Έχετε αγοράσει lp-cd μόνο και μόνο για ένα κομμάτι?

Εχω αγοράσει πολλές φορές lp cd χωρίς ούτε καν ένα κομμάτι να έχω ακούσει, κρίνοντας δηλαδή διαισθητικά απο είδος,καλλιτέχνη, label, κοκ.

Φυσικά πάρα πολλές φορές έχω αγοράσει δουλειά ορμόμενος απο το ένα hit single του δίσκου.Στην δεκαετία του 80 δε, που δεν υπήρχε η τεράστια πληροφορία απο το internet και που οι ραδιοφωνικοί σταθμοί λειτουργούσαν κυρίως με playlist λογικής top 40, ήταν σχεδόν νόμος το να αγοράζεις έχοντας ακούσει μόνο ένα κομμάτι, όπου και βέβαια άλλες φορές το μετάνιωνες άλλες όχι.Α! και βέβαια σε αυτό συντελούσε και το ότι η προσφορά των singles/maxi ήταν αρκετά περιορισμένη.´

Αγόρασα κάποτε το japanese whispers για το the walk.κανένα άλλο κομμάτι του δίσκου δεν με γοήτευσε και σχεδόν κανένα άλλο απο τους Cure γενικότερα.Αντιθέτως πήρα κάποτε το angstlos της Nina Hagen για το New York και μου άρεσε όλος ο δίσκος συν του οτι το zarah έγινε το αγαπημένο μου.Οπως είπα στα 80ς για μένα ήταν καθεστώς αυτό.

Τώρα που υπάρχει διάχυτη η πληροφορία ,samples,pm3s κλπ το να πέσεις σε αυτήν την παγίδα είναι λιγότερο πιθανό εκτός αν το συγκεκριμένο κομμάτι που ψάχνεις δεν το βρίσκεις σε καμία άλλη μορφή οπότε αγοράζεις όλο το lp.

Re: Απάντηση: Έχετε αγοράσει lp-cd μόνο και μόνο για ένα κομμάτι?

Ναι το έχω κάνει......με άλμπουμ που ούτε που θυμάμαι!

Και μια μικρή ιστορία για να γελάσουμε,

κάποτε ένα πολύ κοντινό μου πρόσωπο πήγε κι αγόρασε το soundtrack της "Λάμψης"
vomit-smiley-010.gif
, ναι αυτής της υπεραπίστευτης παραγωγικής μ@λ@κίας σε σκηνοθεσία του Φ...κωλου για όσους δεν κατάλαβαν,
μόνο και μόνο για να ακούει ένα κομμάτι που άρεσε τότε στην δικιά του!:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Αυτή η ιστορία έχει περίπου 15 χρόνια,
ε απο τότε δεν σταμάτησα να τον κράζω!
action-smiley-073.gif

Μην μου πεις οτι ήταν αυτό που ερμήνευε η Μπέσυ???????????
Τον καημένο.......

Μην μου πεις οτι ήταν αυτό που ερμήνευε η Μπέσυ???????????
Τον καημένο.......

Παρακαλώ θέλω ακρίβεια , η Μπέθυ, ναι αυτή που πήρε πρώτο βραβείο στο
TOKYO SONG FESTIVAL ενώ η ατάλαντη Κate έφτασε μέχρι την δεύτερη
θέση :flipout:

Έχετε αγοράσει lp-cd μόνο και μόνο για ένα κομμάτι?

Η απάντησή μου σε αυτό ηχεί σαν λύκος της στέπας...
Ουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!! :flipout: :flipout: :flipout:
Μόνο ένα και δύο; Είναι τόσα πολλά που δεν τα θυμάμαι καν! Βέβαια έχω καταλήξει να αγοράσω δισκάκια που στο τέλος δεν άξιζε μόνο αυτό το κομμάτι αλλά και άλλα πολλά.

Απάντηση: Re: Έχετε αγοράσει lp-cd μόνο και μόνο για ένα κομμάτι?

Όταν είχα πάρει το Up The Downstair των Porcupine Tree για το Synesthesia.

Φυσικά, αποδείχτηκε δισκάρα.

"i love you sometimes... always never"

φυσικά ισχύει το αντίθετο για σενα Στέργιο!

και το κομμάτι υποθέτω το gasoline....

Right ;)

έχω πάρει και το Flowers των Rolling Stones για ένα κομμάτι: είναι το "Sittin' On A Fence", δεν υπάρχει πουθενά αλλού, το είχαν κυκλοφορήσει σαν β πλευρά σε κάποιο single.

Παλαιοτερα, ειχα αγορασει το βλακωδες CD Single, "Where the wild roses grow",
εξαιτιας του εκπληκτικου "The ballad of Robert Moore and Betty Coltrane" , το οποιο δεν υπηρχε στον δισκο που κυκλοφορισε τοτε ο Νικολας (Μurder ballads)

Το έχω πράξει εκατοντάδες φορές μέχρι τώρα που δεν θυμάμαι παραδείγματα.

Το πιο όμορφο είναι να αγοράζεις δίσκο για ενα κομμάτι και να προκύπτει σουπερ ολόκληρο το άλμπουμ! Μεγάλα γλέντια!

Ή το άλλο: να έχεις ακούσει κάπου ενα κομάτι από κάποιους, που σου έκανε εντύπωση, και να αναζητάς οτιδήποτε έχουν κυκλοφορήσει. Κι όταν με το καλό βρεθεί, να ψάχνεις για το παραδίπλα σχήμα που έχει ανάλογο ύφος.. και μετά τους άλλους στους οποίους συμετέχει η φωνή των προηγούμενων και και και... ανοίγει ενας τεράστιος κύκλος που συνήθως δεν κλείνει ποτέ... και μετά ανοίγει ενας άλλος, ένας άλλος, κοκ... και γίνεται γλυκό το μπέρδεμα...

Not a perfect circle story

Μουκ, κάπως έτσι άρχισα να ψάχνω την Αυστραλία.

Όλα ξεκίνησαν από το Holy Town των Dubrovniks...

Aχανές τοπίο και με θησαυρούς.
Καλό ψάξιμο μαν!-bye-

Λοιπόν εγώ αγόρασα δύο διαφορετικούς δίσκους εξ'αιτίας ενός κομματιού. Πρόκειται για το soundtrack 28 Days Later και το κομμάτι που μου άρεσε πολύ ήταν το Season song των blue states. Όταν το υπολοιπο soundtrack με άφησε αδιάφορο, πήγα και πήρα και το Man Mountain των Blue States ελπίζοντας ότι και τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου θα ήταν στο ίδιο επίπεδο. Και αυτός ο δίσκος μου φάνηκε αρκετά μέτριος σε σχέση με το season song.

Γιατί πάντα έτσι δεν ήταν; Τόσους δίσκους (LP & CD) ποιος τους αγόραζε και γιατί;.. για το συνολικό έργο που παρουσίασε ο καλλιτέχνης ή για κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι.
Το έχω κάνει τόσες φορές που μου φαίνεται πια φυσιολογικό!

Παλιά είχα αγοράσει αρκετά αλλά αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι και πολλά...

Να μου 'ρθε ένα το οποίο το είχα ακούσει μια φορά και μετά δεν το έβρισκα πουθενά... μα πουθενά... Βέβαια δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο αλλά εκείνο τον καιρό με είχε τρελάνει...

dr_motte_westbam-love_parade_1998_o.jpg