Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έχει νόημα;
Η.Διακογιάννης said:
κ. Coyias για ενιαία κατηγορία, εσείς μιλήσατε, μετά απλά συνέχισα το σκεπτικό σας. Δέν ξέρω ποιοί υποτίθεται οτι θα έμπαιναν στο ιδιο καζάνι, για συσκευές μιλάμε και για μιά εξειδικευμένη κατηγορία ενασχόλησης (όπως εσείς είπατε με λιγότερα ή περισσότερα κορόϊδα ).Σας διαβεβαιώ οτι ανάμεσα στα κορόϊδα που έχουν μέν δαπανήσει αρκετά ή και πάρα πολλά χρήματα μπορεί να υπάρχουν αρκετοί που αγνοούν κάποιες παραμέτρους μεγιστοποίησης τής απόλαυσης του χόμπυ. Η αφιερωμένη λοιπόν κατηγορία μέσω τών συζητήσεων θα τούς βοηθήσει έχοντας και τα θέματα και τίς αντίστοιχες συζητήσεις συγκεντρωμένες και οχι διάσπαρτες μέσα σε ολα τα θέματα μιάς γενικευμένης κατηγορίας.
Εντύπωση μου έκανε η προσπάθειά σας για ερμηνεία τής ιδιορυθμίας. Μα εσείς το είπατε πρώτος και μόνο που κάποιοι θεωρούν κάποιους άλλους κορόϊδα, δέν θα τούς κάνει να νοιώθουν κάπως ? Η ιδιορυθμία κύριε Coyias συνίσταται στήν αντιμετώπιση εκατέρωθεν και είναι κάτι που το γνωρίζετε καλώς. Μιά χαρά είναι η κατηγορία , ας ασχοληθούμε δημιουργικά με συσκευές , χώρους , εμπειρίες, είτε είναι απο τήν Ανατολή είτε απο τήν Δύση.
Τώρα μάλιστα! Τώρα μπορούμε να συνεννοηθούμε! Τώρα που ετέθη ένα συγκεκριμένο και αντικειμενικό κριτήριο, το οικονομικόν τοιούτον, αυτό της υψηλής οικονομικής επένδυσης, δεν έχω καμιά αντίρρηση. Δηλαδή, η κατηγορία του high end μπορεί να διακρίνεται από τις υπόλοιπες με βάση το κριτήριο που λέει, «κοιτάξτε, για να συμμετάσχετε στην κατηγορία του high end, πρέπει να κατέχετε ένα σύστημα πολύ υψηλού κόστους, ή να προτίθεστε να πράξετε κάτι τέτοιο». Αυτό, είναι ένα σαφώς καθορισμένο και απολύτως αντικειμενικό κριτήριο. Διότι τα άλλα δύο που απομένουν, είναι ανεπαρκή και εν πολλοίς απροσδιόριστα. Το κριτήριο της υψηλής απόδοσης με βάση τις μετρήσεις είναι μεν σημαντικό αλλά, αλλά και ελλιπές, παρά το γεγονός ότι μπορεί να λειτουργήσει εύστοχα ως αρνητικό τοιούτο. Το 3ο κριτήριο, αυτό της υψηλής απόδοσης με βάση την υποκειμενική κρίση, μπορεί επίσης να είναι εύστοχο, αλλά όχι πάντοτε. Εάν μια συσκευή μας άρεσε, αυτό δεν λέει και πολλά για την απόδοσή της, όσο κι αν διαρρηγνύουν επ’ αυτού τα ιμάτιά τους οι διάφοροι θιγόμενοι «reviewers». Έτσι μάλιστα, το οικονομικό κριτήριο είναι επαρκές, και αυτό υποστηρίζω εδώ και χρόνια.
Ως προς τον χαρακτηρισμό «κορόιδα», κ. Διακογιάννη, ίσως αυτός να είναι βαρύς, αλλά σας πληροφορώ ότι δεν βγάζω τον εαυτό μου απ’ έξω, τουλάχιστον όχι πριν την εποχή που διαπίστωσα και κατανόησα κάποια πράγματα, όταν συνειδητοποίησα πώς γίνεται να μεγιστοποιήσεις την απόλαυση του χόμπι. Και ξέρετε πότε έγινε αυτό; Όταν αποσυνέδεσα τον οικονομικό παράγοντα από την απόδοση. Αν θέλετε, ξαναδιαβάστε προσεκτικά τη συνέντευξη που τόσο εύστοχα παρέθεσε παραπάνω ο αγαπητός Σπύρος, και θα κατανοήσετε αρκετά πράγματα. Αρκεί, βεβαίως, να το θέλετε, αρκεί να έχετε το στομάχι το δικό μου, ή του κ. Ντοκατζή, ή του Δ. Παναγιωτίδη, ή όποιου άλλου συνειδητοποιημένου επί του αντικειμένου, και να παραδεχθείτε αυτό το «θαύμα» της τεχνολογίας: την
αποσύνδεση της απόδοσης από την τιμή.
Αγαπητέ Βαγγέλη, νομίσω ότι με έχεις παρεξηγήσει ελαφρώς. Δεν με αφορά, (και εδώ που τα λέμε δηλαδή, δεν με ενδιαφέρει), εάν θα συνεχίσει να υπάρχει η κατηγορία του high end, ή όχι. Στο κάτω της γραφής, το φόρουμ δεν είναι δικό μου. Άλλοι το έχουν, άλλοι πληρώνουν γι’ αυτό, και επομένως αυτοί αποφασίζουν. Τα περί δογματισμού, λυπάμαι δεν μπορώ να τα δεχτώ. Καθαρά και ξάστερα, αφού σχεδόν σε ό,τι γράφω, προσπαθώ να βάζω και ένα «διότι». Εάν είσαι της άποψης ότι δογματικός είναι αυτός που διατείνεται ότι ο γάιδαρος δεν πετάει, ε, τότε συμφωνούμε απόλυτα: είναι δογματικός. Όσον αφορά αυτό τον οίστρο μου εναντίον των «χαϊεντάδων», είπαμε: είμαι στην πλευρά αυτών που διατείνονται ότι ο γάιδαρος ΔΕΝ πετάει. Και είμαι και δογματικός και απόλυτος και ό,τι άλλο θέλεις.
Όσο για το ειδικό βάρος αυτής της συγκεκριμένης ομάδας, εσύ ο ίδιος υπονοείς το ανερμάτιστο του πράγματος ρε Βαγγέλη, λέγοντας ότι –και καλά- θα τους στερηθεί το βήμα, εάν λείψει η ξεχωριστή κατηγορία του high end. Δηλαδή, δεν θα μπορούν ρε παιδί μου να ποστάρουν σε μια άλλη, ενιαία κατηγορία, ίσως επειδή δεν γουστάρουν το χνώτο μας, ή φοβούνται μη λερώσουν το blazer. Άρα, οι μιαροί είμαστε μάλλον εμείς οι υπόλοιποι, που επιμένουμε να βάζουμε τα πράγματα σε μια λογική σειρά, που απαιτούμε το αυτονόητο, δηλαδή λίγο αυτοσεβασμό, αντί να παραμυθιαζόμαστε με διάφορες ανοησίες, σαν αυτές που επανειλημμένως έχω επισημάνει, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, τουλάχιστον εσύ, για να μην παραμυθιάζουμε και εκείνον τον τύπο μέσα στον καθρέπτη, που να πάρει...
Και για να μη σου μείνει καμιά αμφιβολία, όχι δεν έχω τίποτα με τους «χαϊεντάδες», μια χαρά άνθρωποι είναι. Απλώς πρέπει να τους κόβεις το βήχα, όταν μπλέκουν τα μπούτια τους, όταν μπλέκουν τα λεφτά με την τεχνολογία, τις γνώσεις, και την ανθρώπινη σκέψη. Διότι ο Ήλιος γυρίζει με τη σκέψη, με τη νοημοσύνη. Όχι με τα λεφτά. Η νοημοσύνη δεν αγοράζεται, ούτε πωλείται. Απλώς, ή την έχεις και την αξιοποιείς, ή την έχεις και κάθεται.
Τα λέμε…
Κώστας