E - smoke...

Παιδιά πήγα και τα "ακούμπησα" πάλι.. :grinning-smiley-043
Πήγα το μεσημέρι στην ατμομηχανή (δουλεύει το ανιψάκι μου εκεί και δεν είχα πάει ποτέ) και πήρα 6 αρώματα και μια βάση. Eν αναμονή εκτενών δοκιμών μπας και βγάλουμε κανα λαυράκι...
Πήρα
mandarine
nutacco
nocciola
caramela
cream
canela
και μια βάση mist atmos lab (βασικά όλα είναι atmos lab)

Το θέμα είναι ότι επιτέλους μπόρεσα και δοκίμασα υγρά σαν άνθρωπος!νέμεσις μοντ με νεμεσις ντρίπερ ατμοποιητή στα 15w για δοκιμαστικά μόντ έχουν οι άνθρωποι...τους βγάζω το καπέλο...
(μετά άτμιζα με το evic μου και τον subtank και δυσανασχετούσα...)

Δοκίμασα αρκετά υγρά και μάλιστα με συνδυασμούς, πάνω στην κρέμα για παράδειγμα, έριχνα δυο σταγόνες φουντούκι και άτμιζα, μετά αλλαγή βαμβάκι και δώσε άλλον συνδυασμό.
Δεν κρατιέμαι να ξεκινήσω δοκιμές στο δικό μου ατμός λάμπ.. :grinning-smiley-043

ξετρελάθηκα με την καραμέλα (είχα φάει μεγάλη φόλα από την καραμέλα της flavor art), πραγματική καραμέλα βουτύρου, επιτέλους!
Το μανταρίνι είναι σαν κόβεις μανταρίνι από το δέντρο και να το τρώς γιαυτό το τσάκωσα, αλλιώς δεν είμαι φάν..
τα υπόλοιπα που πήρα μου άρεσαν...άλλα δεν τα θυμάμαι.. (φουντούκι με σοκολάτα νομίζω το ένα ή κάτι τέτοιο) :flipout:

Πλέον το ράφι που χρησιμοποιώ για τα υγρά μου δεν χωράει άλλα, θα πρέπει να δημιουργήσω νέο χώρο..

(πάντως αυτοί οι ντρίπερ ατμίζουν πολύ καλά ρε παιδιά...δεν το περίμενα...)

Σχετικά με την πώληση βάσης από τα καταστήματα ηλεκτρονικού τσιγάρου, ξέρετε κάτι για επερχόμενη απαγόρευσή της? Έχει σχέση με νόμο που έχει ή θα ψηφιστεί στην Ευρώπη? Κάτι τέτοιο έχω ακούσει και αδυνατώ να καταλάβω την λογική. Αν ισχύει φυσικά αυτό...

Θα πάρει μάλλον παράταση μεχρι τον 05/2017.
Σίγουρα πάντως θα υπάρχει κάποια στιγμή πρόβλημα σε όσους φτιάχνουν diy και ειδικά σε υψηλή νικοτίνη.

Να δούμε πως θα το εφαρμόσουμε εμείς που είμαστε και "ειδική" χώρα!:flipout:
Πιο ακριβά όλα θα είναι σίγουρα.

Θα ψηφιστεί νόμος δηλαδή που θα προβλέπει κάτι τέτοιο? Τι ακριβώς θα αναφέρεται δηλαδή?

Υπάρχει οδηγία της Ε.Ε που λέει για ανώτατη πώληση υγρών ή βάσεων σε νικοτίνη σε 20 mg και σε ποσότητα 10 ml.
Ξεκινάει από 26/5/2016,λένε πως για ότι υπάρχει σε stock θα δωθεί παράταση ενός χρόνου.
Φυσικά κάθε χώρα μπορεί να εφαρμόσει την "οδηγία" κατά το δοκούν.Θα φάει και πρόστιμα σε αυτή την περίπτωση...κατά το δοκούν!

Να δούμε τι θα κάνουν τα σαϊνια τα δικά μας,ελπίζω να είναι άσχετοι και να καθυστερίσουν λίγο.

Καλού κακού εγώ αγοράζω φρέσκιες κατά το δυνατόν νικοτινούχες βάσεις να περάσω κάνα δυο χρόνια και περισσότερο.
Εχει ο θεός μετά!:chinscratch:

Μισό λεπτό...

Αυτό που ισχύει, είναι η νομοθεσία που έχει ψηφιστεί από την Ευρωβουλή στις 26/2/2014. Έχει (είχε δηλαδή) δοθεί περιθώριο περίπου ετών, ώστε να εφαρμοστεί η σχετική νομοθεσία από τα κράτη.Οι περιορισμοί μεταξύ άλλων στα μπουκαλάκια και στους ατμοποιητές είναι γνωστοί. Εγώ ρωτάω κάτι άλλο... Προκύπτει από πουθενά, η επικείμενη απαγόρευση πώλησης της βάσης? Μήπως είναι κάτι που έχει συμπεράνει αυθαίρετα αρχικά ο κόσμος και τώρα έχει διαδοθεί σαν τετελεσμένο? Υπάρχει κάπου γραμμένο κάτι τέτοιο? Υπάρχει κάτι χειροπιαστό δηλαδή? Αυτό ρωτάω...

Δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό για την ώρα.
Θα τα δούμε όλα από τέλη Μαϊου 2016 και εφόσον εφαρμοστούν άμεσα.
Κανείς δεν ξέρει επί της ουσίας τι θα γίνει!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απαγόρευση βάσης δεν θα υπάρχει.
Εχω μιλήσει λόγω της δουλειάς μου με 3 αντιπροσώπους για το θέμα που μας αφορα:
Οσοι κάνουν μηδενική νικοτίνη με diy,δεν θα αλλάξει κάτι.Ολα ίδια θα είναι.
Από κει και πέρα θα υπάρχει περιορισμός για έτοιμες γεύσεις και νικοτινούχες βάσεις στα 20 mg (το πολύ) και στα 10 ml ανά τεμάχιο.
Κάποιος που κάνει χαμηλή νικοτίνη θα μπορεί να πάρει βάση 20mg/10ml και την ανάλογη μηδενική.Αυτό θα είναι.
Θα υπάρχει χρόνος προσαρμογής.
Επίσης θα ζητάνε και μια πιο σοβαρή πιστοποιήση σε υγρά,που θα κοστίζει αρκετά.Αρα μικρές εταιρίες και υγρά μή δημοφιλή θα σταματήσουν αργά ή γρήγορα!

Κανείς δεν ξέρει ακριβώς ακόμη τι θα γίνει.

Ναι, σύμφωνοι... Εντάξει... Εγώ όμως στέκομαι σε ένα σημείο...

Δεν προκύπτει από πουθενά, ότι θα απαγορευτεί (ή θα σταματήσει) η πώληση της βάσης. Πρόκειται για αυθαίρετο συμπέρασμα. Η οποία βάση, να μην το ξεχνάμε, ήδη πωλείται από την συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων ηλεκτρονικού τσιγάρου με ανώτατη περιεκτικότητα νικοτίνης το 20%. Σε μια συγκεκριμένη αλυσίδα μάλιστα, η σε ποσοστό 20% νικοτινούχα διατίθεται σε μπουκαλάκια των 10ml (x5) αποκλειστικά....

Σε πάνω από 20% κάποια στιγμή θα το απαγορεύσουν κι εδώ!
Η οδηγία της Ε.Ε είναι σε ότι αφορά νικοτίνη πώληση μέχρι 10 ml σε όγκο και μέχρι 20 mg σε νικοτίνη.
Τυπικά ισχύει από 26/05/2016 να δούμε και πότε θα το εφαρμόσουν ουσιαστικά.
Να μην πω για τανκάκια μέχρι 2 ml,child proof κλπ κλπ

Υπάρχει και σε 36 mg καθώς και σε 54 mg βάση,σε όλη την Ευρώπη μέχρι τώρα.

Α μπράβο! Τώρα συμφωνούμε!

Θα υπάρξουν κάποιοι όροι. Όχι όμως απαγόρευση της πώλησής της. Αυτό ήταν το αρχικό μου ερώτημα, στο οποίο ζητούσα να διευκρινιστεί...

Γενικά πάντως, δεν είναι κακό να επιβάλλονται κανόνες, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την ποιότητα και τον έλεγχο των προϊόντων. Να δούμε βέβαια και το τελικό κόστος στις τσέπες μας...

Last edited:
Οχι,απαγόρευση της πώλησης δεν θα υπάρξει,δεν μπορεί να γίνει αυτό άλλωστε.Και τα φαρμακεία πουλάνε νικοτίνη!

Σωστά! Απλά, πήρα αφορμή από διάφορες φήμες που ακούω περί απαγόρευσης της πώλησης της βάσης και γι αυτό ζήτησα αν μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει με αποδείξεις κάτι τέτοιο...

Εχουμε κανένα λινκ για τον νόμο που λέτε οτι ετοιμάζεται ?

Εψαξα εχτές, και η δυνατότερη νικοτινούχα βάση που βρίσκω πια, για αγορά εντός Ελλάδος, είναι 36άρα... Εχει κανείς υπ'όψιν του κάποιο μαγαζί ή site που να πουλάει δυνατότερη ?

Aκυρο... Βρήκα και παράγγειλα 100άρα... Tώρα, ας βάλουν ότι περιορισμούς θέλουν. Μέχρι να ξαναχρειαστώ νικοτινούχα, θα έχω φτάσει να ατμίζω μηδενική.

Re: Απάντηση: E - smoke...

Aκυρο... Βρήκα και παράγγειλα 100άρα... Tώρα, ας βάλουν ότι περιορισμούς θέλουν. Μέχρι να ξαναχρειαστώ νικοτινούχα, θα έχω φτάσει να ατμίζω μηδενική.

Δεν λες και μας να πάρουμε μια...δυο...

Απο εκεί που είχα πάρει πέρισυ την 36άρα... ecig.gr.
Στην σελίδα με τις πληροφορίες για τις νικοτινούχες, γράφει μέχρι 36άρα ενώ στο πεδίο επιλογών έχει επιπλέον 48αρα και 100άρα.
Τους πήρα το πρωί τηλέφωνο και μου είπαν οτι υπάρχουν 48άρα και 100άρα κανονικά, άπλά δεν είναι συσκευασμένες (επικοινωνούν με το συσκευαστήριό τους να την ετοιμάσει κλπ). Αυτό είναι καλό γιατί θα είναι "φρέσκια". Σήμερα - το αργότερο αύριο - μου την ταχυδρομούν, να παραλάβω με αντικαταβολή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Την πήρα σε vg μόνο, γιατί η vpg τους όπως διάβασα είναι 40vg/60pg και δεν σκέφτηκα να τους ρωτήσω αν μπορούν να δώσουν και σε άλλη αναλογία. Αν και μόνο σε vg, βοηθάει περισσότερο τους υπολογισμούς για μείξεις αργότερα. πχ. 1 μέρος 100άρα, 6 μέρη μηδενική vg και 3 μέρη μηδενική pg δίνουν 10 μέρη 10άρας 70/30...

Last edited: