Έχει κανείς Smart?

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,153
ΑΘΗΝΑ
Τελευταία σκέφτομαι να πάρω ένα μεταχειρισμένο Smart. Γιατί?
Το parking μου κοστίζει 150Ε το μήνα (στη δουλειά) και το αυτοκινητό μου καίει 10 lt στα 100 χιλμ.
Κάνω το μήνα, μονο για σπίτι-δουλειά-σπίτι, 56 χιλμ/ημέρα. Δηλ "καίω" 5,6 lit βενζίνης κάθε μέρα, ή 5,6 Χ 5 = 28 lit την εβδομάδα. Με τις σημερινές τιμές, περίπου 42 ευρώ την εβδομάδα, χωρίς να μετακινηθώ Σαββατοκύριακο.
Οπότε ρωτάω: Τί καίει ένα Smart?
Mπορεί να συμφέρει, αφού θα γλυτώσω και το parking...
Αν απαντήσει κάποιος, ας πεί και σε ποιό μοντέλο αναφέρεται.
Ευχαριστώ

Last edited:
Έχω το τελευταίο μη-τούρμπο μοντέλο και ένα τούρμπο ο πατέρας μου.

Είναι πολύ καλό, παρκάρει πιο εύκολα από τα υπόλοιπα, καίει γύρω στα 6-6,5 λίτρα και είναι άνετο για 2 άτομα. Το ότι θα γλυτώσεις το πάρκινγκ είναι σχετικό, καθώς και να βρεις θέση πλέον πληρώνεις τον Δήμο (τουλάχιστον εδώ).

Για μένα το λεωφορείο δεν παίζεται πάντως και το προτιμώ.

Επειδή αντιμετωπισα το ίδιο πρόβλημα κόστους, κατεληξα ότι τα ΜΜΜ είναι η μοναδική λύση, σε συνδυασμό ίσως με ποδήλατο μέχρι το σταθμό του μετρό. Γλυτωνεις απίστευτα χρήματα, άγχος, αραζεις ακούγοντας τη μουσικουλα σου, χαζευεις κόσμο, γυμναζεσαι και αισθάνεσαι και οικολόγος...

Στην ανάγκη μπορεις να έχεις δυο ποδήλατα των 100 ευρώ, ένα από το σπίτι να το δενεις στο μετρό, και ένα άλλο να σε περιμένει στον σταθμο προορισμό σου και να σε παει δουλειά...

Έχω το 700άρι με το τούρμπο.
Μεγάλη προσοχή αν πάρεις μεταχειρισμένο στα χιλιόμετρα που έχει κάνει.
Με αριθμό πλαισίου ρωτάς την Mercedes πότε αγοράστηκε, σέρβις κλπ.
Να ξέρεις ότι περίπου στα 100.000 χλμ θα σου βγάλει πρόβλημα, με κανά 1000άρικο καθαρίζεις.
Εμένα καίει από 5.5 έως 6 στην πόλη και αρκετά πιο κάτω σε εθνική.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Δυστυχώς, ποδήλατα δεν παίζουν, γιατί
α. Πρέπει να ντυθώ "κύριος" (γραβάτα κλπ)
β. δεν φτάνει στη γειτονιά μου το ΜΜΜ
Άρα, καταλήγοντας στο Smart, πρέπει να πώ ότι περίμενα να καίει λιγότερο..:confused:

Απάντηση: Re: Έχει κανείς Smart?

...Στην ανάγκη μπορεις να έχεις δυο ποδήλατα των 100 ευρώ, ένα από το σπίτι να το δενεις στο μετρό, και ένα άλλο να σε περιμένει στον σταθμο προορισμό σου και να σε παει δουλειά...
Δεν τα κάνεις τρία τα ποδήλατα, ώστε να αντικαταστήσεις και το μετρό, και να ολοκληρωθεί η προπόνησή σου; . :proud::proud:

Re: Απάντηση: Re: Έχει κανείς Smart?

Δεν τα κάνεις τρία τα ποδήλατα, ώστε να αντικαταστήσεις και το μετρό, και να ολοκληρωθεί η προπόνησή σου; . :proud::proud:

Αν ζούσαμε σε οποιαδήποτε σοβαρή ευρωπαική χώρα θα μπορούσα να έχω ένα και καλό και να πηγαίνω στη δουλειά... με ποδηλατόδρομους, σήμανση, σεβασμό στον ΚΟΚ κλπ... αλλά εδώ στη μπανανία, μόνο το σύστημα που ανέφερα δουλεύει... (και με φτηνά ποδήλατα γιατί τα κλέβουν).

Έχω το 700άρι με το τούρμπο.
Μεγάλη προσοχή αν πάρεις μεταχειρισμένο στα χιλιόμετρα που έχει κάνει.
Με αριθμό πλαισίου ρωτάς την Mercedes πότε αγοράστηκε, σέρβις κλπ.
Να ξέρεις ότι περίπου στα 100.000 χλμ θα σου βγάλει πρόβλημα, με κανά 1000άρικο καθαρίζεις.
Εμένα καίει από 5.5 έως 6 στην πόλη και αρκετά πιο κάτω σε εθνική.
οχι στης 100000 αλλα και στης 27000 αλαγη μηχανης εκανα ποιο χαλια αυτοκινητο δεν εχω δει. Και απο τοτε δεν το εκανα αλλη φορα εισαγωγη.

Εγώ πάντως διαφωνώ με την κατανάλωση που λένε τα παιδιά. Έχω το 600αρι το turbo. Το γέμισα (22 ευρώπουλα παρακαλώ) και με το ντεπόζιτο αυτό έκανε εκείνη τη βδομάδα τις εξής διαδρομές. Πατήσια-Αεροδρόμιο-Πατήσια χ 3 και Πατήσια-Μελισσιά-Πατήσια πάλι χ 3 και κάτι άλλες μικροδιαδρομές εντός Αθηνών αλλά βράδυ. Σύνολο μην στα πολυλογώ κάπου 450χμ. Αρκετά πιο οικονομικό πχ από ένα Saxo που είχα παλαιότερα.
Να συμπληρώσω σε αυτό που είπε και ο Δημήτρης. Αν καταλήξεις στα παλιά (600-700 κυβικά) που είναι turbo να τους φερθείς και ανάλογα αλλιώς θα σου καίνε λάδια.

Last edited: