E - smoke...

Δεν είναι δύσκολο να κατασκευαστεί atomizer χωρίς φυτίλι. Φανταστείτε μια αντίσταση η οποία αφάπτεται της επιφάνειας της βάσης, με ένα λεπτό (πχ. 1mm) πυρίμαχο και μή αγώγιμο υλικό να παρεμβάλεται μεταξύ τους. Ας πούμε κεραμικό. Η ακόμα καλύτερα αν η επιφάνεια της βάσης είναι κεραμική. Το atomizer μπορεί να κατασκευαστεί έτσι, ώστε πάνω στην επιφάνεια αυτή, να κρατάει πάντα ένα ελάχιστο στρώμα υγρού. το οποίο θα διαβρέχει την αντίσταση. Ειδικά σε drippers θα είναι πανεύκολο (στην θεωρία πάντα...).

Στην πράξη πάντως στις λίγες απόπειρες που έχουν γίνει με κεραμικό "φυτίλι" τα πράγματα δεν πήγαν καλά....

Δεν υπάρχουν αξιόπιστα μαγαζιά, αλλά αξιόπιστα υγρά. :smile:

Συνήθως ξεκινάς παρτίδες με ένα μαγαζί της γειτονιάς σου και αγοράζεις από εκείνο συνέχεια.
Έτσι αποκτάς και μία σχέση πελατειακή, που ο άλλος για να μη σε χάσει θα σου κάνει και καμία καλύτερη τιμή, θα σου δώσει τσάμπα υγρά να δοκιμάσεις, κλπ κλπ.
Επέλεξε κάποιο που να έχει δείγματα υγρών να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις όμως!

Δεν υπάρχουν αξιόπιστα μαγαζιά, αλλά αξιόπιστα υγρά. :smile:

Συνήθως ξεκινάς παρτίδες με ένα μαγαζί της γειτονιάς σου και αγοράζεις από εκείνο συνέχεια.
Έτσι αποκτάς και μία σχέση πελατειακή, που ο άλλος για να μη σε χάσει θα σου κάνει και καμία καλύτερη τιμή, θα σου δώσει τσάμπα υγρά να δοκιμάσεις, κλπ κλπ.
Επέλεξε κάποιο που να έχει δείγματα υγρών να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις όμως!

φάνηκε η ασχετοσύνη Μιχάλη, Οκ, είμαι κάτοχος ενός Joyetech eGo One VT

Δεν το έχω υπ' όψιν Σίμο. :smile:
Σε υγρά πάντως μπορείς να δοκιμάσεις από τα φτηνά (Liqua, Atmos κλπ) μέχρι τα πιο ακριβά (Halcyon, Halo, Thenancara κλπ) και να βγάλεις ένα σετάκι ολοήμερου υγρού - ραχάτι. :p
Εγώ σε ολοήμερο έχω συνήθως κάποιο DIY, αλλά πάντα έχω και κάποιο καλό για να γουστάρω.

Σήμερα δοκιμάσαμε σε μένα με τον Μιχάλη (Tzimisce) το νέο του απόκτημα, το Koopor 60W TC. Το περάσαμε από πολλά εξαντλητικά τεστ, και το σκατούλι αποδείχτηκε λίρα εκατό. :grinning-smiley-043

Άψογα ρεύματα με Kanthal, ουσιαστικά επάνω στην αναφορά. Μετρούσαμε αρχικά την αντίσταση του κάθε ατμοποιητή στο ωμομετράκι μου, και μετά τσεκάραμε πόσο την διάβαζε το μοντάκι του Μιχάλη. Μετά, παρεμβάλλοντας το βολτομετράκι μου ανάμεσα στο μοντ και τον ατμοποιητή, τσεκάραμε την ακρίβεια του ρεύματος. Συνοπτικά:

α. Με ντρίπερ στημένο στα 0.33Ω, και ρύθμιση στα 60W, το μικρό Koopor μας έδινε 57 πραγματικά βατ.
β. Με τον Phenomenon στημένο στα 0.66Ω και ρύθμιση στα 40W, παίρναμε περίπου 39 πραγματικά βατ από το μοντάκι.

Μοναδική παραφωνία, ότι στο βολτόμετρο το μοντάκι δεν κρατούσε εντελώς σταθερό το ρεύμα του, αλλά το ανεβοκατέβαζε +/-0.1V. Πολύ μικρό το κακό.

Καλοάτμιστο Μιχάλη μου, το μοντάκι αλλά και όλες υπόλοιπες αγορές σου, σχεδόν ένας κουβάς πράγματα είναι.

Μήπως θα ήθελες να αναφέρουμε κιόλας από πού τα αγόρασες; :flipout:

Σήμερα δοκιμάσαμε σε μένα με τον Μιχάλη (Tzimisce) το νέο του απόκτημα, το Koopor 60W TC. Το περάσαμε από πολλά εξαντλητικά τεστ, και το σκατούλι αποδείχτηκε λίρα εκατό. :grinning-smiley-043

Άψογα ρεύματα με Kanthal, ουσιαστικά επάνω στην αναφορά. Μετρούσαμε αρχικά την αντίσταση του κάθε ατμοποιητή στο ωμομετράκι μου, και μετά τσεκάραμε πόσο την διάβαζε το μοντάκι του Μιχάλη. Μετά, παρεμβάλλοντας το βολτομετράκι μου ανάμεσα στο μοντ και τον ατμοποιητή, τσεκάραμε την ακρίβεια του ρεύματος. Συνοπτικά:

α. Με ντρίπερ στημένο στα 0.33Ω, και ρύθμιση στα 60W, το μικρό Koopor μας έδινε 57 πραγματικά βατ.
β. Με τον Phenomenon στημένο στα 0.66Ω και ρύθμιση στα 40W, παίρναμε περίπου 39 πραγματικά βατ από το μοντάκι.

Μοναδική παραφωνία, ότι στο βολτόμετρο το μοντάκι δεν κρατούσε εντελώς σταθερό το ρεύμα του, αλλά το ανεβοκατέβαζε +/-0.1V. Πολύ μικρό το κακό.

Καλοάτμιστο Μιχάλη μου, το μοντάκι αλλά και όλες υπόλοιπες αγορές σου, σχεδόν ένας κουβάς πράγματα είναι.

Μήπως θα ήθελες να αναφέρουμε κιόλας από πού τα αγόρασες; :flipout:

Να τα πεταξεις τα οργανα μετρησης σου.
Το μοντακι το δοκιμασε ο μιχαλης εκει που τρωγαμε παρεα εγω , αυτος, ο χατζ και οι υπολοιποι της παρεας οπου ειχαμε παει στην εκθεση του ηχου.
Ο Μιχαλης συγκρινοντας το με ενα pioneer που ειχε, διαπιστωσε οτι η γευση ή η γενικοτερη συμπεριφορα του koopor ηταν υποτονικη.
Και για του λογου το αληθες, εδωσε και στον χατζ να δοκιμασει και εκεινος επιβεβαιωσε το ιδιο πραγμα, κατοπιν ενδελεχους ελεγχου.
Μου εδωσαν και εμενα να δοκιμασω, αλλα οτι ειχα χτυπησει τυροκαυτερη και δεν καταλαβα τιποτα. :flipout:

Πρακτικά το coopor στρώνεται.
Είναι που δεν στρώνονται τα ηλεκτρονικά... :flipout:
Το πρώτο μισάωρο ήταν για επιστροφή ή/και πέταμα.
Σιγά σιγά άρχισε να δίνει.

Στα θετικά η τιμή του, το φινίρισμα, το ότι είναι TC.
Στα αρνητικά, ότι είναι σαν κουδουνίστρα. Το power κουδουνίζει σαν τρελό και το πορτάκι παίζει όταν το κρατάς στο χέρι. :p
Σίγουρα σε wattage mode δεν συγκρίνεται με το IPV.
Βέβαια, το IPV mini είναι εγγύηση, αν και με προβλήματα στο φινίρισμα.
Σε σύγκριση με το D2 που θεωρείται ανώτερο σε πλακέτα, δεν υπήρξε καμία διαφορά.
Μέχρι που σήκωσε και τον TFV4, πράγμα που το coopor δεν ονειρεύτηκε καν.

Να τα πεταξεις τα οργανα μετρησης σου.
Το μοντακι το δοκιμασε ο μιχαλης εκει που τρωγαμε παρεα εγω , αυτος, ο χατζ και οι υπολοιποι της παρεας οπου ειχαμε παει στην εκθεση του ηχου.
Ο Μιχαλης συγκρινοντας το με ενα pioneer που ειχε, διαπιστωσε οτι η γευση ή η γενικοτερη συμπεριφορα του koopor ηταν υποτονικη.

Ναι, καλά. Το τσεκάραμε και το IPV του Μιχάλη με το βολτόμετρο, μην ανησυχείς. Και στους δύο ατμοποιητές το IPV έδινε παραπάνω ρεύμα από την αναφορά, γι' αυτό το Koopor που είναι ουσιαστικά ακριβέστατο, του φάνηκε υποτονικό. :flipout:

Α μαλιστα αρα εκει οφειλοταν.
Μεγαλη η διαφορα. ? Να ξερουμε να μην πουσαρουμε στα ορια τις αντιστασεις οσοι εχουμε τα pioneer

Μέχρι που σήκωσε και τον TFV4, πράγμα που το coopor δεν ονειρεύτηκε καν.

Απόλυτα λογικό. Μην ξεχνάς ότι ο TFV4 φορούσε την εξαπλή κεφαλή των 0.4Ω. Με το Koopor λοιπόν τερματισμένο στα 60W, έδινε κάπου 57W πραγματικά στον TFV4, που είναι λίγα για τη συγκεκριμένη κεφαλή, λογικό που το άτμισμα ήταν λίγο υποτονικό.

Αντίθετα με το IPV τερματισμένο στα 70W, έδινε κάπου 75W πραγματικά στον TFV4, με αποτέλεσμα το άτμισμα να είναι μια χαρά στη συγκεκριμένη κεφαλή, μια και στα 80W έχει το sweet spot.

Μη ζητάς λοιπόν από το Κουποράκι πράγματα που δεν μπορεί να κάνει. Αν βάζαμε και στο IPV σου τον TFV4 με την τετραπλή κεφαλή των 0.15Ω που παιζει στα 100-110W, θα έβλεπες τι πάει να πει υποτονικό άτμισμα... :flipout:

Άσε που δεν κατεβαίνει τόσο χαμηλά ούτε το IPV σου, σιγά μην μπορεί να ταίσει αντίσταση στα 0.15Ω.

Α μαλιστα αρα εκει οφειλοταν.
Μεγαλη η διαφορα. ? Να ξερουμε να μην πουσαρουμε στα ορια τις αντιστασεις οσοι εχουμε τα pioneer

Κάπου στα 4 έως 5W παραπάνω ρεύμα έδινε το IPV του Μιχάλη, στην περιοχή ανάμεσα στα 60W-70W...

Για το φυτιλι το καταλαβαινω.

Τα λοιπα εξαρτηματα (συρματακι πχ, ή και το υλικο της ολης κατασκευης) ειχα καταλαβει οτι επηρεαζουν την γευση επισης (?)

Και για να απαντήσω ξανά σε αυτή την ερώτηση...
Όχι δηλαδή, πρέπει να το επαναφέρω γιατί έγινε κάτι τρελό!
Kayfun στημένος με dual coil kanthal στα 0,8Ω, βαμβάκι fiber freaks No 1.
Παίρνω προχθές ένα honeybrew του Danlucas να δοκιμάσω.
Περιμένω τον συνδυασμό καρύδα - αχλάδι - μέλι που είχα δοκιμάσει και στον Γιάννη.
12W, 14W, τσιγαρίσιες τζούρες...
Μέλι με καρύδα και σύκο.
20W, άρχισε να παίρνει τα απάνω του.
Πνευμονικές, καρύδα σύκο μέλι γιασεμί!
Μπα πανάθεμά σε, κολόνια μου έδωσε ο φούστης!
Βρε καλό μου; Βρε χρυσό μου; Εκεί αυτό! Τίγκα στο σύκο και όταν το ανέβαζα σε watt, πάρε και ένα γιασεμί στη μάπα να σου βρίσκεται.
Μπούκωσα λέω, πάρε γυναίκα να δοκιμάσεις. "Αχλάδι με μέλι είναι" της λέω, μήπως και την αυθυποβάλλω.
"Το αχλάδι που το είδες μωρέ; Σύκο με μέλι είναι! Γλυκό του κουταλιού σου δώσανε! Και στο δωμάτιο μυρίζει σαν γιασεμί!"

Το παίρνω και εχθές στον Βογιατζάκη, "Να ρε! Δοκίμασε να δεις άρωμα ο kayfun! Το honeybrew έχω μέσα!"
Τζούρα μία, τζούρα δύο, "Ποιο honeybrew ρε; Αυτό δεν έχει μέσα αχλάδι! Σύκο μυρίζει!"
Βρε νάναι ο Kayfun; Σε kayfun το έχει ατμίσει.
Βρε νάναι το kanthal; Με kanthal είναι στημένος ο kayfun του Βογιατζάκη.
Βλέπαμε σαν τους βλάκες τους κώλους των ατμοποιητών μήπως και δούμε διαφορά.

Πήρα και nakamichi να στήσω τον δικό μου να γελάσουμε.
Σίγουρα θα έχει και δεύτερο επεισόδιο το "Φρουτοπία - Αναζητώντας το μήλο του honeybrew".