E - smoke...

Το θεμα ειναι οτι εγω δεν θελω να κανω τον δρακο που βγαζει καπνα απο το στομα αλλα να απολαμβανω το ατμισμα.

Σωκράτη μου, θεωρώ ότι είσαι απλά προσκολημμένος σε στερεότυπα του παρελθόντος. Όπως κι εσύ, ξεκίνησα το άτμισμα τον Απρίλιο του 2014 με μπαταριούλες eGo των 650 mAh και CE5 ατμοποιητές στα 5-6 βστάκια. Συνέχισα με Gemini, Ναυτίλους και Kayfun Lite Plus για κάμποσο καιρό στα 8-10 βατάκια. Σήμερα οποιοδήποτε άτμισμα κάτω από τα 20W μου φαίνεται ουσιαστικά ανύπαρκτο και εντελώς υποτονικό, άγευστο και άχρωμο, σαν ανάλατο φαγητό. Όσες φορές συναντιέμαι με τον Τζιμίσκουλα και ατμίζω από τα δικά του στησίματα, είναι λες και εισπνέω και εκπνέω αέρα κοπανιστό με κάποια υποψία αρώματος! :flipout:

Όταν πρωτοπαρουσίασα στο e-kapnisma τον Aspire Atlantis τον Δεκέμβριο του 2014, τον πρώτο ουσιαστικά εργοστασιακό ατμοποιητή για πνευμονικές που προσπαθούσε να μπει στα χωράφια των ντρίπερς με την αντίσταση στα 0.5Ω, εισέπραττα σχόλια του τύπου "Επικίνδυνος", "στα όρια του βραχυκυκλώματος" κτλ. Σήμερα ο Atlantis δεν θεωρείται καν ατμοποιητής για σοβαρή πνευμονική τζούρα, ούτε και αεράτος αρκετά, όταν κυκλοφορούν κτήνη σαν τον TFV4. Τα πράγματα στο η.τ. εξελίσσονται με τη ταχύτητα του φωτός.

Το να υποστηρίζεις ότι οι αεράτοι ατμοποιητές με τα μεγάλα ντουμάνια δεν δίνουν καλή γεύση, απορρίπτεται και καταρρέει από μόνο του, εάν σκεφτείς ότι για κάμποσα χρόνια μακράν οι καλύτεροι ατμοποιητές στη γεύση θεωρούνταν οι ντρίπερς, που είναι κατά κανόνα πολύ αεράτοι και χρειάζονται αρκετές δεκάδες βατ παραπάνω από αυτά που ατμίζεις εσύ. Αν ξαναβρεθούμε από κοντά, μπορούμε να στήσουμε όποιο υγρό θέλεις εσύ, και να το συγκρίνουμε αποκλειστικά στη γεύση, σε έναν δικό σου ατμοποιητή, ενώ εγώ θα το βάλω στην R3 του TFV4, την τριπλή επισκευάσιμη Clapton κεφαλή στα 0.16Ω και στα 75W.

Tο ζήτημα είναι να μην έχουμε μόνο τη δική μου και τη δική σου άποψη, αλλά να μαζευτούμε καμιά δεκαριά για να έχουμε περισσότερες γνώμες...

Ο Τζιμισκουλας τώρα θα το παίζει γκουρού του ατμισματος. Πήρε προβαρι.:flipout:
Ποιος Κουλος αγοράζει προβαρι σημερα....:flipout:

Σωκράτη μου, θεωρώ ότι είσαι απλά προσκολημμένος σε στερεότυπα του παρελθόντος. Όπως κι εσύ, ξεκίνησα το άτμισμα τον Απρίλιο του 2014 με μπαταριούλες eGo των 650 mAh και CE5 ατμοποιητές στα 5-6 βστάκια. Συνέχισα με Gemini, Ναυτίλους και Kayfun Lite Plus για κάμποσο καιρό στα 8-10 βατάκια. Σήμερα οποιοδήποτε άτμισμα κάτω από τα 20W μου φαίνεται ουσιαστικά ανύπαρκτο και εντελώς υποτονικό, άγευστο και άχρωμο, σαν ανάλατο φαγητό. Όσες φορές συναντιέμαι με τον Τζιμίσκουλα και ατμίζω από τα δικά του στησίματα, είναι λες και εισπνέω και εκπνέω αέρα κοπανιστό με κάποια υποψία αρώματος! :flipout:

Όταν πρωτοπαρουσίασα στο e-kapnisma τον Aspire Atlantis τον Δεκέμβριο του 2014, τον πρώτο ουσιαστικά εργοστασιακό ατμοποιητή για πνευμονικές που προσπαθούσε να μπει στα χωράφια των ντρίπερς με την αντίσταση στα 0.5Ω, εισέπραττα σχόλια του τύπου "Επικίνδυνος", "στα όρια του βραχυκυκλώματος" κτλ. Σήμερα ο Atlantis δεν θεωρείται καν ατμοποιητής για σοβαρή πνευμονική τζούρα, ούτε και αεράτος αρκετά, όταν κυκλοφορούν κτήνη σαν τον TFV4. Τα πράγματα στο η.τ. εξελίσσονται με τη ταχύτητα του φωτός.

Το να υποστηρίζεις ότι οι αεράτοι ατμοποιητές με τα μεγάλα ντουμάνια δεν δίνουν καλή γεύση, απορρίπτεται και καταρρέει από μόνο του, εάν σκεφτείς ότι για κάμποσα χρόνια μακράν οι καλύτεροι ατμοποιητές στη γεύση θεωρούνταν οι ντρίπερς, που είναι κατά κανόνα πολύ αεράτοι και χρειάζονται αρκετές δεκάδες βατ παραπάνω από αυτά που ατμίζεις εσύ. Αν ξαναβρεθούμε από κοντά, μπορούμε να στήσουμε όποιο υγρό θέλεις εσύ, και να το συγκρίνουμε αποκλειστικά στη γεύση, σε έναν δικό σου ατμοποιητή, ενώ εγώ θα το βάλω στην R3 του TFV4, την τριπλή επισκευάσιμη Clapton κεφαλή στα 0.16Ω και στα 75W.

Tο ζήτημα είναι να μην έχουμε μόνο τη δική μου και τη δική σου άποψη, αλλά να μαζευτούμε καμιά δεκαριά για να έχουμε περισσότερες γνώμες...

Να ξεκινήσω από το ότι άτμισα για πρώτη φορά το 2012.
Σίγουρα δεν το έχω κάνει χόμπυ,δεν έχω εντρυφήσει στο σπορ όσο εσύ και ακόμα πιο σίγουρα,δεν έχω κάνει παρουσίαση στο e-kapnisma.
Αν ήμουν προσκολημμενος σε στερεότυπα του παρελθόντος,θα είχα μεινει στο πρώτο μου ηλεκτρονικό τσιγάρο ή στις μπαταριούλες eGo των 650μAh.
Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο,αφού διαβάζοντάς σας έχω αγοράσει ένα κάρο μπαταρίες και ατμοποιητές χωρίς βέβαια να έχω πέσει-ευτυχώς-θύμα του marketing και των παρουσιάσεων στο e-kapnisma,για να αγοράσω ατμοποιητές των +100 ή δεν ξέρω κι εγώ πόσο παραπάνω ευρώ.
Έγραψα ότι έχοντας παρακολουθήσει μέχρι ενός σημείου την εξέλιξη του ηλεκτρονικού τσιγάρου,
α.δεν απολαμβάνω γεύση και προσθέτω σήμερα
β.οι σημερινοί ατμοποιητές μου καίνε τα χείλια και την γλώσσα.
Κλείνω λέγοντας ότι ο σκοπός μου δεν είναι να πείσω εσένα να σταματήσεις να αγοράζεις ότι αγοράζεις.Αφού εσένα σε ικανοποιούν,εμένα δεν μου πέφτει λόγος.
Έγραψα την εμπειρία μου σε ότι έχω δοκιμάσει από το 2012 μέχρι σήμερα και δυστυχώς,οι σημερινοί ατμοποιητές μου δίνουν μόνο ντουμάνι,καμενα χείλια/γλώσσα με ελάχιστη γεύση.

Re: Απάντηση: E - smoke...

Ποιος Κουλος αγοράζει προβαρι σημερα....:flipout:

Όποιος ξέρει τι θέλει και δεν είναι κάγκουρας... :eviltongue:
Τα 40 Wattάκια του δεν τα πλησιάζω καν.

Δηλαδή εγω με p3 και radius είμαι θεοκουλος.
Ελεήστε...
Από ότι κατάλαβα αν έχεις δοκιμάσει provari δεν πας σε κάτι άλλο... :p
Πολύ λιτό όμως βρε παιδί μου στο μενού του...
Και δεν δείχνει και τα volt!

