Έχει γυρίσει κανείς σε LED από OLED και αν ναι, πως είναι η μετάβαση; Παλεύεται;

chriskourou

Senior Member
24 December 2009
381
Ας χωθώ και εγώ μιας και πάμε ΚΑΙ σε γενικές ερωτήσεις. Είχα 55άρα oled, την έδωσα πήρα 65άρα oled και θέλω να πάω σε μεγαλύτερη. Σκέφτομαι μήπως πετύχω καλή 77άρα, ή μήπως πάω σε sony 85 XH9505 ή Χ90J εφόσον πετύχω καλή τιμή και εφόσον πουλήσω την C965.

H ερώτηση μου είναι η εξής: Έχει γυρίσει κανείς σε LED από OLED και αν ναι, πως είναι η μετάβαση; Παλεύεται; :)

Αν έλεγες από 55 ίντσες OLED σε 85 ίντσες από τις καλύτερες σε contrast LED θα έλεγα πως παλεύεται (κυρίως λόγω του μεγέθους).
Από την άλλη... βάζω φυτίλια και χέρι στο πορτοφόλι, να είχες την μικρή OLED να κάνει παρέα σε έναν 120-135-150" προβολέα :D

• Like
Reactions: xavito
Εγώ πάλι νομίζω ότι όλα είναι συνάρτηση του τι βλέπεις και πως. Αν είσαι σαν εμένα και η θέασή σου είναι σε απόλυτη συσκότιση και 90% ταινίες, τότε όχι, δεν παλεύεται, θα κλαις.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, νομίζω ότι ίσως να'ναι έξυπνη επιλογή το να φύγεις από OLED. Θα έχεις περισσότερο φως, λιγότερο άγχος, και βέβαια, περισσότερα λεφτά για άλλες χρήσεις.

Εγώ πρόσφατα πέρασα από plasma 65 σε led 75 και δεν το μετάνιωσα καθόλου αφού η αναβάθμιση της εικόνας που πήρα σε σχέση με την πλάσμα είναι τεράστια..
Σκεφτόμουν βέβαια και τις 77 σε OLED αλλά μια το επιπλέον κόστος , μια το άγχος με τα μόνιμα ή προσωρινά αποτυπώματα, μου έκαναν την επιλογή της led πιο εύκολη.
Αν μάλιστα κοιτας τις 85 τοτε το κάνεις πιο εύκολο σαν επιλογή.

• Like
Reactions: xavito
Γιατι να το κανεις αυτο στον εαυτο σου; :giggle:

Νομίζω οι 65 δε μου φτάνουν...

Αν έλεγες από 55 ίντσες OLED σε 85 ίντσες από τις καλύτερες σε contrast LED θα έλεγα πως παλεύεται (κυρίως λόγω του μεγέθους).
Από την άλλη... βάζω φυτίλια και χέρι στο πορτοφόλι, να είχες την μικρή OLED να κάνει παρέα σε έναν 120-135-150" προβολέα :D

Είχα για αρκετά χρόνια προβολέα και μάλιστα αρκετά καλό, αλλά νομίζω πως για να γίνει σωστή δουλειά και για να εξακολουθεί το σπίτι να μοιάζει με σπίτι (όχι δεν υπάρχει παντόφλα :P ) θέλει dedicated χώρο.

Εγώ πάλι νομίζω ότι όλα είναι συνάρτηση του τι βλέπεις και πως. Αν είσαι σαν εμένα και η θέασή σου είναι σε απόλυτη συσκότιση και 90% ταινίες, τότε όχι, δεν παλεύεται, θα κλαις.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, νομίζω ότι ίσως να'ναι έξυπνη επιλογή το να φύγεις από OLED. Θα έχεις περισσότερο φως, λιγότερο άγχος, και βέβαια, περισσότερα λεφτά για άλλες χρήσεις.

Οι τιμές δε διαφέρουν πολύ. Μια καλή τιμή για μια τίμια 85άρα sony, ας πουμε τη ΧΗ9505 είναι κοντά στα 2,5Κ και αντίστοιχα μια 77άρα OLED στα 2750.

Εγώ πρόσφατα πέρασα από plasma 65 σε led 75 και δεν το μετάνιωσα καθόλου αφού η αναβάθμιση της εικόνας που πήρα σε σχέση με την πλάσμα είναι τεράστια..
Σκεφτόμουν βέβαια και τις 77 σε OLED αλλά μια το επιπλέον κόστος , μια το άγχος με τα μόνιμα ή προσωρινά αποτυπώματα, μου έκαναν την επιλογή της led πιο εύκολη.
Αν μάλιστα κοιτας τις 85 τοτε το κάνεις πιο εύκολο σαν επιλογή.

Σωστά τα λες, παίζει και ένα ρόλο ο ψυχολογικός παράγοντας. Βέβαια, καλές οι plasma, αλλά δεν είναι oled

Οι τιμές δε διαφέρουν πολύ. Μια καλή τιμή για μια τίμια 85άρα sony, ας πουμε τη ΧΗ9505 είναι κοντά στα 2,5Κ και αντίστοιχα μια 77άρα OLED στα 2750.

Αν η χρήση σου δεν είναι πολύωρη καθημερινή με τηλεοπτικά προγράμματα και στόχος είναι περισσότερο σειρές και ταινίες από Netflix κτλ ,και εφόσον δεν σε απασχολεί το επιπλέον κόστος , τότε πας για 77oled

Αν η χρήση σου δεν είναι πολύωρη καθημερινή με τηλεοπτικά προγράμματα και στόχος είναι περισσότερο σειρές και ταινίες από Netflix κτλ ,και εφόσον δεν σε απασχολεί το επιπλέον κόστος , τότε πας για 77oled
Το τηλεοπτικό δε με ενδιαφέρει καθόλου. Ωστόσο, η μετάβαση από 55 oled σε 65 oled, δε μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. Γι αυτό φοβάμαι λίγο μήπως το ίδιο συμβεί και στις 77"

Καλά θα είσαι με τις 77.
Είμαι στην ίδια απόσταση σε 75 .
Και εγώ το σκεφτόμουν να πάω από την ίδια απόσταση στις 85 αλλά πιστεύω πως έκανα καλά που δεν ανέβηκα προς το παρόν παραπάνω.

Εγώ δηλαδή που μετά τη μετακόμιση βλέπω από 55άρα στα 4 μέτρα (και σκέφτομαι ότι η 77άρα θα'ναι πολύ γαϊδούρι για το χώρο) να πάω να κρυφτώ; :unsure::rolleyes:
πλακα με κανεις ; o σοβαρος avcluber στα 4 μετρα ανοιγει 120΄' πανι :cool: :cool:
η 83αρα Oled που περιμενω θα μπει max στα 3,5 μετρα

• Like
Reactions: billpeppas
πλακα με κανεις ; o σοβαρος avcluber στα 4 μετρα ανοιγει 120΄' πανι :cool: :cool:

Βρε Λάρρυ μου εδώ τρομάξαμε δυο άτομα να πακετάρουμε την 55άρα, την άλλη πως θα τη φέρουμε, με ελικόπτερο;

η CostCo δεν στην φερνει σαλονι; Εμας στο Montreal μας την εφερε μεχρι σαλονι μετα ασχοληθηκα εγω με δυο φιλαρακια και δυο κασονια μπυρες

1631040316493.png

η CostCo δεν στην φερνει σαλονι; Εμας στο Montreal μας την εφερε μεχρι σαλονι μετα ασχοληθηκα εγω με δυο φιλαρακια και δυο κασονια μπυρες

View attachment 184937
Μετά βρε, όταν μετακομίζουμε κάθε χρόνο. 3 χιλιάρικα τηλεόραση την αφήνεις να στην πακετάρουν άλλοι;

Τεσπα, χαβαλεδιάζω, δε θα μου πάει η καρδιά να πάρω 65άρα, απλά περιμένω να δω πότε δε θα αντέχω άλλο για να μπει το νερό στ'αυλάκι.

• Like
Reactions: Larry
Ε τώρα είναι ελαφριές.
Για ρώτα με πως πακετάρισα και πούλησα την παλιά μου 65 άρα πλάσμα που ήταν σαν βράχος.
Περίπου 80 κιλά με την συσκευασία.
Μάλωνα σήμερα το πρωί με το μεταφορέα που ήρθε να την πάρει από Θεσσαλονίκη για Τρίκαλα και που ήθελε να την ξαπλώσει στο Βαν.

Εγώ δηλαδή που μετά τη μετακόμιση βλέπω από 55άρα στα 4 μέτρα (και σκέφτομαι ότι η 77άρα θα'ναι πολύ γαϊδούρι για το χώρο) να πάω να κρυφτώ; :unsure::rolleyes:🤣
Πριν την 55άρα τι είχες; :) Το 2015 πήγα από 32άρα CRT σε 48άρα. Μετά το αρχικό σοκ (των 5 λεπτών) σκέφτηκα πως έπρεπε να πάω τουλάχιστον σε 50άρα. Αυτό έγινε 2 χρόνια μετά με τη 55C8 και σε λιγότερο από 1 χρόνο πήρα τη C965. Νομίζω πραγματικά πως στις 85 ίντσες και τα 3 μέτρα θα είμαι εντάξει.

Αυτό ίσως είναι το θέμα. Είχα καλομάθει με τον προβολέα και τις 110" και δεν μπορώ να ευχαριστηθώ ταινία με τις συμβατικές 65άρες ! :ROFLMAO:

Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να μην θες μεγαλύτερη εικόνα, εκτός πια αν έχεις 300" στα 3 μέτρα, άρα δε μπορείς να δεις χωρίς να παίζουν τα μάτια σου ping pong. Πάντα θα ζητάς περισσότερο (τουλάχιστον σε επίπεδο τηλεοράσεων), και πάντα θα υπάρχει ένα ταβάνι, πάνω από το οποίο οι διαφορές θα κοστίζουν δυσανάλογα περισσότερο.

Να θυμίσω μόνο ότι σε εποχές 2000 βλέπαμε στα 3-4 μέτρα με 32άρα (CRT) και τη θεωρούσαμε μεγάλη, και μιλάγαμε για κινηματογραφική απόλαυση. Άρα είναι εν πολλοίς και ψυχολογικό το θέμα.

Όταν πχ είδα το χώρο που θα μπει η 55άρα στο καινούριο σπίτι (4 μέτρα αντί για 2μιση που είχα πριν), λέω δεν παίζει να αντέξω ούτε μια μέρα, θα ξεφραγκιαστούμε πάλι. Ε, τελικά ένα μήνα μετά "αντέχω", μια χαρά διαβάζω υπότιτλους χωρίς κυάλια, και όταν κλείσω και τα φώτα, μια χαρά με απορροφάει η οθόνη. Αν μάλιστα έλεγα στον 18χρονο εαυτό μου ότι θα μπορούσα στα 4 μέτρα να βλέπω με 55άρα αντί για 32άρα θα μ'επαιρνε για τρελό :D.

Φυσικά θα'ναι καλύτερα με 65, ακόμα καλύτερα με 77, και θεσπέσια με 83. Αλλά όπως σωστά ειπώθηκε παραπάνω, αφενός θα έχεις έναν μαύρο τοίχο στο σαλόνι, αφετέρου μετά τις 65" θα διπλασιάζεις το μπάτζετ σου για κάθε 10% παραπάνω μέγεθος.

Το πανί προσφέρει άλλου είδους συγκινήσεις, και έχει άλλου είδους απαιτήσεις, και αντίστοιχους συμβιβασμούς.

Φυσικά θα'ναι καλύτερα με 65, ακόμα καλύτερα με 77, και θεσπέσια με 83. Αλλά όπως σωστά ειπώθηκε παραπάνω, αφενός θα έχεις έναν μαύρο τοίχο στο σαλόνι, αφετέρου μετά τις 65" θα διπλασιάζεις το μπάτζετ σου για κάθε 10% παραπάνω μέγεθος.
Αυτό είναι το θέμα. Η συχνή αλλαγή τηλεοράσεων είναι ξεκάθαρα ασύμφορη.