Έχει κάνει κανείς επέμβαση διόρθωσης μυωπίας?

Δεν είναι πάντα επιτυχή τα αποτελέσματα όπως προαναφέρθηκε.
Δεν αποκλείεται μετα από απροσδιόριστο χρονικό διάστημα να επανέλθει το "πρόβλημα", είτε μικρότερο (καλό σενάριο), ειτε στο μεγεθος που υπήρχε (κακό σενάριο).

Όλα αυτά, με την πρυπόθεση ότι ο έλεγχος που θα προηγηθεί δεν θα δείξει κάποια απόλυτη αντένδειξη για να γινει τετοια επέμβαση (π.χ. αν καποιος έχει κερατόκωνο δεν μπορεί να κανει...κ.λ.π).

Πολύ μεγάλη προσοχή και σωστή επιλογή σε αυτόν που θα κάνει τον προέλεγχο και θα σας επιλέξει σαν περιστατικό. Δεν είναι τυχαίο οτι οι περισσότεροι εκ των θεωρούμενων τοπ οφθαλμίατρων είναι επιφυλακτικοί...και πάντως δεν είναι ενθουσιώδεις.

εγω φοβηθηκα με αυτα που ειπε ο φιλος μας
τα χρηματα δεν με ενδιαφερουν για τετοια θεματα
εχω ολιγον αστιγματισμο δυσχρωματοψια και μυωπια 3.25 και 3.75 ειναι 20 ετων και σκεφτομαι σε ενα χρονο να κανω
τους 18 προηγουμενους μηνες ειναι εντελως σταθερη η μειωπια

και εγώ σκέφτομαι να πάω να κάνω laser.

Υ.Γ. Τώρα κατάλαβα γιατί όλοι θέλουμε να αγοράσουμε προβολέα και μάλιστα HD.....:flipout:

Εγώ ανήκω στο 1% που δεν μπορεί να κάνει την επέμβαση (δυστυχώς). Συγκεκριμένα τομάτι μου δεν είναι κυρτό, αλλά κωνικό, επομένως το λέιζερ δεν μπορεί να χτυπήσει εκεί που πρέπει. Η πάθηση ονομάζεται (λαικιστί) κερατόκωνος.

εγω φοβηθηκα με αυτα που ειπε ο φιλος μας
τα χρηματα δεν με ενδιαφερουν για τετοια θεματα
εχω ολιγον αστιγματισμο δυσχρωματοψια και μυωπια 3.25 και 3.75 ειναι 20 ετων και σκεφτομαι σε ενα χρονο να κανω
τους 18 προηγουμενους μηνες ειναι εντελως σταθερη η μειωπια

και εμένα ήταν σταθερή από τα 18 μου, αλλά δεν με άφησε ο γιατρός πριν τα 24 ... δοκίμασε και κανα φακό , 4 χρόνια είναι , θα περάσουν ... εκτός άμα πιστεύεις στο nibiru !

Εκανε η γυναίκα με λέϊζερ, μυωπία, είχε περίπου στους 3,75 βαθμούς, η διαδικασία δεν κρατάει παραπάνω από μισή ώρα, απλά για 1 εβδομάδα φοράς γυαλά ηλίου, μιας και το μάτι δεν μπορεί να αντέξει το φώς.
Η εγχείριση έγινε στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών κόστος 1700 ευρώ .

Εχω 3 βαθμους μυωπιας, και με φακους επαφης βλεπω 20/20.

Δεν ρισκαρω να κανω lazer, γιατι σκεφτομαι την περιπτωση να μην βλεπω οπως βλεπω τωρα.

Η οφθαλμίατρος κουμπάρα μου, όλο μου το ρίχνει μεταξύ σοβαρού και αστείου. Έχω κάπου 4,5 βαθμούς μυωπία, αλλά δεν βλέπω λόγο να κάνω τέτοια επέμβαση. Οι μόνες ενοχλήσεις είναι που διαρκώς λερώνονται τα γυαλιά μου, που μου τα τραβούσαν παλιότερα από το πρόσωπο τα μικρά, και που δυσκολεύομαι λιγάκι στο σκόπευτρο της φωτογραφικής μηχανής.

Το σκεφτομαι σοβαρα γιατι οι φακοι πλεον με κουραζουν παρα πολυ. Απο την αλλη το γυαλι λερώνεται, με το κρανος στη μηχανη ταλαιπορειται, βαλε βγαλε αλξέ το με το ηλίου κλπ. Και ειναι και το κόστος Κα8ε 2 χρόνια από 600 με 800 για γυαλια (ο´ρασεως και ηλίου με βαθμούς.

Απάντηση: Re: Έχει κάνει κανείς επέμβαση διόρθωσης μυωπίας?

Εχω 3 βαθμους μυωπιας, και με φακους επαφης βλεπω 20/20.

Δεν ρισκαρω να κανω lazer, γιατι σκεφτομαι την περιπτωση να μην βλεπω οπως βλεπω τωρα.

Κοντευω τώρα τα 38 χρόνια.
Στα 35 έκανα την επέμβαση.
Από 25 χρόνων φορούσα φακούς επαφής.
Είχε στεγνώσει πολύ το μάτι ενώ παράλληλα είχαν δημιουργηθεί πολλά αγγεία στο άσπρο του ματιού.
Αναγκαζόμουν λοιπόν και φορούσα φακούς σταδιακά λιγότερο γιατί με ενοχλούσαν.
και πάντα προτιμούσα τους μηνιαίους που είναι πιο υγροί.
Ο γιατρός μου είπε ότι σε λίγο καιρό θα έπρεπε όχι μόνο να μην ξαναβάλω φακούς, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει και η επέμβαση γιατί είχε ερεθιστεί πολύ το μάτι.
Ένα μήνα πριν την επέμβση δεν φόρεσα καθόλου φακούς και ήμουν καθημερινά με κολύριο.

Τώρα όπως ανέφερα, βλέπω καλύτερα και από φακούς.
Τις 3 πρώτες μέρες ψιλοζαλιζόμουν γιατί μου φαίνονταν όλα πολύ καθαρά, σαν τριδιάσδατα.

Last edited:
με ενδιαφερει και μενα το θεμα πολυ καθως δεν μου πανε με τιποτα τα γιαλια!!!!!

φακους δεν βαζω πλεον λογω αλεργιας που με κουραζει μετα απο 2 με 3 ωρες.....

μια Γερμανιδα γνωστη μας την εκανε χωρις προβλημα ολα καλα αλλα οχι στην Γερμανια διοτι ειναι ακριβη η επεμβαση αλλα..... στο ΛΙΒΑΝΟ οταν πηγε διακοπες....

Το να δώσεις 2000€ για να βλέπεις καθαρά και χωρίς τις παρενέργειες και τις δυσκολίες των φακών & γυαλιών πιστευώ είναι λίγα.

Φοράω γυαλιά απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτό μου (σχεδον)

Εχουν κανει πανω απο 10 ατομα γνωστοι/φιλοι/συγγενεις ολοι με επιτυχία.

Εγω το σκέφτομαι σοβαρά αλλα δεν το παίρνω απόφαση. Κανεις δεν γέρασε απο αυτους που εχουν κανει να μας πει τι γίνεται στο μέλλον. Με την όραση δεν παίζουν και αν κάτι δε παει καλά η διαδικασια ειναι μη αναστρέψιμη...

Η πάθηση ονομάζεται (λαικιστί) κερατόκωνος.

κερατόκωνο έχει ο αδερφός μου από τα 15 και φοράει έκτοτε μόνο σκληρούς φακούς.
Είναι η μόνη αντιμετώπιση.

Εγω έφτασα τα 50 με κάπου 6 βαθμούς στο ένα μάτι και γύρω στους 4 στο άλλο.
Τα γιαλιά είναι μέρος της προσωπικότητάς μου εδώ και πάνω από 40 χρόνια και δεν χαλάστηκα ιδιαίτερα.
Όταν η μαμά λέει το παιδί της "μάτια μου" ή "πρόσεχέ το σαν τα μάτια σου" κάτι ξέρει.

Και όσοι κάνετε έστω και με επιτυχία επέμβαση σήμερα, σκεφτείτε τι θα αντιμετωπίσετε από τα 45 και μετά όταν θα αρχίσει η πρεσβυωπία.
Τουλάχιστον όσοι είχαν τόσα χρόνια μυωπία θα έχουν μιά άμεση λύση γιά κοντά.

Re: Απάντηση: Re: Έχει κάνει κανείς επέμβαση διόρθωσης μυωπίας?

Κοντευω τώρα τα 38 χρόνια.
Στα 35 έκανα την επέμβαση.
Από 25 χρόνων φορούσα φακούς επαφής.
Είχε στεγνώσει πολύ το μάτι ενώ παράλληλα είχαν δημιουργηθεί πολλά αγγεία στο άσπρο του ματιού.
Αναγκαζόμουν λοιπόν και φορούσα φακούς σταδιακά λιγότερο γιατί με ενοχλούσαν.
και πάντα προτιμούσα τους μηνιαίους που είναι πιο υγροί.
Ο γιατρός μου είπε ότι σε λίγο καιρό θα έπρεπε όχι μόνο να μην ξαναβάλω φακούς, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει και η επέμβαση γιατί είχε ερεθιστεί πολύ το μάτι.
Ένα μήνα πριν την επέμβση δεν φόρεσα καθόλου φακούς και ήμουν καθημερινά με κολύριο.

Τώρα όπως ανέφερα, βλέπω καλύτερα και από φακούς.

Τις 3 πρώτες μέρες ψιλοζαλιζόμουν γιατί μου φαίνονταν όλα πολύ καθαρά, σαν τριδιάσδατα.

ποσο μυωπια ειχες πριν, και ποσο καλα εβλεπες ?

Σε καθε περιπτωση, μπραβο σου που το αποφασισες.

3,75
Φορούσα γυαλιά από 3η δημοτικού.
Δεν είχα πρόβλημα εμφάνισης, αλλά κουράστηκα.
Κουράστηκα να βρέχει και να σκουπίζομαι συνέχεια.
Κουράστηκα να κάνει κρύο, να μπαίνω σε κλειστό χώρο και να θαμπώνουν τα τζάμια.
Κουράστηκα να μου πέφτουν και να σπάνε.
Κουράστηκα να έχω πονοκεφάλους που με πίεζαν πίσω από τα αυτιά.
Κουράστηκα κάθε φορά που τα έβγαζα να τα προσέχω και να τα βάζω σε θήκη σαν να είναι τα ίδια μου τα μάτια.
Κουράστηκα το καλοκαίρι να αλλάζω γυαλιά ηλίου με μυωπίας όταν υπάρχει σκιά.
Κουράστηκα να κάνω βουτιές και να μην βλέπω καθαρά τον βυθό.
Γράφοντας τα, θυμάμαι τι είχα περάσει και πραγματικά χαίρομαι που ξένοιασα από όλα αυτά.

Re: Απάντηση: Έχει κάνει κανείς επέμβαση διόρθωσης μυωπίας?

3,75
Κουράστηκα κάθε φορά που τα έβγαζα να τα προσέχω και να τα βάζω σε θήκη σαν να είναι τα ίδια μου τα μάτια.
Γράφοντας τα, θυμάμαι τι είχα περάσει και πραγματικά χαίρομαι που ξένοιασα από όλα αυτά.

φίλε μου είσαι τυχερός και νάσαι γερός να χαίρεσαι το καλό αποτέλεσμα.
Όμως ....ου γαρ έρχεται μόνον.
Από τα 45 θα δεις και πάλι τα ζόρια, αντίστροφα πλέον.

Re: Απάντηση: Έχει κάνει κανείς επέμβαση διόρθωσης μυωπίας?

Από τα 45 θα δεις και πάλι τα ζόρια, αντίστροφα πλέον.

και ξέρεις, όταν επί 45 χρόνια έχεις μάθει ότι γιά να δεις κάτι πρέπει να το φέρεις κοντά....
άντε να βρεις μετά γιατρειά...

3,75
Γι αυτούς ακριβώς τους λόγους σκέφτομαι και εγώ να την κάνω.... Το χειρότερο ειναι το κράνος ολοκληρη διαδικασία για μια κίνηση...

Φίλε nsamar
Το σπουδαιότερο είναι να βρείς τον κατάλληλο οφθαλμίατρο.
Η αποθεραπεία διαρκεί περίπου ένα μήνα ( κολλύρια για την αποφυγή μόλυνσης), ενώ ίσως χρειαστεί να βάζεις τεχνητά δάκρυα για κάποιο διάστημα. Ως επέμβαση είναι σχετικά απλή και σύντομη. Πριν από αυτή πρέπει να γίνουν διάφορες εξετάσεις - μετρήσεις και ανάλογα με αυτές ο οφθαλμίατρος θα σου πει και το αποτέλεσμα, αν δηλαδή θα μηδενιστεί η μυωπία ή όχι. Σημαντικότερος παράγοντας είναι το πάχος του κερατοειδή χιτώνα. Το ποσοστό επιτυχίας είναι περίπου στο 93%.

Σαν επέμβαση όμως και μάλιστα μέσα στο μάτι έχει και αυτή τα ρίσκα της. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ολικής τύφλωσης ή αποτυχία της επέμβασης και επανάληψη της. Το σημαντικότερο ξαναλέω είναι ο γιατρός. Αυτό προϋποθέτει να έχει κάνει αρκετές επεμβάσεις και να μην σε βλέπει σαν διχίλιαρο.

Συνηθέστερες παρενέργειες είναι τα λεγόμενα φωτοστέφανα γύρω απο πηγές φωτός ( λάμπες, κεριά, φώτα αυτ/των κλπ ). Αυτό εξαρτάται από την καμπυλότητα του ματιού, και το μέγεθος διαστολής και συστολής της ίριδας. Συνήθως με την πάροδο του χρόνου ο εγκέφαλος μαθαίνει να μην τα βλέπει - προσέχει πια.
Είναι σημαντικό να μην τρίψεις τα μάτια για κάποιο διάστημα ( έως και μήνα ) μετά την επέμβαση γιατί υπάρχει κίνδυνος να τσαλακώσεις το κερατοειδή και τότε.. βράσε ρύζι. Καλό είναι να αποφεύγονται μέρη με σκόνη και κάπνα τις πρώτες εβδομάδες.

Οι γιατροί που σέβονται τον εαυτό τους και τον ασθενή, του λένε αυτά και πολλά ακόμη πριν την επέμβαση. Επίσης προτείνουν να γίνουν οι μετρήσεις ( προεγχειρητικός έλεγχος ) κάποιες μέρες πριν την επέμβαση και όχι λίγη ώρα πριν από αυτή, καθώς αυτό βοηθάει να προετοιμαστεί ο ασθενής. Είναι σε θέση να προβλέψουν ακριβώς το αποτέλεσμα στις συνηθισμένες επεμβάσεις, αλλά και σε πολλές δυσκολότερες.
Καλό θα είναι ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί να είναι πρόσφατης τεχνολογίας.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωπική εμπειρία.
Ελπίζω να βοήθησα.