Έχει νόημα;

..Οπως είπε και ο Σπύρος , το θέμα αυτό , τής ύπαρξης ή οχι έχει συζητηθεί πολλές φορές
Και επι τής ουσίας , κεντρικής ιδέας , δέν διαφωνώ
Ομως :
.....Δέν νομίζω οτι υπάρχει κανένα πρόβλημα με τήν ύπαρξη τής κατηγορίας , επίσης δέν υπάρχει κανένα πρόβλημα , αν τα μηνύματα είναι πολλά ή λίγα ...(μπορεί να είναι λίγα , αλλά σιγά σιγά μπορεί να γίνονται ζουμερά - κι εδώ το θέμα για το τι είναι ζουμερό για τον καθένα μας , σχετικό είναι )

Επίσης ...νομίζω οτι υπάρχει πλέον μιά ωριμότητα η οποία σε εύλογο χρονικό διάστημα θα επιτρέψει να γίνουν με σοβαρότητα , αξιοπρέπεια και χωρίς μηδενισμούς , πραγματικά καυτές συζητήσεις επι θεμάτων/ μηχανών/ στησιμάτων και οχι επι προσωπικών διαξιφισμών

Προτείνω να μήν κολλήσουμε στήν λέξη ή στον ορο , ευελπιστώ , επειδή, οτι τα τελικά κριτήρια για το τι είναι Hi End , δέν είναι για όλους τα ιδια , ούτε πηγάζουν απο τούς ιδιους συλλογισμούς , με τον καιρό όμως , όπως "μαθαίνουμε" να ακούμε ή να αγοράζουμε , ή "να μιλάμε" , έτσι θα μάθουμε να συζητάμε χωρίς πάθη και εμπάθειες

Νομίζω οτι η κατηγορία πρέπει να μείνει

PS
...δέν υπάρχει απολύτως καλύτερο ας μιλήσουμε για το καλύτερο του καθενός μας , έτοιμοι να ακούσουμε προσεκτικά τα λόγια του συνομιλητή μας , σεβόμενοι αυτόν και τον εαυτόν μας

Last edited:
Σπύρος Κωστόπουλος said:

Αν έχει, ΟΚ: δε θα' πρεπε, όμως, να περιέχει και θέματα που αφορούν την εικόνα; Δηλαδή, ο Barco Cinemax δεν είναι High End;

Φυσικα και θα έπρεπε!

KAI BEBAIA EXEI NOHMA KAI BEBAIA ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η HIEND!!!!!!μπορει να μην ειμαι ,η και να μην γινω ποτε χαιεντας.ομως το hiend υπαρχει απλα ειναι διαφορετικο στα ματια του καθενος.σιγουρα hiend δεν μπορουν να βαπτιστουν οι απλες καταναλωτικες συσκευες,ολες οι αλλες λοιπον,κριβες πανακριβες,εξωτικες ΥΠΑΡΧΟΥΝ και σιγουρα δεν ειναι μηχανηματα του λαου.οποτε η κατηγορια εχει λογο υπαρξεις οχι μονο για αυτους που ΕΧΟΥΝ και ακουν αλλα και ολους τους αλλους που απλα ονειρευονται τετοια μηχανηματα.ο καθενας ακουει,διαβαζει,κρινει.μην τα κανουμε ολα ισιωμα.υστεριες και αφορισμοι καλο ειναι να μεινουν εκτος φορουμ.η γνωση και τα ονειρα ειναι για ΟΛΟΥΣ.....Ας ΕΙΝΑΙ ΤΟ AVCLUB.GR Η ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ,ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΙΟ HIEND :grinning-smiley-043 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ!!!!!!!!!:award:

Το hi-end σαν όρος, είναι ταξικός και έχει καταλήξει δυστυχώς, ξιπασμένος. Η μούρλα με τα δικάναλα μηχανήματα αναπαραγωγής ήχου όμως, η θυσία χρόνου και χρήματος και η άφεση στην αλλοτρίωση εξ αιτίας τους, ξεπερνά αυτή τη ρετσινιά του όρου. Ειδικά μάλιστα αν συνδυάζεται με μούρλα για την μουσική και τη συλλογή δίσκων.

Το hi-end δεν είναι gadgets, δεν είναι i-Pod, fancy ψηφιακές κάμερες και κινητά που ψήνουν καφέ. Και ευτυχώς κρατά ακόμη στην μόλυνση των πολυκάναλων.

Το hi-end μπορεί να γίνει η Γη της Επαγγελίας για τη φαντασία μας, τα Ηλίσια Πεδία των επιθυμιών μας. Κάτι σα να βγαίνεις από το δωμάτιου του ξενοδοχείου έχοντας μόλις ακούσει τα Lamm. :grinning-smiley-043

Η κατηγορία πάσχει γιατί δεν ονειρευόμαστε αρκετά εδώ μέσα.

Θεοδωρόπουλος Δημήτρης said:
Δαμιανέ, όλα καλά τα είπες. Τα Lamm τί τα ήθελες?:p :p :p

Άντε από εδώ :twoguns: που θα μου πεις εμένα για τα Lamm με τα κομοδίνα τα Krell! :flipout:

Ένα μικρό παράδειγμα πώς μπορεί να ζωντανέψει η κατηγορία. :p -bye-

ΥΓ. Μήπως σου περισσεύουν Δημήτρη τίποτε δεύτερο χέρι, να το διακανονίσουμε σε καμιά πεντακοσαριά μηνιαίες δόσεις; :p

Last edited:
Κατά την άποψή μου, χωρίς να θέλω να κατηγοριοποιηθώ θέλω να αναπτύξω τα επιχειρήματα γιατί η κατηγορία πρέπει να παραμείνει αμιγής όπως είναι. Το hi-end ή όπως θέλετε ονομάστε το δεν είναι το ίδιο με το hi-fi. To hi-end είναι ένα hobby με τους κανόνες του και όλα τα συναφή, (στήσιμο, λεπτομέρειες, το κάτι τις παραπάνω απο το hi-fi), απαιτεί και περισσότερα χρήματα, σαφώς και γιαυτό απευθύνεται σαυτούς που μπορούν να το εξασκήσουν σαν hobby. Δηλαδή εγώ που πήρα ένα 106 και έβαλα, χταπόδι, μπουκα, αμορτισερ κλπ έγινα ραλίστας; έ όχι δα. Ή επειδή αγόρασα μια βάρκα μπανιέρα έγινα καπετάνιος; Το ότι μεταξύ των hobbiers υπάρχουν και ψώνια αυτό δεν μειώνει το hobby, αλλά τον χομπίστα. Υπάρχουν υπερτιμημένες συσκευές; τότε να τις ξεσκεπάσουμε (τεκμηριωμένα φυσικά, με διαδικασίες και όχι το άκουσα εγώ και ο μπάρπμα Μήτσος το χρυσό αυτί) και να έχουμε όλοι την χαρά ότι δεν τρώμε πατάτες. Η κατάταξη δεν γίνεται μόνο με την αξία των μηχανημάτων αλλά και με την ενασχόληση μαζί τους για να αποδώσουν τα μέγιστα στο χώρο σου. Πήρα ένα πανάκριβο σύστημα και το στοίβιασα σε μία βιβλιοθήκη δεν είναι hi-end, ή πήρα ένα συστημα του κιλού και το έβαλα και πετσετάκια πάλι δεν είναι hi-end. Ενας μη hi-endas είναι εύκολο να μην ξέρει και να παρασυρθεί σε άτοπες κρίσεις και συγκρίσεις και να βγάλει λάθος συμπεράσματα για τους ανθρώπους που το εξασκούν ή για τα μηχανήματα.
Δεν πρέπει να συνενωθούν οι κατηγορίες γιατί όντως το hi-end τιμολογιακά προκαλεί αλλά πάλι δεν απευθύνεται στον οποιοδήποτε αλλά μόνον στον χομπίστα. Ετσι για ποιό λόγο ο χομπίστας να υφίσταται την κρίση και την χλεύη των αγνοούντων το άθλήμα. Απο την άλλη τι σχέση έχει το δικάναλο με την εικόνα; Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συγχωνευθούν οι κατηγορίες και ποιόν θα ικανοποιούν; Εγώ προτείνω να παραμείνουν ως έχουν διότι και η hi-end αφού σχεδόν πέρασε τα προβλήματα νεότητας της επι avforum, τώρα αρχίζει και επιδεικνύει ωριμότητα, δηλ μειώθηκαν οι λάθος αντιπαραθέσεις, έφυγαν οι γκουρού, και κερδοσκόποι κλπ, τώρα να την συγχωνεύσουμε;
Ηδη παρενέργειες σαυτό το forum υπάρχουν, ο όρος hi-endas σημαίνει κάτι για περίγελο, κάστα ανθρώπων με μη ανεπτυγμένο μυαλό (αφού όλοι τους κοροιδεύυν και τους παίρνουν τα λεφτά ενώ στο forum υπάχουν μάγκες που ακούνε με το 1/10 της τιμής), και πλάκα-πλάκα χρησιμοποιεέιται για ανέκδοτα.
Τον όρο δεν τον έφτιαξε το avclub η η Ελλάδα, γιατί δηλαδή εμείς να τα συγχωνεύσουμε;
Μην ξεχνάται ότι υπήρχαν παλιότερα και άλλες κατηγορίες που επειδή συγχωνεύθηκαν πλέον αυτοκαταργήθηκαν, που είναι το car hi-fi; ή είναι ασήμαντο;
Το ότι δεν υπάρχουν πολλές ερωτήσεις αυτό σημαίνει ότι πλέον η κατηγορία έφθασε σε ένα βαθμό ωριμότητας και τα μέλη της πλέον έχουν ξεπεράσει τα πρώτα προβλήματα και τους ενδιαφέρουν πλέον ποιό ζουμερά θέματα ή προχωρημένα.
Σκεφθείτε να μπεί ένα θέμα για κεφαλές πικαπ ή για phono όταν θα είναι συνενωμένες με την εικόνα.
Δεν συμφωνώ με τον φίλτατο Σπύρο ότι η ξεχωριστή κατηγορία είναι γκετοποίηση, ίσα ίσα είμαι υπερ της εξειδίκευσης. Και φυσικά οι υπολογιστές αυτό το καλό έχουν δεν κοστίζουν αμα αυξήσεις τις κατηγορίες.
Αυτά προσ το παρόν γιατί πρέπει να πάμε και για κανένα μπάνιο.

Να το πάρω λίγο παραπέρα εγώ το θέμα, γιατί είναι όντως ενδαιφέρον πολύ η κουβέντα.
Ας υποθέσουμε ότι κάποιοι στην παρέα μου έχουν αμάξια πολυτελείας (Ferrari, Porche, Lamborgini,...) και μιλάνε για μετατροπες, για ιπποδύναμη και όλα τα σχετικά. Εγώ από την άλλη ας πούμε ότι είναι κάτοχος ενός παλιού Opel Cadett και ο άλλος μου ο φίλος κάτοχος ενός Lada.
1. Θα πρέπει να μην μιλάνε αυτοί επειδή εμείς έχουμε κατώτερα αμάξια?
2. Μπορούμε εμείς να συμμετέχουμε στην κουβέντα τους?
3. Αυτοί μπορούν (ή καλύτερα τους αρέσει, επειδή είναι σε άλλο επίπεδο) να συμμετέχουν στη δικιά μας?

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα ότι πρέπει να υπαρχουν και 2 κατηγορίες. Αυτοί που τους αρέσει η ποιότητα και δεν σκέφτονται χρήματα και οι υπόλοιποι που είναι ικανοποιημένοι με ένα budget σύνολο, το οποίο ακούγεται μια χαρά στα δικά τους αυτιά.
Δεν πιστεύω να πιάνει χώρο η εν λόγω κατηγορία, όπου μερικοί εθισμένοι θέλουν να ανταλλάξουν τις απόψεις τους. Μια χαρά το βρίσκω. Εστω κι αν αυτοί είναι 1-2, πρέπει να τους σεβαστούμε.

