EAC v1 Guide

Re: Απάντηση: Re: EAC v1 Guide

To Use AccurateRip δεν στο έχει καν για επιλογή ή είναι γκρί?
Έχεις πατήσει το κουμπί ‛autodetect read command’ στο προηγούμενο tab ?

Εάν πατήσεις το κουμπί που συγχρονίζει με freedb , δε φέρνει στοιχεία?
Στο Menu ->EAC -> Metadata Options , έχεις επιλέξει freedb, και στο δίπλα tab έβαλες ένα mail ?

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Το Use AccurateRip το βγάζει γκρι ενώ όλα τ άλλα τα έχω 'σετάρει' όπως ακριβώς τα περιγράφεις στον 'οδηγό ' ..και την προηγούμενη φορά ,όπου τότε λειτουργούσε η ενημέρωση των τίτλων ,σε αντίθεση με την τωρινή ,που δεν..

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Το Use AccurateRip το βγάζει γκρι ενώ όλα τ άλλα τα έχω 'σετάρει' όπως ακριβώς τα περιγράφεις στον 'οδηγό ' ..και την προηγούμενη φορά ,όπου τότε λειτουργούσε η ενημέρωση των τίτλων ,σε αντίθεση με την τωρινή ,που δεν..

Χμμμ
Έχεις τελευταία έκδοση eac έτσι όχι κάποια παλιά ?
Για ξανακάνε το install, και δες μη τυχών και κατά την εγκατάσταση το προσθέσει και αυτό.

Χμμμ
Έχεις τελευταία έκδοση eac έτσι όχι κάποια παλιά ?
Για ξανακάνε το install, και δες μη τυχών και κατά την εγκατάσταση το προσθέσει και αυτό.

Έκανα ξανά install και άλλαξα το cd,(παρατηρώντας ότι είχε 1-2 μικρές γρατσουνιές),με ένα καινούριο ...ενέργεια μάλλον που έφτιαξε το πρόβλημα...κάνοντας να λειτουργεί όπως την προ virus περίοδο.
Ευχαριστώ ξανά...

Έκανα ξανά install και άλλαξα το cd,(παρατηρώντας ότι είχε 1-2 μικρές γρατσουνιές),με ένα καινούριο ...ενέργεια μάλλον που έφτιαξε το πρόβλημα...κάνοντας να λειτουργεί όπως την προ virus περίοδο.
Ευχαριστώ ξανά...

:ernaehrung004:

ρε παιδια...ανοιγω το eac...και στην αρχη μου ανοιγει ενα παραθυρο κ μου λεει cd information και στα τραγουδια λεει unknown. μετα για τα Lyrics πρεπει εγω να κανω add ενα ενα;...οταν τελειωσω δεν μπορω να κανω add στο καθε τραγουδι; εγω ηξερα οτι κατεβαζει μονο του lyrics. τελος κανω μετανομασια στο καθε ενα αρχειο ενω εχουν τελειωσει αλλα οταν τα παιζω στο foobar εχει το αρχικο ονομα...

ρε παιδια...ανοιγω το eac...και στην αρχη μου ανοιγει ενα παραθυρο κ μου λεει cd information και στα τραγουδια λεει unknown. μετα για τα Lyrics πρεπει εγω να κανω add ενα ενα;...οταν τελειωσω δεν μπορω να κανω add στο καθε τραγουδι; εγω ηξερα οτι κατεβαζει μονο του lyrics. τελος κανω μετανομασια στο καθε ενα αρχειο ενω εχουν τελειωσει αλλα οταν τα παιζω στο foobar εχει το αρχικο ονομα...

Με lyrics δεν ασχολούμαι στο Ripping,
το θεωρώ θέμα του Player, εάν είναι να ψάξει να τα βρει, και δεν με απασχολεί να είναι σε tag εντός του αρχείου.

Τα ονόματα να τα κάνεις edit, πριν το rip
Ώστε και τα ενσωματωμένα tags να είναι σωστά και τα ονόματα αρχείων να συμφωνούν

edit μετα δεν γινεται;

Μπορείς μετά να χρησιμοποιήσεις tag editor, υπάρχουν πολλοί
Αλλά χάσιμο χρόνου θα είναι
(επίσης τα Logs μετά δε θα κάνουν κλικ με τη μια για αποδεικτικά)

Η ατάκα που λέω συχνά
‛Rip μια φορά και καλά’

Όποτε βρες το naming scheme που σου αρέσει, και σεταρέ το
Λ.χ. εγώ προτείνω στην πρώτη σελίδα
Χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω (copy paste) για κανόνες ονοματολογίας:
%tracknr2% - %title%
Use various Artist Naming Scheme On
%tracknr2% - %artist% - %title%

Αλλά εσύ μπορεί να προτιμάς κάτι άλλο :-)

το εχω βαλει αυτο που λες περι naming scheme nou αλλα δεν καταλαβαινω τι κανει ή εαν κανει κατι.

οπως και να χει ενα πολλα ριπαρισμενα ...και βαριεμε να τα ξαναβρω ή αλλα ειναι απο φιλους...οποτε με tag editor ετσι;δεν επιρεαζει την ποιοτητα του τραγουδιου;

το εχω βαλει αυτο που λες περι naming scheme nou αλλα δεν καταλαβαινω τι κανει ή εαν κανει κατι.

οπως και να χει ενα πολλα ριπαρισμενα ...και βαριεμε να τα ξαναβρω ή αλλα ειναι απο φιλους...οποτε με tag editor ετσι;δεν επιρεαζει την ποιοτητα του τραγουδιου;

ναι ο tag editor δεν επιρρεάζει την ποιοτητα του flac

%tracknr2% - %title%

και αυτο που λες τι ακριβως

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και οταν βαζω ενα cd αυθεντικο το λεει unknown στην αρχη...ειναι φυσιολογικο;ποτε δεν το βγαζει unknown;

και υστερα στο On unknown CDs ... γιατι να μην επιλεξω automatically access metadata database?

τελος κανεις που να ξερει απο lyrics?

Γιατί να φορτώσεις το αρχείο με lyrics;
Πιο απλά-πιο καλά.

Δεν τσεκάρουμε την επιλογή των αυτόματων μεταδεδομένων,γιατί πολύ απλά πολλά τα βρίσκει λάθος.
Ειδικά τα Ελληνικά.
Με το χέρι,προσεκτικά και με υπομονή.
Τα αγαθά...κλπ.κλπ...

Κι αν θέλεις lyrics λες στο player να τα βρει.
Και timestamped παρακαλώ.

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.JPG

%tracknr2% - %title%

και αυτο που λες τι ακριβως

και οταν βαζω ενα cd αυθεντικο το λεει unknown στην αρχη...ειναι φυσιολογικο;ποτε δεν το βγαζει unknown;

και υστερα στο On unknown CDs ... γιατι να μην επιλεξω automatically access metadata database?

τελος κανεις που να ξερει απο lyrics?

Παράδειγμα:
%tracknr2% - %title%
01 – ΌνομαΤραγουδιού

%tracknr2%. %title%
01. ΌνομαΤραγουδιού

Έχεις πολλές επιλογές.

Καλύτερα είναι να πατάς μόνος σου το κουμπάκι στο EAC που κατεβάζει τα ονόματα τραγουδιών
Κοίτα τις εναλλακτικές που έχεις
Πάρε τον έλεγχο πάνω σου
Άλλαζε ότι όνομα δε σου αρέσει

Για τα lyrics, όπως σου είπα, το θεωρώ δουλειά του player, που μπορεί να ψάχνει αυτόματα και να σου φέρνει, lyrics, βιογραφικά των συντελεστών, reviews και γενικά ένα τόνο πληροφορίας. Το να τα ενσωματώσεις σε tag, ΙΜΗΟ είναι άχρηστο. Αφού τη στιγμή που θα πας να τα παίξει ο Player θα φέρει ότι δεδομένα χρειάζονται.

αυτο το player εχω...πρεπει να εχει τα σωστα tags για να βρει τα lyrics?!γιατι μου λεει Νο lyrics available.

Δεν θυμάμαι αν το ξαναρώτησα,αλλά από original copy,(αντιγραφή μέσω επιτραπέζιου cdr,πολύ καλό ομοαξονικό,οπότε και πολύ καλές εγγραφές),αυτό το αντίγραφο ,μπορώ μέσω EAC ,να το περάσω σαν να ήταν το original?
Η ερώτηση γίνεται γιατί έχασα ξαφνικά έναν σκληρό,και το back up του μετά από λίγες μέρες..
Χρησιμοποίησα nero και foobar ,αλλά έβγαζαν μερικά errors.

Απάντηση: Re: EAC v1 Guide

Δεν θυμάμαι αν το ξαναρώτησα,αλλά από original copy,(αντιγραφή μέσω επιτραπέζιου cdr,πολύ καλό ομοαξονικό,οπότε και πολύ καλές εγγραφές),αυτό το αντίγραφο ,μπορώ μέσω EAC ,να το περάσω σαν να ήταν το original?
Η ερώτηση γίνεται γιατί έχασα ξαφνικά έναν σκληρό,και το back up του μετά από λίγες μέρες..
Χρησιμοποίησα nero και foobar ,αλλά έβγαζαν μερικά errors.

Αν έχεις το κουράγιο -υπομονή νά χρησιμοποιήσεις τό paranoid τότε όλα θά πάνε καλά .Βέβαια η χρήση dvd reader κανονικού καί όχι slim μάλλον είναι απαραίτητη αν θέλεις νά ριπάρεις αρκετούς δίσκους

Ευχαριστώ πρώτα απ όλα,όσο για το dvd reader δεν κατάλαβα..αλλά ο εξωτερικός driver LG,δεν αρκεί?έχω εξωτερικό γρηγορότερο οδηγό για καλύτερα αποτελέσματα..

Τα σωστά ριπαρισμένα και με τον τρόπο που περιγράφεται στο trhreat, αυθεντικά cds σε flac,τι δειγματοληψία πρέπει να δείχνουν κατά την αναπαραγωγή απ το dac??
Εννοώ κάνοντας ακριβώς όσα ειπώθηκαν και σετάροντας τον EAC ,όπως υποδεικνύετε ,το νέο αρχείο σε flac μορφή που παράγεται ...

Τα σωστά ριπαρισμένα και με τον τρόπο που περιγράφεται στο trhreat, αυθεντικά cds σε flac,τι δειγματοληψία πρέπει να δείχνουν κατά την αναπαραγωγή απ το dac??
Εννοώ κάνοντας ακριβώς όσα ειπώθηκαν και σετάροντας τον EAC ,όπως υποδεικνύετε ,το νέο αρχείο σε flac μορφή που παράγεται ...

Τα cd είναι 16/44.1

Για να αντιγράψω σε wav αυτή η ρύθμιση είναι σωστή ?

eac.jpg

Αν αλλάξω το wav format σε PCM μου δίνει επιλογή και για 16 bit. Είναι καλύτερο αυτό ?

Last edited: