Εχει νόημα ο τελικός για λίγα dB?

kostas k

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,983
Μελίσσια
Καλησπέρα σε όλους,

Για να μην σας κουράζω και πολύ γιατί έχω μια τάση να πλατιάζω την συζήτηση μπαίνω στο ψητό:

Το ερμαφρόδιτο ηχοσύστημα μου αποτελείται από:

ηχεια - chario t100 reference
pick up - project rpm4 με μια orthofon κεφαλί
cd player - marantz 6000 special edition
ενισχυτή - yamava rxv 596.

Ξεκάθαρα ο πιο δυνατός κρίκος του συστήματος είναι τα ηχεία (specs αν θυμάμαι καλά 86 dB στα 4Ω) και ο πιο αδύναμος ο ενισχυτής (και καλά 100 watt στα 4Ω αλλά το αποκλείω από έναν χαμηλής αξίας av ενισχυτή).

Αναρωτιέμαι αν θα είχε νόημα ως αναβάθμιση να αγοράσω έναν τελικό ξοδεύοντας 400-500€ για κάποιον μεταχειρισμένο και να κρατήσω τον yamaha ως προενισχυτή, τουλάχιστον για ένα διάστημα, ώστε σαν επόμενο βήμα να ασχοληθώ με την αναλογική πηγή του συστήματος μου (προενισχυτή κεφαλής και κεφαλή). Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι αν θα είχε νόημα μία τέτοια κίνηση δεδομένου ότι δεν μου αρέσει να ακούω δυνατά μουσική, αλλά σε μεσαίες εντάσεις οπότε δεν με ενδιαφέρει να δυναμώσω τον ήχο μου αλλά να τον καθαρίσω λίγο.

Κατ αρχήν ξεχνάς τον yamaha για προενισχυτή.
Στον ενισχυτή το α και το ω είναι η τροφοδοσία μην ψαρώνεις με τα βάτ.

Καταρχάς γειά σου φίλε μου.
Έχοντας ακούσει το σύστημα σου το οποίο και μουσικότατο είναι και σε ικανοποιητικές εντάσεις παίζει θα σου πρότεινα στην παρούσα φάση να επενδύσεις σε μία καλή κεφαλή πχ sumico blue point ή Clearaudio aurum classic και ένα καλό phono όπως το pro-ject phono box seII η το Clearaudio smartphono και θα πάρεις πολλή απο την ανάλυση που σου λείπει* φτάνοντας και το πλατώ στα όρια του.
Τα υπόλοιπα χρήμματα σου φύλαξε τα έστω και αργότερα για έναν ολοκληρωμένο ή σετ πρό τελικού αντάξιο των ηχείων σου και καλά καλώδια ηχείων και θα με θυμηθείς.
Το να κάνεις μίζερες κινήσεις την στιγμή που έχεις την δυνατότητα έστω και μελλοντικά να κάνεις κάποια ουσιώδη αναβάθμση μόνο σε επιπλέον έξοδα και περιπέτειες θα σε βάλει.;)-bye-

*Η δική μου αλλαγή πλατώ(+απρόοπτα κεφαλής) έχει κάνει "θαύματα" τα οποία πρέπει να ακούσεις για να τα πιστέψεις.

Last edited:
Ξεφορτωσου τον 596 με καποια λογικη τιμη και με τα αλλα 500 που μπορεις να διαθεσεις αγορασε ενα ολοκληρωμενο ενισχυτη.Βεβαια οι επιλογες στα χρηματα αυτα ειναι λιγες (ανεφερομαι σε καπως ψαγμενα μηχανηματα) αλλα ακομα και ενας NAD C355 (μαζι με ενα εξωτερικο phono μιας και δεν εχει αυτος) θα σου εδινε πολυ καλυτερο απο τον 596.Aν βεβαια μπορεις να ανεβεις στα 700-800 ακομα καλυτερα στα 1000 ευρω θα εχεις δραματικη βελτιωση.

Αν δεν σε ενδιαφέρει το surround η λύση που προτείνει ο Τάσος είναι αυτή που θα ακολουθούσα κι εγώ.

Φίλε In το surround δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Νόμιζα ότι με ενδιέφεραι το 2001 όταν αγόρασα τον ενισχυτή.

Πετράν θα σε πάρω τηλέφωνο.

Ενισχυτή λοιπόν.

Απάντηση: Re: Εχει νόημα ο τελικός για λίγα dB?

Tό εργαλείο!...
http://www.avmentor.gr/reviews/symphonic_line_rg10_mk4_0.htm

Έχω ακούσει το ακριβότερο,με το που μπήκα στον χώρο έψαχνα να δώ τι παιζει...

εισαι σιγουρος οτι αυτη η φετα θα οδηγησει ηχειο 86 ντι μπι ανετα ;;;;;

.......μακαρι .... γιατι τον κοβω για 2χ 60 βαττ το πολυ.....

Symphonic Line με Chario δε θα το πολυσυνιστούσα, εκτός κι αν πας μετά σε τίποτα Audio Physic.

Με τα SF Signum, απλά δεν έπαιζε.
Λογικά τα Chario έχουν παραπλήσιο χαρακτήρα.

Υ.Γ. Βαγγέλη, ο RG10 είναι κάπου 140 Watt στο κανάλι.
Έχει εξωτερική τροφοδοσία και είναι ασήκωτος.
Από μέσα, είναι "τουμπανιασμένος" τελείως.

Απάντηση: Re: Εχει νόημα ο τελικός για λίγα dB?

εισαι σιγουρος οτι αυτη η φετα θα οδηγησει ηχειο 86 ντι μπι ανετα ;;;;;

.......μακαρι .... γιατι τον κοβω για 2χ 60 βαττ το πολυ.....

Εσείς τι λέτε ; με 430VA μετασχηματιστή και 60.000μf χωριτηκότητα και 140W/8Ω δεν θα τα οδηγήσει ;

Χαίρομαι για τις απαντήσεις και κυρίως γιατί υπάρχει ομοφωνία σε κάτι, δηλαδή να ξεφορτωθώ την yamaha και να πάρω έναν ολοκληρωμένο να τελειώνω.

Κατόπιν προτροπής και του καλού μου φίλου Πέτρου, αργά ή σύντομα θα βγούμε στην γύρα ξεκινώντας από τον κ. Χρήστο που με τίμησε με την απάντηση του, όπως και οι υπόλοιποι δηλαδή.

Thanks για τις απαντήσεις και που με αποτρέψατε να κάνω μία λάθος αγορά η οποία σαν σκοπό είχε την διόρθωση μιας άλλης λάθος αγοράς που είχα κάνει στο παρελθόν.

Re: Απάντηση: Εχει νόημα ο τελικός για λίγα dB?

Α ξέχασα 430VA για τον τελικό ΚΑΙ 300VA για τον προ .

Απο τους καλύτερους ολοκληρωμένους ο Symphonic line εγώ οδηγούσα τα 801 αξίσει ο κόπος και τα χρήματα
Και βέβαια πολύ καλή ποιότητα υλικών για να ζήσεις μαζί του πολλά χρόνια χωρίς προβλήματα...
Και ήχο????Πολύ καλό!!

Προσφατα εχω ακουσει σε φιλο τον Symphonic line δεν θυμαμε ομως ακριβως το μοντελο. Ο φιλος τον παζαρευε μεταχειρισμενο στα 2.000 (μαλλον ομως δεν συμφωνουσε η εταιρια). Απο τα ακουσματα ηταν εξαιρετικος στο χαμηλο αλλα για μενα υστερουσε σ ολα τα αλλα. Και υστερουσε παρα πολυ. Και ειναι κριμα με τοσα λεφτα να περνεις ενα μηχανημα για να απολαμβανεις μονο τις χαμηλες συχνοτητες. Ειδικα για τον Symphonic line θα προτεινα οπωσδηποτε ακροαση και να προσεξεις κατα ποσο σ ευχαριστουν και οι αλλοι παραμετροι.

Re: Απάντηση: Εχει νόημα ο τελικός για λίγα dB?

Και ειναι κριμα με τοσα λεφτα να περνεις ενα μηχανημα για να απολαμβανεις μονο τις χαμηλες συχνοτητες. Ειδικα για τον Symphonic line θα προτεινα οπωσδηποτε ακροαση και να προσεξεις κατα ποσο σ ευχαριστουν και οι αλλοι παραμετροι.

Προφανώς υπήρχε θέμα ματσαρίσματος με τα ηχεία (ηχητικά)και εγώ άκουσα naim με audio spectrum και το αποτέλεσμα ούτε αντάξιο λαικής δεν ήτανε η ίδια εταιρία με triangle όμως άλλος θεός..
Τυχαίνει πολές φορές η μία σχολή ήχου να μήν ταιριάζει με μια άλλη στo λεγόμενο HIEND..

Last edited:
έχοντας περάσει το ίδιο βάσανο (AV + τελικός) ανακάλυψα the hard way ότι ήταν λάθος κίνηση.
Μετά από λίγο ψάξιμο απέκτησα έναν Creek Evo, για τα σαφώς λιγότερο απαιτητικά ηχεία μου, και βρήκα την υγειά μου.

Όπως λένε και οι φίλοι παραπάνω δώσε βάση στο ματσάρισμα γιατί ένας κατά τα άλλα πολύ καλός ενισχυτής μπορεί να μην αποδίδει καλά στο δικό σου σύστημα.
Αν μπορείς πάρε μαζί σου και το player σου για τις ακροάσεις.

.