E - smoke...

ασε που δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά από το κάπνισμα. Τις ίδιες ακριβώς δύσπνοιες και το ίδιο ακριβώς λαχάνιασμα (αντοχές) σε ζόρισμα με το κανονικό τσιγάρο έχω όταν καπνίζω iqos, ΚΑΡΑεπιβεβαιωμένο αυτό που λέω. Μόλις το σταματάω σε 3-5 μέρες βελτιώνομαι δραματικά. Το έχω σαν λύση σε καφετέριες και μαγαζιά όμως που πλέον κακά τα ψέματα δεν μπορείς να ατμίσεις, ντουμανιάζεις τους πάντες και σε αγριοκοιτάνε όλοι με το δίκιο τους.

και γιατι δεν πας σε κανα τσιγαρισιο ατμοποιητη σε χαμηλα βατακια(15-20) :drummer:
τι την θες την μ@λ@κια το κος..??

και γιατι δεν πας σε κανα τσιγαρισιο ατμοποιητη σε χαμηλα βατακια(15-20) :drummer:
τι την θες την μ@λ@κια το κος..??

Λες να μην έχω τσιγαρίσιο?Δυστυχώς και με αυτόν αν καθίσω να πιω έναν καφέ ή μια μπύρα σε κλειστό χώρο, μόνος μου καταλαβαίνω ότι σε λίγα λεπτά έχω δημιουργήσει ένα σύννεφο ατμού που παραμένει γύρο μου και αρχίζει ενοχλεί. Τωρα αν μιλάς για 10 βατάκια, οχι, δεν μπορώ να ατμίσω έτσι ούτε για αστείο...

Λες να μην έχω τσιγαρίσιο?Δυστυχώς και με αυτόν αν καθίσω να πιω έναν καφέ ή μια μπύρα σε κλειστό χώρο, μόνος μου καταλαβαίνω ότι σε λίγα λεπτά έχω δημιουργήσει ένα σύννεφο ατμού που παραμένει γύρο μου και αρχίζει ενοχλεί. Τωρα αν μιλάς για 10 βατάκια, οχι, δεν μπορώ να ατμίσω έτσι ούτε για αστείο...

15-20 βατακια με ενα καλο τσιγαρισιο δεν νομιζω οτι δημιουργουν περισσοτερο καπνο απο το κλασικο τσιγαρο.

15-20 βατακια με ενα καλο τσιγαρισιο δεν νομιζω οτι δημιουργουν περισσοτερο καπνο απο το κλασικο τσιγαρο.

Το θέμα δεν είναι ο καπνός, το θέμα είναι οτι ο ατμός αργεί να διαλυθεί, παραμένει χαμηλά πυκνός, και δημιουργεί ομίχλη μέσα σε μερικές τζούρες. Δηλαδή αν κάθεται κάποιος στο διπλανό τραπέζι νιώθω κάπως, δεν μπορεί να το ζω μόνο εγώ ρε παιδιά. Βασικά μου την έχουν πει ουκ ολίγες φορές, άλλες χιουμοριστικά και άλλες πιο σοβαρά, πλέον σε κλειστό χώρο δεν παίρνω καν μαζί μου ηλεκτρονικό, μόνο iqos.
Το iqos από την άλλη είναι σαν να μην καπνίζεις απο θέμα καπνού, καμία σχέση με το κανονικό τσιγάρο που λιβανίζει και βρωμάει.

Το θέμα δεν είναι ο καπνός, το θέμα είναι οτι ο ατμός αργεί να διαλυθεί, παραμένει χαμηλά πυκνός, και δημιουργεί ομίχλη μέσα σε μερικές τζούρες. Δηλαδή αν κάθεται κάποιος στο διπλανό τραπέζι νιώθω κάπως, δεν μπορεί να το ζω μόνο εγώ ρε παιδιά. Βασικά μου την έχουν πει ουκ ολίγες φορές, άλλες χιουμοριστικά και άλλες πιο σοβαρά, πλέον σε κλειστό χώρο δεν παίρνω καν μαζί μου ηλεκτρονικό, μόνο iqos.
Το iqos από την άλλη είναι σαν να μην καπνίζεις απο θέμα καπνού, καμία σχέση με το κανονικό τσιγάρο που λιβανίζει και βρωμάει.

εχω ξεπερασει το τσιγαρο εδω και πολυ καιρο.
3-4 εστριψα το καλοκαιρι και ή τα ολοκληρωσα μετα απο καμια ωρα,ή τα εσβησα στις 5-6 τζουρες.
μου βρωμαει ο καπνιστης απο μακρυα κα εαν ειναι και γνωστος,του λεω και ποσα εχει κανει..

εχω ξεπερασει το τσιγαρο εδω και πολυ καιρο.
3-4 εστριψα το καλοκαιρι και ή τα ολοκληρωσα μετα απο καμια ωρα,ή τα εσβησα στις 5-6 τζουρες.
μου βρωμαει ο καπνιστης απο μακρυα κα εαν ειναι και γνωστος,του λεω και ποσα εχει κανει..

Δεν μιλάω για τσιγάρο, αυτό αποτελεί μακράν ότι πιο βρωμερό, καπνίζει ο άλλος 3 τραπέζια πιο κει και πνίγεσαι στην κυριολεξία. Το iqos δεν έχει καμία σχέση με το τσιγάρο σε βρώμα, μπόχα και ντουμάνια. Εχει σχέση μόνο με το ζόρι που τραβάει ο πνεύμονας βέβαια που είναι σχεδόν το ίδιο με το κανονικό τσιγάρο.

Δεν μιλάω για τσιγάρο, αυτό αποτελεί μακράν ότι πιο βρωμερό, καπνίζει ο άλλος 3 τραπέζια πιο κει και πνίγεσαι στην κυριολεξία. Το iqos δεν έχει καμία σχέση με το τσιγάρο σε βρώμα, μπόχα και ντουμάνια. Εχει σχέση μόνο με το ζόρι που τραβάει ο πνεύμονας βέβαια που είναι σχεδόν το ίδιο με το κανονικό τσιγάρο.

μπα..το δοκιμασα και αυτο κανα 2 φορες...δεν..

Σε καφετέρια πάντως αν τυχει κανεις δίπλα και καπνίζει αυτη την στριφτή άπλυτη κάλτσα (iqos) πραγματικά υποφέρουμε, ολο το τραπέζι. Μιλάμε για απίστευτη μπόχα.

Απο την άλλη με το ηλεκτρονικό, ειδικά αν κρατάς λίγο μέσα σου την τζούρα, μπορείς να βγάλεις ελάχιστο ατμό και αν εκπνευσεις προς τα κάτω δεν φαίνεται τίποτα. Οχι πανω! ο ατμός ειναι πιο βαρυς απο τον αέρα, θα πέσει κατω. Ασς που αρωματίζεις και το χώρο :laugh:.

Ακριβώς αυτό.
Έτσι ατμίζω στο γραφείο και το μόνο που καταλαβαίνουν οι γύρω μου είναι η μυρωδιά. :)

Το θέμα είναι οτι έξω απαγορεύεται οπότε ακόμα κι αν σε δουν να κάνεις κίνηση να ατμίσεις χωρίς να δουν υποψία ατμού θα σου την πουν για να σταματήσεις.

παιδιά έχω φτιάξει μια λεμονόταρτα να την πιείς στο ποτήρι. Ξέρω έχει κορεσθεί αυτή η γεύση, άλλα θεωρώ ότι την έχω πάει ένα βήμα πιο πέρα. Σήμερα τελείωσε η ωρίμανση (10 μέρες)και την ξεκίνησα. Τέτοια πιπίλα έχει καιρό να μου τύχει.. :drool1:
Απαλή, βουτυρώδες, ψημένη ζύμη με επίγευση κρέμας λεμονιού, όλα σε διακριτικούς τόνους, ο ΟΡΙΣΜΟΣ της πιπίλας δηλαδή. Το βραδάκι θα φτιάξω καμιά 300αρα ml ακόμα να ωριμάζουν...
Δάσκαλε, κάποια στιγμή είχα δοκιμάσει σε εσένα ένα τρομερό κέικ πορτοκάλι που είχες συνθέσει. Παίζει να μου στείλεις την συνταγούλα να το μαγειρέψω?Εκανα και την μπανανόταρτα, να δούμε πως θα βγεί...

Ποια λεμονόταρτα έκανες; :smile:
Την μπανανόταρτα την έκανες με seperate steeping όπως πρέπει;

Το κέικ πορτοκάλι είναι αυτό:

Acetyl Pyrazine 5% (TPA) 0.20%
Biscuit (INAWERA) 0.30%
French Vanilla Deluxe (TPA) 1.00%
Graham Cracker (Clear) (TPA) 1.00%
Juicy Orange (CAP) 3.00%
New York Cheesecake (CAP) 2.00%
Sugar Cookie (CAP) 2.50%
Vanilla Custard (TPA) 1.00%

Σε τρεις ημέρες είναι έτοιμο.
Αλλά μην το αφήσεις κανένα μήνα γιατί θα χάσεις τα πορτοκάλια. :smile:

lemon tart έκανα μια παραλλαγή αυτής με προσθήκη κρέμας και κέικ και κάποιες μικροαλλαγές στα ποσοστά. Βγήκε ότι καλύτερο έχω ατμίσει σε lemon μέχρι σήμερα.
http://e-liquid-recipes.com/recipe/1763662/Lemon Tart V4

Ναι δάσκαλε, δυο διαφορετικά μπουκαλάκια η μπανανόταρτα, εννοείται!
ωπ, από το κέικ πορτοκάλι τα έχω όλα τα αρώματα, προχωρώ..

Προτιμώ την V2, αλλά δεν την έχει σηκώσει στο elr.

Η V4 βέβαια είναι σχεδόν SNV. :smile:

To κέικ το έστησα έτσι, με εύκολα αρώματα και το στήνω όποτε ξεμένω. :D

Κάτι δεν πάει καλά ρε παιδιά, η αγορά από εξωτερικό απαγορεύεται καιρό τώρα, το άρθρο τα λέει διαφορετικά. Δηλαδή θα γίνει άρση?

Με άλλα λόγια, οι επιχειρήσεις του εξωτερικού θα πωλούν απρόσκοπτα τα ίδια προϊόντα στους καταναλωτές λόγω της Ελεύθερης διακίνησης στην Ενιαία αγορά της ΕΕ, ενώ οι Έλληνες θα υπόκεινται σε εξοντωτικές προδιαγραφές και εμπόδια. Ειδικά ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, που δεν χρειάζεται να ακολουθούν τις ελληνικές πρωτοτυπίες, τοποθετούν (πωλούν στον τελικό καταναλωτή) χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο, προϊόντα στην ελληνική αγορά.

Η μονόπλευρη απαγόρευση διασυνοριακών πωλήσεων, την ώρα που όλη η Ευρώπη διακινεί ελεύθερα τα προϊόντα αυτά, είναι τουλάχιστον ουτοπική και ανεφάρμοστη και είναι δεδομένο ότι η ανεξέλεγκτη διακίνηση που νομοτελειακά θα προκύψει, θα θέσει σε κίνδυνο τους ατμιστές, ακριβώς διότι δρομολογούνται για την αναζήτηση προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, από άγνωστους στις ελληνικές αρχές παραγωγούς, με σημάνσεις σε ξένη γλώσσα και προδιαγραφές προϊόντων ανεξέλεγκτες από τις υπηρεσίες στην Ελλάδα.

σε οποιον αρεσουν τα καπνικα να αφησει τις τριχες και να παει σε αρωματα la tabaccheria..
oσο αναφορα την αντιμετωπιση του ατμισματος απο την εν λογω κυβερνηση,εαν αυτη ειναι αριστερα εγω ειμαι η σιντι κροφορντ..
γιατι ειναι μια αντιμετωπιση βαθεια αντιδραστικη,αναχρονιστικη πισωγυρισμα και αβαντα στις καπνοβιομηχανιες...