ΕCC81, 6550-KT88

sakis65

Senior Member
4 May 2007
336
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεια και ψυχικη ειρηνη.

Ποιες ειναι κατα την γνωμη σας οι καλυτερες ΕCC81 για προενισχυση.
Οσον αφορα την μουσικοτητα, την φυσικοτητα, και την αναλυση;

Τι θα θελατε στους τελικους σας 6550 η ΚΤ88;
Ποια τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα της καθε λυχνιας;
Ποιες ειναι οι πιο μουσικες, με φυσικοτητα και αναλυση;
Το ιδια ερωτηματα και για τις ΕCC81 για τελικους.

Καλα κανεις δεν πειραματιστηκε με ECC81 και τις υπολοιπες λυχνιες που αναφερω;
Κριμα, γιατι νομιζω οτι ειμαι σε ενα φορουμ με ανθρωπους με μερακι και γνωσεις.

Προενισχυτης Αλεξανδρος Τσακιριδης καινουργιο μοντελο.
Τελικοι Απολλων Τσακιριδης με 6550.
Οι ΕL34 μηπως ειναι πιο μουσικες απο τις 6550; αλλα με λιγοτερο χαμηλο;

Αποτι εχω διαβάσει σε διαφορα αρθρα, οι 6550 έχουν καλύτερο έλεγχο στα άκρα (χαμηλο / υψηλο) ενώ οι ΚΤ88 είναι πιο 'μουσικες' . Ο ενισχυτης μου χρησιμοποιεί τις 6550 κ όντως παρατηρώ καλό έλεγχο, αλλα δεν έχω ακούσει ακομα τις ΚΤ88 για να μπορω να κανω συγκριση.....σε καθε περιπτωση άκου κ τις δυο λάμπες κ κρίνε ποιος ήχος σου αρέσει πιο πολυ..

Last edited:
Προσωπικη γνωμη. Οι ΚΤ88 ειναι εξελιξη των 6550. Περισσοτερο διαφερουν σε ηχο απο μαρκα σε μαρκα. Γενικα οι EL34 εχουν καλυτερες υψηλες με μετριο χαμηλο, οι 6550 και ΚΤ88 μεγαλυτερη οδηγηση με τις 6550 οχι τοσο σπουδαιες υψηλες καλες μεσαιες και πολυ καλες χαμηλες, ενω οι ΚΤ88 εχουν ακομα μεγαλυτερο ογκο, αλλα χανουν καπως απο τις 6550 στις μεσουψηλες.
Γνωμη μου ασε τις 6550 εκτος αν εχεις ευκολοοδηγητα ηχεια και θες να δοκιμασεις τις ΕL34 για τις υψηλες τους. Aν ημουν στη θεση σου η πρωτη αλλαγη που θα εκανα, θα ηταν οι προενισχυτριες στον Alexander με καποιες ΝΟS ειτε philips με ζεστες μεσαιες και ρωμαλεο χαμηλο, ειτε με telefunken, με πιο ουδετερο, audiophile ηχο.
Πολυ τιμιες τιμες εχω δει, χωρις να αποκλειεται να υπαρχουν και αλλου, για Ελλαδα στο site της AUDIO CRAFTWORKS του Μιχαλη Σπερτου, που νομιζω ειναι και μελος του club χωρις να ειμαι σιγουρος. Τελος ολα τα παραπανω ειναι προσωπικες αποψεις και οχι απαραιτητα σωστες.

Σας ευχαριστω για τις γνωμες σας.
Ειδη εχω δοκιμασει Mullard και Telefunken στον προενισχυτη, με καλυτερα αποτελεσματα τις Telefunken. Δεν ξερω αν υπαρχει καλυτερη προταση απο τις Telefunken.
Για τους τελικους επισης εχω δοκιμασει αυτες τις δυο μαρκες, αλλα μου αρεσαν πιο πολυ προς το παρον οι Mullard.
Eπειδη σκεφτομαι καποιες αλλαγες στην στηριξη των ηχειων θα ξαναδοκιμασω τις Telefunken.
Δεν εχω δικιμασει Siemens, Valvo, Phillips, Tesla, καποιες αλλες δεν μου ερχονται στη σκεψη τωρα. Απο αυτες τις μαρκες εχει δοκιμασει καποιος;

Περισσότερο αναφέρεται σε δοκιμές ECC83, αλλά αξίζει να ξαναδιαβαστεί ή να διαβαστεί από όσους δεν έτυχε να το δουν.
Πέρα απο τις άριστες Telefunken, οι Raytheon σε όποιο τύπο ΕCC81- 82, 6SN7 κ.λ.π έτυχε να τις ακούσω ήταν πάντα πολύ καλές.........
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=4628&highlight=%E4%EF%EA%E9%EC%DE+%EB%F5%F7%ED%E9%FE%ED
:ernaehrung004: