E - smoke...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Ο Βογιατζάκης εχει παει σε άλλο επίπεδο ρε. Τι να του κάνουν τα ημίμετρα;:flipout:

220V με 50Ω αντίσταση, δηλαδή έπαιξε στα 4.4Α current;
Εκεί ρε ο Βογιατζάκης παίζει με kicker! :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Βγαίνει ατμοποιητής για τον Βογιατζάκη.

Ο Βογιατζάκης εχει παει σε άλλο επίπεδο ρε. Τι να του κάνουν τα ημίμετρα;:flipout:

220V με 50Ω αντίσταση, δηλαδή έπαιξε στα 4.4Α current;
Εκεί ρε ο Βογιατζάκης παίζει με kicker! :flipout:

Ο Βογιατζάκης το ένα, ο Βογιατζάκης το άλλο, ο Βογιατζάκης το παράλλο. Με γλωσσοφάγατε, γι' αυτό έχω τρελαθεί στο φτέρνισμα; :flipout:

Λοιπόν, για πάμε να δούμε μερικά πραγματάκια με αριθμούς, που ως γνωστόν λένε πάντα την αλήθεια. Ας υποθέσουμε ότι στην Ελλάδα του σήμερα και των γραφικών Ξανθού και Πολάκη, κάποιος ταλαίπωρος ατμιστής θέλει να είναι νομοταγής πολίτης. Ας υποθέσουμε ότι ατμίζει κάπου 7ml την ημέρα, που είναι κάποιος καλός μέσος όρος. Υποθέτουμε επίσης ότι δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να ασχοληθεί με επισκευάσιμους ατμοποιητές και στησίματα κεφαλών, άρα ατμίζει αποκλειστικά με εργοστασιακές κεφαλές, πεδίο στο οποίο κινείται άλλωστε η μεγάλη πλειοψηφία των ατμιστών.

Ας πάρουμε αρχικά ένα παράδειγμα, στο οποίο κάποιος ατμίζει ένα "γκουρμεδιάρικο" υγρό, όπως είναι το Grandmaster της Five Pawns. Και ότι χρησιμοποιεί, π.χ. τον Subtank και τις εργοστασιακές κεφαλές των 0.5Ω. Χρειάζεται λοιπόν, απαραίτητα κάθε μήνα:
α. 21 10μελα μπουκαλάκια υγρό, που κοστίζουν 21 x 11 = 231 ευρώ.
β. Εφτά τουλάχιστον κεφαλές που κοστίζουν 7 x 5 = 35 ευρώ.

Να σας υπολογίσω και ένα απολύτως μίνιμουμ setup από ένα μοντάκι και δύο ατμοποιητές, ένα ζευγάρι καλών μπαταριών και έναν φορτιστή. Αυτά κοστίζουν για πλάκα 200 ευρώ στην Ελλάδα. Μοιράστε το 200άρι στα 12, και είναι άλλα 16 ευρώ επιβάρυνση μηνιαίως. Δηλαδή, με άλλα λόγια, στην Ελλάδα του Ξανθού και του Πολάκη, κάποιος για να ατμίζει Grandmaster, χρειάζεται 282 ευρώ κάθε μήνα!!! :7SFGSFG:

Ήθελα να ήξερα, ειλικρινά, αν έχει πει ποτέ κανένας σε αυτούς τους δύο γραφικούς κυρίους, ότι πολλοί εργάζονται σήμερα για 300 ευρώ τον μήνα μισθό.

Aς πάρουμε και το σενάριο που κάποιος προσπαθεί να τη βγάλει όσο πιο φτηνά γίνεται, με τις παραπάνω προϋποθέσεις. Και πάλι θα χρειαστεί, αν ατμίζει π.χ. υγρά στα 10mg νικοτίνη:
α. Τουλάχιστον 10 μπουκαλάκια 10μελα 20άρας βάσης, που κοστίζουν 10 x 4,5 = 45 ευρώ και 2 μπουκάλια 100ml, για VG και PG καθώς και τρία τουλάχιστον 10μελα αρώματα, άρα φτάσαμε για πλάκα κάπου στα 60 ευρώ συνολικά. Προσθέστε και τα 35 ευρώ για τις κεφαλές και τα 16 του υπόλοιπου εξοπλισμού, και φτάσαμε αισίως στα 110 ευρώ μηνιαίως.

