Έχει νόημα;

Costas Coyias said:
......"ανέβηκε η τάση της ΔΕΗ από τα 223 στα 225 Volt και σηκώθηκε το κουρτινάκι πίσω από την πλάτη του Κάραγιαν", ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις, ομολογώ ότι το πράγμα έχει την πλάκα του, αλλά μέχρις ενός σημείου βεβαίως.


Να με συγχωρείς αλλά 4-5 V , σε ένα σύστημα που παλεύεται χρόνια για fine tuning ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ και ΠΑΡΑ-ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ανεξάρτητα ποιό θα είναι καλύτερο και για ποιόν
Ειδικά αν ο λόγος σπειρών του Δευτερεύοντος , επιφέρει (με αυτή τήν πτώση τάσης 3-5V) έστω και μέτρια αλλαγή τής τάσης του τροφοδοτικού , πιθανά και κάποια διαφορά στήν πόλωση ,και κατ επέκταση και στήν ευθεία φόρτου , θα ακουστεί και μάλιστα αν το μηχάνημα πιεστεί κοντά στα όριά του θα ακουστεί περισσότερο.
 
Last edited:
Πριν να πούμε αν χρειάζεται ή όχι να υπάρχει η ενότητα Hi-End καλύτερα θα ήταν να κοιτάξουμε πρώτα τι σημαίνει ο όρος Hi-End πότε δημιουργήθηκε και αν σημαίνει κάτι ή όχι.

Οσοι από εμάς δεν είμαστε χθεσινοί στο "άθλημα", αλλά ασχολούμαστε από την αρχή του Hi-Fi ουσιαστικά στην αρχή της δεκαετίας του '70 όπου έγινε και η μεγάλη έκριξη, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τότε δεν υπήρχε ο όρος hi-end.
Εκείνη την εποχή την 10ετία του '70 πάρα πολλές εταιρίες από τις λεγόμενες consumer σήμερα είχαν πλήρη γκάμα hi-fi προϊότων τα οποία σήμερα μπορεί και να χαρακτηρίζονταν hi-end. Συγκεκριμένα όποιος έχει Στερεοφωνίες εκείνης της εποχής μπορεί να ψάξει και να δει ότι εταιρίες όπως η Toshiba, η Hitachi, η Mitsubishi κ.α. που σήμερα δεν έχουν καμμία σχέση με το Hi-Fi εκείνη την εποχή είχαν 3~4 προενισχυτές, 3~4 τελικούς, πλήθος ολοκληρωμένων ενισχυτών, πικάπ κλπ.

Κατά την 10ετία του '80 οι μεγάλες εταιρίες έβαλαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους. Πώς; Εβγαλαν όλα αυτά τα γελοία πλαστικά κουτιά που τα ονόμασαν mini Hi-Fi και έπεισαν τον κόσμο ότι θα πάρει αυτές τις αηδίες με 150.000 δρχ. τότε και θα ακούει Hi-Fi. Ετσι ενώ μέχρι τότε ο κόσμος ήταν αναγκασμένος να αγοράζει μεμονωμένα κομάτια (πικαπ, ενισχυτή, κασετόφωνο, tuner) για να ακούσει μουσική τώρα παίρνοντας την πλαστική μαλ... με τα πλαστικά ηχεία και βάζοντάς τα πάνω στο μπουφέ, πέταξε το παλιό ογκώδες ακριβό στρερεοφωνικό και νόμισε ότι θα ακούσει μουσική από το πλαστικό καφεκούτι.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλές εταιρίες (π.χ. Nakamichi, AIWA, AKAI, Sansui, Kenwood και πολλές άλλες) να περιορίσουν την γκάμα τους στα σοβαρά μηχανήματα, ή και να σταματήσουν τελείως την παραγωγή σοβαρών μηχανημάτων και να παραμείνουν (όσες παρέμειναν) στην παραγωγή πλαστιγών γελοίων mini Hi-Fi συστημάτων όπως αυτές τα ονομάζουν, χωρίς βέβαια να έχουν καμμία σχέση με το Hi-Fi.
Ετσι οι επιλογές όλως εμάς των υπολοίπων που θέλουμε να αγοράζουμε και να ακούμε μουσική από σοβαρά μηχανήματα άρχισαν να περιορίζονται. Αυτό το κενό που άφησαν πίσω τους οι μεγάλες consumer εταιρίες όταν άρχισαν να αποσύρονται μία μία από τον χώρο του Hi-Fi ήρθαν να το καλύψουν (προς το τέλος της 10ετίας του '80 και κυρίως στην 10ετία του '90 και μέχρι σήμερα) διάφορες βιοτεχνίες (κυρίως) οι οποίες αυτοαποκαλούνται Hi-End πουλάνε κατά κύριο λόγο design (και ποιότητα βέβαια) σε όποια τρελλή τιμή θέλουν. Φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Και φυσικά βρίσκουν και τα κάνουν σήμερα, διότι την 10ετία του '70 όπου η μάχη ανάμεσα στις μεγάλες εταιρίες ήταν στα forte της με υπερπροσφορά μηχανημάτων δεν υπήρχε περίπτωση να πουλήσει κάποιος ένα μηχάνημα σε αστρονομική τιμή βάζοντας την σφραγίδα του Hi-End.

Τουλάχιστον στα μάτια τα δικά μου που έχω ζήσει όλη την ιστορία του Hi-Fi από το '70, ο όρος Hi-End σημαίνει: "Υπερτιμημένο μηχάνημα που κατά πάσα πιθανότητα δεν αξίζει τα λεφτά που ζητάει"
Αρα κατά την γνώμη μου ο όρος Hi-End δεν έχει νόημα, συνεπώς δεν έχει νόημα και η αντίστοιχη ενότητα.


Και μία ερώτηση κρίσεως: Ενας φίλος μου έχει ένα CD-player SONY CDP-900
Αυτό διαθέτει τον βαρύ μηχανισμό οδηγού δίσκων με το clamp που μπαίνει πάνω από το CD. Αυτό το μηχάνημα τι είναι Hi-Fi ή Hi-End;
Αν δείτε ποιότητα κατασκευής απέχει παρασάγγας από τα λεγόμενα Hi-End που στην πληοψηφία τους χρησιμοποιούν ένα απλό CD-ROM υπολογιστή για οδηγό και έχουν 4ψήφια προχωρημένη τιμή σε ευρώ.
Αν όμως σάς πω ότι το είχε πάρει 120.000 δρχ. πριν από την έλευση του ευρώ, τότε τί είναι τελικά αυτό το μχάνημα; Hi-Fi ή Hi-End;
 
H κατηγορία Hi-End να παραμείνει ως έχει (ψήφος μέλους), διότι οι διαφορές με το Hi-Fi είναι πολλές και ξεκάθαρες.

off topic: Το πολύ ακριβό και το πετυχημένο DIY είναι πάντα Hi-End. :grandpa:

Ο δε Jon Risch είναι απ'άκρη σ'άκρη Hi-End-άς, σαν εσάς κ. Κωστόπουλε που πιθανά εν μέσω αυτοκαταστροφικής σκέψης διανοηθήκατε την κατάργηση της πιο αρμόζουσας σε σας κατηγορίας!:smileJap:
 
Last edited:
Κακαλιός Στέργιος said:
Συμφωνώ μαζί σου Κώστα.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σέβομαι την επιθυμία του καθενός να έχει "βίτσια".
Άσχετα αν εμένα δε το χωράει ο νους μου.
Μια και μιλάμε για εργαλεία, μπορώ να πω ότι έχω τα περισσότερα (τρυπάνια, σέγα, βιδολόγους, τριβεία κλπ κλπ) και όχι τα απολύτως φτηνότερα. Πολλές φορές βλέπω μαστόρια με εργαλεία υποδεέστερα από αυτά που έχω στο σπίτι μου. Όχι ότι μου χρειάζονται, όχι ότι είναι λογικό, αλλά μου αρέσει να τα έχω έτσι ώστε όταν χρειαστεί να φτιάξω κάτι, να το κάνω άνετος.
Η γυναίκα μου έχει φρικάρει.
-"καλά, δε μπορούσες να δανειστείς μια σέγα? έπρεπε να την αγοράσεις για να κόψεις 2 ξύλα?"
Για ένα εξάρτημα από dremel που ήθελα πήγα και αγόρασα ολόκληρη την κασετίνα.
Γιατί είδα πολλά που ΜΠΟΡΕΙ να μου χρειαστούν στο μέλλον.

Αλλά γνωρίζω το βίτσιο μου και δεν απαιτώ από τους υπόλοιπους να το κατανοήσουν.


Και εννοείται ότι τα πάντα γύρω μας βασίζονται στην οικονομική αρχή που αναφέρεις!
Αλλιώς....




ΥΓ:Παρδών, η sony θεωρείται "παρακατιανή" εταιρία?


ετσι και εγω .... εχω περισοτερα εργαλεια στην αποθηκη μου απο παρα πολλα συνεργεια μοτοσυκλετας και εδω που ειμαι αλλα και στην Ελλαδα ........

παιδια τωρα ...... για τις εταιριες Σονυ κτλ. η γνωμη μου ειναι οτι προσφεραν πολλα περισοτερα στις μαζες των καταναλωτων τουλαχιστον !! στον ηχο και εικονα .... απο πολλες χαι εντ βιοτεχνειες ......
 
πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να αναρωτιεστε εαν πρεπει να υπαρχει η hiend η οχι.πραγματικα ειναι ανεπαναληπτο αυτο που συμβαινει.εαν σου αρεσει μπαινεις δεν σου αρεσει δεν μπαινεις!!!!γιατι να λεμε αν πρεπει να υπαρχει η hiend και οχι hifi???? ακομα πιο ευκολα....εμενα δεν μου αρεσει η φωτογραφια,δεν εχω προβολεα,δεν γραφω στα χωρις θεμα κ.τ.λ.π ΕΝΑ ΣΒΗΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ!!!!!!!:chinscratch: :chinscratch: ετσι παει????φυσικα και οχι. το ποιο ειναι και εαν ειναι και γιατι ειναι κατι υπερτιμημενο γιατι τρωγεστε,μην το αγοραζετε.και μηχανες υπαρχουν υπερτημημενες και αυτοκινητα και γιαλια και ρουχα............να συνεχισω?????????:Banane0: :Banane0: -bye- -bye-
 
Απάντηση: Re: Έχει νόημα;

OKOK said:
H κατηγορία Hi-End να παραμείνει ως έχει (ψήφος μέλους), διότι οι διαφορές με το Hi-Fi είναι πολλές και ξεκάθαρες.

:smileJap:

Δεν είναι καθόλου ξεκάθαρες... Π.χ. Ο ολοκληρωμένος 840 Azur της Cambridge Audio τι είναι; Hi-Fi ή Hi-End; Ο υβριδικός ολοκληρωμένος της CAV ο Α-10 τι είναι;
 
όταν πάντως διαβάζω σε τεστ το x ηχείο να παίρνει βαθμό 4.0 και ως εκ τούτου ο ...reviewer (γερμανικό περιοδικό ήταν) να το εντάσσει στην κατηγορία hifi, ενώ το y ηχείο, να παίρνει βαθμό 4.1 και να εντάσσεται ως εκ τούτου στην κατηγορία hiend (προφανώς από 4 και κάτω είναι το hifi, από 4.1 hiend !) η διάκριση, όταν εντάσσεται σε τέτοιες λογικές, καταντάει γελοία. Αλλά εδώ μιλάμε για κατάχρηση της διάκρισης, ή χρήση της ακριβώς ως διάκρισης.
 
OKOK said:
H κατηγορία Hi-End να παραμείνει ως έχει (ψήφος μέλους), διότι οι διαφορές με το Hi-Fi είναι πολλές και ξεκάθαρες.

...

Μια που είναι ξεκάθαρες, μήπως μπορούμε να τις πληροφορηθούμε;
 
Costas Coyias said:
Μια που είναι ξεκάθαρες, μήπως μπορούμε να τις πληροφορηθούμε;
γιατι ολα ειναι ιδια δηλαδη?????!!!!!!!!εδω φτιαχνεται κατι μονοι σας (και καλα κανετε)και λετε οτι παιζει φοβερα.ειναι killer και τα ρεστα.εκει δηλαδη υπαρχουν οι διαφορες??????εαν παντα το πιο σωστο ειναι αυτο που λεει ο καθενας μονος του.....χαθηκαμαι.ΣΗΜ¨´οι διαφορες ειναι ιδιες με της διαφορες που βλεπετε και εσεις οταν λετε για μηχανακια που σας αρεσουν!!!!!!:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043
 
Το θέμα είναι πού βάζει κανείς τη διαχωριστική γραμμή; Και με τι κριτήρια; Με κριτήρια τη σχεδίαση; Την ποιότητα κατασκευής; Την τελική τιμή πώλησης; Ολα αυτά σηκώνουν πολύ συζήτηση. Γι αυτό το θεωρώ γελοίο να υφίσταται ο όρος Hi-End τον οποίο εγώ δεν χρησιμοποιώ ποτέ. Υπάρχουν απλώς Hi-Fi μηχανήματα φθηνότερα, ακριβώτερα κλπ.
 
Costas Coyias said:
Μια που είναι ξεκάθαρες, μήπως μπορούμε να τις πληροφορηθούμε;

Αν θέλετε να τις πληροφορηθείτε, ανατρέξτε στο χώρο που βρίσκεστε (δίκτυο). Υπάρχουν άφθονες αναλύσεις και παρουσιάσεις του θέματος! Εγώ μόνο μπορώ να παραθέσω (για να σας βοηθήσω αγαπητέ CC) κάποιες σκέψεις...

Προφανώς η διάκριση Hi-Fi - Hi-End, όταν εντάσσεται σε λογικές βαθμολόγησης περιοδικών του ειδικού τύπου, καταντάει γελοία (όπως ορθώς αναφέρει ο send).

komhst said:
Το θέμα είναι πού βάζει κανείς τη διαχωριστική γραμμή; Και με τι κριτήρια;

Αυτό είναι ο στόχος της κατηγορίας (να θέσει τη διαχωριστική γραμμή στη συνείδηση των μελών) ή η επιλογή των διαχειριστών (να θέσει τα κριτήρια ανάλογα με τις ανάγκες κίνησης της κατηγορίας).

Η συνάρτηση που προκύπτει, είναι απλή: όσο υψηλότερα πάει ο πήχης, τόσο λιγότεροι θα συμμετέχουν και τόσο ποιοτικότερο θα είναι το περιεχόμενο.

Σε κάθε χόμπυ η ενασχόληση σε βάθος απαιτεί πληθώρα γνώσεων. Αυτό είναι δεδομένο. Δυστυχώς ή ευτυχώς, όλοι, ανάλογα με το βαλάντιό τους, κατέχουν ένα ηχοσύστημα. Αυτό όμως δε τους τοποθετεί αυτομάτως στην Hi-End κατηγορία, ακόμα κι αν ήταν "πολλά τα λευτά ’ρη" που επενδύσαν στο ηχοσύστημά τους. Δηλαδή μπορεί κάποιος να κατέχει το ακριβότερο σύστημα πλατώ-βραχίονα-κεφαλής-phono stage στον πλανήτη, αλλά αν δε γνωρίζει πως να το "ρυθμίσει" αλλά και πως να ελέγχει την ορθότητα των ρυθμίσεων για να αποδώσει το σύστημα τα αναμενόμενα, δεν εμπίπτει στην κατηγορία Hi-End. Αντίθετα, κάποιος ο οποίος δεν διαθέτει αρκετά χρήματα ώστε να προμηθευτεί ένα αξιόλογο ανάλογο σύστημα, αν έχει τις γνώσεις για να κατευθύνει τον πρώτο να ρυθμίσει το σύστημά του, δικαιωματικά βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία. Δεν είναι ταξική λοιπόν η διάκριση των μελών της κατηγορίας Hi-End, είναι ουσιαστική, βασιζόμενη σε γνώση-εμπειρία.

Φυσικά, όσο πιο υψηλό είναι το επίπεδο συζήτησης στα ποστ της κατηγορίας αυτής (άρα απαιτεί υψηλότατο γνωστικό επίπεδο συμμετεχόντων) τόσο λιγότερα μέλη των άλλων κατηγοριών θα "τολμήσουν" να γράψουν σε αυτήν, διότι (απλά) δε θα ξέρουν τι να γράψουν!

Το αρχικό ερώτημα που τίθεται είναι αν υπάρχει βούληση των διαχειριστών να μην αφήνουν τον κάθε "άσχετο" να λέει τη γνώμη του στην κατηγορία αυτή, καθώς δε δικαιούται να έχει γνώμη για τα εδώ δρώμενα. Δικαιούται ερωτήσεων και θα είναι υποχρέωση και χαρά των "σχετικών" να τις απαντήσουν. Ταυτόχρονα οι "σχετικοί" εκνευρίζονται όταν ο "άσχετος" εκφέρει άποψη.

Το τελικό ερώτημα που προκύπτει από το προηγούμενο ερώτημα, είναι πως θα διαχωριστεί (από τους διαχειριστές πρωτίστως αλλά και από τους λοιπούς συμμετέχοντες σε δεύτερο χρόνο) ο "σχετικός" με τον "άσχετο". Ζήτημα κρίσιμο, διότι αφορά κρίση προσώπων. Τα μόνα πιθανά κατ'εμέ κριτήρια είναι οι γνώσεις επί του αντικειμένου και η εμπειρία.

Η εμπειρία είναι δύσκολα μετρήσιμη βέβαια. Είναι όμως σαφής η σχέση της με τα χρόνια ενασχόλησης με το αντικείμενο (τις ώρες πτήσεις πχ στα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα) αλλά και με τις κατασκευαστικές προσπάθειες εκάστου μέλους. Εδώ τα όρια της Hi-End με την DIY κατηγορία γκρεμίζονται. Είναι αδιαμφισβήτητο πια γεγονός πως τα περισσότερα Hi-End συστήματα συμπεριλαμβάνουν τουλάχιστον μια DIY συσκευή. Αυτό τείνει να γίνει κανόνας, ακόμα και ανάμεσα στους reviewer του ειδικού τύπου. Πολύ συχνά επίσης ανευρίσκονται DIY συσκευές σε ηχοσυστήματα ανθρώπων που δεν έχουν καμιά απολύτως γνώση κατασκευής αλλά και ανθρώπων που μπορούν να διαθέσουν σχεδόν απεριόριστα χρηματικά ποσά για συσκευές ήχου. ’λλα Hi-End ηχοσυστήματα αποτελούνται σχεδόν εξ'ολοκλήρου από DIY συσκευές. Όλες σχεδόν οι μεγάλες κόρνες είναι DIY και σαφώς είναι Hi-End συσκευές. Η βασική αιτία του DIY - Ηi-End είναι απλή: χαμηλό κόστος. ’λλες γνωστές αιτίες είναι: η κατασκευή χωρίς συμβιβασμούς, η κατασκευή σε απόλυτη συνάρτηση με τις ακριβείς και ειδικές ανάγκες του υπόλοιπου συστήματος, η κατασκευή με χρήση τοπολογίας ή υλικών που δε χρησιμοποιούνται σε ουδεμία έτοιμη συσκευή εταιρίας του χώρου, ανεξαρτήτως τιμής.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να μην συγχέεται η χαρά της δημιουργίας ενός DIY μηχανήματος ή ακόμα και η υλοποίηση κάποιας DIY συσκευής με σκοπό την χρήση-εκμετάλευση υλικών της "αποθήκης" ή για να περάσει ευχάριστα ο ελεύθερος χρόνος του κατασκευαστή. Αυτό δεν είναι δημιουργία Hi-End συσκευής, είναι χόμπυ κατασκευών.

Σαφώς βέβαια δεν απαιτείται κατασκευαστική γνώση ή κάποια DIY συσκευή στο "ρακ" για να θεωρηθεί ένα ηχοσύστημα Hi-End. Μπορεί η γνώση επί του αντικειμένου να σταματά σε θεωρητικό επίπεδο και να μην έχει προχωρήσει ποτέ σε κατασκευαστικό. Αλλά η γνώση είναι απαραίτητο στοιχείο.

Εμπειρία βέβαια δεν έχουν οι "μηχανάκηδες", οι οποίοι αλλάζουν τα μηχανήματα σα τα πουκάμισα. Κάποιος που απλά άλλαξε 20 ενισχυτές και 30 ηχεία στο κατά καιρούς ηχοσύστημά του, αλλά δεν έχει γνώσεις επί του αντικειμένου (πχ δε ξέρει να "ρυθμίσει" το σύστημά του ή να "φτιάξει" ηχητικά το χώρο του), δεν είναι ικανός να γράφει στην Hi-End κατηγορία. Η "πείρα" του με τα αναρίθμητα μηχανήματα που περάσαν από τα χέρια του είναι μια απλή σωρία λαθών η οποία σε κανένα δε μπορεί να χρησιμεύσει.

Η επιλογή ενός εκάστου των μηχανημάτων που αποτελούν ένα Hi-End ηχοσύστημα απαιτεί πολλές γνώσεις κι όχι πολλά χρήματα, η ρύθμισή του για να αποδώσει τα μέγιστα και η ένταξή του στο χώρο απαιτεί ακόμα περισσότερες, η συμπλήρωση του ηχοσυστήματος με μια DIY συσκευή ή η αναβάθμιση μιας συσκευής απαιτεί γνώσεις και σε κατασκευαστικό επίπεδο, αλλά και η για πολλά χρόνια πάλη για fine-tuning (όπως αναφέρει ο Μ. Τζωρτζάκης) απαιτεί υψηλότατο επίπεδο γνώσεων και αποτελεί την ουσία του Hi-End.

Μια συσκευή από μόνη της, δύσκολα να ενταχθεί στην Hi-End κατηγορία. Κριτήρια όπως η σχεδίαση, η εμφάνιση, η ποιότητα κατασκευής - συσκευασίας, η εργονομία, οι δυνατότητες σύνδεσης, η τελική τιμή πώλησης, η υποστήριξη από την κατασκευάστρια εταιρία (upgrades - εγγύηση), κλπ κλπ κλπ υπάρχουν, με το ειδικό βάρος που ο καθένας δίνει σε αυτά. Το κόστος είναι (δυστυχώς & συνήθως) ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια. Το κορυφαίο ηχείο της τάδε εταιρίας πχ, το οποίο έχει και $600.000, είναι ΣΑΦΩΣ Hi-End. Αν θα μπεί σε λάθος χώρο βέβαια, ή με λάθος επιλογή συνοδών, δε θα αποτελέσει μέρος ενός Hi-End ηχοσυστήματος, αλλά μια (ακόμα) λάθος επιλογή η οποία ουδέποτε θα αποδώσει τα αναμενόμενα διότι δε θα της δωθούν οι αναγκαίες συνθήκες. H γνώση και η εμπειρία-μεράκι του εκάστοτε χομπίστα-αγοραστή-κατασκευαστή είναι και πάλι τα αναγκαία συστατικά για μια Hi-End υλοποίηση, και αυτό διαπραγματεύεται τούτη η κατηγορία (νομίζω).
 
ΟΚ...

...ΟΚΟΚ (pardon the pun;-): Point well made.

Και τίθεται, πλέον, το ζήτημα: πόσοι μπορούν (=πληρούν τις ως άνω προδιαγραφές) να γράφουν εδώ μέσα; Και με ποιούς θα συζητούν τις απόψεις τους;

Παρεμπιπτόντως, αυτός ήταν ένας από τους αρχικούς προβληματισμούς του γράφοντος, όταν διατύπωνε τις αντιρρήσεις του για την ύπαρξη αυτόνομης κατηγορίας Hi-End σε ένα καθαρά AV (=consumer based) περιβάλλον, όπως του AVClub...//;-)
 
Απάντηση: Re: Έχει νόημα;

OKOK said:
Το τελικό ερώτημα που προκύπτει από το προηγούμενο ερώτημα, είναι πως θα διαχωριστεί (από τους διαχειριστές πρωτίστως αλλά και από τους λοιπούς συμμετέχοντες σε δεύτερο χρόνο) ο "σχετικός" με τον "άσχετο". Ζήτημα κρίσιμο, διότι αφορά κρίση προσώπων. Τα μόνα πιθανά κατ'εμέ κριτήρια είναι οι γνώσεις επί του αντικειμένου και η εμπειρία.
Συμπαθάτε με, αλλά δεν καταλαβαίνω τη χρησιμότητα τέτοιων ερωτημάτων. Το σύστημα συνήθως καταλήγει να είναι αυτορυθμιζόμενο. Αν υπάρχουν άνθρωποι με γνώσεις, πείρα και διάθεση συνεργασίας, το κλαδάκι φουντώνει και γίνεται δένδρο, ή τέλος πάντων ένας ωραίος θάμνος. Αλλιώς μαραζώνει από την κοινοτυπία...
 
Λίγο αλαζονικό το όλο σκεπτικό ή μου φάνηκε...?
Οι κρίνοντες πώς κρίνονται αγαπητέ ΟΚΟΚ? 'Εχουν πτυχίο HiEnd?
Αν κάποιος δεν έχει την ωριμότητα να διαχωρίζει πότε μπορεί να εκφέρει γνώμη για ένα θέμα και πότε όχι, τότε έχει γενικότερο πρόβλημα...Τι κάνουμε? Αναθέτουμε στον moderator να τον επαναφέρει στην τάξη? Τι είμαστε σχολείο, να του πει να κάτσει κάτω και να μην μιλάει?
Μήπως κάποιοι έχουν παρεξηγήσει την έννοια και τον σκοπό λειτουργίας των fora? Ανατρέξτε παρακαλώ στα λατινικά λεξικά σας!
 
OKOK said:
.Η συνάρτηση που προκύπτει, είναι απλή: όσο υψηλότερα πάει ο πήχης, τόσο λιγότεροι θα συμμετέχουν και τόσο ποιοτικότερο θα είναι το περιεχόμενο. quote. Εδω δεν θα συμφωνησω με απολυτα κριτηρια.συμφωνο στα προηγουμενα,αλλα κατι τετοιο δεν μπορει να γινει,(ο σκοπος ειναι να μαθαινουμε ΟΛΟΙ κατι παραπανω και να γινομαστε περισσοτεροι.)οταν μαθουμε περισσοτερα τοτε θα παει ψηλοτερα ο πηχης.οταν σταματησουμε να θαβουμε κατι που δεν το ξερουμε και που δεν προκειτε,τοτε θα ανεβη ο πηχης.οταν σταματησουν να γραφουν αυτοι που δεν ενδιαφερονται γιαυτο που εχει αυτη η κατηγορια,τοτε θα ανεβη ο πηχης.θα διαφωνησω τελος με το θεμα σχετικου και ασχετου γιατι και αυτο ειναι τελειως σχετικο:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 .Ας μαθουμε πρωτα να σεβομαστε την γνωμη και αυτο που αρεσει στους αλλους και ......βλεπουμε.καλη θεληση να υπηρχε???????διαβαζω απο το παλιο, αλλα οπως αποδεικνυεται καλλυτερο av.forum στο οποιο υπηρχαν θεματα που βοηθουσαν ολους.σχετικους και ασχετους,και τωρα το μονο που διαβαζει κανεις,ειναι κοντρες διαμαχες και αν υφιστανται κατηγοριες η οχι...γιαυτο που αγαπαμε ουδεις λογος.:devil-smiley-029: πιστευω πως θα ερθουν καλες μερες παλι...:chinscratch:
 
Last edited:
Εγω απο την αλλη προτεινω να καταργηθουν και οι δυο κατηγοριες hifi kai hiend (χε χε)
και να αντικατασταθουν απο το stereo poy einai και πιο ουσιαστικο για οποιαδηποτε αξιολογηση μιας και οσο περισοτερο στερεό=στέρεο αναπαραγαγει ενα συστημα το ηχογραφημενο γεγονος ειναι καλυτερο....
και ο καθενας μπορει να το λεει μετα οπως θελει....
 
Re: ΟΚ...

Σπύρος Κωστόπουλος said:
...ΟΚΟΚ (pardon the pun;-): Point well made.

Και τίθεται, πλέον, το ζήτημα: πόσοι μπορούν (=πληρούν τις ως άνω προδιαγραφές) να γράφουν εδώ μέσα; Και με ποιούς θα συζητούν τις απόψεις τους;

Παρεμπιπτόντως, αυτός ήταν ένας από τους αρχικούς προβληματισμούς του γράφοντος, όταν διατύπωνε τις αντιρρήσεις του για την ύπαρξη αυτόνομης κατηγορίας Hi-End σε ένα καθαρά AV (=consumer based) περιβάλλον, όπως του AVClub...//;-)

Αγαπητέ έτσι είναι. Αλλά ακόμα και σε ένα AV περιβάλλον ανευρίσκονται τελικά αυτοί που συζητούν μεταξύ τους και κανείς άλλος δε τους καταλαβαίνει!

Το πόσοι είναι αυτοί που πληρούν τις προδιαγραφές δεν έχει σημασία. Το πόσοι επιθυμούν να εισέλθουν στο χώρο έχει! Σε μια εποχή AV κάθε προσπάθεια Hi-End πρέπει να κρίνεται θετική, δε νομίζεις? Μπορεί οι 99 στους 100 να ακούνε mp3 και να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι, αλλά αν βρεθεί ένας που θα θελήσει κάτι παραπάνω, καλό είναι να μπορεί να βρει κάποιες πληροφορίες εδώ. Και σιγά σιγά να γίνει κι αυτός θαμώνας και μέλος της κατηγορίας. Και 1 στους 100 σημαίνει 50 στους 5000... Καλό είναι αυτοί να είναι μαζί, με ευρύτητα πνεύματος και διάθεση για αλληλοβοήθεια, με αληθινό Hi-End τρόπο σκέψης δηλαδή!

Τα απαντήματα στα ερωτήματα που έθεσα φυσικά δεν εφαρμόζονται στην πράξη, ακόμα κι αν υπάρχουν ξεκάθαρες αποφάσεις. Έθεσα τα ερωτήματα με άλλο σκοπό και νομίζω ότι πέτυχα το στόχο μου....

Εννοείται ότι η ισορροπία στην Hi-End κατηγορία επέρχεται τελικά μόνη της, το επίπεδο διαμορφώνεται από όλα τα μέλη κι όχι από τους διαχειριστές, κανείς δε διώχνει κανέναν, κανείς δε κρίνει κανέναν, και τελικά το εκάστοτε επίπεδο συζήτησης διαμορφώνεται από τους συμμετέχοντες. Μένει ο χρόνος να δείξει και οι συμμετέχοντες να αποδείξουν το πόσο "Hi-End" είναι!

Η ένδειξη κατάργησης της Hi-End κατηγορίας υφίσταται όταν δεν έχει να δώσει τίποτα παραπάνω από την Hi-Fi, από την απλή αναφορά σε συσκευές ήχου και πιθανά υποδείξεις αγοράς σε νέα μέλη. Δεν διατρέχει τέτοιο κίνδυνο τούτη εδώ η κατηγορία, δε νομίζετε?
 
Last edited: