Έχει μέλλον το 4K UHD στη Ελλάδα; ...μάλλον ξεχάστε το

Ο Τeddy743 να δεις τι <<<ΣΥΛΛΟΓΗ>>> απο DVD εχει.

Εγω ειμαι ενα τιποτα.

Ρώτα τον Τέντυ για την δικιά μου συλλογή.(CD,DVD,BD,UHD,βινύλια)

Τρία δωμάτια "απασχολώ".!!!

Με την καραντίνα άρχισα να αναθεωρώ και έκοψα τις αγορές.Πλέον είμαι ψύχραιμος και πολύ σχολαστικός.Για να αγοράσω κάτι θα πρέπει να με συγκλονίζει και να μην υπάρχει στο νετ.

Μόνον έτσι και πάλι..

Υ.Γ. Ζηλεύω όμως την συλλογή star wars του spcav..:bigcry:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχει μέλλον το 4K UHD στη Ελλάδα; ...μάλλον ξεχάστε το

Παίρνω αφορμή από τα παραπάνω όχι για να διαφωνήσω ( άλλωστε σχεδόν όλα όσα έχουν γραφτεί ισχύουν) αλλά για να συμπληρώσω και μια ακόμη παράμετρο κρινωντας από τον εαυτό μου.
Πιστεύω πως ένα κομμάτι έχει κουραστεί από την συχνή διαδικασία αντικατάστασης συλλογής.
Τα δισκάκια ( και παλιότερα οι κασέτες) έχουν αυτό το χαρακτηριστικό.
Δεν είναι μόνο τα αγοράζω για να τα δω οπότε θέλω στο μέλλον.
Ειναι για την χαρά της συλλογής.
Εγώ πλέον δεν έχω αυτήν την ανάγκη.
Το έκανα με τις κασέτες, το έκανα πολύ περισσότερο με τα dvds αλλά πλέον το βρίσκω μάταιο.
Έχω κρατήσει κάποια, απλώς γιατί λυπάμαι να τα πετάξω.
Ένιωσα πολύ ψυχρά όταν αγόρασα το πρώτο μου bluray.
Κανένας ενθουσιασμός, καμία χαρά.
Η ενοικίαση έχει πεθάνει σε όλον τον κόσμο.
Δεν είναι μόνο την Ελλάδα
Με τόσες streaming υπηρεσίες ποιος θα πάει στο videoclub;
Η απόκτηση για συλλεκτικους λόγους, πλέον αφορά ελάχιστο κόσμο.
Είναι κάπως λυπηρό αλλά φταίνε και οι εταιρείες που ξεζουμιζαν για χρόνια ως και τις φλούδες.

Έκανες μία πολύ καλή παρατήρηση φίλε μου. Όντως η συλλογή είναι κάτι που το έχουν οι μεγαλύτερες γενιές που μάθανε με βιντεοκασσέτα και laserdisc. Με τόσες αλλαγές πια πολλοί κουράστηκαν ή πλέον δεν έχουν αυτό το συναίσθημα της συλλογής ενώ οι νέες γενιές έχουν μάθει κατευθείαν πλέον στο streaming.

Ακόμα και έτσι όμως γνώμη μου είναι ότι οι διανομείς έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη για την κατάντια του φυσικού δίσκου στην Ελλάδα. Εντάξη δεν λέω ότι όλοι θα αγόραζαν δισκάκια αλλά αν υπήρχε η κατάλληλη προώθηση όταν έπρεπε έτσι ώστε ο κόσμος να μάθει το Bluray και το UHD τότε θα μπορούσαμε να είχαμε μία αγορά, έστω και μικρή, η οποία να είναι οικονομικά επικερδής. Αλλά όταν οι διανομείς ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν να μάθουν στον κόσμο τι εστί Bluray καταντήσαμε οι περισσότεροι Έλληνες μόλις τους λες ταινία σε δισκάκι σήμερα να σου λένε DVD!!! Ούτε Bluray ούτε UHD. Γιατί πολύ απλά δεν τα γνωρίζουν. Πλέον νομίζω ότι είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση διότι ο Έλληνας έμαθε το streaming είτε νόμιμο είτε παράνομο και με τις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομύριο πιθανότητα να του αλλάξεις πλέον αυτή την συνήθεια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχει μέλλον το 4K UHD στη Ελλάδα; ...μάλλον ξεχάστε το

Ειναι για την χαρά της συλλογής.
Εγώ πλέον δεν έχω αυτήν την ανάγκη.
Το έκανα με τις κασέτες, το έκανα πολύ περισσότερο με τα dvds αλλά πλέον το βρίσκω μάταιο.
Έχω κρατήσει κάποια, απλώς γιατί λυπάμαι να τα πετάξω.
Ένιωσα πολύ ψυχρά όταν αγόρασα το πρώτο μου bluray.

Ομοιως.

Το καταλαβα οταν βγηκαν τα HD-DVD (για να μην ξεχνιομαστε) και τα Bluray.

Εκει πεθανε μεσα μου ο συλλεκτης και καταλαβα οτι ποτε ξανα σουβερ.Eχω ακομα ολη μου την συλλογη dvd μεχρι να μου την καρφωσει και τα στειλω αδιαβαστα οπως εκανα στα vhs μου (εκτος απο 7-8 κασετες).

Παιδιά κακώς μπερδεύετε την πειρατεία με τη μείωση της πίτας στα δισκάκια. Στην Ελλάδα μπορεί να'χουν σχέση, στον υπόλοιπο κόσμο όμως όχι. Η πειρατεία ανέκαθεν είχε το δικό της κοινό. Εγώ έχω να αγοράσω δισκάκι εδώ και 8 χρόνια (οκ, υπερβάλω, ίσως αγόρασα 2-3 σ'αυτό το διάστημα), αλλά δεν έχω κατεβάσει ποτέ τίποτα πειρατικό.

Απλά, την πρώτη φορά που ξαναγόρασα κάτι σε bluray ενώ το είχα σε DVD (νομίζω συγκεκριμένα ήταν το πρώτο Batman του Nolan), εκεί συνειδητοποίησα και τη ματαιότητα του σπορ. Πηγαίνοντας από VHS σε DVD η διαφορά ήταν χαώδης (από 4:3 περνούσες στο αυθεντικό κάδρο, και είχες και 5.1 ήχο). Μετά, το wow factor στο bluray ήταν κι αυτό εντυωπσιακό μεν, κυρίως όμως για όποιον είχε HD μέσα δε! Η διαφοροποίηση μετά από Bluray σε 4Κ/HDR είναι περισσότερο αισθητή λόγω του HDR παρά του 4K, άρα και πάλι, συγκριτικά μικρότερη. Οπότε το να ξαναπληρώνεις ταινία για αγορά, σε κάθε επόμενη γενιά γίνεται όλο και λιγότερο συναρπαστικό (ή όλο και περισσότερο ανώφελο).

Έκτοτε, από το 2012 και μετά, τη βγάζω είτε με νοικιασμένα, παλιότερα HD, τα τελευταία χρόνια 4Κ (ακριβά εδώ, από $3.99-5.99 συνήθως για 2 μέρες), είτε με αυτά που προσφέρουν οι συνδρομητικές υπηρεσίες (Netflix, Prime, AppleTV κλπ)

Και για να απαντήσω στην ερώτηση μου μόνος μου. Ναι πλέον είμαι βέβαιος ότι το UHD δεν έχει απολύτως κανένα μέλλον στην Ελλάδα. Για τον υπόλοιπο κόσμο μια χαρά τα πάει. Αλλά είπαμε, η Ελλάδα είναι άλλο. Καληνύχτα μας.......

Μην είσαι τόσο βέβαιος.

https://media.thinknum.com/articles/dvd-blu-ray-sales-tanking-as-streaming-takes-over/

Μάλλον διεθνής είναι η καληνύχτα σου!

(Στα καταστήματα τύπου MediaMarkt εδώ υπάρχει ένα ελάχιστο ραφάκι με UHD δισκάκια. Που σημαίνει ότι έχουν το κοινό τους μεν, εξαιρετικά περιορισμένο δε.)

Τώρα ίσως πω βλακεια αλλά σκέφτομαι πως αν οι εταιρείες υπολογιζαν τους συλλέκτες και όλους αυτούς που επί χρόνια έφτιαχναν συλλογές με dvds (και όχι μόνο μια φορά αλλά κυνηγώντας τις επαναλαμβανόμενες πιο πλούσιες εκδόσεις), δίνοντας τους την ευκαιρία της απόσυρσης των dvds τους με το νέο φόρμα σε προνομιακή τιμή ίσως είχε καλύτερη τύχη το bluray και το 4K.
Πόσες φορές να πληρώσουμε αυτά τα πνευματικά δικαιώματα για το ίδιο έργο;
Αν μας ξεφορτωνανε από τα παλιά dvds, και εμείς θα είχαμε ένα κίνητρο και αυτοί θα κινούσαν την αγορά του νέου φορματ αντί να το βλέπουν επί χρόνια να αργοπεθαίνει.
Για την ενοικιάση δεν το συζητώ.
Αυτή έχει πεθάνει.
Άλλωστε πολύ σπάνια οι εκδόσεις που αφορούσαν την ενοικίαση πληρουσαν τις προδιαγραφές των πλούσιων εκδόσεων.
Εβλεπες με ενοικίαση μια ταινια που δεν είχες δει σινεμά και αν σου άρεζε τότε έψαχνες την σούπερ ντουπερ έκδοση και το αγόραζες.
Ε αυτό τώρα μπορείς να το κάνεις με τις streaming υπηρεσίες ή ακόμα και με το παράνομο download.

Re: Απάντηση: Έχει μέλλον το 4K UHD στη Ελλάδα; ...μάλλον ξεχάστε το

Τώρα ίσως πω βλακεια αλλά σκέφτομαι πως αν οι εταιρείες υπολογιζαν τους συλλέκτες και όλους αυτούς που επί χρόνια έφτιαχναν συλλογές με dvds (και όχι μόνο μια φορά αλλά κυνηγώντας τις επαναλαμβανόμενες πιο πλούσιες εκδόσεις), δίνοντας τους την ευκαιρία της απόσυρσης των dvds τους με το νέο φόρμα σε προνομιακή τιμή ίσως είχε καλύτερη τύχη το bluray και το 4K.
Αν μας ξεφορτωνανε από τα παλιά dvds, και εμείς θα είχαμε ένα κίνητρο και αυτοί θα κινούσαν την αγορά του νέου φορματ αντί να το βλέπουν επί χρόνια να αργοπεθαίνει.
Αυτή έχει πεθάνει.
Άλλωστε πολύ σπάνια οι εκδόσεις που αφορούσαν την ενοικίαση πληρουσαν τις προδιαγραφές των πλούσιων εκδόσεων.
Εβλεπες με ενοικίαση μια ταινια που δεν είχες δει σινεμά και αν σου άρεζε τότε έψαχνες την σούπερ ντουπερ έκδοση και το αγόραζες.
Ε αυτό τώρα μπορείς να το κάνεις με τις streaming υπηρεσίες ή ακόμα και με το παράνομο download.

Θα μπορούσαν να κάνουν πολλά, αλλά νομίζω ότι δεν καίγονται ιδιαίτερα. Η υπεραξία των streaming εκδόσεων μάλλον καλύπτει την όποια χασούρα, αλλιώς δεν εξηγείται. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και με τα video games (κάποτε αγόραζα δισκάκια σαν τρελός, τώρα προτιμώ να κάνω download όταν βρω σε έκπτωση, δε χάνεις απολύτως τίποτα αφού οι εκδόσεις είναι τελείως γυμνές, και δεν καταπονείς και το drive σου.)

Καταλαβαίνετε φαντάζομαι ότι στη μετάβαση στο 8K θα πρέπει να βρουν κάποιο άλλο τυράκι (ανάλογο του HDR) γιατί πλέον ο κόσμος δύσκολα θα τσιμπήσει. Πόσο μεγάλες να γίνουν οι οθόνες εξάλλου. Ήδη πλέον, η 55άρα μου παραμένει πολύ από επιλογή (για να μη φαίνεται αστεία στο σαλόνι) παρά λόγω κόστους αναβάθμισης σε 70άρα.

Εκτός φυσικά αν καταφέρουν και λανσάρουν σοβαρούς native 8K προτζέκτορες, αλλά, αν δεν κάνω λάθος, ακόμα δεν έχουμε δει καλά καλά τους 4Κ.

Μην είσαι τόσο βέβαιος.

https://media.thinknum.com/articles/dvd-blu-ray-sales-tanking-as-streaming-takes-over/

Μάλλον διεθνής είναι η καληνύχτα σου!

(Στα καταστήματα τύπου MediaMarkt εδώ υπάρχει ένα ελάχιστο ραφάκι με UHD δισκάκια. Που σημαίνει ότι έχουν το κοινό τους μεν, εξαιρετικά περιορισμένο δε.)

Η κουβέντα ότι ο φυσικός δίσκος πέθανε έχει αρχίσει από τότε που βγήκε το Bluray. Για μέτρα πόσα χρόνια πέρασαν από τότε και τα ξαναλέμε. Εγώ δεν λέω ότι δεν πάμε προς ένα streaming μέλλον. Αλλά οι συνδέσεις παγκοσμίως δεν μπορούν ακόμα να το υποστηρίξουν αυτό. Όταν θα υπάρχουν εγγυημένες ταχύτητες και στο πιο απομακρισμένο μέρος του κόσμου τότε κάτι μπορεί να γίνει.

Ναι ναι είναι αγγελούδια οι ξενοι.

Δεν κατεβάζει κανένας. 😁

Όλοι αγοράζουν δισκάκια 😁😁😁

Τόσα VPN έτσι για πλάκα έχουν φυτρώσει....

Εγώ δεν είπα ότι στο εξωτερικό δεν υπάρχει πειρατεία. Μην μπλέκεις τα πράγματα. Εγώ είπα ότι σε όλες τις αναπτυσόμενες και ανεπτυγμένες χώρες το UHD κυκλοφορεί μια χαρά. Εμείς είπαμε να πρωτοτυπήσουμε.

Αυτή έχει πεθάνει.

Να και μία υπέροχη ιδέα που δείχνει ότι αν υπήρχε θέληση και αν νοιάζονταν οι διανομείς να διατηρήσουν την μικρή αγορά της Ελλάδας πάντα υπάρχει τρόπος. Αλλά αυτοί το μόνο που κοίταξαν ήταν το κέρδος. Δεν έχει κέρδος? Τέλος τα δισκάκια. Που να δουλέψουμε τώρα για να διατηρήσουμε την αγορά μας. Ας τα αφήσουμε αυτά για τους ξένους....Α, και ας ρίξουμε το πρόβλημα στην πειρατεία για να βγάλουμε την καυτή πατάτα από πάνω μας.

Παιδιά οι διανομείς στην Ελλάδα ποτέ μα ποτέ δεν προώθησαν τον φυσικό δίσκο. Εκτός από το DVD που είχε γίνει χαμός και το έβλεπες παντού. Είδατε πουθενά διαφήμιση Bluray σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικό ή internet? Εγώ ποτέ. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αλλά δυστηχώς την πληρώνουμε εμείς οι λίγοι που θέλουμε να νιώθουμε ίσοι πολίτες με τους υπόλοιπους ξένους.

Θα μπορούσαν να κάνουν πολλά, αλλά νομίζω ότι δεν καίγονται ιδιαίτερα. Η υπεραξία των streaming εκδόσεων μάλλον καλύπτει την όποια χασούρα, αλλιώς δεν εξηγείται. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και με τα video games (κάποτε αγόραζα δισκάκια σαν τρελός, τώρα προτιμώ να κάνω download όταν βρω σε έκπτωση, δε χάνεις απολύτως τίποτα αφού οι εκδόσεις είναι τελείως γυμνές, και δεν καταπονείς και το drive σου.)

Αυτό...αν και με τα videogames είναι λίγο διαφορετική κατάσταση. Μία εποχή προώθησαν πάρα πολύ στο streaming αλλά δεν βλέπω το ίδιο να γίνεται τώρα. Ναι ενοείται ότι οι digital εκδόσεις βγαίνουν κανονικά με τους δίσκους αλλά η διαφορά εκεί έχει να κάνει ότι και οι δύο επιλογές είναι επί πληρωμή. Η πειρατεία στις κονσόλες πλέον έχεις σχεδόν μηδενιστεί οπότε ο άλλος αναγκαστικά θα πληρώσει για το παιχνίδι. Στην πειρατεία των ταινιών αυτό δεν ισχύει άσε που μπορείς να το κατεβάσεις και σε ότι ποιότητα θέλεις ενώ στα παιχνίδια έχεις να ρίξεις κατέβασμα πολλών GB.

Last edited by a moderator:
Καλά αν ήθελαν θα είχαν κάνει την ζωή δύσκολη στους πειρατές και στις ταινίες.
Τα λεφτά δεν περιμένουν να τα βγάλουν από τα δισκάκια. Αστείο. Για αυτό και δεν καίγονται.

Τα βγάζουν από τα δικαιώματα (αέρας δηλαδή) που πουλάνε σε κάθε συνδρομητικό κανάλι είτε δορυφορικό είτε ιντερνετικό.
Κι εκεί δεν υπάρχει πειρατεία. Το Netflix και κάθε Netflix πρέπει να τα σκάσει με λογιστική ακρίβεια.

Καλά αν ήθελαν θα είχαν κάνει την ζωή δύσκολη στους πειρατές και στις ταινίες.
Τα λεφτά δεν περιμένουν να τα βγάλουν από τα δισκάκια. Αστείο. Για αυτό και δεν καίγονται.

Τα βγάζουν από τα δικαιώματα (αέρας δηλαδή) που πουλάνε σε κάθε συνδρομητικό κανάλι είτε δορυφορικό είτε ιντερνετικό.
Κι εκεί δεν υπάρχει πειρατεία. Το Netflix και κάθε Netflix πρέπει να τα σκάσει με λογιστική ακρίβεια.

Αυτό που λες δεν υπάρχει. Πόσες φορές στο εξωτερικό προσπάθησαν τα μεγάλα στούντιο να κλείσουν το pirate bay? Για δες που τελικά έκαναν μία τρύπα στο νερό και αυτό ζει και βασιλεύει. Την πειρατεία στις ταινίες και στη μουσική δεν μπορείς να την πολεμήσεις με άμεσο τρόπο. Μόνο τα λεφτά σου χαλάς και δεν κάνεις τίποτα. Ένα site αν κλείσεις, 5 θα ανοίξουν. Γι αυτό είπα ότι υπάρχουν τρόποι να προωθήσεις το προιόν σου και όχι να περιμένεις ότι αν εξαφανιστεί η πειρατεία που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ των ποτών να επιστρέψει ο κόσμος στο δισκάκι.

Το ότι βγάζουν από αλλού λεφτά αυτό δείχνει ότι δεν είναι θέμα πειρατείας αλλά θέμα αδιαφορίας. Εκεί το κέρδος είναι εύκολο οπότε δεν χρειάζεται να πολυασχοληθούν. Το netflix τα σκάει και έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Που να κάτσουμε να δουλέψουμε τώρα...άστα για τους ξένους αυτά...

Να ξανάρθω στην αρχή του θέματος που εκφράστηκαν παράπονα για την έλλειψη υποτίτλων και ακριβών τιμών από τους διανομείς.
Πιστεύω πως ο τρόπος διανομής είναι και η απάντηση στο πρόβλημα.
Δεν θα έπρεπε να υπάρχει τοπικός διανομέας.
Την διάθεση των τίτλων θα έπρεπε να την αναλάβουν εξ αρχής τα στούντιο και ο κεντρικός διανομέας για κάθε ήπειρο χωρίς να υπάρχει ενδιάμεσος.
Τώρα έχουμε έναν φουκαρά Έλληνα εισαγωγέα που πρέπει να πληρώσει για να μπουν ελληνικά σε έναν τίτλο που δεν του ανήκει, να τον εισάγει, να πληρώσει φόρους και να βάλει ένα καπέλο ως κέρδος για να έχει λόγο που ασχολείται.
Μπορουμε να περιμένουμε καλές τιμες υπό αυτές τις συνθήκες;
Γιατι να μην αναλαμβάνει ανά περιοχές πχ η Disney την επιμέλεια των υποτίτλων για καθε τίτλο της;
Φανταστείτε στις τωρινές εποχές που το steaming έχει αντικαταστήσει το βίντεο κλαμπ , η Netflix και η κάθε Netflix να είχε διανομέα στην χώρα μας.
Θα έπρεπε να πληρώνει ο διανομέας μεταφράσεις για υλικό που δεν του ανήκει και να πρέπει να βγάζει και κέρδος από αυτή την ιστορία.
Θα πληρώναμε 12 - 14 ευρώ;
Μάλλον 25-30 ευρώ όπως δηλαδή κοστίζουν οι εγχώριες υπηρεσίες συνδρομητικης τηλεόρασης.
Με το τρόπο που λειτουργούν υπηρεσίες όπως Netflix, Amazon, Disney καταφέρνουν να κρατούν το κόστος χαμηλά για τον τελικό αποδέκτη αφού δεν μεσολαβούν ενδιάμεσοι.
Ολα αυτά βέβαια κατόπιν εορτής.
Το πράγμα έχει καταλήξει εδώ και καιρό και το παράξενο είναι πως την σημερινή εικόνα κάποιοι την έβλεπαν από την εποχή που υπήρχε η κόντρα του bluray με το HDDVD

Το Netflix και κάθε Netflix πρέπει να τα σκάσει με λογιστική ακρίβεια.

Κανονικα επρεπε να τους κανουν αγαλμα.

Ειναι πολυ κομβικη η παρεμβαση του Νetflix και η επιδραση του στον τροπο που εμπορευονταν πλεον τα "προιοντα" τους τα στουντιο.

Να ξανάρθω στην αρχή του θέματος που εκφράστηκαν παράπονα για την έλλειψη υποτίτλων και ακριβών τιμών από τους διανομείς.
Πιστεύω πως ο τρόπος διανομής είναι και η απάντηση στο πρόβλημα.
Δεν θα έπρεπε να υπάρχει τοπικός διανομέας.
Την διάθεση των τίτλων θα έπρεπε να την αναλάβουν εξ αρχής τα στούντιο και ο κεντρικός διανομέας για κάθε ήπειρο χωρίς να υπάρχει ενδιάμεσος.
Τώρα έχουμε έναν φουκαρά Έλληνα εισαγωγέα που πρέπει να πληρώσει για να μπουν ελληνικά σε έναν τίτλο που δεν του ανήκει, να τον εισάγει, να πληρώσει φόρους και να βάλει ένα καπέλο ως κέρδος για να έχει λόγο που ασχολείται.
Μπορουμε να περιμένουμε καλές τιμες υπό αυτές τις συνθήκες;
Γιατι να μην αναλαμβάνει ανά περιοχές πχ η Disney την επιμέλεια των υποτίτλων για καθε τίτλο της;
Φανταστείτε στις τωρινές εποχές που το steaming έχει αντικαταστήσει το βίντεο κλαμπ , η Netflix και η κάθε Netflix να είχε διανομέα στην χώρα μας.
Θα έπρεπε να πληρώνει ο διανομέας μεταφράσεις για υλικό που δεν του ανήκει και να πρέπει να βγάζει και κέρδος από αυτή την ιστορία.
Θα πληρώναμε 12 - 14 ευρώ;
Μάλλον 25-30 ευρώ όπως δηλαδή κοστίζουν οι εγχώριες υπηρεσίες συνδρομητικης τηλεόρασης.
Με το τρόπο που λειτουργούν υπηρεσίες όπως Netflix, Amazon, Disney καταφέρνουν να κρατούν το κόστος χαμηλά για τον τελικό αποδέκτη αφού δεν μεσολαβούν ενδιάμεσοι.
Ολα αυτά βέβαια κατόπιν εορτής.
Το πράγμα έχει καταλήξει εδώ και καιρό και το παράξενο είναι πως την σημερινή εικόνα κάποιοι την έβλεπαν από την εποχή που υπήρχε η κόντρα του bluray με το HDDVD

Εγώ κατανοώ αυτό που λες. Για αυτό μου φαίνεται αδιανόητο ενώ δεν υπάρχει εδώ και πολύ καιρό η δυνατότητα να έχουμε Ελληνικές παραγωγές UHD τα στούντιο αρνούνται να βάλουν έναν δύσμιρο ελληνικό υπότιτλο σε μία από τις Ευρωπαικές παραγωγές που έχουν μέσα τουλάχιστον μία ντουζίνα υπότιτλους. Όταν ρώτησα τον διανομέα και μου είπε ότι το στούντιο απάντησε ότι ένας ακόμα υπότιτλος δεν χωράει τράβαγα τα μαλλιά μου. Αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα πάει παραπάνω από τον διανομέα και δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένα στούντιο του εξωτερικού που του είναι τόσο εύκολο να βάλει άλλον έναν υπότιτλο μέσα στο δισκάκι έδωσε τέτοια απάντηση. Κάτι δεν μου κολλάει. Εκτός και αν ο διανομέας μου είπε ότι γούσταρε οπότε εκεί το θέμα πάει αλλού...