E - smoke...

Εγώ μετά από 4 ή 5 χρόνια (δεν θυμάμαι..), άλλαξα τον subtank σε melo4 και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Το μόνο θέμα είναι ότι μου λείπει το 7μελο τανκάκι του subtank. Τώρα είμαι, άνοιξε-γέμισε κάθε 2 ώρες. Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολος στο γέμισμα.

Κάθε 2 ώρες,7ml????Δηλαδή πόσα ml ατμίζεις την ημέρα;

Ένα δεκάρικο ατμίζω Σωκράτη. Το τανκάκι του melo παίζει στα 4 ml. Ουσιαστικά όμως, μονάχα 2-2,5 ml είναι τα ωφέλιμα πριν τον ξαναγεμίσεις, αλλιώς, θα ατμίζεις μπαμπάκια.

Πολλά δεν είναι τα 10ml,?.Εγώ ένα τανκ των 4ml την ημέρα θέλω και πάλι μου φαίνεται πολυ μετά από τόσα χρόνια ατμισματος.Πιστευα ότι με τα χρόνια θα το κόψω εντελώς.

Εχω πάνω απο έναν χρόνο να αγοράσω αρώματα (γεύσεις δηλαδή - χωρίς νικοτίνη). Tελευταία φορά είχα αγοράσει απο την Darkstar (Μ.Βρετανία νομίζω είναι) κάτι Capella, Dark Arts και Flavor West αρώματα κι έφτιαχνα τα υγρά μου με την άνεσή μου.
Γνωρίζει κανείς αν η αγορά τέτοιων αρωμάτων απο το εξωτερικό επιτρέπεται ακόμα ? Είναι γνωστό οτι τα νικοτινούχα απαγορεύονται.

Βγήκαμε στο καπνιστήριο για άτμισμα. :flipout:
Οι περισσότερες εταιρίες αρωμάτων είναι δηλωμένες ως εταιρίες τροφίμων, άρα δεν έχεις θέμα.
Εκτός αν σου σκάσει η στραβή, που είναι πολύ σπάνιο.

Δεν είδα κανέναν κι ανησύχησα... :)
Λέω να παραγγείλω απο Darkstar όπως την προηγούμενη φορά. Μακάρι να μην κολλήσει σε τελωνείο και να περάσει όπως λες σαν εταιρία τροφίμων - ειδικά τώρα που έρχονται γιορτές και τα ξεπετάνε στο τελωνείο λόγω φόρτου... Εχει πέσει πολύ μπέρδεμα, διαβάζω διάφορα απο δω κι απο κει για τα αρώματα, αλλά όπως είναι γνωστό η λέξη "αρωμα" είναι μπερδεμένη για πολλούς - αλλοι εννοούν το τελικό ατμιστικό υγρό κλπ...
Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει, είναι οτι οι περισσότεροι hardcore vapers στην Ελλάδα έχουν στοκάρει νικοτίνες κι αρώματα και δεν γίνεται πια τόσο συζήτηση όπως πριν 1-2 χρόνια. Τώρα ασχολούνται περισσότερο με το hardware...

Παιδιά να ρωτήσω κάτι.
Τόσα χρόνια που ατμίζω,κάθε φορά που καθαρίζω τον ατμοποιητη/επιστόμιο,βγάζω ένα πράγμα μαύρο σαν κατράμι.
Τι είναι αυτό;
Και αν υπάρχει στον ατμοποιητή και το επιστόμιο,είναι σίγουρο ότι κάτι αντίστοιχο δεν πάει στο στόμα και τα πνευμόνια μας;

Παιδιά να ρωτήσω κάτι.
Τόσα χρόνια που ατμίζω,κάθε φορά που καθαρίζω τον ατμοποιητη/επιστόμιο,βγάζω ένα πράγμα μαύρο σαν κατράμι.
Τι είναι αυτό;
Και αν υπάρχει στον ατμοποιητή και το επιστόμιο,είναι σίγουρο ότι κάτι αντίστοιχο δεν πάει στο στόμα και τα πνευμόνια μας;

To κάνεις να φαίνεται δραματικό. Φυσικά δεν είναι "κατράμι" (πίσσα δηλαδή)... Υπάρχουν 2-3 λόγοι για την ύπαρξή του έκεί.
α) Είναι VG+PG που κάποια στιγμή εξαερώθηκε για να την ατμίσεις αλλά δεν πρόλαβε να πάει στα πνευμόνια σου γιατί εκείνη την στιγμή σταμάτησες την τζούρα κι έτσι έμεινε στο σημείο εκείνο οπου ξαναυγροποιήθηκε. Η περισσότερη επανυγροποιημένη VG+PG κυλάει πάλι πίσω στον χώρο της αντίστασης αλλά αυτή που μπορεί να κολλήσει στα τοιχώματα του επιστομίου μένει εκεί φτιάχνοντας ένα φίλμ υγρού. Τώρα, απο το στενό επιστόμιο - και φυσικά απο τον χώρο του φίλμ αυτού - περνάνε όλα τα κυβικά αέρα που εισπνέεις ατμίζοντας. Διάφορα σωματίδια και ρύποι του αέρα του περιβάλλοντος κολλάνε στο φίλμ αυτό (κι αυτό είναι καλό) και δεν φτάνουν στα πνευμόνια σου. Αυτό προκαλεί και την αλλαγή του χρώματος προς το καφε-μαύρο και γι'αυτό πρέπει να καθαρίζεις το επιστόμιο όσο συχνότερα μπορείς. Ενα καθημερινό ξέπλυμα του επιστομίου παίρνει 10 δευτερόλεπτα...
β)Είναι περιττό να συμπληρώσω οτι τυχόν "ξερές" ή "ημίξερες" τζούρες φθείρουν-"καίνε" το βαμβάκι, κι όπου υπάρχει "κάψιμο" υπάρχει και "μαύρισμα" το οποίο προσθέτει στο μαύρισμα του υγρού φίλμ του επιστομίου. Γι'αυτό και το βαμβάκι το αλλάζουμε κι αυτό όσο μπορούμε συχνότερα - στα πλαίσια της ορθολογικής χρήσης πάντα.

Καλό είναι να θυμόμαστε οτι η VG/PG τα πάει πολύ καλά με το νερό και διαλύεται αμέσως - και πλήρως - σ'αυτό. Δεν χρειάζονται ζεστά νερά και σαπουνίσματα για τον καθαρισμό των ατμιστικών μας. Αυτά είναι πλεονασμός και για ψυχολογικούς λόγους μόνο... :)
Σαπούνισμα θέλει μόνο η απέξω πλευρά του επιστομίου όπου κολλάει και ξεραίνεται το σάλιο μας - και ότι άλλο - και είναι το πιο βρώμικο σημείο του ατμιστικού συστήματός μας... :) :)

Ττι δραματικό το κάνω καλέ;
Έγραψα αυτό που βλέπω.
Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες αλλά μάλλον εσύ τα ωραιοποιείς λίγο μου φαίνεται :)
Όσο για το επιστόμιο,ας είναι καλά η στοματίτιδα που έπαθα όταν πρωτοξεκίνησα να ατμίζω.
Το καθαρίζω τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα.

Τα υγρά για τους ατμοποιητές αποτελούνται από τα εξής συστατικά.
1) VG
2) PG
3) Νικοτίνη
4) Αρώματα
5) Πρόσθετα

Από αυτά τα 4 είναι αρκετά καθαρά και δεν αφήνουν υπολοίματα, εκτός από κάποια συγκεκριμένα αρώματα που έχουν πρόσθετα (το Yellow Cake π.χ.)
Πάμε τώρα στα πρόσθετα.
Για να κάνουμε πιο γλυκό το υγρό προσθέτουμε γλυκαντικές ουσίες. Όπως επίσης, για να το κάνουμε αλμυρό, χρησιμοποιούμε τον ορό που πουλάνε στα φαρμακεία.
Αυτές οι γλυκαντικές ουσίες αφήνουν αρκετά κατάλοιπα στο βαμβάκι, αυτή την μαυρίλα που βλέπεις.
Δεν είναι πάντα μαύρη, αλλά καταλαβαίνεις ότι και άσπρη να ήταν αφού μένει πάνω σε αντίσταση που πυρώνει, κάποια στιγμή θα μαυρίσει.
Πρακτικά σχηματίζει μία "καραμέλα", για αυτό και θα δεις ότι έχει και την ανάλογη υφή που κολλάει στα χέρια.
Αν τώρα, ένα υγρό έχει ορό, δημιουργεί άλατα στην αντίσταση, το οποίο την κάνει να χαλάει πολύ γρήγορα.
Τα υγρά που κυκλοφορούν στο εμπόριο (όχι τα DIY) εχουν επίσης τριασετίνη.
Κρύβει κορυφές από τα επιμέρους αρώματα, τα κάνει πιο "αποδεκτά" στο ευρύ κοινό, συντηρεί περισσότερο το προφίλ του αρώματος, αλλά αφήνει και κατάλοιπα.

Γενικά, δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάσαι, είναι κατάλοιπα που δεν εξατμίζονται αλλά μένουν στην αντίσταση.
Αλλά και να εξατμιστούν, μιλάμε για γλυκαντικές ουσίες ή και για τον ορό που βάζουμε στη μυτούλα των βρεφών.

Γιατί;
Πόσο καιρό θα την κρατήσεις;
Ειδικά τώρα τον χειμώνα που δεν παίζουν 40άρια, αν είναι απλά σε σκιερό μέρος είναι μια χαρά.

Γιατί;
Πόσο καιρό θα την κρατήσεις;
Ειδικά τώρα τον χειμώνα που δεν παίζουν 40άρια, αν είναι απλά σε σκιερό μέρος είναι μια χαρά.

ειναι αρκετη.υπολογιζω οτι αφου φτιαξω την καβα μου με τα υγρα,θα μεινει κανα 2 κιλο με νικοτινη 3,
απο την οποια θα αφαιρουνται καμια 300ρια ml τον μηνα.

Και σκέτο ψυγείο μια χαρά κάνει τη δουλειά του.
Δεν πρόκειται να χαλάσει από μόνη της, εκτός αν την βλέπει ο ήλιος ή αν έχεις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Στα μαγαζιά και τις αποθήκες που τις έχουν μην νομίζεις ότι περνάνε καλύτερα. :smile: