E - smoke...

Πίστεψε με το κάνω.
Είμαι στην τρίτη αντίσταση, την μαμά του ναυτίλου στην αρχή (που νομίζω μου ταίριαξε καλύτερα στον λαιμό απο όλες btw), χθες το πρωί την klapton που τελικά δεν μου ταίριαξε και απο χθες βράδυ την kanthal πως την λένε.
Κι όλα αυτά, απο το Σάββατο το βράδυ που άρχισα να χρησιμοποιώ τον ναυτίλο γιατί διαπίστωσα οτι ο μέλο είχε σπάσει.
Δεν έχω λόγο να κάνω χαζομάρες και να κάθομαι να σας ζαλίζω παιδιά.
Και το ακόμα πιο κουφό είναι οτι στον μέλο χρησιμοποιούσα 6άρα νικοτίνη και τώρα με τον ναυτίλο είμαι στα 12..
Και περισσότερη νικοτίνη και μεγαλύτερη κατανάλωση. (μπράβο βλάξ)

Αχ στριφτάκι μου καλό, σε πούλησα για μια ηλεκτρονική γκόμενα :BDGBGDB55:

Δεν αμφιβάλλω ότι προσπαθείς να ακολουθήσεις την "πεπατημένη", όπως και εγώ τις πρώτες εβδομάδες και τα άκανα μονίμως μαντάρα γιατί πρέπει να τηρείς πολλά και όλο και κάτι θα ξεφύγει.

Όταν ξαναγεμίσεις το τακάκι, ξεβίδωσε την αντίσταση και ρίξε μια ματιά στον ατμοποιητή (η βάση του ναυτίλου που βιδώνει pico). Πες μας αν έχει υγρό μέσα.

Επίσης μια ερώτηση (γιατί δεν γνωρίζω το pico). Γιατί δεν το δουλεύεις σε bypass ώστε να έχεις ένδειξη των Volt?

Θα το κάνω και θα σας ενημερώσω.
Χθες βράδυ πάντως που άλλαξα αντίσταση δεν είδα να έχει κάτι μέσα αλλά δεν δοκίμασα να το σκουπίσω με χαρτί για να λέω σίγουρα πράγματα.

Όσο για το πίκο βρήκα τι φταίει και δεν δείχνει volt.
Στο firmware update που δώσανε καταργήσανε την ένδειξη volt.
Αλλά εγώ δεν το ήξερα και το έκανα..
Σε bypass δεν το δουλεύω που πράγματι δείχνει volt μόνο εκεί γιατί δεν ξέρω τι εστί bypass στον πικο.

Επίσης, δεν ξέρω αν είναι νορμάλ, ατμίζοντας νιώθω μπουρμπυλήθρες, δηλαδή δεν νοιώθω μόνο τον ατμό, και πάντα μα πάντα μου έρχονται μικροσταγονίτσες στο στόμα.
Ακόμα και τώρα που μιλάμε που άλλαξα χθες αντίσταση(κι όχι μόνο, αγόρασα κι έβαλα και νέο tube για να είμαι σίγουρος οτι δεν θα γίνει το λάθος του πρωτάρη) και τήρησα ευλαβικά όλην την διαδικασία (δυο τρεις σταγονίτσες μέσα, ρούφηγμα χωρίς να πατάω το κουμπί, εκκίνηση με χαμηλά watt κλπ κλπ) πάλι έχω μπουρμπουλήθρες και μου έρχονται σταγονίτσες στο στόμα.
Είναι λογικό αυτό?
Το υγρό που χρησιμοποιώ βέβαια είναι σούπερ παχύρρευστο και πιθανόν να φταίει αυτό αλλά δεν θέλω να το αλλάξω.

για το bypass βρήκα αυτό:
You can also set the Pico in Bypass mode, which gives you the raw battery voltage without any adjustments so you’re operating at a specific wattage.
I personally don’t find this feature especially useful, but if you’re looking for mechanical mod-like operation, then the option is there.
http://ecigarettereviewed.com/eleaf-istick-pico-review

για το τι εννοεί "specific wattage" δεν έχω γνώμη. Προφανώς δεν μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις? Αν ναι, δεν σου κάνει.

Μπουρμπουλήθρες δεν έχω νοιώσει ποτέ. Τι είν τούτο πάλι? Μήπως θορυβώδη σκασιματάκια?
Πιο υγρό έχεις? έτοιμο? diy με φουλ vg? (δεν το θυμάμαι αν το είπες, sorry!)

Alterego four high vg (12mg).
Απο το μαγαζί που το παίρνω μου λένε οτι είναι 100% vg αλλά μάλλον δεν παίζει γιατί η συκευασία γράφει high vg Κι όχι 100%vg.

Όσο για το bypass(ευχαριστώ για το λίνκ), απλά δείχνει τα volt, δεν μπορείς να ρυθμίσεις κάτι.

Χμμμ... είναι η τρίτη αναφορά που βλέπω προβληματισμό απο high vg στον ναυτίλο... (εμού συμπεριλαμβανομένου με 70-30)

Ίσως να μην μπορεί να διαχειριστεί σωστά την υψηλή vg o ναυτίλος.
Υπόθεση κάνω, επειδή είδα διαφορά προς το χειρότερο απο 50/50 σε 30/70 στον δικό μου (όχι σπουδαία πράγματα αλλα υπήρξε), το ίδιο μου είπε και ένα πολύ έμπειρο παλικάρι χτες βράδυ ("δεν είναι για παχύρευστα ο ναυτίλος"), ενώ όλοι λένε ότι η περισσότερη vg σε γεύση είναι καλύτερη.
Ίσως το συγκεκριμένο πρόβλημά σου να είναι λόγω ιξώδους. Πάρε και καμια 50/50 να δοκιμάσεις.

edit: Παίζει επίσης να μην "φταίει" ο ναυτίλος, αλλα η αντίσταση στο θέμα του παχύρευστου...

Last edited:
Η 50/50 μου σακατεύει τον λαιμό, δεν θα ξαναγυρίσω εκεί.

Αλήθεια, μετά τον ναυτίλο που πάμε σε κάτι καλύτερο για τσιγαρίσιες?
Ανεξαρτήτως κόστους.

Δοκίμασε πάλι με άλλη μάρκα υγρών αναπλήρωσης, ίσως δεις διαφορά. Παίζει ρόλο και αυτό.

Για ατμοποιητή είχα πρόσφατα μια αναζήτηση για φίλο και για μένα και κατάληξα στους cubis pro και τον nautilus2.
Θα τους δοκιμάσω σύντομα και θα γράψω (αν και είπαμε πως είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικό και επιπρόσθετα εξαρτάται απο τη χρήση...)

Προφανώς μιλάω για αυτή τη τάξη τιμής (κοντά στα 30 ). Πιο πάνω δεν ξέρω.

+++
Μιχάλη δεν το έγραψα καλά. Εννοούσα για πάνω απο το 50/50 :a0210:

Θα τους δοκιμάσω σύντομα και θα γράψω (αν και είπαμε πως είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικό και επιπρόσθετα εξαρτάται απο τη χρήση...)

Νίκο ο Δημήτρης ξεκίνησε με pico και ο naftilus του φάνηκε κάπως.
Όπως και να έχει μετάνιωσα που χάρισα το naftilus ανεξάρτητα αν σήμερα δουλεύω μόνο επισκευάσιμους.

Για ατμοποιητή είχα πρόσφατα μια αναζήτηση για φίλο και για μένα και κατάληξα στους cubis pro και τον nautilus2.
Ατμίζω εδώ και 6 μήνες περίπου με τον Cubis Pro.
O ατμοποιητής έχει μέσα 3 αντιστάσεις.
0,25ohm,0,5ohm και 1,5ohm.
Oι 2 πρώτοι μου έδιναν άχρωμη και έντονα μεταλλική γεύση.
Ο 1,5 είναι ο καλύτερος σε γεύση όμως για περισσότερο ντουμάνι,πρόσφατα αγόρασα την Joyetech eGo AIO στα 0,6ohm και την Joyetech Cubis 316 με 1ohm οι οποίες είναι εξαιρετικές αντιστάσεις.
To γέμισμα από πάνω είναι εξαιρετικά βολικό όπως και τα 4ml χωρητικότητάς του.
Πολύ εκνευριστικό είναι το έντονο spitback (μπουρμπουλήθρες και πέταγμα καυτού υγρού που κάποιες φορές φτάνει στο στόμα) κάθε φορά που αλλάζεις αντίσταση.
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορα κόλπα για την αποφυγή του,όμως εγώ τουλάχιστον,δεν έχω καταφέρει να το αποφύγω στην αλλαγή της αντίστασης.
Το πιο κουφό απ´όλα είναι ότι το spitback εξαφανίζεται αν αφήσεις τον ατμοποιητή να "ηρεμήσει" για κανένα 10λεπτο.
Έναν Cubis Pro που αγόρασα από Fasttech τον έχω πεταμένο σε ένα συρτάρι αφού σε αυτόν το spitback είναι έντονο και δεν σταματάει ποτέ.
Ατμίζω με υγρά από Yaeliq με αναλογία 50/50 με κόστος από 11-18$ ανα 100ml υγρού.
Kαλές δοκιμές.

Σωκράτη αν κατάλαβα καλά έχεις 2 cubis pro και έχουν διαφορετική συμπεριφορά μεταξύ τους?
Το υγρό σου έρχεται σε ίδια ποσότητα σε όλες τις διαβαθμίσεις ισχύος?
Αυτό με την σωστή λειτουργία μετά το δεκάλεπτο μου συμβαίνει και με τον ναυτίλο, όταν το παρακάνω με την αλλαγή της αντίστασης.

Και εγώ για τον cubis τις 1,5άρες πήρα για αρχή, καθότι έμπειρος που τον ξέρει καλά, μου είπε ότι οι μικρές ας πούμε... δεν ματσάρουν καλά.

Αντίθετα για τον nautilus 2 επέμενε στη μικρή την 0,7 και μάλιστα χαρακτήρισε τον συνδυασμό απο τους καλύτερους (αν εξαιρέσεις τη μικρή δεξαμενή και την κατανάλωση βέβαια).

Πόσο νικοτίνη?
άκρη βρήκες για φτηνές προμήθειες?

Τα τελευταία υγρά τα έφτιαξα σε 3mg Νικοτίνης.
Για την ιστορία, 9mg έκανα πάνω από 10 μήνες και τους τελευταίους 6mg

Τσέκαρα με υγρά 3mg που πήρα απο το δράκουλα για μια εβδομάδα (σχεδόν) και δεν κατάλαβα ιδιαίτερη διαφορά από το 6.
Άρα τα τελευταία τα έφτιαξα σε 3mg
Μακάρι να είναι έτσι και να το αντέξω.

Άκρη όχι Νικ δεν βρήκα, είχα απόθεμα για καμιά 300ρια ml και έχω και ακόμη. Πάντως οι ατμίζοντες σε χαμηλή νικοτίνη, δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα.

Εγώ αγχωθηκα λίγο αλλα νταξ.
Σε λίγο θα με ζηλεύει και ο άρχοντας του σκότους...

Να μιλήσουμε...

Σωκράτη αν κατάλαβα καλά έχεις 2 cubis pro και έχουν διαφορετική συμπεριφορά μεταξύ τους?
Το υγρό σου έρχεται σε ίδια ποσότητα σε όλες τις διαβαθμίσεις ισχύος?
Αυτό με την σωστή λειτουργία μετά το δεκάλεπτο μου συμβαίνει και με τον ναυτίλο, όταν το παρακάνω με την αλλαγή της αντίστασης.

Και εγώ για τον cubis τις 1,5άρες πήρα για αρχή, καθότι έμπειρος που τον ξέρει καλά, μου είπε ότι οι μικρές ας πούμε... δεν ματσάρουν καλά.

Αντίθετα για τον nautilus 2 επέμενε στη μικρή την 0,7 και μάλιστα χαρακτήρισε τον συνδυασμό απο τους καλύτερους (αν εξαιρέσεις τη μικρή δεξαμενή και την κατανάλωση βέβαια).

Ναι,έναν αγορασμένο από Ελλάδα και έναν από Fasttech.
Αυτός από Fasttech βγήκε άχρηστος τελείως αφού στην καλύτερη περίπτωση ατμίζεις με μπουρμπουλήθρες-άρα δεν ατμίζεις- στην χειρότερη σου πετάει καυτό υγρό στο στόμα.
Αυτός που σου είπε ότι οι μικρές δεν δουλεύουν σωστά είχε δίκιο,εννοούσε όμως τις μικρές που έχει μέσα το κουτί αφού μάλλον δεν ήξερε τις άλλες 2 εναλλακτικές.