ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ
AVClub Enthusiast
- 17 June 2006
- 1,235
Το θεμα ειναι οτι εγω δεν θελω να κανω τον δρακο που βγαζει καπνα απο το στομα αλλα να απολαμβανω το ατμισμα.
Σωκράτη μου, θεωρώ ότι είσαι απλά προσκολημμένος σε στερεότυπα του παρελθόντος. Όπως κι εσύ, ξεκίνησα το άτμισμα τον Απρίλιο του 2014 με μπαταριούλες eGo των 650 mAh και CE5 ατμοποιητές στα 5-6 βστάκια. Συνέχισα με Gemini, Ναυτίλους και Kayfun Lite Plus για κάμποσο καιρό στα 8-10 βατάκια. Σήμερα οποιοδήποτε άτμισμα κάτω από τα 20W μου φαίνεται ουσιαστικά ανύπαρκτο και εντελώς υποτονικό, άγευστο και άχρωμο, σαν ανάλατο φαγητό. Όσες φορές συναντιέμαι με τον Τζιμίσκουλα και ατμίζω από τα δικά του στησίματα, είναι λες και εισπνέω και εκπνέω αέρα κοπανιστό με κάποια υποψία αρώματος!

Όταν πρωτοπαρουσίασα στο e-kapnisma τον Aspire Atlantis τον Δεκέμβριο του 2014, τον πρώτο ουσιαστικά εργοστασιακό ατμοποιητή για πνευμονικές που προσπαθούσε να μπει στα χωράφια των ντρίπερς με την αντίσταση στα 0.5Ω, εισέπραττα σχόλια του τύπου "Επικίνδυνος", "στα όρια του βραχυκυκλώματος" κτλ. Σήμερα ο Atlantis δεν θεωρείται καν ατμοποιητής για σοβαρή πνευμονική τζούρα, ούτε και αεράτος αρκετά, όταν κυκλοφορούν κτήνη σαν τον TFV4. Τα πράγματα στο η.τ. εξελίσσονται με τη ταχύτητα του φωτός.
Το να υποστηρίζεις ότι οι αεράτοι ατμοποιητές με τα μεγάλα ντουμάνια δεν δίνουν καλή γεύση, απορρίπτεται και καταρρέει από μόνο του, εάν σκεφτείς ότι για κάμποσα χρόνια μακράν οι καλύτεροι ατμοποιητές στη γεύση θεωρούνταν οι ντρίπερς, που είναι κατά κανόνα πολύ αεράτοι και χρειάζονται αρκετές δεκάδες βατ παραπάνω από αυτά που ατμίζεις εσύ. Αν ξαναβρεθούμε από κοντά, μπορούμε να στήσουμε όποιο υγρό θέλεις εσύ, και να το συγκρίνουμε αποκλειστικά στη γεύση, σε έναν δικό σου ατμοποιητή, ενώ εγώ θα το βάλω στην R3 του TFV4, την τριπλή επισκευάσιμη Clapton κεφαλή στα 0.16Ω και στα 75W.
Tο ζήτημα είναι να μην έχουμε μόνο τη δική μου και τη δική σου άποψη, αλλά να μαζευτούμε καμιά δεκαριά για να έχουμε περισσότερες γνώμες...