Εχει κάνει κανείς επέμβαση καταράκτη;

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,393
Λόγω υψηλής μυώπιας (16 βαθμοί) έκανα πριν λίγο καιρό επέμβαση clear lence.
Η όραση μου είναι πλέων 10/10 αλλά εχω τρομερό πρόβλημα το βράδυ στα φώτα (μεγάλες γραμμές γύρω απο την πήγη του φώτος).
Οι γιατροί λένε οτι συμβαίνει κάποιες φορές αλλά σαφή εξήγηση της αιτίας δεν εχω λάβει απο κανέναν.
Γνωρίζει κάνεις αν άλλα ατομα που έκαναν επέμβαση έχουν το ίδιο πρόβλημα και σε ποιό ποσοστό;

Κώστα δεν γνωρίζω, αλλά αν επιτρέπεται πόσων ετών είσαι και από πότε είχες τόσο ψηλά νούμερα?

Κώστα, πέρυσι έκανε η γυναίκα μου επέμβαση laser για την διόρθωση της
μυωπίας (είχε γύρω στους 6 βαθμούς) και είναι γεγονός ότι το πρώτο διάστημα
για κανα δυο μήνες είχε φωτοευαισθησία και ειδικά αυτό που λες το βράδυ με
τα φώτα των αυτοκινήτων. Μετά όμως όλα jet.

Μυωπία είχα εκ γενετής αλλά είχα πάντα καλή όραση.
Τά προβλήματα άρχισαν απο μόλυνση με τους φάκους έπαφής στα 18 μου και σταδιακά με τα χρόνια η ορασή μου έπεσε στα 5/10.
Τήν επέμβαση τήν έκανα πρίν 3 χρόνια και είμαι 28 ετών.

και εγω το σκεπτομαι για ενχειρηση μυωπιας .....

4,5 βαθμους !

πολλοι λενε ...μαλον οσοι το κανανε ειναι υπερευχαριστημενοι αλλα εγω φοβαμαι .... λογω οτι ειμαι και αρχιγκαντεμης μηπως παθω κατι χειροτερο.

Η εγχείρηση με τα Laser είναι ανώδυνη, σύντομη και με άριστα αποτελέσματα.
Δυσλειτουργίες και παρενέργειες δεν παρατηρούνται κι αν συμβούν είναι πολύ παρωδικές.
Έχω φίλο μου που κάνει σέρβις σε αυτά τα οφθαλμολογικά μηχανήματα και μου τα έχει πει από πρώτο χέρι.
Είναι πολύ ειδικευμένος στα Laser μηχανήματα για ιατρική χρήση.
Έχω όμως και ένα φίλο μου που έκανε αυτή την επέμβαση με απόλυτη επιτυχία.

Εγώ για να σταματήσω να φοράω γυαλιά στο σπίτι απλά αγόρασα μεγαλύτερη τηλεόραση :)

Λοιπόν όσον αφορά τις γραμμές το έχω και εγώ με μυωπία 1,25 & 1,75.
Με γυαλιά μυωπίας τα οποία έχουν 3πλο φίλτρο (ούτε η TV μου δεν έχει τόσα) δεν βλέπω καθόλου αυτές τις γραμμές + ότι πλέον βλέπω ολοκάθαρα στο σκοτάδι.

Re: Απάντηση: Εχει κάνει κανείς επέμβαση καταράκτη;

Η εγχείρηση με τα Laser είναι ανώδυνη, σύντομη και με άριστα αποτελέσματα.
Δυσλειτουργίες και παρενέργειες δεν παρατηρούνται κι αν συμβούν είναι πολύ παρωδικές.
Έχω φίλο μου που κάνει σέρβις σε αυτά τα οφθαλμολογικά μηχανήματα και μου τα έχει πει από πρώτο χέρι.
Είναι πολύ ειδικευμένος στα Laser μηχανήματα για ιατρική χρήση.
Έχω όμως και ένα φίλο μου που έκανε αυτή την επέμβαση με απόλυτη επιτυχία.

Πραγματικά είναι ανώδυνη, εάν εξαιρέσεις βέβαια τις 3 πρώτες μέρες που είναι
μαρτύριο.

Εχει σχεδόν 6 μήνες που έκανα επέμβαση στα μάτια για την μυωπία , εκπληκτικό αποτέλεσμα ... Μόνο η πρώτη μέρα ήταν επώδυνη κατα τα άλλα όλα καλά ! Είχα 6 βαθμούς each , τώρα μηδέν ...

Απάντηση: Re: Εχει κάνει κανείς επέμβαση καταράκτη;

Εγώ για να σταματήσω να φοράω γυαλιά στο σπίτι απλά αγόρασα μεγαλύτερη τηλεόραση :)

Λοιπόν όσον αφορά τις γραμμές το έχω και εγώ με μυωπία 1,25 & 1,75.
Με γυαλιά μυωπίας τα οποία έχουν 3πλο φίλτρο (ούτε η TV μου δεν έχει τόσα) δεν βλέπω καθόλου αυτές τις γραμμές + ότι πλέον βλέπω ολοκάθαρα στο σκοτάδι.

Για ρίξε στοιχεία του οπτικού που εφτιαξες τα γυαλιά.
Μήπως ξέρεις μάρκα φακών;

Τα συμπτώματα που έχεις είναι συχνά, ιδιαίτερα στις μεγάλες μυωπίες. Είναι τα γνωστά σαν Night Glares και Halos (μπορείς να το ψάξεις στο ίντερνετ). Ήταν πιο συνηθισμένο φαινόμενο πριν λίγα χρόνια, αλλά πλεόν αποτελεί πολύ μικρότερο πρόβλημα. Συνήθως αυτά τα συμπτώματα υποχωρούν σημαντικά μέσα σε τρεις μήνες και σχεδόν εξαφανίζονται στο εξάμηνο. Σε κάθε περίπτωση, ενοχλούν πλέον μόνο σε λίγες περιπτώσεις. Ίσως να σε βοηθήσουν κάποια γυαλιά μόνο για το βράδυ ή σταγόνες.

Η εγχείρηση λέιζερ μυωπίας δεν είναι μία. Υπάρχουν δύο βασικές μέθοδοι: η PRK και το LASIK. Τα συμπτώματα με πόνο τις δυο-τρεις πρώτες μέρες αφορούν μόνο την PRK. Η διαφορά είναι ότι στην πρώτη αφαιρείται μέρος του κερατοειδούς για να εφαρμοστεί το λέιζερ και τα συμπτώματα υπάρχουν μέχρι να ξανασχηματιστεί. Στη δεύτερη το ίδιο κομμάτι ανασηκώνεται απλά σαν καπάκι (όπως στις κανάτες του γαλλικού καφέ) και επανατοποθετείται μετά την εφαρμογή του λέιζερ. Δεν υπάρχεί σχεδόν καμμιά ενόχληση μετά την επέμβαση.

Υ.Γ. Δεν είμαι οφθαλμίατρος, απλά έχω κάνει και εγώ LASIK και είχα ενημερωθεί πλήρως.