E - smoke...

Απάντηση: Re: E - smoke...

Φίλε Γιάννη,

ο μέσος όρος των ατμιστών που γνωρίζω ατμίζουν 4+ χρόνια. Εσύ αναφέρεις ότι ατμίζεις 1.5 και έχεις έναν ορίζοντα ετών μπροστά σου βάσει των γραφόμενών σου. Όλο αυτό δεν οδηγεί στο ότι έχουμε αποκτήσει μια εναλλακτική συνήθεια/μέθοδο/τρόπο πρόσληψης νικοτίνης;

Δεν κόψαμε το κάπνισμα, το αντικαταστήσαμε :D

Φυσικά και το αντικαταστήσαμε μέχρι να το κόψουμε. Εγώ διαφώνησα παραπάνω όταν έγραψες πως το ΗΤ δεν αποτελεί μέθοδο διακοπής καπνίσματος. Προσωπικά, ελάχιστους ατμιστές/καπνιστές γνωρίζω. Το 90%+ δεν ξαναέβαλαν τσιγάρο στο στόμα τους από τότε που ξεκίνησαν να ατμίζουν. Αν δεν είναι αυτή εναλλακτική μέθοδος διακοπής καπνίσματος, ποια είναι?

Κάποια στιγμή θα έχουμε και στατιστικά, αλλά όντας κοντά 6 χρόνια στο χώρο, αν έπρεπε να υποθέσω τι ισχύει βάσει όσων έχω ζήσει θα σου έλεγα ότι η μεγάλη πλειοψηφία όσων αρχίζουν το άτμισμα, καταληγει και πάλι στο κάπνισμα. Απ' όσους μένουν στο άτμισμα, η συντριπτική πλειοψηφία και πάλι ατμίζει για πάντα, ενώ ένα ελάχιστο ποσοστό καταφέρνει τελικά να κόψει και το τσιγάρο και το άτμισμα. Σαφώς το προηγούμενο δεν μπορώ να το αποδείξω με κάποια έρευνα!

Τώρα αν κάποιος θεωρεί ότι έχει κόψει το τσιγάρο, ενώ είναι ενεργός ατμιστής, αυτό για μένα ισοδυναμεί με αλκοολικούς ή ναρκομανείς που κόβουν την επιβλαβή τους συνήθεια με χρήση βαρβιτουρικών. Είναι σημαντικό ότι αλλάζει η συνήθεια, γλιτώνουμε την πίσσα κλπ, αλλά δεν το λες και κόψιμο του τσιγάρου αυτό!

Πως να το κάνουμε, το άτμισμα δεν είναι αθώο. Για την ακρίβεια ΔΕΝ ξερουμε καν τι είναι ακόμα!

Απάντηση: Re: E - smoke...

...ότι η μεγάλη πλειοψηφία όσων αρχίζουν το άτμισμα, καταληγει και πάλι στο κάπνισμα. ...

Ισχύει, Αλλά... Αυτό αφορά όσους αρχίζουν χωρίς να το ψάξουν πιο πριν. Αν κάποιος αρχίσει με τα αδύναμα τα ψεύτικα και τα χριστουγεννιάτικα δήθεν ηλεκτρονικά τσιγάρα, θα απογοητευθεί. Αν ξεκινήσει είτε μέσω γνώστη φίλου ή λόγω σοβαρού προσωπικού ενδιαφέροντος και ψαξίματος (η δική μου περίπτωση), οι πιθανότητες επιστροφής στο τσιγάρο είναι σημαντικά μικρότερες.
Το κλειδί είναι να μην απογοητευθείς στις πρώτες δοκιμές - μετά καταλαβαίνεις τις δυνατότητες.

Xτες βράδυ που κοίταζα, δεν βρήκα πουθενά. Επεφτα σε παλιές ανενημέρωτες σελίδες μεταξύ πρωτοχρονιάς και τέλος Φεβρουαρίου, που κατα πάσα πιθανότητα δεν ισχύουν πιά. Η μεγαλύτερη ποσότητα που βρήκα ήταν 250ml 80άρας βάσης, σε τιμές τετραπλάσιες σε σχέση με τον Δεκέμβριο, της Nobacco. Εκανα επίσκεψη στο ηλεκτρονικό μαγαζί και δεν βρήκα κάτι δυνατότερο απο 20άρα και μόνο 10ml...

Εχεις κάτι άλλο υπ'όψιν σου ?

Nαι, αλλά ας αλλάξουμε θέμα :-)

Το ότι χωρίς πρόβλημα έμεινα μακρυά από το άτμισμα για 7-8 ώρες (τα ξέχασα σπίτι). Σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να μείνω χωρίς πακέτο πριν 1,5 χρόνο.

Τυχερός είσαι Γιάννη.
Φαντάζομαι οι περισσότεροι κάνουμε σαν τα πρεζόνια.
Πρόσφατα φεύγοντας για δουλειά το ξέχασα σπίτι.
Έτυχε να πρέπει να μπω στην πόλη κι αναγκαστικά έκανα τράκα τσιγάρο(3)..
Εκτός ότι μου βρωμούσε άσχημα , έφυγα σούμπιτος στο σπίτι να πάρω τον ηλεκτρονικό μου φίλο.
Είναι εξάρτηση κι αυτό παιδία.

Τυχερός είσαι Γιάννη.
Φαντάζομαι οι περισσότεροι κάνουμε σαν τα πρεζόνια.
Πρόσφατα φεύγοντας για δουλειά το ξέχασα σπίτι.
Έτυχε να πρέπει να μπω στην πόλη κι αναγκαστικά έκανα τράκα τσιγάρο(3)..
Εκτός ότι μου βρωμούσε άσχημα , έφυγα σούμπιτος στο σπίτι να πάρω τον ηλεκτρονικό μου φίλο.
Είναι εξάρτηση κι αυτό παιδία.

Μήτσε, για τώρα μιλάω ότι το ξέχασα (1,5 χρόνο μετά). Δεν το συζητάω ότι αν το ξέχναγα στην αρχή...έτρεχα!!

Οταν έκοψα το τσιγάρο και είχα αρχίσει το άτμισμα, για μέρες το χέρι μου μηχανικά, μετά απο τζούρα, έψαχνε το τασάκι... :)

+1. Ακριβώς το ίδιο έκανα κι εγώ τις πρώτες μέρες που ξεκίνησα το άτμισμα. Θυμάμαι μάλιστα ότι κάποια στιγμή, εντελώς μηχανικά, το χέρι μου τίναζε την μικρούλα e-Go μπαταριούλα με έναν CE5, το πρώτο μου σετάκι από το ebay, σαν να προσπαθούσα να ρίξω τη στάχτη δηλαδή, στο σημείο όπου είχα πάντα το τασάκι πάνω στο γραφείο... :flipout:

Από άφθες πως πάτε ρε παιδιά;
Εμένα μου έχουν αλλάξει τα φώτα.Κάθε 30-40 ημέρες θα βγει και μία τις περισσότερες φορές στο έσω κάτω χείλος αλλά και στο σημείο μεσα στο στόμα που ειναι το μάγουλο.
Σχετικά με το αν είναι τρόπος να κόψεις το κάπνισμα.
Δεν ξέρω αν θα το κόψω,το ότι γλυτώνω όμως κάθε μήνα 300 ευρώ που θέλαμε για τα 3 πακέτα τσιγάρα μαζί με την γυναίκα μου,είναι ένας πολύ ισχυρός λόγος για να μην ξαναδοκιμάσω.

Last edited:
εβγαλα καποιες αφθες στα χειλη στην αρχη,που δεν ηξερα και δεν καθαριζα το μεταλλικο επιστομιο,μολις ξεκινησα να το καθαριζω με οινοπνευμα τερμα οι αφθες..εσωτερικα δεν ειχα ποτε...καθε φορα που γεμιζω τον καουφουνη βαζω σε ενα χαρτι κουζινας οινοπνευμα και καθαριζω το επιστομιο..

Αφού παραλίγο 5-6 φορές να σπάσω δόντι (ναί, ατμίζω και όταν οδηγώ), αφού δοκίμασα (κι έχω) κάθε είδους, μήκους και υλικού drip tips, τελικά βρήκα πολύ βολικές και ειδικών αποστολών, αυτές...
5 ευρουδάκια οι 50... Αν δεν θέλει κάποιος να τις πετάει, τις μαζεύει και τις περνάει ένα βράσιμο όταν θέλει...
Δυστυχώς, λόγω μαλακού υλικού, βγαίνουν πολύ εύκολα και με το παραμικρό, απο το τανκ...

https://www.fasttech.com/products/3017/10013360/2278703

ειχα βγάλει και εγώ
για κανα μήνα απο την κόκκινη κολγκέιτ.:p

συχνό πλύσιμο καθημερινά στο πιπάκι και εβδομαδιαίως με οινόπνευμα ή καυτό νερό, αν είναι μεταλλικό.

Re: Απάντηση: E - smoke...

Εμένα μου έχουν αλλάξει τα φώτα.Κάθε 30-40 ημέρες θα βγει και μία τις περισσότερες φορές στο έσω κάτω χείλος αλλά και στο σημείο μεσα στο στόμα που ειναι το μάγουλο.

Δώσε λίγο σημασία στο που ακουμπάει ανά πάσα στιγμή το επιστόμιο και ρώτα τον εαυτό σου αν θα έβαζες εκεί το στόμα σου. :p
Πολλά πράγματα τα περνάμε στο ντούκου, αλλά το επιστόμιο πρέπει να πλένεται συχνά.

Τωρα που λετε επιστομιο, θυμηθηκα οπου πριν απο μηνες ατμιζα στο αυτοκινητο και καθως εχω παντα την προσοχη μου στον δρομο, πηγα να φερω βεβιασμενα το τσιγαρο στο στομα. Σαμαρακια, λακκουβες, δεν θελει και πολυ.
Εφαγα ενα χτυπημα με το επιστομιο στα μπροστινα δοντια και νομιζα πως καποιο δοντι εσπασε.
Θελει και λιγο προσοχη. (Εχω και γκουμουτσα επιστομιο)
4eadb861c21ae00acd00f94ddb4849d5.jpg

Υ.Γ.
ΝΑΙ..ο Βογιατζακης μου εμαθε τους τουρμποσωληνες, με οποιον δασκαλο θα πας... :flipout:

A ρε... ipv D2!

Ωραίο mod.
Το δικό μου δυστυχώς χάλασε πάνω στο χρόνο.
Ξαφνικά ένα πρωί (κυριακή... λόγω μέρφι...) δεν άναβε η οθόνη και δεν έδινε τάση.
Παίζει οικονομική επισκευή σε αυτά ρε παιδιά? Ή δεν αξίζει?

Μπα, δεν αξίζει σε κανένα μοντάκι η προσπάθεια επισκευής του, απλά το πετάς και παίρνεις καινούριο.

Εκτός αν μιλάμε για κανένα DNA200 ή κανένα Provari, σε κάποια πρόβατα έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες επισκευής τους από ηλεκτρονικούς στο vaping.gr. Στα DNA200άρια τώρα, έχω διαβάσει μερικές περιπτώσεις στο ειδικό φόρουμ, όπου τα μοντάκια "πέθαναν" ξαφνικά μια μέρα, δεν άναβαν με κανένα τρόπο δηλαδή. Αυτό που ξέρω ότι επισκευάζεται σίγουρα στη πλακέτα DNA200, είναι η αλλαγή της ασφάλειας, εάν καεί για κάποιο λόγο. Θέλει όμως ηλεκτρονικό ή να πιάνει το χέρι σου από κολλήσεις...

Έτσι γιατί ψάχνονται κάποιοι κάποιοι...
(ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε)
Πολύ κοντά στο κανονικό.

lemon_tart.jpg

Και πώς το ανακατεύεις αυτό; Η περιμένουμε κανά 2 εβδομάδες μέχρι να οριμάσει; αλήθεια έχετε πάρει κανένα αναδευτήρα;

Κοιτάω έναν στο αμαζόνες με 60 αλλά το σκέφτομαι...