Σωκράτη θα πρέπει να τα πούμε κάποια στιγμή από κοντά.
Να δοκιμάσεις και να αποφασίσεις μόνος σου.
Γιατί αυτά είναι γούστα και δύσκολα μπορεί να σε καθοδηγήσει κάποιος, εκτός από τα κλασσικά στερεότυπα. :smile:

Βιογραφικο σημειωμα

Δεν διαφωνώ καθόλου, άλλωστε η πορεία μου στο ητ ειναι εντελώς μοναχική και στηρίζομαι κυρίως σε προτάσεις πωλητών που άλλοτε μου βγαίνουν σε καλό και άλλοτε οχι.
Το ξεκινησα για λίγες μέρες το 2012 με τις τότε συσκευές και γεύσεις και το αποτέλεσμα ήταν παταγώδης αποτυχία. Το Μάρτιο του 2015 ξαναπροσπαθησα με ένα istick20 & gsair και σε λίγες μέρες έπαψε να με ικανοποιεί. Πήρα ναυτιλο και το πράγμα βελτιώθηκε λίγο.
Στη συνέχεια διάβασα ποσό καλός χρυσός και Άγιος ήταν ο kanger subtank mini και είπα να τον τσιμπήσω για να χαρω "γεύση" πανάθεμά με. Έλα όμως που μου είπαν οτι το I stick 20 θα λιώσει με δαυτον και μου πρότειναν το istick40 που ειναι σούπερ ντουπερ μηχάνημα. Το δικό μου βγήκε ελαττωματικό, το κουμπί αποκρινόταν όποτε ήθελε εκείνο και το χειρότερο, μετά απο δυο επισκέψεις στο κατάστημα που τον πήρα δεν αναγνώριζαν κανένα ελάττωμα και τον έβρισκαν να δουλεύει μια χαρά.
Έτσι οπως πήρα τους δρόμους απελπισμένος απο την κακούργα κενωνια έπεσα στο καταςτημα ******* που μου πρότεινε ένα συνδυασμό προβαρι με καυφουν λαιτ και τότε είδα το φως το αληθινον. Η τιμή με πόνεσε αλλα το αποτελεςμα μου άρεσε, έτσι μπήκα στο κλαμπ. Ακολούθησε ένας καυφουν v4 που όσο τον παρεξήγησα στην αρχή τόσο πολύτιμος μου φάνηκε στη συνέχεια. Στη συνέχεια, επηρεασμένος απο τα διθυραμβικά σχόλια για τον φαινόμενο τόν αγόρασα αλλα οι προσδοκίες μου δεν επαληθεύτηκαν. Έξι στα δέκα στησίματα εχουν διαρροές και η γεύση δεν ειναι αυτή που διάβασα στο e-kapnisma, πράγμα που με κάνει να φαντάζομαι πως εκεί μέσα υπάρχουν πολλά παπαγαλάκια. Ακολούθησε βελτίωση των καυφουν απο steam tuners και μετέπειτα αγορές Provari radius, square rs, vaponaute zephyr και ενός dripper. Ξέχασα να πω και για μια Σοφια που πήρα στο ενδιάμεσο.
Απο υγρά, μόνο ετοιματζίδικα.

Ξεχασα να αναφέρω ενα yhi sx mini με έλεγχο θερμοκρασίας που χρησιμοποίησα ελάχιστα γιατί δεν βρήκα αξιόλογη βελτίωση στη γεύση, άσε που το βάρος του ειναι μεγάλο και προτιμώ να κουβαλάω το πρόβατο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Last edited:
Αν έχεις ακόμη τον φαινόμενο, βρισκόμαστε να σου κάνω ένα στήσιμο να δεις τι εννοούν. :smile:

Τον εχω και τον χρησιμοποιώ αλλα ποτέ έξω απο το σπιτι ή το γραφείο.
Βρισκόμαστε όποτε μπορούμε μετά χαράς.

Χαιρετω την ντουμανιασμενη παρεα! Νεος χρηστης του ηλεκτρονικου τσιγαρου. Ξεκινησα πριν απο περιπου 8 μηνες με ενα Nobacco EPSILON 650. Το αποτελεσμα ηταν απογοητευτικο και το παρατησα μετα απο 2 μερες χρησης.

Πριν λιγες μερες ειπα να κανω αλλη μια προσπαθεια και αγορασα ενα Nobacco MAS30. Για δοχειακι που μπαινει το υγρο, πηρα ενα που λεγεται Nobacco Ostria. Η εμπειρια με αυτα ειναι πολυ καλυτερη απο το πρωτο. Ξεκινησα απο τα 5W και σιγα σιγα ανεβαινα. Προς το παρον με ικανοποιει στα 12W. Φτανει μεχρι τα 30.

Οπως ειναι φυσικο, ως νεος χρηστης εχω αρκετες αποριες.
1 - Αλλαγη της αντιστασης καθε ποτε θελουν? Το καταλαβαινω με καποιον τροπο οταν ειναι στα τελειωματα της? Η να την αφηνω να καιγεται?
2 - Το δοχειακι που βαζεις το υγρο (Τανκ λεγονται αυτα?) πλενεται με νερο αν βγαλω την αντισταση? Ρωταω γιατι αν θελησω να δοκιμασω καποιο καινουριο υγρο, να μην υπαρχουν υπολλειματα απο το παλιο.
3 - Μαζι με αυτα πηρα και 2 διαφορετικα υγρα. Διαβασα στις ετικετες που εχουν οτι τα υγρα ειναι τοξικα κ να μην ερχονται σε επαφη με το δερμα. Τι το τοξικο εχουν μεσα ρε παιδια? Με ανησυχησε κ το γεγονος οτι ο μαγαζατορας μου ειπε μια περιπτωση που μπορει να πας να ατμισεις και να ερθει το υγρο στο στομα, αλλα δεν θυμαμαι ποτε γινεται αυτο. Αμα γινει αυτο τι κανουμε? Παιζει να παθουμε και τιποτα?
4 - Τελευταια ερωτηση για πρωτο ποστ, να μην σας ζαλιζω και πολυ. Υπαρχει κανα γνωστο ηλεκτρονικο καταστημα για αγορες υγρων , ανταλλακτικων κτλ απο Ελλαδα? Για εξωτερικο ξερω το fasttech , δεν ξερω αλλα.

Αυτα προς το παρων παιδες! Ευχαριστω προκαταβολικα!

Χαιρετω την ντουμανιασμενη παρεα!

Καλώς τον.
Λοιπόν...

1) Αλλαγή της αντίστασης θέλεις κάθε φορά που νοιώθεις ότι πέφτει η απόδοση.
Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας, εσύ θα τον βρεις μόνος σου.
Εξαρτάται από τα watt που ατμίζεις, πόσα ml ατμίζεις την ημέρα, πόσο καθαρό είναι το υγρό που κάνεις και άλλους παράγοντες που σε κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικοί.
Ένας μέσος όρος είναι π.χ. τα πόσα ml ατμίζεις. Κάπου στα 30 καλό είναι να αλλάζεις μία αντίσταση.

2) Ναι. Αλλά θέλει καλό στέγνωμα για να μη σου κάνει σκασίματα όταν ατμίζεις.

3) Η νικοτίνη. Με το να σου έρθει στο στόμα μία σταγόνα δεν θα πάθεις τίποτα. Αν πιεις όμως το 10άμελο θα μαστουρώσεις τόσο όσο αν έκανες 2-3 πακέτα τσιγάρα μέσα σε μισό λεπτό.

4) Υπάρχουν πολλά. Δεν τα αναφέρω γιατί σίγουρα θα ξεχάσω κάποια.
Ψάξε στο google για "ηλεκτρονικό τσιγάρο" και θα βρεις πάρα πολλά.

Κόλλησα με το Milk & Honey της Cosmic Fog αλλά είναι πανάκριβο (22-25 τα 30ml).
Υπάρχει κανένα παραπλήσιο υγρό αλλά σε λογική τιμή;

Πολύ ακριβό για cosmic fog!
Προσπάθησε να προσδιορίσεις τη γεύση και να πάρεις αρώματα να το στήσεις.
Σίγουρα δεν θα χαλούσα 10 ευρώ την ημέρα για υγρό...

Καλώς τον.
Λοιπόν...

1) Αλλαγή της αντίστασης θέλεις κάθε φορά που νοιώθεις ότι πέφτει η απόδοση.
Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας, εσύ θα τον βρεις μόνος σου.
Εξαρτάται από τα watt που ατμίζεις, πόσα ml ατμίζεις την ημέρα, πόσο καθαρό είναι το υγρό που κάνεις και άλλους παράγοντες που σε κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικοί.
Ένας μέσος όρος είναι π.χ. τα πόσα ml ατμίζεις. Κάπου στα 30 καλό είναι να αλλάζεις μία αντίσταση.

2) Ναι. Αλλά θέλει καλό στέγνωμα για να μη σου κάνει σκασίματα όταν ατμίζεις.

3) Η νικοτίνη. Με το να σου έρθει στο στόμα μία σταγόνα δεν θα πάθεις τίποτα. Αν πιεις όμως το 10άμελο θα μαστουρώσεις τόσο όσο αν έκανες 2-3 πακέτα τσιγάρα μέσα σε μισό λεπτό.

4) Υπάρχουν πολλά. Δεν τα αναφέρω γιατί σίγουρα θα ξεχάσω κάποια.
Ψάξε στο google για "ηλεκτρονικό τσιγάρο" και θα βρεις πάρα πολλά.

Πολύ ακριβό για cosmic fog!
Προσπάθησε να προσδιορίσεις τη γεύση και να πάρεις αρώματα να το στήσεις.
Σίγουρα δεν θα χαλούσα 10 ευρώ την ημέρα για υγρό...

Καλως σας βρηκα παιδια. Ευχαριστω για τις απαντησεις. Αρκετες αποριες μου λυθηκαν. Θα σταθω μονο στο θεμα με την αντισταση.
Αν ας πουμε δεν καταλαβω ποτε ειναι στα τελειωματα της κ δεν την αλλαξω προληπτικα και την "καψω" την ωρα που ατμιζω, θα εχω καποιο θεμα? Παιζει να γινει κανα μπαμ η απλα θα κανει κανα τσαφ και θα σταματησει να δουλευει? Δεν ξερω αν ακουγονται χαζα αυτα, απλα δεν ξερω καθολου απο αυτα και ρωταω για να ειμαι προετοιμασμενος!

Απάντηση: Re: E - smoke...

Καλως σας βρηκα παιδια. Ευχαριστω για τις απαντησεις. Αρκετες αποριες μου λυθηκαν. Θα σταθω μονο στο θεμα με την αντισταση.
Αν ας πουμε δεν καταλαβω ποτε ειναι στα τελειωματα της κ δεν την αλλαξω προληπτικα και την "καψω" την ωρα που ατμιζω, θα εχω καποιο θεμα? Παιζει να γινει κανα μπαμ η απλα θα κανει κανα τσαφ και θα σταματησει να δουλευει? Δεν ξερω αν ακουγονται χαζα αυτα, απλα δεν ξερω καθολου απο αυτα και ρωταω για να ειμαι προετοιμασμενος!
Αναλογα τον ατμοποιητη/αντισταση (μαρκες μοντελα μικρες, μεγαλες κλπ) μπορει να συμβουν διαφορα, οχι παντα με την ιδια ενταση η χρονικη σειρα. Π.χ.:
Θα εχεις την αισθηση καμενης τζουρας ή καποιας παρομοιας αισθησης γευση και οσμη σαν καρβουνιασμενο.
Θα εχεις στομωμα. Θα ρουφας και θα νιωθεις οτι καποιος σου εχει μειωσει την εισαγωγη αερα.
Τα δυο παραπανω ειναι οι βασικες παρενεργιες που προκαλουνται απο γηρανση του φυτιλιου/αντιστασης, ειτε γιατι γεμισε μακα απο τα καταλοιπα ή τραβηξες κατα λαθος τζουρα χωρις υγρο και αρπαξε το φυτιλι κλπ.

Το ποσο συντομα και με τι σειρα θα συμβει κατι απο τα παραπανω εξαρταται απο διαφορους παραγοντες. Απλα σε αυτα δινεις βαση και οταν τα νιωσεις σε εντονο βαθμο οπου δυσανασχετεις, αλλαζεις αντισταση.
Για παραδειγμα στις δικες μου αντιστασεις πρωτα ερχεται το στομωμα που με κουραζει στις εισπνοες. Καμενο σχεδον ποτε, εχω αλλαξει ηδη απο το στομωμα που εχει προκυψει ηδη.

Μην φοβασαι για ανατιναξεις κλπ

Εγώ άλλαξα στις 12 ημέρες.
Κατάλαβα διαφορά με την καινουργια, όχι όμως κάτι το τραγικό.
Αυτό σημαίνει ότι είχε ζωή ακόμα.
Παίζω χαμηλά σε watt και δεν ξεπερναω τα 3 - 3.5 ml την ημέρα για την ώρα.
Είμαι γύρω στο 20 ήμερο με το ηλ. τσιγάρο.

^^ Μερσι κυριοι!
Δυο τρεις μερες το εχω και το δουλευω, οποτε ειναι νωρις ακομα. Και ειμαι λιγο ασχετος με αυτα. Βεβαια παρακολουθουσα και το θεμα εδω και αρκετο καιρο και εχω αρχισει καπως να μπαινω στο νοημα.

Πιο πολυ με φοβιζαν ανατιναξεις κτλ χαχαχαχαχαχαχα! Θενκς παιδια.

Αφού δεν έχει ανατιναχτεί ακόμη ο Βογιατζάκης που παίζει στα 200 Watt εσύ δεν έχεις τέτοια θέματα.
Αν και έχει καιρό να γράψει στο νήμα... :chinscratch:
Παναγιώτη;