Ο Τeddy743 να δεις τι <<<ΣΥΛΛΟΓΗ>>> απο DVD εχει.
Εγω ειμαι ενα τιποτα.
Παίρνω αφορμή από τα παραπάνω όχι για να διαφωνήσω ( άλλωστε σχεδόν όλα όσα έχουν γραφτεί ισχύουν) αλλά για να συμπληρώσω και μια ακόμη παράμετρο κρινωντας από τον εαυτό μου.
Πιστεύω πως ένα κομμάτι έχει κουραστεί από την συχνή διαδικασία αντικατάστασης συλλογής.
Τα δισκάκια ( και παλιότερα οι κασέτες) έχουν αυτό το χαρακτηριστικό.
Δεν είναι μόνο τα αγοράζω για να τα δω οπότε θέλω στο μέλλον.
Ειναι για την χαρά της συλλογής.
Εγώ πλέον δεν έχω αυτήν την ανάγκη.
Το έκανα με τις κασέτες, το έκανα πολύ περισσότερο με τα dvds αλλά πλέον το βρίσκω μάταιο.
Έχω κρατήσει κάποια, απλώς γιατί λυπάμαι να τα πετάξω.
Ένιωσα πολύ ψυχρά όταν αγόρασα το πρώτο μου bluray.
Κανένας ενθουσιασμός, καμία χαρά.
Η ενοικίαση έχει πεθάνει σε όλον τον κόσμο.
Δεν είναι μόνο την Ελλάδα
Με τόσες streaming υπηρεσίες ποιος θα πάει στο videoclub;
Η απόκτηση για συλλεκτικους λόγους, πλέον αφορά ελάχιστο κόσμο.
Είναι κάπως λυπηρό αλλά φταίνε και οι εταιρείες που ξεζουμιζαν για χρόνια ως και τις φλούδες.
Ειναι για την χαρά της συλλογής.
Εγώ πλέον δεν έχω αυτήν την ανάγκη.
Το έκανα με τις κασέτες, το έκανα πολύ περισσότερο με τα dvds αλλά πλέον το βρίσκω μάταιο.
Έχω κρατήσει κάποια, απλώς γιατί λυπάμαι να τα πετάξω.
Ένιωσα πολύ ψυχρά όταν αγόρασα το πρώτο μου bluray.
Και για να απαντήσω στην ερώτηση μου μόνος μου. Ναι πλέον είμαι βέβαιος ότι το UHD δεν έχει απολύτως κανένα μέλλον στην Ελλάδα. Για τον υπόλοιπο κόσμο μια χαρά τα πάει. Αλλά είπαμε, η Ελλάδα είναι άλλο. Καληνύχτα μας.......
Τώρα ίσως πω βλακεια αλλά σκέφτομαι πως αν οι εταιρείες υπολογιζαν τους συλλέκτες και όλους αυτούς που επί χρόνια έφτιαχναν συλλογές με dvds (και όχι μόνο μια φορά αλλά κυνηγώντας τις επαναλαμβανόμενες πιο πλούσιες εκδόσεις), δίνοντας τους την ευκαιρία της απόσυρσης των dvds τους με το νέο φόρμα σε προνομιακή τιμή ίσως είχε καλύτερη τύχη το bluray και το 4K.
Πόσες φορές να πληρώσουμε αυτά τα πνευματικά δικαιώματα για το ίδιο έργο;
Αν μας ξεφορτωνανε από τα παλιά dvds, και εμείς θα είχαμε ένα κίνητρο και αυτοί θα κινούσαν την αγορά του νέου φορματ αντί να το βλέπουν επί χρόνια να αργοπεθαίνει.
Για την ενοικιάση δεν το συζητώ.
Αυτή έχει πεθάνει.
Άλλωστε πολύ σπάνια οι εκδόσεις που αφορούσαν την ενοικίαση πληρουσαν τις προδιαγραφές των πλούσιων εκδόσεων.
Εβλεπες με ενοικίαση μια ταινια που δεν είχες δει σινεμά και αν σου άρεζε τότε έψαχνες την σούπερ ντουπερ έκδοση και το αγόραζες.
Ε αυτό τώρα μπορείς να το κάνεις με τις streaming υπηρεσίες ή ακόμα και με το παράνομο download.
Μην είσαι τόσο βέβαιος.
https://media.thinknum.com/articles/dvd-blu-ray-sales-tanking-as-streaming-takes-over/
Μάλλον διεθνής είναι η καληνύχτα σου!
(Στα καταστήματα τύπου MediaMarkt εδώ υπάρχει ένα ελάχιστο ραφάκι με UHD δισκάκια. Που σημαίνει ότι έχουν το κοινό τους μεν, εξαιρετικά περιορισμένο δε.)
Ναι ναι είναι αγγελούδια οι ξενοι.
Δεν κατεβάζει κανένας.
Όλοι αγοράζουν δισκάκια
Τόσα VPN έτσι για πλάκα έχουν φυτρώσει....
Τώρα ίσως πω βλακεια αλλά σκέφτομαι πως αν οι εταιρείες υπολογιζαν τους συλλέκτες και όλους αυτούς που επί χρόνια έφτιαχναν συλλογές με dvds (και όχι μόνο μια φορά αλλά κυνηγώντας τις επαναλαμβανόμενες πιο πλούσιες εκδόσεις), δίνοντας τους την ευκαιρία της απόσυρσης των dvds τους με το νέο φόρμα σε προνομιακή τιμή ίσως είχε καλύτερη τύχη το bluray και το 4K.
Πόσες φορές να πληρώσουμε αυτά τα πνευματικά δικαιώματα για το ίδιο έργο;
Αν μας ξεφορτωνανε από τα παλιά dvds, και εμείς θα είχαμε ένα κίνητρο και αυτοί θα κινούσαν την αγορά του νέου φορματ αντί να το βλέπουν επί χρόνια να αργοπεθαίνει.
Για την ενοικιάση δεν το συζητώ.
Αυτή έχει πεθάνει.
Άλλωστε πολύ σπάνια οι εκδόσεις που αφορούσαν την ενοικίαση πληρουσαν τις προδιαγραφές των πλούσιων εκδόσεων.
Εβλεπες με ενοικίαση μια ταινια που δεν είχες δει σινεμά και αν σου άρεζε τότε έψαχνες την σούπερ ντουπερ έκδοση και το αγόραζες.
Ε αυτό τώρα μπορείς να το κάνεις με τις streaming υπηρεσίες ή ακόμα και με το παράνομο download.
Θα μπορούσαν να κάνουν πολλά, αλλά νομίζω ότι δεν καίγονται ιδιαίτερα. Η υπεραξία των streaming εκδόσεων μάλλον καλύπτει την όποια χασούρα, αλλιώς δεν εξηγείται. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και με τα video games (κάποτε αγόραζα δισκάκια σαν τρελός, τώρα προτιμώ να κάνω download όταν βρω σε έκπτωση, δε χάνεις απολύτως τίποτα αφού οι εκδόσεις είναι τελείως γυμνές, και δεν καταπονείς και το drive σου.)
Καλά αν ήθελαν θα είχαν κάνει την ζωή δύσκολη στους πειρατές και στις ταινίες.
Τα λεφτά δεν περιμένουν να τα βγάλουν από τα δισκάκια. Αστείο. Για αυτό και δεν καίγονται.
Τα βγάζουν από τα δικαιώματα (αέρας δηλαδή) που πουλάνε σε κάθε συνδρομητικό κανάλι είτε δορυφορικό είτε ιντερνετικό.
Κι εκεί δεν υπάρχει πειρατεία. Το Netflix και κάθε Netflix πρέπει να τα σκάσει με λογιστική ακρίβεια.
Το Netflix και κάθε Netflix πρέπει να τα σκάσει με λογιστική ακρίβεια.
Να ξανάρθω στην αρχή του θέματος που εκφράστηκαν παράπονα για την έλλειψη υποτίτλων και ακριβών τιμών από τους διανομείς.
Πιστεύω πως ο τρόπος διανομής είναι και η απάντηση στο πρόβλημα.
Δεν θα έπρεπε να υπάρχει τοπικός διανομέας.
Την διάθεση των τίτλων θα έπρεπε να την αναλάβουν εξ αρχής τα στούντιο και ο κεντρικός διανομέας για κάθε ήπειρο χωρίς να υπάρχει ενδιάμεσος.
Τώρα έχουμε έναν φουκαρά Έλληνα εισαγωγέα που πρέπει να πληρώσει για να μπουν ελληνικά σε έναν τίτλο που δεν του ανήκει, να τον εισάγει, να πληρώσει φόρους και να βάλει ένα καπέλο ως κέρδος για να έχει λόγο που ασχολείται.
Μπορουμε να περιμένουμε καλές τιμες υπό αυτές τις συνθήκες;
Γιατι να μην αναλαμβάνει ανά περιοχές πχ η Disney την επιμέλεια των υποτίτλων για καθε τίτλο της;
Φανταστείτε στις τωρινές εποχές που το steaming έχει αντικαταστήσει το βίντεο κλαμπ , η Netflix και η κάθε Netflix να είχε διανομέα στην χώρα μας.
Θα έπρεπε να πληρώνει ο διανομέας μεταφράσεις για υλικό που δεν του ανήκει και να πρέπει να βγάζει και κέρδος από αυτή την ιστορία.
Θα πληρώναμε 12 - 14 ευρώ;
Μάλλον 25-30 ευρώ όπως δηλαδή κοστίζουν οι εγχώριες υπηρεσίες συνδρομητικης τηλεόρασης.
Με το τρόπο που λειτουργούν υπηρεσίες όπως Netflix, Amazon, Disney καταφέρνουν να κρατούν το κόστος χαμηλά για τον τελικό αποδέκτη αφού δεν μεσολαβούν ενδιάμεσοι.
Ολα αυτά βέβαια κατόπιν εορτής.
Το πράγμα έχει καταλήξει εδώ και καιρό και το παράξενο είναι πως την σημερινή εικόνα κάποιοι την έβλεπαν από την εποχή που υπήρχε η κόντρα του bluray με το HDDVD
Μάλλον το τελευταίο
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.