έχετε άποψη για τον 8400 της intel ?

Nikos F

Supreme Member
19 June 2006
6,220
Αλιμος
τον αγοράζω για να μπορώ να παρακολουθώ απρόσκοπτα τα 1080
hd video files , μέχρι τα 720 φτάνει ο τωρινός...
Η θερμική του συμπεριφορά πως είναι ?

ό,τι καλύτερο αυτή τη στιγμή.
τον έχω σε ένα mini-htpc με τη καινούρια motherboard της Asus (την Asus VM-HDMI) και με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της Intel παίζει ΑΨΟΓΑ κάθε είδος HD (συμπ. και Blu-Ray / HD DVD)

προσοχή ο συγκεκριμένος επεξεργαστής έχει πρόβλημα με τον αισθητήρα θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να μην δουλεύει σωστά το σύστημα ψύξης και να ανεβάζει θερμοκρασίες. Κατά τα άλλα ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θα σε καλύψει πλήρως!

Τι να σου πω, αυτό έχει ακουστεί σε όλα τα fora αλλά η INTEL δεν το έχει παραδεκτεί ακόμα! Αν βάλεις τον ανεμιστήρα να δουλεύει διαρκώς στο full και όχι ανάλογα με την θερμοκρασία του επεξεργαστή δεν θα έχεις πρόβλημα!

Ηθελα να τον αηορασω(εχω ηδη την Asus VM-HDMI) και ξαφνικα εξαφανιστηκε απο τα μαγαζια που τον ειχα δει (πλαισιο - eshop)????

Τον πήρα προχθές, στη θέση του E4300, και τον δουλεύω στα 3.6GHz (από τα 3GHz που είναι κανονικά) χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, και με την ψύκτρα της μαμάς του. Όσοι την έχουν δει, ξέρουν πόσο μικρή είναι!

Re: Απάντηση: έχετε άποψη για τον 8400 της intel ?

προσοχή ο συγκεκριμένος επεξεργαστής έχει πρόβλημα με τον αισθητήρα θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να μην δουλεύει σωστά το σύστημα ψύξης και να ανεβάζει θερμοκρασίες. Κατά τα άλλα ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θα σε καλύψει πλήρως!

Τo πρόβλημα βρίσκεται στο ότι οι motherboards δεν μπορούν να διαβάσουν αυτές σωστά τη θερμοκρασία των νέων πυρήνων.Συνήθως με ένα Bios update όλα λύνονται.Δεν είναι πρόβλημα στο σύστημα ψύξης.Αν έχεις τις στροφές που λειτουργούν τα ανεμιστηράκια σταθερ´ρες,τότε δεν θα έχεις το παραμικρό πρόβλημα.

Re: Απάντηση: έχετε άποψη για τον 8400 της intel ?

Τo πρόβλημα βρίσκεται στο ότι οι motherboards δεν μπορούν να διαβάσουν αυτές σωστά τη θερμοκρασία των νέων πυρήνων.Συνήθως με ένα Bios update όλα λύνονται.Δεν είναι πρόβλημα στο σύστημα ψύξης.Αν έχεις τις στροφές που λειτουργούν τα ανεμιστηράκια σταθερ´ρες,τότε δεν θα έχεις το παραμικρό πρόβλημα.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=2809778#post2809778:2thumb22sup:

Eγκαταστάθηκε σήμερα , παρακολουθώντας full hd υλικό μου βγάζει cpu usage 25-50 % θερμοκρασία γύρω στους 40 με τα fans ρυθμισμένα στο 20 %.

Εγώ τελειωσα χτες αργά, έβαλα τα Windows και αυτό που παρατήρησα είναι ότι η θερμοκρασία του επεξεργαστή σε Idle είναι κοντά στους 40 βαθμούς είναι φυσιολογικό αυτό? Η μητρική που χρησιμοποιώ είναι η Asus P5K Premium και ο επεξεργαστής ο Intel 8400.

Κάτι τελευταίο για τον 8400 της intel αλλά και γενικά για την σειρά 8000!
Οσοι ενδιαφέρονται για o/c του επεξεργαστή καλό θα είναι να στραφούν στους 65nm επεξεργαστές και αυτό γιατί με την αύξηση των ρευμάτων έχει παρατηρηθεί μείωση της συχνότητας λειτουργίας τους μετά από ορισμένο χρόνο!