eBay - Import charges από USA;

17 June 2006
25,432
Αθήνα
Ωπα......το πήρατε χαμπάρι; Εχουμε θέμα.

Τις τελευταίες ημέρες αν παραγγείλεις κάτι από αμερική (όχι Hong Kong, China Κλπ) θα δείτε ότι βάζει και ένα import charges που στο χρεώνει υποχρεωτικά. Και δεν είναι αμελητέο. Μπορεί και να είναι άλλα τόσα όσο κοστίζει το προϊόν!

Δεν έχω καταλάβει ακόμα με τι κριτήριο το βάζει (ποσοστό).

Εχει παιχτεί κάτι με την Ελλάδα ή ισχύει για όλη την ευρώπη;
Ποιός τα παίρνει αυτά τα import charges και που;
Τα πληρώνει ο πωλητής στο τελωνείο;
Τα πληρώνει το ebay στο ελληνικό τελωνείο;

Οπότε ακόμα και με USPS Express να παραγγείλετε πληρώνετε τελωνείο!

Για τσεκάρετε κι εσείς.

Επίσης κάτι άλλο:
είναι σίγουρο ότι αν πληρώσεις το import charges στο eBay δεν θα πληρώσεις κι εδώ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ;

π.χ.
http://www.ebay.com/itm/Onkyo-PR-SC..._Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item19d6a0399f

εγώ γιατί νομίζω ότι θα σου ζητήσουν να πληρώσεις κι άλλα μόλις έρθει εδώ; ή θα πας στο ΕΛ.ΒΕΛ. και θα πεις ότι έχω πληρώσει στο eBay import charges;..... ΓΕΛΩ. :flipout:

Last edited:
Να αναφέρω επίσης πως (από ότι έμαθα) προϊόν από χώρα προέλευσης Κίνα, υπάρχει κοινοτική οδηγία να περνάει τελωνείο υποχρεωτικά και να "ράβεται κοστουμάκι".
Δεν το έχω διασταυρώσει με κάποια έγκυρη πηγή ΑΛΛΑ μου έχει συμβεί 2 φορές στο καπάκι να πληρώσω τελωνείο για εισαγωγή από Κίνα.
Νεβερ εγκεν φορ μι από Τσάινα.

Αυτο νομιζω οτι ειναι ενας υπολογισμος για να μην τα ριχνουν οι αγοραστες στους πωλητες , κοινως να ξεκαθαρισουν κατι που ειναι γνωστο αλλα ολοι προσπαθουν να αποφυγουν στις εξωκοινοτικες πχ συναλλαγες οτι υπαρχουν δασμοι.

Αλλα ειναι ενα "if" δεν ειναι βεβαιο.

Να αναφέρω επίσης πως (από ότι έμαθα) προϊόν από χώρα προέλευσης Κίνα, υπάρχει κοινοτική οδηγία να περνάει τελωνείο υποχρεωτικά και να "ράβεται κοστουμάκι".
Δεν το έχω διασταυρώσει με κάποια έγκυρη πηγή ΑΛΛΑ μου έχει συμβεί 2 φορές στο καπάκι να πληρώσω τελωνείο για εισαγωγή από Κίνα.
Νεβερ εγκεν φορ μι από Τσάινα.

Σε τι ποσοστό?

Γνωρίζει κανείς εάν το όριο για χωρίς δασμούς είναι πλέον 50 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά αντί για 100 που ήταν???

Απάντηση: Re: eBay - Import charges από USA;

Γνωρίζει κανείς εάν το όριο για χωρίς δασμούς είναι πλέον 50 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά αντί για 100 που ήταν???

πριν απο 2 μηνες με κάλεσαν απο UPS για να εκτελωνιστεί αντικείμενο με εισαγωγή άξιας 22 ΜΕ τα μεταφορικά......

Κάτι άλλο έχει παιχτεί. Παραγγέλνεις με USPS express ή priority και έρχονται με UPS.

Μάλλον πρέπει να έχει δώσει τα international πακέτα η USPS στην UPS κοινώς την γαμ@#$#με.

Από ό,τι κατάλαβα πάντως ο αγοραστής δεν έχει κάποια δυνατότητα να απορρίψει τη χρήση του GSP, και να επιλέξει άλλο τρόπο μεταφοράς. Μπορεί μόνο να μην αγοράσει από τους πωλητές που το έχουν ενεργοποιημένο και δεν έχουν κάνει opt out...

Αντιγράφω απο το Terms and conditions:

“Import charges”: this Program Fee consists of charges associated with the customs service described above and is comprised of the following variable amounts: sales, goods and services, and value added taxes, duties, tariffs, excise taxes, and other amounts assessed or levied by any government authority in connection with the importation of goods into the applicable country of importation (but excluding income taxes) ("Commodity taxes"); third party brokerage fees (including advancement and disbursement charges and customs brokers handling and filing fees); penalties (but excluding any customs duties, taxes, surcharges, fines, penalties, or other charges which may be imposed on you by customs or tax officials after a GSP Item has successfully cleared customs and been delivered to, or made available for pickup at, the delivery address that you specify); classification charges associated with the assignment of a Harmonized System ("HS") classification code; charges for export compliance screening and verification and the assignment of an Export Control Classification Number (ECCN); and operational expenses associated with short-term loss recovery and the management of variances between the quoted Import charges and actual costs. Note: at eBay's discretion, applicable classification and export compliance charges, third party brokerage fees, and operational expenses may instead be included within the Shipping amount that is quoted to you.

Αν κατάλαβα καλά η προμήθεια αυτή περιλαμβάνει όλους τους πιθανούς και απίθανους δασμούς και προμήθειες. Αλλά το ebay αναλαμβάνεια από τη μεριά του να τα καλύψει πλήρως, δηλαδή ότι πλήρωσες τη στιγμή της αγοράς πλήρωσες. Αυτό βέβαια μένει και να αποδειχθεί στην πράξη.

Σε τι ποσοστό?

Αυτό που έμαθα είναι πως ΌΛΑ τα Τσαϊνέζικα θα περνάνε τελωνείο.
Και καλά προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Κοινότητας να μην γίνουμε ξέφραγο αμπέλι Κινέζικων εισαγωγών.
Ξαναλέω πως δεν το έχω διασταυρώσει.

Εμένα μου έκατσε και στις 2 τελευταίες αγορές μου από Κίνα πάντως.
Μπορεί να ήτο και τυχαίο.

Οπότε η παραπάνω πληροφορία να εκληφθεί με επιφύλαξη.

Ρωτησα ΤΙ ποσοστό επί του ποσού ήταν τελωνείο στις 2 αγορές σου

Ρωτησα ΤΙ ποσοστό επί του ποσού ήταν τελωνείο στις 2 αγορές σου

AAAAAAA... δεν αντελήφθειν....

Σε ένα ζευγάρι παπούτσα... πλήρωσα άλλη μια φορά το ποσό της αγοράς! :violent-smiley-030: :violent-smiley-030: :violent-smiley-030: :violent-smiley-030:
Για το άλλο πραγματικά δεν θυμάμαι αλλά ήταν μικρό σε σχέση με το ποσό αγοράς.