E - smoke...

Η ποσότητα των σωματιδίων που μπορεί να δώσουμε σε κάποιον μέσω του παθητικού ατμίσματος είναι μη μετρήσιμη.
Και εξηγούμαι.
Το 90% του υγρού κατά μέσο όρο είναι γλυκερίνη και προπυλενογλυκόλη.
By default ασφαλείς.
Το άλλο 10% είναι νικοτίνη και άρωμα.
Και η νικοτίνη είναι ασφαλής αλλιώς δεν θα δίναμε μελιτζάνες στα μωρά.
Τα αρώματα είναι κατά 95% προπυλενογλυκόλη.
Άρα, πρακτικά μιλάμε για το 0.5% του υγρού.
Να δεχθώ ότι κάποια ppm αυτού είναι κάτι κακό που λόγω μικρής ποσότητας ο fda το έχει επιτρέψει ως ασφαλές.
Όταν ατμίζουμε λοιπόν, σε κάθε τζούρα να λαμβάνουμε 0.05ml υγρού;
Που για να κάνεις 1ml σε 20 τζούρες πρέπει να ντουμανιάζεις τον τόπο.
Να δεχθώ ότι δέχομαι το 50% αυτού και το άλλο πάει στην ατμόσφαιρα;
Άρα μιλάμε για 0.025ml, από τα οποία το 0.5% τους (κάντε και καμιά πράξη) ίσως περιέχει κάποια ppm κακά σωματίδια.
Από κάτι που τρώει το παιδί μας σε καραμέλες και γλυκά.
Ναι... Το παγωτό lemon pie που μόλις έφαγες δεν έχει πολτοποιημένη λεμονόπιτα μέσα.
Είναι φτιαγμένο από αυτά τα αρώματα που ατμίζουμε.
Από την άλλη, αν κάποιος κλάσει δίπλα σου, αναπνέεις 100% σωματίδια που μόλις βγήκαν από το παχύ του έντερο.

Απάντηση: Re: E - smoke...

Η ποσότητα των σωματιδίων που μπορεί να δώσουμε σε κάποιον μέσω του παθητικού ατμίσματος είναι μη μετρήσιμη.
Και εξηγούμαι.
Το 90% του υγρού κατά μέσο όρο είναι γλυκερίνη και προπυλενογλυκόλη.
By default ασφαλείς.
Το άλλο 10% είναι νικοτίνη και άρωμα.
Και η νικοτίνη είναι ασφαλής αλλιώς δεν θα δίναμε μελιτζάνες στα μωρά.
Τα αρώματα είναι κατά 95% προπυλενογλυκόλη.
Άρα, πρακτικά μιλάμε για το 0.5% του υγρού.
Να δεχθώ ότι κάποια ppm αυτού είναι κάτι κακό που λόγω μικρής ποσότητας ο fda το έχει επιτρέψει ως ασφαλές.
Όταν ατμίζουμε λοιπόν, σε κάθε τζούρα να λαμβάνουμε 0.05ml υγρού;
Που για να κάνεις 1ml σε 20 τζούρες πρέπει να ντουμανιάζεις τον τόπο.
Να δεχθώ ότι δέχομαι το 50% αυτού και το άλλο πάει στην ατμόσφαιρα;
Άρα μιλάμε για 0.025ml, από τα οποία το 0.5% τους (κάντε και καμιά πράξη) ίσως περιέχει κάποια ppm κακά σωματίδια.
Από κάτι που τρώει το παιδί μας σε καραμέλες και γλυκά.
Ναι... Το παγωτό lemon pie που μόλις έφαγες δεν έχει πολτοποιημένη λεμονόπιτα μέσα.
Είναι φτιαγμένο από αυτά τα αρώματα που ατμίζουμε.
Από την άλλη, αν κάποιος κλάσει δίπλα σου, αναπνέεις 100% σωματίδια που μόλις βγήκαν από το παχύ του έντερο.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

"Και η νικοτίνη είναι ασφαλής αλλιώς δεν θα δίναμε μελιτζάνες στα μωρά. " Η νικοτίνη είναι ασφαλής; Δε νομίζω Μιχάλη. Ούτε θα μπω σε debate παραθέτοντας δημοσιεύεσεις. Και σίγουρα δεν είμαι αντι ατμιστής. Απλά προβληματίζομαι.

Σύμφωνα με μελέτες, η νικοτίνη προκαλεί εθισμό.
Κατά τα άλλα είναι ασφαλής στις ποσότητες που την χρησιμοποιούμε.
Δεν το λέω εγώ.

Όταν το έψαχνα..Διάβασα για τη νικοτίνη οτι 1)Αναλογικά είναι σε κατά πολύ μικρότερη ποσότητα απο το πακέτο τσιγάρων 2)Πιο ποιοτική (φυτική) 3)Σε μορφή ατμού απορροφάται κατά πολύ λιγότερο απο τον οργανισμό σε σχέση με το τσιγάρο.

Σύμφωνα με μελέτες, η νικοτίνη προκαλεί εθισμό.
Κατά τα άλλα είναι ασφαλής στις ποσότητες που την χρησιμοποιούμε.
Δεν το λέω εγώ.

Nicotine is a dangerous and highly addictive chemical. It can cause an increase in blood pressure, heart rate, flow of blood to the heart and a narrowing of the arteries (vessels that carry blood). Nicotine may also contribute to the hardening of the arterial walls, which in turn, may lead to a heart attack.

Ούτε αυτό το λέω εγώ.

Ξέρεις ο εθισμός σημαίνει κατάχρηση της ουσίας, όχι χρήση.

Μα ναι.
Για αυτό και την κόβουμε σιγά σιγά.
Τα τσιγάρα έχουν δεκαπλάσια ποσότητα νικοτίνης από το τριάρι που κάνω εγώ π.χ.

Και όλα αυτά τα δημιουργεί η νικοτίνη Πάνο.
Το άρθρο αναφέρει ότι είναι παροδικά και εξαφανίζονται σε μία ώρα η σταματάει περίτεχνα εκεί;

Τις προάλλες ήμουν επισκεπτήριο στο νοσοκομείο Ξάνθης και κάποια στιγμή κατέβηκα στο προαύλιο του καφενείου για καφέ και άτμισμα. Λιακάδα και ο ήλιος έκαιγε αλλά βρήκα το τελευταίο σκιερό τραπεζάκι (2-3 ήταν όλα κι όλα στην σκιά). Ερχεται ένας τύπος γύρω στα 30 ψάχνοντας για καρέκλα στην σκιά - το καταλαβαίνεις απο τις κινήσεις και το ερευνητικό βλέμα. Του λέω "Φίλε κάτσε εδώ, δεν έχω πρόβλημα" και του δείχνω την καρέκλα στηαν άλλη πλευρά του τραπεζιού μου. Ο τύπος χωρίς καν να μου απαντήσει, κοιτάζει το ατμιστήρι μου και με την χαρακτηριστική κίνηση κουνάει το δάκτυλο αρνητικά και μου δείχνει το ατμιστήρι πριν αποφασίσει να κάτσει τελικά σε ένα τραπεζάκι στον ήλιο. Σε λιγότερο απο ένα λεπτό, με ύφος δυσφορίας απο την ζέστη, μαζεύει κλειδιά, τηλέφωνο, κλπ που είχε αφήσει στο τραπέζι του, σηκώνεται κι έρχεται προς το μέρος μου με εμφανή την πρόθεση να κάτσει στην καρέκλα που του είχα δείξει. "Φίλε" - του λέω μόλις έπιασε την καρέκλα - "δεν το σκέφτηκα προηγουμένως, αλλά εγώ ατμίζω, καλύτερα να κάτσεις σε άλλο τραπεζάκι". Και στο απορημένο ύφος του απάντησα "είδα ότι σε ενοχλεί και μετά θα νοιώθω εγώ άβολα". Τελικά έφυγε ξαναμπαίνοντας στο νοσοκομείο... :)

Kos, όντως, η νικοτίνη που είναι στα τσιγάρα είναι πολύ περισσότερη από το πιο δυνατό υγρό, γιατί πολύ από αυτή μένει πίσω στο τσιγάρο.
Και εκείνη φυσικά είναι φυτική. Το θέμα είναι τι άλλο υπάρχει εκεί μέσα και πόσο % είναι φύλο καπνού και όχι ότι τσουκνίδα έπεσε στον φούρνο.
Και ναι, ο οργανισμός απορροφά πολύ λιγότερη νικοτίνη από την ονομαστική του υγρού, όπως ακριβώς γίνεται και με τον καπνό του τσιγάρου.

Στο τσιγάρο, αν έχει 36mg νικοτίνη, δηλώνονται τα 18 που θα παρασυρθούν από τον καπνό. Και τελικά ο οργανισμός θα αφομοιώσει τα 9.
Τυχαία νούμερα φυσικά, μην πιαστείς στα ποσοστά.
Στο άτμισμα δεν υπάρχει αυτή η "χασούρα" των πρώτων 18mg.

...Στο τσιγάρο, αν έχει 36mg νικοτίνη, δηλώνονται τα 18 που θα παρασυρθούν από τον καπνό. Και τελικά ο οργανισμός θα αφομοιώσει τα 9.
Τυχαία νούμερα φυσικά, μην πιαστείς στα ποσοστά.
Στο άτμισμα δεν υπάρχει αυτή η "χασούρα" των πρώτων 18mg.

Στο τσιγάρο,τα 18 mg (στο παράδειγμά σου) που ΔΕΝ θα παρασυρθούν με τον καπνό, προστίθενται στο υπολοιπόμενο μήκος του τσιγάρου. Δηλαδή, ΚΑΘΕ τζούρα που τραβάει κανείς απο ένα τσιγάρο είναι πάντα μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε νικοτίνη (και λοιπών ουσιών) απο την προηγούμενη που τράβηξε. Η μόνη πραγματικά "χαμένη" νικοτίνη, είναι αυτή που φεύγει στον αέρα την ώρα της καύσης και της εκπνοής. Δεν είναι κακή η τακτική πολλών που πετούν την γόπα "βασιλική" και δεν περιμένουν να φτάσει η κάφτρα κοντά στο φίλτρο - όσοι καπνίζαμε, ξέρουμε οτι οι πρώτες τζούρες του τσιγάρου δεν έχουν καμμία σχέση με τις τελευταίες.
Στο άτμισμα η "χασούρα" είναι μόνο κατα την εκνοή αλλά όπως είναι παρατηρημένο, η πρόσληψη νικοτίνης απο τον οργανισμό είναι πολύ πιο άμεση (και ποσοστιαία) κατα το κάπνισμα σε σύγκριση με το άτμισμα.

...Το θέμα είναι τι άλλο υπάρχει εκεί μέσα και πόσο % είναι φύλο καπνού και όχι ότι τσουκνίδα έπεσε στον φούρνο...

Πριν κόψω το τσιγάρο και το γυρίσω στο άτμισμα, κάπνιζα ντόπιο ξανθιώτικο καπνό... Τελείως διαφορετικός κόσμος (προς το καλύτερο) απο το βιομηχανικό τσιγάρο...

Τον μπασμά που καλλιεργούν εδώ, στα εργοστάσια τον ρίχνουν σαν "πιπέρι" στους όγκους του virginia για να δώσουν γεύση στην παραγωγή... :)

Αν έχεις εμπιστοσύνη σε αυτόν που το πουλάει, ναι.
Αλλιώς, αν παίρνεις χύμα από άγνωστους παίζεις ρώσικη ρουλέτα.

Αν έχεις εμπιστοσύνη σε αυτόν που το πουλάει, ναι.
Αλλιώς, αν παίρνεις χύμα από άγνωστους παίζεις ρώσικη ρουλέτα.

Μιλάμε για καπνό πομάκικο, μεγαλωμένο σε επικλινές και προσήλιο χωράφι, απο χασλαμά ποτισμένο με ανθόνερο μετά απο σφάξιμο κόκκορα, με τα λιγότερα το δυνατόν φάρμακα στις γωνιές των χωραφιών που προορίζονται για τον στενό κύκλο και μαζεμένο "τέταρτο χέρι" απο χέρια πρωτότοκης κόρης 5 λεπτά πριν ανατείλει ο ήλιος... - Που να φτουρίσει ο Παπαστράτος... :)

Αν δεν χορεύει πυρρίχιο έβδομος γιος ενός έβδομου γιου την ώρα που το μαζεύει η παρθένα πρωτότοκη κόρη του φύλαρχου δεν το λες και πρώτη ποιότητα...

Μωρέ, μέχρι πριν λίγα χρόνια, έβδομο γιό έβδομου γιού βρίσκαμε, που και πυρρίχιο χόρευε και τσιφτετέλι κι ανάποδες αερότουμπες έκανε πάνω απο φωτιά κι ότι άλλο θέλεις... Το πρόβλημα ήταν όμως οτι παρθένα δεν βρίσκαμε και μετά απο συμβούλιο αποφασίσαμε οτι προκειμένου να μείνουμε ατσίγαροι καλύτερα να παρακάμψουμε αυτην την λεπτομέρεια κι ας βγει ο καπνός λίγο κατώτερης ποιότητας...

Στην προηγούμενη προσφορά του eshop, αγόρασα αυτό το Arieli ψυγειάκι ΜΟΝΟ για τα καπνιστικά μου με 129 Ε. Βέβαια, είχα χώρο στην αποθήκη και το ψυγειάκι είναι μικροσκοπικό. 47 x 50 x 84 πόντους. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ και αθόρυβο. Είναι ίσως το μόνο ψυγειάκι που έχω δει εδώ και 2 δεκαετίες να είναι δίπορτο σε αυτό το μέγεθος - τόσο μικρό και έχει ανεξάρτητη πόρτα για κατάψυξη. Ολα όσα έχω δει σ'αυτό το μέγεθος έχουν μια μικρή εσωτερική κατάψυξη στον χώρο της συντήρησης ή ένα μικρό εσωτερικό πορτάκι για "κατάψυξη" που μετά απο 2-3 μήνες χρήσης πάντα σπάει και σου μένει το πορτάκι στο χέρι. Οι επόμενες τόσο μικρές λύσεις αρχίζουν απο 500Ε και πάνω απο πολύ επώνυμες εταιρίες αλλά και πάλι δεν βρίσκεις δίπορτο. Οι 100άρες νικοτίνες μου πήγαν κατευθείαν στην κατάψυξη. Οι έτοιμες βάσεις και τα αρώματα πήγαν στην συντήρηση. Είναι τόσο αθόρυβο και διακριτικό που σκέφτομαι να το φέρω δίπλα μου εδώ που γράφω και να έχω μέσα το νερό και τα αναψυκτικά μου και την επάνω επιφάνειά του να την χρησιμοποιώ σαν τραπεζάκι για τα τροφοδοτικά μου, κλπ (τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχει καθόλου κραδασμούς)...
Οποιος έχει σκεφτεί μια τέτοια λύση ή έχει μια τέτοια ανάγκη, το συστήνω ανεπιφύλακτα...
Πραγματικές εσωτερικές διαστάσεις της κατάψυξης, 30βάθος χ 35 πλάτος χ 20 ύψος ,σύν το εσωτερικό ραφάκι της πόρτας της κατάψυξης (που φαίνεται στην φωτογραφία του eshop).

https://www.e-shop.gr/psygeio-mini-bar-a-arielli-ard-113fn-p-HAP.706938

HAP.706938.jpg

Κλείνοντας κοντά στα 5 χρόνια ατμίσματος,τα περισσότερα από αυτά με τον melo 3,άρχισα να γλυκοκοιτάζω πάλι το κωλοτσίγαρο.Είπα λοιπόν σήμερα να κάνω μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα και να πάρω έναν καινούριο ατμοποιητή.
Μου πρότειναν τον INNOKIN Zenith.
Tον αγόρασα και αμέσως ο Melo 3 μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Όπως έκανα πάντα αγοράζοντας νεο ατμοποιητή,τοποθετούσα την αντίσταση με τα χαμηλότερα ohm.0.3/0,5/0,6 και επειδή όλοι μου έδιναν μεταλλική γεύση,συνέχιζα με μεγάλα ohm.
Mε τον Melo 3 χρησιμοποιούσα 1,8ohm.
Στον Zenith τοποθέτησα τα 0,6ohm και αυτό ήταν.
Πλούσια γεύση,χτύπημα,άνετο ντουμάνι και σε συνδυασμό με την ευκολία στο γέμισμα του ατμοποιητή,την ρύθμισή του για αεράτη τζούρα,την ανυπαρξία διαρροών και spit αλλά και την χαμηλή τιμή του (21 ευρώ),μάλλον πήρα παράταση στο να "ξανακυλήσω" στο κάπνισμα.

Και ο zenith είναι πολύ δυνατός ατμοποιητής και ο galaxies της vapefly.
Ο δεύτερος παίζει και σαν dripper.
Βέβαια είναι επισκευάσιμος και αν πας προς τα εκεί θα παρατήσεις τις έτοιμες αντιστάσεις.

Το έχω δοκιμάσει,αλλά όπως το δοκίμασα,έτσι και έφυγα τρέχοντας.
Είναι πολύ δύσκολη η ζωή μας για οτιδήποτε άλλο από plug n' play.

Εγώ μετά από 4 ή 5 χρόνια (δεν θυμάμαι..), άλλαξα τον subtank σε melo4 και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Το μόνο θέμα είναι ότι μου λείπει το 7μελο τανκάκι του subtank. Τώρα είμαι, άνοιξε-γέμισε κάθε 2 ώρες. Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολος στο γέμισμα.