Εχετε δύσκολα ακουστικά? Εχετε αμφιβολίες αν επαρκεί ο ενισχυτής σας?

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,608
Η αμφιβολία τρώει πάντα τα σωθικά του χαιεντά ή μάλλον του χεντφαιεντά.
Δεν πά' νάχει τα καλύτερα ακουστικά του κόσμου, αν δεν έχει το σωστό ενισχυτικό....δεν.
Όταν αδειάζει ο ενισχυτής σε δύσκολα μεταβατικά τότε φαίνονται όλα.
Και πολλές φορές δεν μπορείς να τα καταλάβεις διότι η μουσική δεν το αποκαλύπτει.
Και τότε νομίζεις ότι μιά χαρά είναι τα ακουστικά σου και τίποτα δεν τρέχει....(απλά οι μηχανικοί ήχου δεν πρόσεξαν και τους κλιπάρισε η ηχογράφηση)
Δοκιμάστε το παρακάτω που είναι από τις βασικές μου τυρανίες μηχανημάτων χρόνια τώρα.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/74436686/avclub/05.flac

Στα σημεία αυτά...
3:41
4:17-4:27
6:06
6:25-6:33
8:01-8:20

Αν περνάνε και βγαίνει ο ενισχυτής αλώβητος τότε....Ο.Κ.
Μόνο ένας ενισχυτής οδήγησε τα Κ1000 σωστά....

(Θα αφήσω το κομμάτι λίγες μέρες για κάνετε δειγματοληψία)

Καλή επιτυχία στους υποψηφίους :operator:

Το ....δολοφονικό οργανο ειναι πνευστο και λεγεται μπανσουρι. Ειναι η γνωστή ινδική φλογέρα.

Εγώ κατεβάζω?
:)

ΟΧΙ! :laugh:

Asterix,%20Obelix%20and%20the%20Magic%20Potion.Credit%3B%20Reproduced%20with%20kind%20permission%20of%20Albert%20Rene%20Editions.-521x340.JPG

:flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το έβαλα πρώτα στα ηχεία και μετά στα ακουστικά ... νο πρόμπλεμ ....

Το νο προμπλεμ το καταλαβαινεις μονο οταν προηγουμενως τελειωσει κάποιος αλλος.

Και φυσικα μιλαμε για εντάσεις. Ανω των 100 db. Γιατί πολλοί ψοφιοι ενισχυτες (ολοι δηλ χαμηλα) περνάνε ανετα.
Και εννοώ 100 μπορείς να πάρεις και με ψοφιο

Δηλ., είναι άλλο τι που πρέπει να προσέξουμε ; έπαιξα το αρχείο με ενεργά ηχεία (που δεν έχουν εννοείται θέμα οδήγησης) και έπειτα έπαιξα από ακουστικά να δω αν θα υπάρξει πρόβλημα απόδοσης των μεταβατικών, σε σχέση με τα ηχεία ... εκτός από το γεγονός ότι τα 500ρια μου παίζουν καλύτερα από όλα τα ηχεία λογικής τιμής, δεν υπήρξε κάποιο θέμα ... βέβαια, παρότι ορθοδυναμικά, τα 500 είναι σχετικά ευκολοοδήγητα, συγκρινόμενα, ας πούμε, με τις αναισθητάρες του Σταύρου ...

επίσης, στο 3:41 που ανέφερες, υπάρχει θέμα στην ηχογράφηση, καθώς ξάφνου οι χορδές ακούγονται δυνατότερα ....

Θα μπορούσα όμως να φανταστώ δυσκολότερα τράκς.

Με πλήρη ανάπτυξη συμφωνικής και εκκλησιαστικό όργανο π.χ.

Αλλά δεν μπορείς να ακούσεις εύκολα τέτοια πράγματα σε υψηλές εντάσεις από ακουστικά.

Οπότε δεν έχει και νόημα να δοκιμάσεις τα όρια του ενισχυτή οδήγησης.

Πάντως Σπύρο, αναρωτιέμαι πολλές φορές (*) ποιο ηχείο σε νορμάλ λεφτά θα μπορούσε να θεωρηθεί το "ακουστικό ισοδύναμο" καλοοδηγημένων Hifiman!

Προσοχή, αναφέρομαι στην συγκεκριμένη ηχητική υπογραφή των συγκεκριμένων ακουστικών...

(*) Ρωτάω γιατί το ψάχνω...

κανένα ... είμαι 35 χρόνια στο κουρμπέτι, έχω αποκτήσει και ακούσει άπειρα ηχεία ... σε λογικά χρήματα κανένα δεν φθάνει την εμπειρία των HFM (ή και άλλων κορυφαίων ακουστικών )... αν εξαιρέσουμε την αίσθηση του χώρου, σε όλα τα υπόλοιπα (χροιές, αμεσότητα, δυναμικά, ρυθμός, κλπ. κλπ) τα καλοστημένα ακουστικά υπερτερούν ...

Το τρακ είναι ύπουλο.
Δεν προδιαθέτει για το πρόβλημα.
Είναι πολυ πιο δύσκολο από συμφωνική ορχήστρα ή εκκλησιαστικο οργανο
Σπύρο με τι ενισχυτές άκουσες?

Το κομμάτι εκ πρώτης όψεως στα ακουστικά με pc μου ακούγεται σαν να έχει μεγάλες δυναμικές αντιθέσεις, δηλ έχει λίγο compression στην ηχογράφηση.Οπόταν λογικό είναι έκτος του ότι εχει μια αίσθηση φυσικότητας, σε μεγάλες στάθμες να τα βρουν σκούρα πολλά ενισχυτικά και ηχεία.

Last edited:
Το τρακ είναι ύπουλο.
Δεν προδιαθέτει για το πρόβλημα.
Είναι πολυ πιο δύσκολο από συμφωνική ορχήστρα ή εκκλησιαστικο οργανο
Σπύρο με τι ενισχυτές άκουσες?

για τα ακουστικά έχω τον marantz hd-dac1 (dac και ενισχυτής ακουστικών ... εξαιρετικός σαν ενισχυτής, ενώ σαν ντακ απλά συνήθης) ...

Σε "μη λογικά" λεφτά (δε μπορεί, μια ζωή με ακουστικά θα τη βγάλουμε)?
:)

σε υψηλές κατηγορίες τιμής υπάρχουν αρκετά ηχεία που είναι καλύτερα ... μην τρελλαθούμε κιόλας ... πχ. και τα δικά μου chario ursa major καλύτερα είναι ... αλλά έχουν λιανική στο πεντοχίλιαρο ... και θέλουν και ενίσχυση 3-4 χιλιάρικα ... βέβαια εξαρτάται το εννοεί ο καθένας ''λογικά χρήματα'' ... εγώ τα κανονικά μου μηχανήματα τα παίρνω σχεδόν πάντοτε δεύτερο χέρι ...

για τα ακουστικά έχω τον marantz hd-dac1 (dac και ενισχυτής ακουστικών ... εξαιρετικός σαν ενισχυτής, ενώ σαν ντακ απλά συνήθης) ...

σε υψηλές κατηγορίες τιμής υπάρχουν αρκετά ηχεία που είναι καλύτερα ... μην τρελλαθούμε κιόλας ... πχ. και τα δικά μου chario ursa major καλύτερα είναι ... αλλά έχουν λιανική στο πεντοχίλιαρο ... και θέλουν και ενίσχυση 3-4 χιλιάρικα ... βέβαια εξαρτάται το εννοεί ο καθένας ''λογικά χρήματα'' ... εγώ τα κανονικά μου μηχανήματα τα παίρνω σχεδόν πάντοτε δεύτερο χέρι ...
Δοκίμασε και με εναν αλλον να δεις τι θα γίνει

Δεν ξέρω πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι, εφόσον χρειάζεται μάλλον εκκωφαντικές εντάσεις για να αποκαλύψει εάν ο ενισχυτής δεν έχει άλλο γκάζι.

Δεν είχα κανένα πρόβλημα αναπαραγωγής.

Πιστεύω ότι αν ανατρέξουμε στον πίνακα που είναι sticky θα δούμε τις ανάγκες ενίσχυσης των ακουστικών μας και μπορούμε να διαλέξουμε σωστά τον ενισχυτή που να μπορεί να τα οδηγεί.

Δεν είναι και εκκωφαντικες.
Ισως απόψε κανω μερικές μετρήσεις με εναν ενισχυτή που τελειώνει και με τον f5 που δεν έχει πρόβλημα.