Εδώ πάει και το νόημα του forum. Επειδή είναι και η δουλειά μου η κατασκευή ιστοσελίδων, ας το δούμε κι από εκεί λίγο.
Εδώ υπάρχει μια πλατφόρμα (forum) που απευθύνεται σε χρήστες διαφορετικούς. Δεν μπορείς όταν φτιάχνεις κάτι να αποκλείσεις μια μερίδα ανθρώπων. Μερικοί το κάνουν, αλλά είναι σωστό? Εδώ στην Αγγλία που είμαι, όλοι οι κατασκευαστές ιστοσελίδων προσέχουν τα sites που φτιάχνουν να είναι ειδικά ακόμα και για τυφλούς, όπου με ειδικά monitor (screens) μπορούν και διαβάζουν. Κι ας πούμε ότι φτιάχνω μια ιστοσελίδα. Θα την φτιάξω έτσι ώστε να είναι προσβάσιμη όσον το δυνατόν από όλους. Ακόμα και από κάποιο τυφλό, ακόμα και αν ποτέ δεν έχω τέτοια επίσκεψη στο site. Πρέπει όμως να το λάβω υπόψιν μου και να έχει αυτές τις προδιαγραφές.
Ετσι είναι και εδώ. Ειναι μια μεγάλη βάση δεδομένων, όπου έχουμε κάποιες κατηγορίες θεμάτων. Οπως είναι και στην πραγματικότητα οι βάσεις, πρέπει να ακολουθείς το "normalization", που σημαίνει με λόιγα λόγια από τα γενικά να κατεβαίνεις στα ειδικά.
Για να μην το γυρίσουμε στα τεχνικά (και συγνώμη αν σας κούρασα με τα προηγούμενα) πιστεύω ότι δεν πειράζει κανέναν αν υπαρχει αυτη η κατηγορία. Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει και θέλουν να ανταλλάξουν τις απόψεις τους. Σεβαστό και πρέπει να τους παραχωρήσουμε το χώρο. Δεν είναι τίποτα το παράλογο. Εξάλλου, που ξέρετε αν στο μέλλον, κάποιος που δεν είναι φανατικός τώρα, του κολλήσει κι εκείνου το μικρόβιο και θέλει να μάθει πληροφορίες σχετικά με όλα αυτά τα εξειδικεμένα προϊόντα, να μπλέξει με ειδικά καλώδια και όλα τα σχετικά καλούδια. Εξάλλου το forum δεν είναι μόνο για εμάς που μιλάμε σήμερα, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους που μπορεί να το χρησιμοποιήσουν μετά κι από 3-5 χρόνια.
Προσωπικά δεν είμαι του πολύ εξειδικευμένου ήχου. Οπως είπε κι ο Μπάμπης Κολέζας, αν μου αρέσει στα αυτιά, μου αρκεί. Δεν θα το ψάξω και πολύ στον ήχο. Μπορεί να το ψάξω στην εικόνα, ναι, αν μιλάμε για home cinema. Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του. :grinning-smiley-043

Τώρα μπορείτε να με βρίσετε αν σας έπρηξα! -bye-

εφ' όσον δεν λειτουργεί ως country club, καλά κάνει και υπάρχει η κατηγορία. Ούτως ή άλλως υπήρχεί μία ευρύτατη "γκρίζα" περιοχή μεταξύ hifi και hiend και η ένταξη ενός θρεντ στη μία ή την άλλη κατηγορία δεν είναι παρά μία αυτοκριτική του συντάκτη του.

Παρακολουθω το φορουμ εδω και δυο χρονια περιπου.Στην προ φορουμ εποχη ημουν -υποτιθεται -αρκετα διαβασμενος και με αρκετες ακουστικες εμπειριες απο μαγαζια και εκθεσεις του χωρου.Εδω μεσα γνωρισα αρκετα ατομα,ακουσα και ειδα κατασταλαγμενες γνωμες και εμπειριες.Κυριως ομως απομυθοποιησα παρα πολλα που ειχα εξιδανικευσει διαβαζοντας τα σχετικα περιοδικα του χωρου.Ειδα τον "πολεμο"του hi-fi με το hi-end και...ξενερωσα!Εδω υποτιθεται οτι γραφουμε ελευθερα τη γνωμη μας και τις εμπειριες μας -θετικες και αρνητικες.Αντιθετως βλεπω γενικα μια ταση για προβολη του ατομικου συστηματος,η και μεμονομενων μηχανηματων σε βαθμο ιερου πολεμου.Ηρεμηστε λιγο ρε παιδια.Αλλαξτε διαθεση.Οργανωστε συναντησεις και γενικα ζηστε κοινες ακουστικες εμπειριες.Και προπαντων μην ξεχνατε το βασικοτερο...αλλα τα ακουστικα γουστα τα δικα μου ,και αλλα οποιουδηποτε αλλου.Σεβαστειτε το γουστο του αλλου ,ασχετα αν εσας δεν σας αρεσει.Αφηστε τον ανθρωπο στη χαρα του.Αντε...καλο απογευμα!

Δαμιανός Δημητριάδης said:
Το hi-end σαν όρος, είναι ταξικός και έχει καταλήξει δυστυχώς, ξιπασμένος.

Το ταξικόν του όρου είναι πραγματικά ανέλπιστο ευτύχημα, καθώς αποτελεί ασφαλές κριτήριο κοινωνικής διαστρωμάτωσης, εφ' όσον αποσαφηνίζει πλήρως ότι το βαλάντιο δεν συμβαδίζει κατ' ανάγκην με τη νοημοσύνη.

ΟΚ, λοιπόν

Άφησα το thread να εξελιχτεί για 3-4 ημέρες, ώστε να κατατεθούν όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις. Τελικά, μόλις 17 μέλη μπήκαν στον κόπο να πουν την άποψή τους, και από αυτούς οι μισοί είναι ιδρυτικά μέλη του φόρουμ, με γνωστές και κατατεθειμένες απόψεις στο παρελθόν.

Δε ξέρω, περίμενα μεγαλύτερη πολυφωνία, έστω κι αν είναι περίοδος διακοπών, δεδομένου ότι είναι θέμα ουσίας για το χόμπι μας. Βέβαια, όπως έγραψα και στην αρχή, δεν τίθεται ζήτημα δημοψηφίσματος και δεν έχει νόημα να "μετρήσουμε τα κουκιά" για να δούμε ποια πρόταση υπερίσχυσε.
Αν επιμένετε, πάντως, 7 ζήτησαν να παραμείνει ως έχει η κατηγορία, 4 δεν τη θέλουν ως έχει και 5 δεν έχουν πρόβλημα, είτε μείνει είτε φύγει (ο Δημήτρης Ντοκατζής δεν εξέφρασε άποψη, γιατί δεν είχε καταλάβει ποιο ήταν το ζητούμενο).

Ούτως ή άλλως, 17 μέλη στα κοντά 1.000 του AVClub δεν είναι καν στατιστικά μετρήσιμο δείγμα, οπότε δεν τίθεται θέμα. Το κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι ότι αυτό το ισχνό ποσοστό αντανακλάται ευθέως και στη συμμετοχή στα καθημερινά δρώμενα της κατηγορίας.
Πάλι, μπορεί και να κάνω λάθος και ίσως να είναι όντως "ωρίμανση" της κατηγορίας, όπως έγραψε ο Μανώλης Τζωρτζάκης, δηλαδή γράφουμε όταν έχουμε κάτι να πούμε και όχι απλά για τις εντυπώσεις. Μακάρι.

Πάμε, το λοιπόν, γερά συνάδελφοι και θα δούμε...//;-)

Last edited:
Δεν έχω καταλάβει ποιό είναι το κόλημά σου.
Δεν τίθεται δημοψήφισμα λες, αλλά κάνεις ανάλυση λες και κατεβήκαμε στις εκλογές και πατώσαμε.
Είδα 631 εμφανίσεις, που σημαίνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Το ότι κάποιος δεν γράφει σημαίνει πολλά.
Λοιπόν, αναμένω την απόφασή σου: ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ?

Όχι, βρε Δημήτρη

...ξαναλέω, δεν έχω πάθει "κόλλημα" με τη High End. Ούτε και τίθεται θέμα να την καταργήσω ως κατηγορία -και να ήθελα κάτι τέτοιο, δεν μπορώ, δεν ανήκω καν στη διαχειριστική ομάδα για να επηρεάσω αποφάσεις.

Απλώς, περίμενα περισσότερη συμμετοχή και πιο πολλές απόψεις, κυρίως από νέα μέλη. Το ότι δεν υπήρξε, όπως σωστά επισημαίνεις με τις 637 εμφανίσεις, δε σημαίνει αυτόματα ότι δεν ενδιαφέρεται κανείς.

Άρα, όλα ΟΚ και συνεχίζουμε.

Καλημέρα

Κατά την άποψή μου η κατηγορία πρέπει να διατηρηθεί, για έναν πολύ απλό λόγο. πρόκειται για μια κατηγορία που έχει να κάνει με τον ήχο, και αυτό είναι πιστεύω το ζητούμενο, στο φιλόξενο αυτό φόρουμ, ο ήχος και η μουσική απόλαυση. Αν τώρα κάποιος προσλαμβάνει αυτή την απόλαυση από ένα απλό τρανζιστοράκι των 50 ευρώ, ή από ένα πανάκριβο ηχοσύστημα , de gustibus et colloribus non disputandum (περί ορέξεως ουδείςλόγος).

Άλλωστε οι κατηγορίες cafe, παρουσιάσεις καταστημάτων, προσφορές ειδών (μικρές αγγελίες) είναι πιο χρήσιμες;

Μα ρωτησω και γω κατι που ηθελα απο καιρο και τωρα μου δινεται η ευκαιρια.
Πιστευετε οτι μονο εδω απαντησαν μονο 17 ατομα????
Ειναι ιδεα μου ή οντως υπαρχει μια "κουραση" σε ολες τις απαντησεις και γενικα στην συμμετοχη.
Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι αυτο το site ειναι μεν συνεχεια του av αλλα πρεπει να το αντιμετωπιζουμε σαν καινουργιο.
Μακαρι να κανω λαθος!!!
Παντως και γω, παροτι δεν γραφω εδω, πιστευω οτι πρεπει να υπαρχει αυτη η κατηγορια .

Οσο και αν σας εκπλήσει η απάντησή μου, εγώ θα ήθελα να παραμείνει η κατηγορία. Βοηθάει στο να κατηγοριοποιήσουμε το ψάξιμο, αλλά και τα θέματα.

Αυτό που θέλω να διαβάζω σ'αυτή τη κατηγορία είναι για συσκευές που πραγματικά ακούγονται σαν Hi-end. Το αν κοστίζουν σαν Hi-end δε με ενδιαφέρει.

Αυτό που πραγματικά θα με ευχαριστούσε είναι να διαβάζω τεκμηριωμένες γνώμες χωρίς μηδενισμούς.

δεν υπαρχει λογος να σταματησει να υπαρχει η κατηγορια. σιγουρα δεν κανει κακο. το γεγονος πως ελαχιστοι ασχολουντε δε με ενδιαφερει και πολυ. μακαρι να ασχολιοντουσαν περισσοτεροι. σε φορουμ του εξωτερικου γινεται χαμος σε αυτην την κατηγορια.

καλησπερα σε ολους,

επιτρεψτε μου ξεκινωντας να αναφερθω στο ομορφο και αξεχαστο παρελθον, στις ημερες του avforum.
εκεινο τον καιρο, και ωντας στο αθλημα περιπου 13 χρονια, πιστευα οτι το ακριβοτερο ειναι αναγκαστικα καλυτερο - σκεψη που αυθορμητα μου ερχοταν στο νου απο αυτα που ειχα διαβασει στα περιοδικα και ακουσει απο εμπορους. με τις σκεψεις αυτες, και την επιβεβαιωση σε ειδικα διαμορφωμενες αιθουσες σε 'High-End' εκθεσεις, ξεπερνουσα 'απλες' και 'καθημερινες' συσκευες...
(παντα μου αρεσαν ομως προσεγμενες ιδιοκατασκευες απο 'τρελους επιστημονες' -- συγχωρεστε μου την εκφραση, και εσυ μανωλη τζ.)
εκει που χρηματα και απολαυση ηταν αναλογα, ηρθε το avforum μαζι του εφερε και καποιες ακουστικες εντυπωσεις μεσα απο συνακροασεις με αλλα μελη. πιθανον να μην ακουγαμε καλα, ισως τα αυτια μας να ειχαν προβλημα (μαλιστα ειχαμε τονισει σε μελη με απουσια τριχων την χρηση ηχοαπορροφητικων συσκευων (!!) για την αποφυγη ανακλασης των υψισυχνων ακουστικων κυμματων....)
(...) γεγονος ομως ηταν ενα: σε αλλους λιγοτερο, σε αλλους περισσοτερο, σε καποιους η μια συσκευη, σε αλλους μια αλλη, υπηρχαν παντα φωτεινα παραδειγματα. υπηρχαν συσκευες που επαιζαν καλυτερα και κοστιζαν λιγοτερο. υπηρχαν συσκευες που -αδικαιολογητα- ενω ηταν ακριβες, δεν επαιζαν και τελος ακριβα μηχανηματα που δεν παιζονταν(!)
τι θελω να πω λοιπον και σας ζαλιζω τοση ωρα' οτι σκοπος του AVFORUM ηταν σιγουρα η συλλογη εμπειριων και η αποφυγη κακοτοπιων κατα την ωραια αυτη διαδρομη που λεγεται High-End.
και τι σημαινει αυτο?
ισως το να παρουμε ηχο High-End, πληρωνοντας για Hi-Fi.
εφικτο η οχι, δεν το γνωριζω.
για μενα High-End παντως ειναι το ποιοτικο και προσεγμενο Hi-Fi

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!

@ Ηλία Μ.

Γειά σου φίλε Ηλία
Δέν τίθεται θέμα αποτήν "ποιητική αδεια" τών γραπτών σου (αλίμονο) :grinning-smiley-043 , καταλαβαίνω πολύ καλά το σκεπτικό σου και νομίζω οτι εκφράζει τουλάχιστον το 50% τών χομπιστών