Και πείτε μου τώρα, με ποιον τρόπο κάποιος νέος που κερδίζει 400-500 ευρώ το μήνα, μπορεί να δίνει τα 110 κάθε μήνα, μόνο και μόνο για να μπορεί να ατμίζει.

Δηλαδή, αφαιρέθηκε τεχνηέντως ένα από τα σημαντικότερα κίνητρα, αν όχι το σημαντικότερο, που θα μπορούσε να ωθήσει έναν εξαρτημένο από τη νικοτίνη καπνιστή να στραφεί στο η.τ., το οικονομικό κίνητρο...

Oσοι δεν έφτιαξαν στοκ απο νικοτινούχα βάση, τους κοστίζει το άτμισμα περίπου όσο και το κάπνισμα.
Γι'αυτό λέγαμε πριν την πρωτοχρονιά να στοκάρει ο κόσμος. Οσοι πρόλαβαν - πρόλαβαν...

7ml τη μέρα είναι μέσος όρος? Ξέρω ελάχιστους που ατμιζουν πάνω από 3-4 ml την ημέρα. Εγώ είμαι στα 3 και το έχω πιπίλα.

Η θα μειώσουν πολύ τις τιμές στις νικοτινούχες βάσεις, έτσι ωστε με τον φόρο να πάει το κόστος το πολύ στο διπλό, απ'όσο ήταν πριν την πρωτοχρονιά, ή θα πέσει έξω κι αυτή η μπίζνα.
Σιγά σιγά θα μάθει ο κόσμος να ατμίζει μηδενική ή 3άρα (για να ξεγελάει τον εγκέφαλο). Με τις τρέχουσες τιμές δεν υπάρχει μέλλον. Μία η άλλη με το τσιγάρο είναι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Ο Βογιατζάκης το ένα, ο Βογιατζάκης το άλλο, ο Βογιατζάκης το παράλλο. Με γλωσσοφάγατε, γι' αυτό έχω τρελαθεί στο φτέρνισμα; :flipout:

Αφού είσαι ο Τσακ Νόρις της παρέας. :flipout:

Τώρα για τους υπολογισμούς σου...
Συνήθως όταν ξεκινάς δεν πας απευθείας στα 200 για mod/ατμοποιητή.
Είσαι κάπου στο κατοστάρικο.
Π.χ. ένας nautilus με ένα τύπου pico, ή ακόμη και ένα IPV είναι πιστεύω ένα πολύ αξιοπρεπές σετ για να ξεκινήσει κάποιος.

Επίσης, όποιον έχω ξεκινήσει, παίζει κάπου στα 2-3ml την ημέρα.
Δηλαδή, με περίπου 100ml βγάζει τον μήνα του άνετα.
Μη βλέπεις εμάς που θέλουμε 200-300ml τον μήνα. :p

100ml, ακόμη και σε γκουρμεδιάρικο να πας, θα παίξεις κάπου στα 70 το μήνα.
Τώρα θα μου πεις, ποιος ξεκίνησε το άτμισμα και πήγε απευθείας σε γκουρμεδιάρικο;
Συνήθως παίζουν στα απλά υγρά μη γνωρίζοντας καν ότι υπάρχουν τα γκουρμεδιάρικα. :p

Oσοι δεν έφτιαξαν στοκ απο νικοτινούχα βάση, τους κοστίζει το άτμισμα περίπου όσο και το κάπνισμα.
Γι'αυτό λέγαμε πριν την πρωτοχρονιά να στοκάρει ο κόσμος. Οσοι πρόλαβαν - πρόλαβαν...

Μη το λές... κυκλογορεί ακόμα νικοτίνη. Προλαβαίνουν.

Κατα τ'άλλα, όσον αφορά το κόστος για 7ml την ημέρα με τα σημερινά δεδομένα βγαίνει κοντά στο χιλιάρικο, ενώ καπνιστής του ενός πακέτου/ημέρα 50% παραπάνω.

- Για μηχανάκια όπως τα είπε ο δράκουλας. Με ~100 βγάζεις 1,5-2 έτη ικανοποιητικότατα.
- Αντιστάσεις: 5 τμχ/μήνα είναι πιο σύνηθες. Απο 3 /τμχ ~180 /έτος
- 3 μπαταρίες (18650 2,5-3mAh) / έτος ~30

Σύνολο ~275 /έτος ή 23 /μήνα

+ Υγρά
Με 7ml / ημέρα (τόσο κάνω, αλλά οι περισσότεροι δεν ξεπερνούν τα 5 ml) βγαίνουν με diy*, περίπου 750 /έτος ή 62,5 /μήνα
[*diy: για ~2500ml/έτος = 250ml άρωμα (~180 ) + 1250ml βάση νικοτίνης Ni 18mg (~560 ) + 1000ml βάση απλή (από 5-10 του συνδέσμου)]

+
φορτιστή, κανα τσαντάκι, πιπάκια, καμια δοκιμή υγρού, αντίστασης κτλ... κανα 25 /ετος.

Οπότε με το υπερσύνολο βγαίνει ~1050 το χρόνο.

Για τσιγάρα (1 πακέτο / ημέρα x 4 /πακέτο x 360 ημέρες) έρχεται περίπου 1500 . Η διαφορά είναι ακόμα σημαντική
(εγώ σήμερα για τσιγάρα θα πλήρωνα 2200 /έτος....!)

Εσύ δεν πιάνεσαι.
Κάνεις κακές παρέες. :p

Σε τι νικοτίνη τα έκανες όμως ρε φίλε;
Αν έκανες σε 5 ώρες 3ml 18άρας θα είχες πέσει τα ανάσκελα σαν κατσαρίδα.

Και εγώ θέλω χονδρικά 10ml την ημέρα, αλλά 3άρας.
Τα αρώματα πάνε κατά μέσο όρο κάπου στα 5 τα 10 ml...

Ακόμη και με τις καινούργιες τιμές της νικοτίνης, μετρημένα θέλω κάτω από 40 το μήνα για άτμισμα. :)

Και είμαι σίγουρος ότι σύντομα η τιμή του nicoshot θα πέσει.
Πριν από το νόμο τα 100ml 20άρας σε Ελληνικά μαγαζιά, τα παίρναμε κάπου στα 12-14 .
Να πούμε 15 ;
Άρα τα 10ml πάνε 1.5 .
Και φυσικά, πάλι κέρδιζαν.

Σύμφωνα με τον νόμο, η τιμή ανέβηκε κατά 0.1 το ml.
Δηλαδή πήγε στα 2.5 .
Ε, πως ρε φίλε πήγε από τα 2.5 στα 4 και στα 4.5 ξαφνικά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Φίλε BIOS, όση ποσότητα και να στοκάρισε κάποιος σε νικοτινούχα βάση, ακόμα και για πέντε χρόνια να στοκάρισε, κάποια στιγμή θα του τελειώσει και θα πάει υποχρεωτικά στις νέες τιμές. Ή μήπως πιστεύεις ότι υπάρχει η πιθανότητα να φτηνύνουν ξανά οι τιμές στα επίπεδα που ήταν πριν από τον νόμο των γραφικών Ξανθού και Πολάκη; Εγώ τουλάχιστον, έχοντας κλείσει πάνω από τρία χρόνια στο η.τ., έχω αποδεχτεί το γεγονός ότι θα ατμίζω για το υπόλοιπο της ζωής μου. Δέχομαι βέβαια ότι ένα μικρό ποσοστό ατμιστών, θα καταφέρει τελικά να το διακόψει εντελώς και να απεξαρτηθεί πλήρως.

7ml τη μέρα είναι μέσος όρος? Ξέρω ελάχιστους που ατμιζουν πάνω από 3-4 ml την ημέρα. Εγώ είμαι στα 3 και το έχω πιπίλα.

Αφού είσαι ο Τσακ Νόρις της παρέας. :flipout:

Επίσης, όποιον έχω ξεκινήσει, παίζει κάπου στα 2-3ml την ημέρα.
Δηλαδή, με περίπου 100ml βγάζει τον μήνα του άνετα.
Μη βλέπεις εμάς που θέλουμε 200-300ml τον μήνα. :p

Για δείτε εδώ. Από την ψηφοφορία στο vaping.gr στο θέμα "Πόσα ml ατμίζετε την ημέρα". Έχουν ψηφίσει 640 άτομα μέχρι στιγμής. Κάντε τους υπολογισμούς και θα δείτε ότι ο μέσος όρος κατανάλωσης υγρού είναι στα 6,2ml την ημέρα. Η κατηγορία που πιστεύετε ότι κινείται ο μέσος όρος, δηλαδή τα 1-3ml, κινείται πολύ χαμηλά, μόλις στο 9,4%. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Liquid_consumption_zpsfm3cl3dc.jpg

Καλά και εδώ αν κάνουμε μια δημοσκόπηση πόσα πληρώνετε για hifi, θα βγει ένα νούμερο που καμία σχέση δεν θα εχει με αυτό που συμβαίνει έξω.
Αυτές οι δημοσκοπήσεις αφορούν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων που έχουν εγγραφεί στο εκάστοτε forum ενδιαφέροντός τους και δεν τους λές μέσο όρο στη κοινωνία.

Από το δικό μου δείγμα, όσοι δεν ασχολούνται και δεν ψάχνονται ατμίζουν κατά μέσο όρο μαξ 2-3 ml την ημέρα. Από την άλλη, όλοι οι "καμμένοι" με το άθλημα παίζουν στα 5+ (μη σας πω και 10+) ml την ημέρα. Αν το καλοσκεφτείτε, είναι και λίγο αστείο να σταματάει κάποιος το κάπνισμα και να ατμίζει 10ml ημερισίως (been there, done that..).

Απάντηση: Re: E - smoke...

Από το δικό μου δείγμα, όσοι δεν ασχολούνται και δεν ψάχνονται ατμίζουν κατά μέσο όρο μαξ 2-3 ml την ημέρα. Από την άλλη, όλοι οι "καμμένοι" με το άθλημα παίζουν στα 5+ (μη σας πω και 10+) ml την ημέρα. Αν το καλοσκεφτείτε, είναι και λίγο αστείο να σταματάει κάποιος το κάπνισμα και να ατμίζει 10ml ημερισίως (been there, done that..).

Μιχάλη, προσωπικά, ούτε καμμένος είμαι, ούτε έπεσα με τα μούτρα στο ΗΤ. Άτμιζα όσο είχα ανάγκη για να απεξαρτηθώ από το κανονικό τσιγάρο. Η διαφορά είναι ότι όσοι σταματάνε το τσιγάρο και ατμίζουν 2-3 mlάκια 3άρες στα 10 βατ και είναι μια χαρά, δεν κάπνιζαν στην πραγματικότητα, το τσιγάρο ήταν για μόστρα. Οπότε, πριν βγουν τα όποια συμπεράσματα, ας δούμε πως έχει συνηθίσει ο καθένας. Πέραν της πλάκας, δεν υπάρχουν θεριακλήδες και μη, είναι πως έχει συνηθίσει και τι ζήταγε από την τζούρα του ο καθένας.

Συμφωνώ με Γιάννη.
Δηλαδή.
Φίλος συνάδελφος που έκανε ένα σακουλάκι καπνό ανά 5 ημέρες, τον έβαλα στο ατμισμα.
Σήμερα με naftilus ατμιζει ένα τανκ ανά 2ημερο.
Το πρώτο υγρό 30μελο που πειρε πέρασε 1,5 μήνα.

Τελείως διαφορετικά από εμένα που κάπνιζα ένα σακουλάκι καπνό την ημέρα, γύρω στα 6-7 ml σήμερα ίσως και 10

Απάντηση: Re: E - smoke...

Καλά και εδώ αν κάνουμε μια δημοσκόπηση πόσα πληρώνετε για hifi, θα βγει ένα νούμερο που καμία σχέση δεν θα εχει με αυτό που συμβαίνει έξω.
Αυτές οι δημοσκοπήσεις αφορούν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων που έχουν εγγραφεί στο εκάστοτε forum ενδιαφέροντός τους και δεν τους λές μέσο όρο στη κοινωνία.

Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ γιατί ένας ατμιστής που συμμετέχει σε ένα φόρουμ, θα ατμίζει περισσότερα ml υγρού από κάποιον που δεν συμμετέχει. Ο καθένας από εμάς ατμίζει όσα ml υγρού του υπαγορεύει ο εγκέφαλός του ότι χρειάζεται ημερησίως, ανάλογα με τον βαθμό εξάρτησης που έχει από τη νικοτίνη.

Αν κάποιος πάει να το παίξει με τη νικοτίνη με το στιλάκι "Εγώ είμαι μάγκας βαρύς κι ασήκωτος", όταν πάθει 1-2 φορές overdose νικοτίνης, με ζαλάδες, ταχυκαρδίες, τάσεις προς εμετό κτλ., θα καταλάβει τι εστί βερίκοκο και θα επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα. :flipout:

Μιχάλη, προσωπικά, ούτε καμμένος είμαι, ούτε έπεσα με τα μούτρα στο ΗΤ. Άτμιζα όσο είχα ανάγκη για να απεξαρτηθώ από το κανονικό τσιγάρο. Η διαφορά είναι ότι όσοι σταματάνε το τσιγάρο και ατμίζουν 2-3 mlάκια 3άρες στα 10 βατ και είναι μια χαρά, δεν κάπνιζαν στην πραγματικότητα, το τσιγάρο ήταν για μόστρα. Οπότε, πριν βγουν τα όποια συμπεράσματα, ας δούμε πως έχει συνηθίσει ο καθένας. Πέραν της πλάκας, δεν υπάρχουν θεριακλήδες και μη, είναι πως έχει συνηθίσει και τι ζήταγε από την τζούρα του ο καθένας.

+1. Συμφωνώ απόλυτα...

Δυσκολεύεσαι;;

Όσο αυξάνεται το ντουμάνι, αυξάνεται και η κατανάλωση του ατμοποιητή, ανεξάρτητα από το αν το ντουμάνι αυτό καταλήγει στον πνεύμονά μας ή όχι.

Ένας ατμιστής ο οποίος θα αγοράσει έναν ναυτίλο mini και ένα pico και θα ατμίζει στα 12 watt, έχει με το καλημέρα αισθητά μικρότερη ανάγκη σε ml υγρού από κάποιον που ξεκινάει και "καίγεται" παίζοντας με επισκευάσιμα μπουριά, με διπλές αντιστάσεις κλπ κλπ κλπ. Για να μη μιλάω για διπλές και τριπλές, θα τολμήσω να πω ότι οι περισσότεροι επισκευάσιμοι ατμοποιητές έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση από πολλούς εργοστασιακούς και όταν λέω εργοστασιακούς δεν αναφέρομαι σε TFV4 με 48πλή κεφαλή :P

Καλώς ή κακώς, το άτμισμα έχει διαβαθμίσεις. Όταν ξεκινάει το ψάξιμο αλλάζουν και συνήθως αυξάνονται οι απαιτήσεις.

@Γιάννη, θα έχεις καταλάβει φαντάζομαι μετά από τόσο καιρό ότι απεξαρτήθηκες από το κανονικό τσιγάρο και εξαρτήθηκες από το ηλεκτρονικό :D

To άτμισμα κατ' εμέ είναι μια επίσης σοβαρή εξάρτηση, τουλάχιστον γι' αυτούς που μένουν σ αυτό και δεν το χρησιμοποιούν ως μέθοδο διακοπής του καπνίσματος. Το μέχρι τώρα feedback δείχνει ότι είναι εμφανώς λιγότερο επιβλαβής από την παλαιότερη εξάρτησή μας, αλλά προσωπικά δε θα έλεγα ότι αισθάνομαι και ωραία όταν στο τέλος της μέρας συνειδητοποιώ ότι έχω καταναλώσει μια κανάτα υγρό!

Τώρα, όσον αφορά στο τι είδους καπνιστές ήταν όσοι ατμίζουν 3 ml τη μέρα στα 10 watt διαφωνώ κάθετα. Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν το άτμισμα με διάθεση να ξεκόβουν από την κακή συνήθεια που είχαν και καταλήγουν να "ξεχνούν" τον πόνο τους παίρντας που και που τζούρες με το ηλεκτρονικό τους τσιγάρο. Τόσα χρόνια στο χώρο έχω δει τα πάντα από περιπτώσεις. Υπάρχουν πρώην θεριακλήδες που κατέληξαν να κάνουν μερικές τζούρες μηδενικής τη μέρα, όπως επίσης υπάρχουν και άτομα που κάνουν 5 ml 18ρα και κάνουν και 10 τσιγαράκια την ημέρα παράλληλα.

Μεγάλα παιδιά είμαστε και ο καθένας θα κάνει ότι επιθυμεί. Δε μου πέφτει κανένας λόγος, απλώς θεωρώ ότι στον ατμιστικό κόσμο κάποια πράγματα τα βλέπουμε πολύ χαλαρότερα απ' όσο θα πρεπε.

Last edited: