Ε9 - ημιυπαίθριοι - ημιυπόγεια

Pink Panther

Established Member
17 June 2006
188
Αττική
Καλημέρα και καλή σαρακοστή.

Επειδή ο καιρός ζυγώνει απευθύνω δύο ερωτήσεις σε όσους έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση:

1η) Ημιυπαίθριοι χώροι κλειστοί (και δηλωμένοι στην εφορία κατά την αγορά) προστίθενται στα τ.μ. της κύριας κατοικίας (στήλη 12 του Ε9) ή όχι;

2η) Ημιυπόγεια μεζονετών διαμορφωμένα (και δηλωμένα στην εφορία κατά την αγορά) προστίθενται και αυτά στα τ.μ. της κύριας κατοικίας (στήλη 12) ή όχι;

...για Ημιυπαίθριους χώρους, εάν είναι δηλωμένοι στο συμβόλαιο, ναί προστίθονται και ...νομιμοποιούνται, για το άλλο δεν είμαι σίγουρος.

Μιας και βρήκα το post, είπα να ρωτήσω: Ένα νέο ζευγάρι, είναι υποχρεωτικό να κάνει κοινή δήλωση ή μπορεί να κάνει ξανά χωριστά?

Re: Απάντηση: Ε9 - ημιυπαίθριοι - ημιυπόγεια

Μιας και βρήκα το post, είπα να ρωτήσω: Ένα νέο ζευγάρι, είναι υποχρεωτικό να κάνει κοινή δήλωση ή μπορεί να κάνει ξανά χωριστά?

Ποιος ο λόγος της χωριστής δήλωσης;;

η κοινη δηλωση ειναι υποχρεωτικη

καλα εκανες Αρχηγε και προχωρησες σε πολιτικο γαμο μιας και ολοι γνωριζουμε οτι ετσι προκυπτουν και καποιες απαλλαγες τοσο για 1η κατοικια(τετραγωνικα ποθεν εσχες ) οσο και τα δανεια απο τραπεζα μιας και δυο δειχνουν καλυτερη πιστοληπτικη ικανοτητα απο εναν

φυσικα μην τολμησεις και δεν κανεις δηλωση δεν θα την δει κανεις

τα ημιυπαιθρια και τα ημιυπογεια στο Ε9 περιγραφονται και δηλώνονται κανονικοτατα αν εχεις αποριες συμβουλεψου εναν φοροτεχνικο δεν πρεπει 1η δηλωση σας να ειναι ελλιπείς ή κατα προσέγγιση δεν εχεις να φοβηθεις τιποτε

καλη συνεχεια!!!!

Παντως δεν καταλαβαινω γιατι υποχρεωτικα πρεπει να κανουμε κοινη δηλωση μετα την... κουλουρα. Λιγο αυταρχικο μου φαινεται αυτο. Σιγουρα ισχυει?

Αν -για παραδειγμα- εισαι σε "διασταση" με τη συζηγο, δεν κανεις κοινη δηλωση ετσι δεν ειναι? Οποτε αν δηλωσεις πως δεν ζειτε μαζι, φανταζομαι θα μπορεις να κανεις χωριστη δηλωση...

[τα παραπανω ΔΕΝ αφορουν στην προσωπικη μου κατασταση, άλλωστε εδω ΔΕΝ κανουμε δηλωσεις οι μισθωτοι. (αυτα σε περιπτωση που διαβασει το φορουμ κι εχουμε αλλα!!):argue:]

Ναι μέχρι 31/03/08.
Ναι κοινή δήλωση μετάτην κουλούρα γιατί αφορά οικογενειακό εισόδημα.
Δεν ξέρω τι ισχύει όταν το αντρόγυνο είναι σε διάσταση.

Οι αλλαγές στο Ε9 πρέπει να δηλωθούν έως την 31-03-2008;

επισης και πιθανα λαθη ή παραλειψεις του παρελθοντος πουα να δηλωθουν τωρα γλιτωνεις τα προστιματα