και μη)

Τωρα, αυτοι οι ελεγχοι θερμοκρασιας που λεει οτι εχει δεν ξερω αν χρειαζονται, αλλα θυμηθηκα και τον αλλον που του εσκασε στα μουτρα τωρα. :Banane0:

Γιάννη, το eVic VT παίζει μόνο με έλεγχο θερμοκρασίας με τις μαμίσιες κεφαλές (σύρμα Ni-200 και τιτάνιο). Πιστεύω ότι θα πρέπει να το δοκιμάσεις πριν το αγοράσεις, για να δεις αν σου αρέσει ο έλεγχος θερμοκρασίας ή όχι.

Βέβαια, μπορείς να βάλεις όποιον άλλο ατμοποιητή θέλεις στο μοντάκι, και να παίζεις χωρίς έλεγχο θερμοκρασίας. Πήγαινε να ρίξεις μια ματιά στο θέμα του στο e-kapnisma, που είναι 64 σελίδες και βάλε! :flipout:

Μην τα περιμένετε όλα μασημένη τροφή, απλά δεν γίνεται αυτό... -bye-

Υ.Γ.: Τώρα που το θυμήθηκα, εσύ δεν έλεγες ότι θα σταματούσες το ηλεκτρονικό τσιγάρο εδώ και κάμποσους μήνες, τώρα μου θέλεις να αλλάξεις και σετάκι;! :flipout: